Dodaj do ulubionych

Mały duży człowiek

04.03.14, 20:24
Poszukujemy imienia dla synka. Pierwsze dziecko.
Mąż wybrał Ignacego. Póki co inne imiona do niego nie przemawiają.
Ja zastanawiam się nad Leonem, Witoldem lub Piotrem.

Pomóżcie, doradźcie smile
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • dalenia Re: Mały duży człowiek 04.03.14, 21:05
      Ignacy jest w porządku, choć dla mnie już zbyt popularny. Dużo bardziej podoba mi się Witold. A Tobie Ignaś nie pasuje?
    • abiela Re: Mały duży człowiek 04.03.14, 22:12
      Podobają mi się Ignacy i Leon.
      • dolcevita007 Re: Mały duży człowiek 04.03.14, 22:47
        Najbardziej podoba mi sie Ignacy. Od Leona wole Leonarda i Leopolda.
    • olianka Re: Mały duży człowiek 04.03.14, 22:50
      Bardzo podoba mi się Witold, w miarę Leon, a Ignacy jest dla mnie akceptowalny (u kogoś, swojego dziecka nie nazwałabym tak).
      A Konstanty?
    • liliowewzgorze Re: Mały duży człowiek 04.03.14, 23:09
      Ignacy zdaje się zyskuje na popularności, Leon też, ale ma urocze zdrobnienia Leoś itp.
      Piotr może być "wujkowaty", za to do Witolda nie mogę się przyczepić w 2013r zajął 62 miejsce wg statystyk Górnego.
    • adriankaa.s Re: Mały duży człowiek 04.03.14, 23:58
      Ignacy to bardzo ładne imię, jeśli tobie ono też się podoba, to nie róbcie sobie niepotrzebnego kłopotu z szukaniem innego imienia, bo zazwyczaj tak jest, że jak się coś znajdzie i potem zaczyna kombinować by znaleźć najlepsze to i tak koniec końców wraca się do pierwszego faworyta.
    • paula.anna Re: Mały duży człowiek 05.03.14, 10:18
      Najbardziej podoba mi się Witold- bardzo!
      Leon i Ignacy już się robią dla mnie zbyt popularni, o Piotrze w tym kontekście nawet nie wspominam wink.
      Leona zamieniłabym na Leonarda. Wtedy Witold lub Leonard
    • panna_turkus Re: Mały duży człowiek 05.03.14, 10:24
      nie będę obiektywna bo sama mam ignacego smile i całym sercem polecam.
      natomiast co do witolda mam obiekcje, bo to imię z pokolenia moich rodziców p- wolę imiona z pokolenia moich dziadków (np. leon, kazimierz, henryk, stanisław itp.)

