Dodaj do ulubionych

Teodora Rose

24.09.12, 21:22
Wiem, że jest gdzieś wątek o imionach dzieci gwiazd ale nie mogę go znaleźć. Takie właśnie imiona nosi córka Robbiego Williamsa. Mnie Teodora Rose podoba się bardzo, bardzo- miło usłyszeć że jakaś gwiazda nadaje "normalne" imię.
Obserwuj wątek
    • dalenia Re: Teodora Rose 24.09.12, 21:30
      Jest taki wątek, ale tam w założeniu chyba miały być tylko dzieci polskich gwiazd smile

A o córce Robbiego też czytałam i też się zachwycałam. Teodora Róża - cudnie! I masz rację, dawno już u tych zagranicznych gwiazd nie słyszałam "normalnego" imienia.
    • aneladgam Re: Teodora Rose 24.09.12, 21:44
      oba imiona osobno są ładne, znaczeniowo też pięknie pasują, ale zbitka -ra-ro- mi przeszkadza
      • annajustyna Re: Teodora Rose 24.09.12, 22:02
        Pewnie sie skoncentrowal na Teddy Rose...
        • abiela Re: Teodora Rose 24.09.12, 22:11
          Uwielbiam Teodorę, Rose mniej mi lezy.
      • carmita80 Re: Teodora Rose 25.09.12, 15:26
        aneladgam napisała:

> oba imiona osobno są ładne, znaczeniowo też pięknie pasują, ale zbitka -ra-ro-
        > mi przeszkadza

W krajach angielsko jezycznych "ra" "ro" nie bedzie mialo zadnego znaczenia, bo r jest inaczej wymawiane a i imoe Teodora tez. Byc moze skracana do Teo Rose.
        • aneladgam Re: Teodora Rose 25.09.12, 15:32
          carmita80 napisała:

> aneladgam napisała:
          >
          > > oba imiona osobno są ładne, znaczeniowo też pięknie pasują, ale zbitka -r
          > a-ro-
          > > mi przeszkadza
          >
          > W krajach angielsko jezycznych "ra" "ro" nie bedzie mialo zadnego znaczenia, bo
          > r jest inaczej wymawiane a i imoe Teodora tez. Byc moze skracana do Teo Rose.

swojej odpowiedzi udzieliłam posiadając tę wiedzę
    • ronalilly Re: Teodora Rose 25.09.12, 08:58
      Przepiękne imiona! Bardzo mi się podoba wybó rodziców.
      • aka10 Re: Teodora Rose 25.09.12, 19:09
        Zaloze sie, ze Theodora w GB jest imieniem dosc pretensjonalnym. Tak to juz jest, co kraj, to obyczaj.
        • dalenia Re: Teodora Rose 25.09.12, 20:21
          aka10 napisała:
          > Zaloze sie, ze Theodora w GB jest imieniem dosc pretensjonalnym.

Jestem ciekawa, na jakiej podstawie opierasz swoje wnioski?
          • aka10 Re: Teodora Rose 25.09.12, 21:34
            dalenia napisała:

> aka10 napisała:
            > > Zaloze sie, ze Theodora w GB jest imieniem dosc pretensjonalnym.

>
            > Jestem ciekawa, na jakiej podstawie opierasz swoje wnioski?

Tak mi się wydaje, jako, ze znam jednego Teodora i jedna Teodorę mieszkających poza Polska (ale w Europie) i imię przeważnie (niestety) jest odbierane negatywnie z komentarzem, ze dziwne i wymyślne.
            • olianka Re: Teodora Rose 25.09.12, 22:01
              aka10 napisała:

> Tak mi się wydaje, jako, ze znam jednego Teodora i jedna Teodorę mieszkających
              > poza Polska (ale w Europie) i imię przeważnie (niestety) jest odbierane negatyw
              > nie z komentarzem, ze dziwne i wymyślne.

Ależ to niemożliwe, przecież takie reakcje to tylko w zaściankowej Polsce! big_grin
              • aka10 Re: Teodora Rose 25.09.12, 22:05
                olianka napisała:

>
                > Ależ to niemożliwe, przecież takie reakcje to tylko w zaściankowej Polsce! big_grin

Na pewno nie, jak chodzi o Teodorę smile
            • dalenia Re: Teodora Rose 25.09.12, 22:11
              aka10 napisała:
              > Tak mi się wydaje, jako, ze znam jednego Teodora i jedna Teodorę mieszkających
              > poza Polska (ale w Europie) i imię przeważnie (niestety) jest odbierane negatyw
              > nie z komentarzem, ze dziwne i wymyślne.

Eeee, myślę, że podobnie byłoby odebrane w Polsce smile
              • aka10 Re: Teodora Rose 25.09.12, 22:13
                Teodora???
                • abiela Re: Teodora Rose 25.09.12, 23:46
                  W Niemczech Teodor nie jest odbierany jako dziwaczny, wpisuje się w trend powrotu imion babcino-dziadkowych. A Teodora, przynajmmniej w Islandii, jest całkiem normalnym imieniem.
                • dalenia Re: Teodora Rose 26.09.12, 00:14
                  Tak właśnie, Teodora. Myślę, że wiele osób uznałoby ją za "dziwną" i "wymyślną".
    • dasza_dm Re: Teodora Rose 25.09.12, 19:21
      Bardzo mi się podoba. Wg mnie jest to zdecydowanie lepszy zestaw od jakiejś tam Blue Ivy...
      • adela15 Re: Teodora Rose 25.09.12, 19:46
        dasza_dm napisała:

> Bardzo mi się podoba. Wg mnie jest to zdecydowanie lepszy zestaw od jakiejś tam
        > Blue Ivy...
        podoba mi sie chociaz sama bym tak nie dala na imie swojej corce bo jest zbyt meskie ale masz racje o niebo lepsze od Blu ivy
    • dalenia do góry :) 23.02.13, 19:53
      Ciekawa jestem innych opinii na temat Teodory - mnie coraz bardziej się podoba smile
      • niwius Re: do góry :) 24.02.13, 15:01
        Podoba mi się zestaw Teodora Rose. Sama Teodora też jest ładna, ładniejsza niż męska wersja. Chociaż trochę kojarzy mi się z żabą w Harrego Pottera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.