czarna.perla 24.09.12, 21:22 Wiem, że jest gdzieś wątek o imionach dzieci gwiazd ale nie mogę go znaleźć. Takie właśnie imiona nosi córka Robbiego Williamsa. Mnie Teodora Rose podoba się bardzo, bardzo- miło usłyszeć że jakaś gwiazda nadaje "normalne" imię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Teodora Rose 24.09.12, 21:30 Jest taki wątek, ale tam w założeniu chyba miały być tylko dzieci polskich gwiazd A o córce Robbiego też czytałam i też się zachwycałam. Teodora Róża - cudnie! I masz rację, dawno już u tych zagranicznych gwiazd nie słyszałam "normalnego" imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Teodora Rose 24.09.12, 21:44 oba imiona osobno są ładne, znaczeniowo też pięknie pasują, ale zbitka -ra-ro- mi przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Teodora Rose 24.09.12, 22:02 Pewnie sie skoncentrowal na Teddy Rose... Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Teodora Rose 25.09.12, 15:26 aneladgam napisała: > oba imiona osobno są ładne, znaczeniowo też pięknie pasują, ale zbitka -ra-ro- > mi przeszkadza W krajach angielsko jezycznych "ra" "ro" nie bedzie mialo zadnego znaczenia, bo r jest inaczej wymawiane a i imoe Teodora tez. Byc moze skracana do Teo Rose. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Teodora Rose 25.09.12, 15:32 carmita80 napisała: > aneladgam napisała: > > > oba imiona osobno są ładne, znaczeniowo też pięknie pasują, ale zbitka -r > a-ro- > > mi przeszkadza > > W krajach angielsko jezycznych "ra" "ro" nie bedzie mialo zadnego znaczenia, bo > r jest inaczej wymawiane a i imoe Teodora tez. Byc moze skracana do Teo Rose. swojej odpowiedzi udzieliłam posiadając tę wiedzę Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Teodora Rose 25.09.12, 08:58 Przepiękne imiona! Bardzo mi się podoba wybó rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Teodora Rose 25.09.12, 19:09 Zaloze sie, ze Theodora w GB jest imieniem dosc pretensjonalnym. Tak to juz jest, co kraj, to obyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Teodora Rose 25.09.12, 20:21 aka10 napisała: > Zaloze sie, ze Theodora w GB jest imieniem dosc pretensjonalnym. Jestem ciekawa, na jakiej podstawie opierasz swoje wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Teodora Rose 25.09.12, 21:34 dalenia napisała: > aka10 napisała: > > Zaloze sie, ze Theodora w GB jest imieniem dosc pretensjonalnym. > > Jestem ciekawa, na jakiej podstawie opierasz swoje wnioski? Tak mi się wydaje, jako, ze znam jednego Teodora i jedna Teodorę mieszkających poza Polska (ale w Europie) i imię przeważnie (niestety) jest odbierane negatywnie z komentarzem, ze dziwne i wymyślne. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Teodora Rose 25.09.12, 22:01 aka10 napisała: > Tak mi się wydaje, jako, ze znam jednego Teodora i jedna Teodorę mieszkających > poza Polska (ale w Europie) i imię przeważnie (niestety) jest odbierane negatyw > nie z komentarzem, ze dziwne i wymyślne. Ależ to niemożliwe, przecież takie reakcje to tylko w zaściankowej Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Teodora Rose 25.09.12, 22:05 olianka napisała: > > Ależ to niemożliwe, przecież takie reakcje to tylko w zaściankowej Polsce! Na pewno nie, jak chodzi o Teodorę Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Teodora Rose 25.09.12, 22:11 aka10 napisała: > Tak mi się wydaje, jako, ze znam jednego Teodora i jedna Teodorę mieszkających > poza Polska (ale w Europie) i imię przeważnie (niestety) jest odbierane negatyw > nie z komentarzem, ze dziwne i wymyślne. Eeee, myślę, że podobnie byłoby odebrane w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Teodora Rose 25.09.12, 23:46 W Niemczech Teodor nie jest odbierany jako dziwaczny, wpisuje się w trend powrotu imion babcino-dziadkowych. A Teodora, przynajmmniej w Islandii, jest całkiem normalnym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Teodora Rose 26.09.12, 00:14 Tak właśnie, Teodora. Myślę, że wiele osób uznałoby ją za "dziwną" i "wymyślną". Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Teodora Rose 25.09.12, 19:21 Bardzo mi się podoba. Wg mnie jest to zdecydowanie lepszy zestaw od jakiejś tam Blue Ivy... Odpowiedz Link Zgłoś
adela15 Re: Teodora Rose 25.09.12, 19:46 dasza_dm napisała: > Bardzo mi się podoba. Wg mnie jest to zdecydowanie lepszy zestaw od jakiejś tam > Blue Ivy... podoba mi sie chociaz sama bym tak nie dala na imie swojej corce bo jest zbyt meskie ale masz racje o niebo lepsze od Blu ivy Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia do góry :) 23.02.13, 19:53 Ciekawa jestem innych opinii na temat Teodory - mnie coraz bardziej się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: do góry :) 24.02.13, 15:01 Podoba mi się zestaw Teodora Rose. Sama Teodora też jest ładna, ładniejsza niż męska wersja. Chociaż trochę kojarzy mi się z żabą w Harrego Pottera. Odpowiedz Link Zgłoś