https://lmtm.lilypie.com/BC5jp2.png
    • luska.s Re: Mały duży człowiek 05.03.14, 11:03
      Ignac wyjątkowo mi się nie podoba. Za to wszystkie twoje propozycje są bardzo fajne
    • nati_28 [...] 05.03.14, 11:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • olianka nati_28 05.03.14, 11:16
        Sygnaturkę zmniejsz!
        • kasiak37 Re: nati_28 05.03.14, 20:46
          proponuje Julianasmile
    • aledziwok Re: Mały duży człowiek 06.03.14, 02:32
      Osobiście wybierałabym pomiędzy Witoldem i Piotrem. Witold dlatego, że ma ładne zdrobnienia i nie jest popularny wśród najmłodszych roczników. Ignacy i Leon nie podobają mi się, aczkolwiek zdrobnienia od tych imion są urocze.
      Piotr - według mnie popularność broni się klasą i swego rodzaju uniwersalizmem i ponadczasowością.
    • meggan79 Re: Mały duży człowiek 06.03.14, 08:05
      Wszystkie ładne(poza Piotrem,to moje zdanie):Ignaś/Leoś lub najrzadziej spotykany Witek-wybrałabym,które najlepiej pasuje do nazwiska.
    • agjato Re: Mały duży człowiek 06.03.14, 11:17
      Wybrałabym Witolda, piękne imię z mnogą ilością zdrobnień. Na drugim miejscu Piotr - także uważam, iż jest uniwersalny i zawsze znajdą się amatorzy tego imienia.
      Ignacy podoba mi się, nadałabym ale jakieś 6, 7 lat temu. Mam wrażenie, że tak od trzech, czterech lat rozkręca się coraz szybciej moda na to imię.
      Leon do mnie nie przemawia, aczkolwiek zdrobnienie Leoś - urocze. Dla mnie lepszy Leopold ewentualnie Leonard.
    • olinininka Re: Mały duży człowiek 06.03.14, 12:55
      Z wymienionych propozycji wybrałabym Leona, jeśli pasuje do nazwiska. Choć żadne nie jest w moim guście.
      Do Ignacego pasuje mi: Konstanty, Władysław, Stanisław, Tadeusz, Franciszek, Antoni, Aleksy, Teodor, Ludwik
    • florianne Re: Mały duży człowiek 06.03.14, 15:57
      Postawiłabym na Ignacego,oczywiście pod warunkiem,że tobie też on odpowiada.Leon i Piotr u mnie odpadłyby przez popularność,Witold neutralny.
    • gaudencja Re: Mały duży człowiek 08.03.14, 13:16
      Ignacy zdecydowanie najbardziej mi się podoba, ew. także zastanowiłabym się nad Witoldem. Piotr jest dla mnie osłuchany do znudzenia, a Leon kiedyś mi się podobał, teraz coraz bardziej wydaje się bez wyrazu.
      • arga2 Re: Mały duży człowiek 08.03.14, 18:06
        Dziękuję za tyle cennych opinii.
        Powiedzcie znacie kogoś o podanych przeze mnie imionach? Jak wygląda opis charakterologiczny właścicieli podanych imion?wink
        • aledziwok Re: Mały duży człowiek 08.03.14, 18:53
          Osobiście z rozważanych przez Ciebie imion znam tylko Piotra. Jest to mój serdeczny kolega, człowiek bardzo przyjacielski, szczery, uczciwy i inteligentny. Przez niego/dzięki niemu odbieram imię Piotr bardzo pozytywnie.
        • liliowewzgorze Re: Mały duży człowiek 09.03.14, 01:05
          Osobiście znam tylko Piotra jest strasznym pantoflarzem... tak w skrócie, ale nie wybrałabym tego imienia ze względu na ogólną popularność.
        • dalenia Re: Mały duży człowiek 10.03.14, 12:41
          Ja znam w sumie każdego z nich wink
          Piotrów tylu, że ciężko mi się wypowiedzieć na temat każdego, a i uogólnić ciężko, bo tak naprawdę każdy jest inny. Ze wszystkich Piotrów najważniejszy jest dla mnie mój tato - cóż mogę o nim napisać? Bardzo fajny facet wink Ignacego miałam kiedyś w grupie dzieci, z którą pracowałam - cichy, spokojny, nieśmiały i płaczliwy, takiego go pamiętam. Najbliższy mi Leon to mój daleki kuzyn - ma teraz 5 lat, jest bardzo otwarty, zabawny, rezolutny, a do tego energiczny - mały, rozrabiający Leoś smile A Witolda kojarzę raczej z pokolenia rodziców moich koleżanek - każdy bardzo sympatyczny, ale więcej napisać nie mogę, bo tak dobrze ich nie znam. A, miałam jeszcze w szkole mojego rówieśnika Witka - osobiście go nie znałam, ale zawsze był otoczony wianuszkiem znajomych, więc chyba fajny był z niego chłopak wink
