k-a-r-o-la 24.05.13, 23:04 Wlasnie sie dowiedzialam ze bede miala druga coreczke i zastanawiam sie nad imieniem. Podobaja mi sie imiona Pola, Klara, Nina, Liwia i Sonia. Niestety zadne nie podoba sie mezowi. Chcialabym zeby imie bylo krotkie i pasowalo do Blanki. Jak Wam sie podobaja powyzsze imiona? Moze zaproponujecie cos spoza tej listy? Z gory dziekuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mel_bi Re: siostra Blanki 24.05.13, 23:36 Klara podoba mi się ogromnie. Proponowałabym jeszcze: Lilka, Łucja, Wanda, Nora, Olga, Zoja. A tak na marginesie, Blanka to piękne imię Odpowiedz Link Zgłoś
mel_bi Re: siostra Blanki 24.05.13, 23:41 I jeszcze mi kilka przyszło do głowy, które moim zdaniem psaują: Iga, Eliza, Estera, Flora, Gaja, Jagoda, Laura, Luiza Odpowiedz Link Zgłoś
k-a-r-o-la Re: siostra Blanki 25.05.13, 06:22 Dzieki za odpowiedz z tych ktore podalas bardzo podoba mi sie Zoja i Gaja. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: siostra Blanki 25.05.13, 08:30 Znam siostry Blanke i Nikole. I uważam, że ten zestaw pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: siostra Blanki 25.05.13, 10:21 Z Twoich propozycji wybrałabym Liwię - najbardziej pasuje mi do Blanki. Tylko czy pasuje do nazwiska? Inne propozycje które fajnie komponują się z Blanką: Emma, Stella, Gloria, Łucja, Flawia, Malwina, Laura, Ida, Idalia, Daria Odpowiedz Link Zgłoś
k-a-r-o-la Re: siostra Blanki 25.05.13, 10:41 -za wczesnie wyslalam. Nikola zle mi sie kojarzy. Bardzo podoba mi sie Emma ale opor M znowu... szukam wiec dalej.. - Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: siostra Blanki 25.05.13, 10:48 To może coś wpadnie ci ,,w oko": Diana, Marika, Inga, Kira, Rita, Dagna, Mia, Maja, Sara, Ksenia, Hanna, Ada, Adela, Elena, Róża (niektóre wymienione imiona nie są w moim guście, ale może Ci się spodobają) Odpowiedz Link Zgłoś
k-a-r-o-la Re: siostra Blanki 25.05.13, 14:06 Dzieki! Adela bardzo mi sie podoba. Ale M kojarzy sie ''ze stara ciotka''... oj chyba trudno nam bedzie dojsc do porozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: siostra Blanki 06.11.13, 20:37 k-a-r-o-la napisała: > Dzieki! Adela bardzo mi sie podoba. Ale M kojarzy sie ''ze stara ciotka''... oj > chyba trudno nam bedzie dojsc do porozumienia. Marta,Monika,Maja,Emilka,Lena ? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: siostra Blanki 25.05.13, 18:07 Z Twoich propozycji popieram Klarę, Ninę i Liwię, ale skoro mąż na nie, to zaproponuję inne opcje Aniela, Celia, Diana, Dagna, Estera, Flora, Flawia, Gaja, Gloria, Ida, Laura, Lilla, Lilia, Melania, Noemi, Olga, Róża, Stella, Zoja Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: siostra Blanki 25.05.13, 18:08 O, jeszcze pod wpływem sąsiedniego wątku przyszła mi do głowy Sara Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: siostra Blanki 25.05.13, 23:50 Z Blanką kojarzy mi się przede wszystkim Laura i Ksenia. A co powiesz na Letycję? Odpowiedz Link Zgłoś
k-a-r-o-la Re: siostra Blanki 26.05.13, 22:40 Letycja z koleji mi sie kojarzy z telenowela... Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: siostra Blanki 09.06.13, 20:42 Pasują tu Laura, Kaja, Nina, Natalia, Inez, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: siostra Blanki 27.05.13, 07:56 Jeszcze nie wymienione: Noelia, Arnika, Jagoda, Jaśmina, Weronika, Tycjana, Tatiana, Julianna, Anita, Arletta, Areta, Alana, Iwa, Karina, Michalina, Stefania, Olimpia, Kornelia, Kasandra, Ariadna, Adrianna, Oktawia, Ewa, Zyta, Amalia, Ariana, Oriana, Irma, Emanuela, Taisa, Milena, Marlenka, Aldona, Kasjana, Nela, Eulalia Napisz czy coś Ci ,,wpadło w oko" Odpowiedz Link Zgłoś
k-a-r-o-la Re: siostra Blanki 27.05.13, 10:21 Nela i Zyta mi sie podobaja. Przygotuje na dalsze negocjajcie z M Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: siostra Blanki 03.06.13, 19:31 I jak? Nela brzmi bardzo zdrobnieniowo, wybrałabym coś zdrabnianego do Neli, jak Kornelia, Aniela czy Helena. Odpowiedz Link Zgłoś
