ksiezna_pani1 05.01.13, 18:20 Odkurzam stary wątek. Jeszcze do niedawno to imię mi się nie podobało, a teraz podoba mi się coraz bardziej. A co Wy myślicie o tym imieniu? Alfred – imię męskie pochodzenia germańskiego. Wywodzi się od słów oznaczających "mądry jak Elf".. Imieniny obchodzi: 12 stycznia, 14 sierpnia, 30 sierpnia, 4 października i 28 października i 14 grudnia. Do 1994 odnotowano je 27280 razy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Alfred 05.01.13, 20:35 Moja opinia nie zmieniła się od czasu dawnego wątku - nie podoba mi się zupełnie. Mam wujka Fredka i do niego to całkiem pasuje, ale do nastolatka jakoś nie bardzo (coś jak Wiesiek np.). I jeszcze skojarzenia z "fredem" - eeee, nie, dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alfred 05.01.13, 20:46 Podoba mi się gdzieś między mało a umiarkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Alfred 06.01.13, 13:39 Mnie się podoba bardzo . Mam je nawet na liście dla syna, ale nie przejdzie przez tatusiowe sito . Chociaż w sumie Albert przeszedł, hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Alfred 06.01.13, 14:56 ilianna napisała: > Chociaż w sumie Albert przeszedł, hmm... Mnie się Albert całkiem podoba (tylko nie Bercik!), ale Alfred zupełnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Alfred 30.06.13, 17:55 Alfred bardzo mi się podoba, podobnie jak Albert i Alojzy. Ale Alfred z tych trzech najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka55 Re: Alfred 30.06.13, 20:34 Nie podoba mi się zbytnio. Już lepsze jest Albert i prostsze w wymowie Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Alfred 30.06.13, 22:39 Nie podoba mi się .Znałam dwóch Nobla i Pestkę .Ten ostatni był był gruby i łysy. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Alfred 30.06.13, 23:56 Zupełnie w porządku. Zapomniane kompletnie, poza Alfredem Szklarskim nie słyszałam o żadnym pi razy oko współczesnym (no dobra, nie przypominajcie mi Miodowicza!), ale może ktoś je, mówiąc po norwidowsku, od-pomni? Odpowiedz Link Zgłoś