    • arga2 Re: Mały duży człowiek 08.08.14, 13:19
      Mineło trochę czasu, a my wciąż bez ostatecznego wyboru imienia. Dzidziuś pojawi się już za miesiąc, więc czas nas goni. Obecnie wahamy się pomiędzy Piotrem i Ignacym. Dziewczyny doradźcie, pomóżcie!
      • lus.sia Re: Mały duży człowiek 08.08.14, 15:09
        z tych dóch wybrałabym Piotra smile
      • liliowewzgorze Re: Mały duży człowiek 08.08.14, 15:18
        jeśli musiałabym wybierać z tych dwóch to zdecydowanie Ignacy, szkoda że zrezygnowaliscie z Leona
      • abiela Re: Mały duży człowiek 08.08.14, 15:29
        Zdecydowanie Ignacy!
      • gaudencja Re: Mały duży człowiek 08.08.14, 16:43
        Tylko i wyłącznie Ignacy smile Piotr jest IMO dość bezbarwny.
      • iziula1 Re: Mały duży człowiek 08.08.14, 20:21
        Piotr.
        Imię uniwersalne i piękne. Choć popularne ale ta popularność wydaje się ponad czasowa.
        Mam syna Piotra.
        Był Piotrusiem, Pietruszką, Piotrunią a teraz jest już Piotrem, który wkrótce osiągnie pełnoletność.
        Także proponuję Piotra. W mojej opinii wygrywa bezapelacyjnie z Ignacym.
      • dalenia Re: Mały duży człowiek 09.08.14, 12:23
        Ignacy! Ignacy Piotr smile Choć Piotra też lubię, ale faktycznie - ze względu na popularność i osłuchanie jest trochę nijaki i bezbarwny.
      • florianne Re: Mały duży człowiek 09.08.14, 13:24
        Ignacy bez dwóch zdań.
      • luska.s Re: Mały duży człowiek 09.08.14, 15:23
        zdecydowanie Piotr
        Ignacy przepraszam ale jest dla mnie okropne i ta forma Ignac, bałabym się że dziecko kiedyś "podziękuje" mi za takie imię
        Piotr jest ok, uwielbiam zdrobnienie Piotruś, fajne męskie imię
      • nataszaasza Re: Mały duży człowiek 10.08.14, 09:46
        I Piotr i Ignacy to według mnie piękne imiona, ale z tych dwóch zdecydowanie wybrałabym Ignacego smile . Piotruś też jest śliczny, mój roczny chrześniak jest Piotrusiem, ale za popularne. Nie znam jeszcze ani jednego Ignacego, a Piotrków no bardzo wiele.
    • sera.starlight Re: Mały duży człowiek 08.08.14, 14:46
      Między Piotrem i Ignacym, zdecydowałabym się na Ignacego. Piotr wydaje mi się dość bezbarwny w dzisiejszych czasach, choć na pewno to imię, które nie przemija. Ignaś czy też Ignac mają w sobie dużo uroku. Zależy jak podchodzicie do sprawy. Powodzenia! Decyzja już bliska i dzidzia również smile.
    • agjato Re: Mały duży człowiek 08.08.14, 15:52
      W takim razie Ignacy. Coraz bardziej przekonuję się do tego imienia, odkąd mamy w rodzinie rezolutnego trzylatka Ignasia - jest uroczy!
    • aganioq Re: Mały duży człowiek 08.08.14, 16:54
      Dla mnie najlepszy Witold smile
      Za Leonem nie przepadam, a Piotr i Ignacy zbyt popularni ostatnio.
      • dolcevita007 Re: Mały duży człowiek 08.08.14, 21:48
        Z tych dwoch wybralabym Ignacy, Piotr popularne i osluchane.
    • vi0let Re: Mały duży człowiek 09.08.14, 00:11
      Po cichu kibicowałam Witoldowi.
      Żadne z tych imion nie jest w moim guście, ale ze względu na mniejszą popularność - Ignacy.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Mały duży człowiek 09.08.14, 22:09
      Ignacy - bardzo ładnie. Kiedyś podchodziłam raczej sceptycznie do tego imienia, ale odkąd mój syn ma kuzyna Ignasia, oswoiłam się z tym imieniem i muszę powiedzieć, że jest fajne smile Poza tym fajna z nich para: Igi i Zygi smile

