oczyteczy 29.10.12, 10:48 Moja znajoma szuka imienia dla swojego dzidziusia i chce nazwać Hana (w serialu Na dobre i złe występuje takie imię). Wiem, że te imię występuje w Japonii i Czechach. Ale w Polsce raczej niekoniecznie, raczej tylko Hanna. Czy ktoś z Was spotkał dziewczynkę o tym imieniu (a rodzice są z Pl i mieszkają w Pl). Jeśli tak czy urzędnicy nie robili problemów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lexie007 Re: Hana 01.11.12, 14:49 na swiecie istnieje Hannah (tak sie pisze poprawnie) czyta sie "Hana", czyli po pl Hania ( Hanna). nie wiem co to za serial , ale zeby dac dziecku imie trzeba wiedziec jak sie pisze poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oczyteczy Re: Hana 01.11.12, 17:59 Wiem, że Hannah istnieje w krajach anglojęzycznych. Ale jest też Hana. Wyczytałam też, że Hana to imię arabskie i oznacza szczęśliwa, w krajach japońskich jest też Hana i oznacza kwiat. Ale bardziej ciekawi mnie czy jest taka możliwość nadania tej formy w Polsce zamiast Hanny. Odpowiedz Link Zgłoś
katkra75 Re: Hana 20.12.12, 22:51 A jaki to problem pójśc do USC i się dowiedzieć? Moim zdaniem jesli ojciec dziecka nie jest cudzoziemcem lub matka, raczej takiego imienia urzednicy nie zaakceptują. Zaproponują Hannę. Odpowiedz Link Zgłoś
dmuchawcelatawce Re: Hana 20.03.13, 13:06 Mnie sie Hana bardziej niz Hanna Podoba. Moze dlatego, ze Hanna popularniejsze, a mzoe dlatego, ze Hana to dla mnie styl: Pola, Nela, czyli nowoczesne, krotkie przyjemne w brzmieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
basiagrzesiu Re: Hana 18.11.15, 13:00 dokładnie, mam to samo skojarzenie. choć oba imiona mi się podobają, Hana brzmi bardzo kobieco a jednocześnie prosto, elegancko i konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Hana 22.06.14, 21:32 Zdaje sie ze jadna z corek sp Yoshio Umedy nosila to imie. Mysle ze raczej urzednicy nie robili klopotu Odpowiedz Link Zgłoś