22.08.04, 19:27
Co myslicie o tym imieniu?? Czy jest ono nadawane w Polsce?? Nie było żadnego
wątku o Aaronie na tym forum. Gaudencja napisała: "Takim imionom, jak
Mojżesz, Aaron czy Izaak, nie wróżę rychłej kariery." , a to tylko dlatego że
te imiona są pochodzenia żydowskiego? Mi osobiście podoba sie Aaron smile a wam??
Obserwuj wątek
    • abiela Re: Aaron 22.08.04, 20:12
      Mnie sie podoba, nie kojarzy mi sie nadmiernie z zydowskoscia, a nawet jesli to
      dla mnie nie jest to zle skojarzenie.
      Ania
      • verdana Re: Aaron 22.08.04, 22:52
        "Imię Aaron wali pięścią w ścianę, imię Izaak śpiewa obłąkane... Syn niech imie
        słowiańskie ma, bo tu liczą włosy na głowie, bo tu dzielą dobro od zła, według
        oczu i kroju powiek.
        W tym kraju nie dawałabym imienia Aaron. Mamy wielu rozsądnych ludzi, ale i
        księży Rydzyka i Jankowskiego. Po co dziecku taki stres?
        • aniadm Re: Aaron 22.08.04, 22:58
          Zgadzam się z tobą.
          Nawet jeśli nam takie skojarzenie nie przeszkadza, to jest mnóstwo ludzi,
          którym będzie przeszkadzało... Po co narażac dziecko na takie problemy?
          • cysia.b Re: Aaron 23.08.04, 09:24
            Skojarzenia, skojarzeniami mnie się to imię po prostu nie podoba. Jakbyscie je zdrabniały poza Aronek?
            • monikaj1 Re: Aaron 23.08.04, 13:23
              Z Rymuta wynika, że jest w Polsce 15 Aaronów - sześciu otrzymało to imię w
              latach 80., a siedmiu - w latach 1991-94. Ja bym się chyba nie odważyła - imię
              mi się podoba, ale w Polsce mogłoby narazić dziecko na bezsensowane szykany.
              Pozdrawiam,
              Monika
              • gaudencja Re: Aaron 23.08.04, 17:52
                Ja nie nadałabym tego imienia, bo mi się nie podoba (w odróżnieniu od Izaaka),
                ale poza tym myślę tak samo, jak monikaj1. Zdrabniać AArona można "Ronek".
                Widziałam natomiast z tej serii ostatnio Abla (Abel Korzeniewski chyba,
                kompozytor), i to imię podoba mi się i nie kojarzy MSZ na tyle jednoznacznie (w
                każdym razie w porównaniu z AAronem), żeby dzieciak miał problemy.
    • madziarek_edziecko Re: Aaron 24.08.04, 10:28
      Mi się podoba smile
    • nicole777 Re: Aaron 03.09.04, 00:18
      Bardzo ładne, hebrajskie imie.
    • tawananna Re: Aaron 03.09.04, 00:26
      Niby nawet mogłoby mi się podobać, z drugiej jednak strony to podwójne "a" to
      masa problemów z pisownią, wymową itd. Skojarzenia żydowskie - fakt, zawsze
      znajdą się tacy, którzy je wypomną, choć w moim odczuciu są słabsze niż przy
      Mojżeszu czy Izaaku.
      • anna39 Re: Aaron 04.09.04, 21:09
        kiedys miałam psa o tym imieniu ale dziecku bym nie dała. moze innym sie podoba
        mnie nie to jest kwestia gustu
        • bimbalimba Re: Aaron 05.09.04, 15:20
          imie beznadziejne, znam jednego z tych Aaronow urodzonych w latach 80tych-
          typowy dresiarz- bo to takie imie jak Dawid, slicznie pasuje do nowych adikow i
          mieszkanie na 12 pietrze bloku z wielkiej plyty ...
    • ariana1 Re: Aaron 09.09.04, 12:22
      Znam jednego, ale pisze się go Aron. Wnuczek mojej sąsiadki. Nie podoba mi się
      to imię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.