Leon kiedyś mi się bardzo podobał, a teraz wolę Leonarda - ale to też dlatego, że znam małego Leo - Leonarda smile

Witold - tutaj podoba mi się tylko zdrobnienie - Witek, Wituś.

No i Piotr - neutralne i dla mnie trochę zbyt oklepane.
      • arga2 Re: Mały duży człowiek 16.08.14, 20:33
        Też uważam, że Witold to piękne i dość oryginalne imię, ale mąż jest kategorycznie na nie więc Witold wypadł z klasyfiakcji. Musimy zdecydować czy iść w stronę ponadczasowej klasyki=Piotr czy wybrać Ignacego, który w wersji Ignaś nas rozczulawink
        • lily-beth Re: Mały duży człowiek 17.08.14, 11:50
          Oddaję głos na Ignacego. Nadmiar Piotrków sprawił, że Piotr to dla mnie zupełnie przezroczyste imię. Nie jestem w stanie ocenić nawet, czy ładne, czy nie - ot, takie zwykłe, nie wywołujące żadnej emocji.
        • vi0let Re: Mały duży człowiek 17.08.14, 18:40
          W takim razie głosuję na Ignacego. wink
          • nowalij_ka0 Re: Mały duży człowiek 18.08.14, 01:37
            Ja oddaję głos na Witolda smile choć Ignacy podoba mi się lecz tylko w zdrobniałej formie jednak bardzo popularny ostatnio.. Piotr jak już tu zostało napisane wyżej zbyt przeźroczysty..
            • olinininka Re: Mały duży człowiek 18.08.14, 08:31
              Wybierając pomiędzy Ignacym a Piotrem wybieram Ignasia.
              Nigdy nie lubiłam Piotra dla mnie jest nijaki i bez wyrazu.
        • abiela Re: Mały duży człowiek 18.08.14, 16:20
          Koniecznie Ignaś!
          • nowalij_ka0 Re: Mały duży człowiek 19.11.14, 15:31
            Ciekawe jaka decyzja zapadła smile
            • arga2 Re: Mały duży człowiek 20.11.14, 18:50
              Mamy naszego malego (ale wielkiego bo urodzil sie z waga 4400g) Piotra. Piotr czyli skala, paduje do tak wielkiego czlowieczka. Imie bardzo ladne i praktyczne w uzytkowaniu, z duza iloscia zdrobnien, a takze piekne i dostojne w swojej pelnej formie. Nie wylkuczamy, ze kolejny synek zostanie Ignacym, mimo ze wolalabym corke, mam wybrane tyle pieknych imion dla dziewczyneksmile
              • dalenia Re: Mały duży człowiek 20.11.14, 20:38
                Gratuluję! Piotruś, witaj na świecie smile
                • arga2 Re: Mały duży człowiek 20.11.14, 21:43
                  Piotrus dziekujewink
              • abiela Re: Mały duży człowiek 20.11.14, 23:03
                Gratulacje!
              • agjato Re: Mały duży człowiek 23.11.14, 09:43
                Gratulacje!
              • malwa51 Re: Mały duży człowiek 23.11.14, 20:29
                Gratuluje! I ciesze sie, bo kibicowalam wlasnie Piotrowi i Witoldowi smile
    • milamala Re: Mały duży człowiek 20.11.14, 18:54
      Witold a jeszcze lepiej Piotr. Leon jest ladny ale obecnie cokolwiek popularny. Za Ignacym i ja nie przepadam.
      • sigalla1 Re: Mały duży człowiek 22.11.14, 14:41
        Napewno bedzie mniej Piotrusiow nie Leonow i Ignasiow w klasie wiec bedzie oryginalniejszy! Gratuluje synka.
        • arga2 Re: Mały duży człowiek 23.11.14, 19:06
          Dziekujemy!
        • gaudencja Re: Mały duży człowiek 07.12.14, 00:20
          sigalla1 napisał(a):

> Napewno bedzie mniej Piotrusiow nie Leonow i Ignasiow w klasie wiec bedzie oryg
          > inalniejszy! Gratuluje synka.

Nie sądzę. Warszawa jest miastem, w którym Ignacy jest relatywnie popularny, a mimo to w ubiegłym roku Piotrów urodziło się tu 2x więcej niż Ignacych i prawie 2x więcej niż Leonów.

Ja również gratuluję synka! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.