nupur Re: siostra Blanki 27.05.13, 11:01 Blanka swietnie wspolgralaby z Roza lub Rozalia. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.czarodziejka Re: siostra Blanki 29.05.13, 12:39 Znam takie rodzenstwa Blanka i Laura, Blanka i Oliwia. Blanka i Zanetka. Odpowiedz Link Zgłoś
makuffka Re: siostra Blanki 29.05.13, 15:11 Ja znam siostry Blanka i Malwina, choć nie wiem, czy się zgrywają. Do Blanki pasuje mi Laura. Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: siostra Blanki 04.06.13, 12:55 Aż tyle Blanek znasz? Dla mnie bardzo pasują Blanka i Bogna Blanka i Eliza Blanka i Aldona Blanka i Leonia Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: siostra Blanki 04.06.13, 17:11 ja z kolei znam malą Blankę, ktora ma mlodszą siostrę Urszulę. pasuje mi tu Helena lub Liwia. Odpowiedz Link Zgłoś
k-a-r-o-la Re: siostra Blanki 12.06.13, 21:29 Dziekuje za wszystkie propozycje Po dlugoch rozmowach M wysunak propozycje- Diana.martwi sie tylko ze za bardzo bedzie sie kojarzylo z lowiectwem. Mi sie akurat tak nie kojarzy. Co sadziecie o imieniu i o skojarzeniach z nim? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: siostra Blanki 12.06.13, 21:56 Z łowiectwem?! Przez mitologię? Nieee, nie mam takich skojarzeń. A nawet jeśli - co w nich złego? Mnie tam Diana kojarzy się przede wszystkim z "Anią z Zielonego Wzgórza", a potem z księżną Walii. Sama ją proponowałam, bo wg mnie świetnie pasuje na siostrę Blanki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: siostra Blanki 12.06.13, 22:42 Myślę, że Diana to b. dobry pomysł i teraz raczej będzie się kojarzyć z księżną Dianą większości ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: siostra Blanki 13.06.13, 10:10 Pasuje do Blanki i jest śliczne. Kojarzy mi się z Dianą Barry z Ani z Zielonego wzgórza, z piosenka Michaela Jacksona i z Dianą Ross. Osobiście znam tylko jedna Dianę - super wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzialenka55 Re: siostra Blanki 22.06.13, 16:58 Blanka!! Piękne imię...a Diana też może być ;D Też bym chciała mieć córeńki w przyszlości Odpowiedz Link Zgłoś
k-a-r-o-la Re: siostra Blanki 25.06.13, 21:28 Dzięki za opinię o Blance Decyzja podjęta, bedzie Pola Diana. Przenalizowalismy wszystkie negatywne opinie o Poli ale i tak wygrała. Dzięki jeszcze raz Wszystkim za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: siostra Blanki 26.06.13, 02:19 Pochwal się, jak Pola będzie już na świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
k-a-r-o-la Re: siostra Blanki 06.11.13, 16:23 Polenka jest juz z nami. Jest delikatna i drobniutka ale zdrowa i silna.Imie pasuje idealnie! Nie wyobrazamy sobie zeby moglo byc inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: siostra Blanki 06.11.13, 20:12 Gratuluje!! Niech się Pola zdrowo chowa Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: siostra Blanki 06.11.13, 21:09 Gratuluję córki! Polu, rośnij zdrowo! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: siostra Blanki 07.11.13, 11:14 k-a-r-o-la napisała: > Polenka jest juz z nami. Jest delikatna i drobniutka ale zdrowa i silna.Imi > e pasuje idealnie! Nie wyobrazamy sobie zeby moglo byc inaczej. > Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: siostra Blanki 07.11.13, 09:53 k-a-r-o-la napisała: > Dzięki za opinię o Blance > Decyzja podjęta, bedzie Pola Diana Po przeczytaniu Twoich propozycji od razu chciałam napisać ci,ze Pola najbardziej pasuje do Blanki,ale postanowiłam przebrnąć przez wszystkie odpowiedzi bo moze jeszcze jakieś inne imię padnie. Blanka i Pola-super! Diana...ładnie ale mi się jakoś nie widzi z Blanką...Blanka kojarzy mi się z taką fajną "swojską" dziewczyną a Diana...dla mnie brzmi tak dostojnie....Zdecydowanie Pola o niebo lepiej pasuje do Blanki! Gratuluję udanego wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
k-a-r-o-la Re: siostra Blanki 10.11.13, 14:47 Dziekuje dziewczyny. Betty- milo ze ktos podziela moj gust Odpowiedz Link Zgłoś