Dodaj do ulubionych

Dla dziewczynki

04.08.15, 19:24
Zastanawiam się tym razem nad imieniem dla przyszłej córeczki. Od dawna podoba mi się Rozalia, Melania. Teraz coraz bardziej podoba mi się również Michalinka.
Mężowi natomiast od niedawna podoba się Jaśmina i Róża

Ponieważ to na razie tylko zastanawianie się z naszej strony, to chętnie poczytam Wasze propozycje. Może spodoba nam się wspólnie jakieś imię.
Obserwuj wątek
    • olinininka Re: Dla dziewczynki 04.08.15, 19:55
      Wszystkie Wasze propozycje są ok. Wystarczy jedynie dopasować konkretne imię do nazwiska. Jeśli zestaw brzmi ok każde z wymienionych imion brałabym w ciemnowink
    • liliowewzgorze Re: Dla dziewczynki 05.08.15, 00:04
      Podobają mi się propozycje męża.

Dodam Klementynę, Leilę, Lilianę, Eleonorę
    • paula.anna Re: Dla dziewczynki 05.08.15, 09:00
      Bardzo podoba mi się Melania.
      Rozalia także.
      Nie przepadam natomiast za Michaliną- nie lubię imion z końcówką -lina, nie lubię "misiowatości" Michaliny".

Jaśmina i Róża- podobają mi się dużo mniej, niż Melania i Rozalia. Nie przepadam za imionami rzeczownikowymi, kwiatowymi, miękkimi jak Jaśmina.

A propozycje?
      Łucja, Jadwiga, Felicja, Marcjanna, Aniela, Kornelia, Idalia.
    • inevera Re: Dla dziewczynki 05.08.15, 10:11
      Melania jest w moim odczuciu obłe, z Michaliną mam niedobre wspomnienie matematyczki ze szkoły smile
      Uwielbiam "roślinne" imiona żeńskie, sama jestem mamą Kaliny, a rozważaliśmy Rozalię, Jaśminę, Różę. Sama więc dorzucę jeszcze propozycje: Jagoda, Laura, Arnika.
    • koralina78 Re: Dla dziewczynki 05.08.15, 10:20
      Ostatnio widziałam jedną Różę na salce zabaw. Dziewczynka miała jakieś 5 lat i była naprawdę śliczna. Podobało mi się, że nazwali ją Różą, bez zdrobnień - bo zdrobnienie Rózia jest słabe....
    • sera.starlight Re: Dla dziewczynki 05.08.15, 10:42
      Jestem zachwycona kwiatowo-kolorowymi imionami- w moim przypadku, ze względu na nazwisko, nie do nadania. Także popieram bardzo u kogoś, jeśli mu się z nazwiskiem dobrze komponuje. Z podanych wyżej najbardziej podoba mi się Róża.
    • niwius Re: Dla dziewczynki 05.08.15, 11:46
      Bardziej podobają mi się "mężowe" imiona, w szczególności Róża. Wolę ją od Rozalii, za Melanią nigdy nie przepadałam, jakoś jest dla mnie zbyt mdła. Michalinę kiedyś bardzo lubiłam, ale nie pasują mi żadne jej zdrobnienia, zwłaszcza Misia.

może:
      Ida, Łucja, Gracja, Matylda, Dobrawa, Agata, Emma, Sara, Franciszka, Felicja, Florentyna, Berenika, Blandyna, Cecylia, Judyta, Lidia, Lucyna, Zoja, Regina, Nina
    • annthonka Re: Dla dziewczynki 05.08.15, 12:11
      Wszystkie podane przez Ciebie imiona sa w porządku, trzeba tylko dobrze dobrać do nazwiska.
    • adouchka Re: Dla dziewczynki 05.08.15, 20:00
      Nie znam Twojego nazwiska, więc troszkę trudno doradzić. Jednak osobiście wybrałabym Rozalię i Melanię. Uwielbiam brzmienie tych imion, szczególnie Melanii.
      • dolcevita007 Re: Dla dziewczynki 05.08.15, 22:28
        Podobaja mi sie wszystkie przez was rozwazane, co do Michaliny bardzo lubie zdrobnienie Michasia. Rozalia jest sliczne, Roza tylko w Polsce.Melania, Mela tez sliczne.
        Dorzuce od siebie Aurelie.
    • meggan79 Re: Dla dziewczynki 06.08.15, 06:59
      Wszystkie Wasze propozycje lubię i pewnie z. z nich wybrałabym Różę Michalinę.
      Może też:
      Matylda,Klara,Milena,Marcelina,Idalia,Lilianna,Kornelia,Aniela, Adela(jda),Klementyna.
      • aegiss Re: Dla dziewczynki 06.08.15, 20:11
        Moja córeczka nosi imiona Roza Jasminasmile
    • dalenia Re: Dla dziewczynki 10.08.15, 11:29
      Fajne imiona rozważacie smile Bardzo podoba mi się Rozalia i Róża, a także Melania. Sama nie wiem, którą najchętniej wybrałabym dla córki - może na chwilę obecną Różę? Michalina i Jaśmina także są prześliczne. Mnie jednak przeszkadza już obecny poziom popularności Michasi uncertain
    • vi0let Re: Dla dziewczynki 13.08.15, 22:10
      Ogólnie wszystkie rozważane przez was imiona są fajne, ale Róża i Jaśmina to moje ulubione imiona, tak więc polecam. smile Może zaproponuję inne, które mi się podobają, np.: Damroka, Regina, Leonia, Aniela, Judyta.
    • flawianna Re: Dla dziewczynki 13.08.15, 23:04
      Uważam, że Jaśmina i Róża to fajny zestaw dla sióstr. Osobiście wybrałabym Rozalię lub Różę <3
    • na_pustyni Re: Dla dziewczynki 16.08.15, 13:47
      Michalina podoba mi sie jako jedyne, ale nie zdzierzylabym zdrobnienia Misia.
      • gaudencja Re: Dla dziewczynki 20.08.15, 18:24
        Można go uniknąć.
        Wybrałabym Melanię.
    • florianne Re: Dla dziewczynki 23.08.15, 18:52
      Tobie podoba się Rozalia, mężowi Róża, więc wybrałabym któreś z tych. Z pozostałych bardzo lubię Jaśminę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.