utrzymanka 22.10.15, 10:37 Cecylia Barbara jest juz na swiecie od prawie tygodnia Bardzo Wam dziekuje za pomoc w wyborze imienia: wczesniej dla brata, teraz dla malej. Joachim i Cecylia, Joszko i Cecylka - oba imiona z tych rzadko nadawanych i czasem budzacych pytania/kontrowersje, ale nie zamienilabym ich na zadne inne. Bardzo pasuja do moich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lazurja1 Re: Cecylia Barbara 22.10.15, 10:53 Gratuluje oba imiona bardzo ladne . Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Cecylia Barbara 22.10.15, 11:01 Gratuluję serdecznie! Cieszy mnie Wasz wybór Niech Joszko i Cecylka rosną zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Cecylia Barbara 22.10.15, 22:58 Sliczne imiona wybraliscie dla corki , duzo zdrowka i gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Cecylia Barbara 22.10.15, 11:12 Gratuluję! Fajnie, że nie przejmujesz się reakcjami na imiona dzieci . Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia7891 Re: Cecylia Barbara 22.10.15, 17:44 Mi z rodzimy cecylii podoba sie celestynka ale cecylia rowniez piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Cecylia Barbara 23.10.15, 18:07 Gratuluję dzidziusia ps piękne imiona Odpowiedz Link Zgłoś
agnzimka Re: Cecylia Barbara 24.10.15, 18:04 Gratulacje! Joachima zdrabniacie do Joszko? Ile ma lat, jak na to imię reaguje otoczenie, jak się do niego zwracają? Wpadło mi ostatnio w ucho to imię i w tym samym tygodniu usłyszałam o jego nadaniu, czyżby robiło się popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
utrzymanka Re: Cecylia Barbara 24.10.15, 21:40 Wiem, ze Joszko to bardziej od Jozefa, ale naszego Joachima tak zdrabniamy od samego poczatku. Funkcjonuje jako Joaachim, Joszko, Joszenko, Josiunio itd. Ma 3 lata. Otoczenie raczej pozytywnie ( zaskoczyl mnie artykul o Kosmie nota bene), chociaz nie spotkalismy do tej pory zadnego imiennika. Chyba raczej nie robi sie popularne - co mnie raczej cieszy . Odpowiedz Link Zgłoś
utrzymanka Re: Cecylia Barbara 24.10.15, 21:42 Chiba "raczej" zostanie moim slowem tygodnia Nie przeczytalam postu przed wyslaniem Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cecylia Barbara 08.11.15, 20:09 Bardzo serdecznie gratuluję wyboru imion i trwania przy nim Wszystkiego najlepszego dla Malutkiej i dla Was Odpowiedz Link Zgłoś