poppy00 05.06.16, 13:24 Szukamy imienia dla naszej coreczki. Mamy juz Poldka. Imie dla dziewczynki powinno byc tradycyjne, jednoczesnie łatwe do wymowienia po angielsku. macie jakies propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polifonia1983 Re: Siostra Leopolda 05.06.16, 14:44 Marianna, Ludwika, Adela, Eleonora, Eugenia, Melania, Aurelia, Bibianna, Cecylia Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Siostra Leopolda 05.06.16, 14:50 Moja ulubiona Eleonora byłaby wg mnie świetna! Proponuję także Klarę, Kornelię, Stefanię, Aurelię, Felicję, Floriannę, Antonię, Mariannę. Tyle mi na szybko przychodzi do głowy, z tym ze nie wiem, czy te imiona są szczególnie łatwe do wymówienia dla anglojęzycznych. A może mają mieć angielski odpowiednik??? Odpowiedz Link Zgłoś
poppy00 Re: Siostra Leopolda 07.06.16, 12:51 Eleonora jest ładne jednak brzmi bardzo poważnie podobnie jak Klara i wolałabym chyba coś krótszego . Marianna jest na liście do rozpatrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Siostra Leopolda 07.06.16, 18:51 Dla mnie Leopold brzmi zdecydowanie poważniej niż Klara. Może podobna do Marianny - Florianna? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Siostra Leopolda 08.06.16, 00:34 poppy00 napisał(a): > Eleonora jest ładne jednak brzmi bardzo poważnie podobnie jak Klara i wolałabym > chyba coś krótszego . Marianna jest na liście do rozpatrzenia. Eleonora i Klara nie wydają mi się być poważniejsze od Leopolda. Klara moim zdaniem jest bardzo zadziorna, do tego krótka. Marianna bardzo fajnie się sprawdza w warunkach angielskich, znam jedną, tylko oczywiście wymowa inna. Podrzucam: Aurorę Różę Agatę Adelę Leonię Leę Melanię Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Siostra Leopolda 05.06.16, 14:52 Eleonora/Eleanor, Urszula/Ursula, Marianna, Teresa/Theresa. Zaproponowałabym jeszcze Helenę, ale jeżeli mieszkacie w UK to pamiętajcie, że tam Helen/Helena będzie odbierana ciotkowato, bo to imię było popularne w pokoleniu dzisiejszych czterdziestolatek. Coś jak np. Marzena w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Siostra Leopolda 05.06.16, 15:33 Świetne imię nosi Wasz syn! Dla córki proponuję: Alina, Aurelia, Adela, Aniela, Barbara, Eleonora, Felicja, Florentyna, Idalia, Jadwiga, Julianna, Klementyna, Klara, Ludwika, Lidia, Marianna, Melania, Otylia, Petronela, Rozalia, Stefania, Sabina, Teresa, Wanda, Waleria Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Siostra Leopolda 05.06.16, 15:59 Adela, Aurelia, Eleonora, Laura, Lilla Odpowiedz Link Zgłoś
ilia.1 Re: Siostra Leopolda 05.06.16, 18:18 Adela, Aurelia, Eleonora, Emilia, Flora (Florencja/Florentyna/Floriana, Florianna), Helena, Idalia, Klara, Konstancja, Kornelia, Lawinia, Letycja, Lilia, Liliana, Ludwika, Łucja, Matylda, Melania, Natalia, Olimpia, Rozalia, Salomea, Serafina, Stefania, Teresa, Weronika. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Siostra Leopolda 08.06.16, 00:16 Ja od siebie też kilka dorzucę. Proponuję: Alicja, Emilia, Amelia, Hanna, Maja ( w Polsce bardzo,ale to bardzo popularne imiona ale w UK plusem jest łatwa wymowa dla obcokrajowców i angielski odpowiednik imienia). Kolejne jakie przyszły mi na myśl to Melania, Marta, Sonia, Sara, Laura, Kornelia, Karolina, Paulina, Milena, Monika, Rozalia, Natalia, Anna, Aleksandra, Izabela, Agata,Lilianna, Oliwia. Wiem,że sporo z tych imion nie jest tradycyjna, ale zaproponowałam Ci takie, które według mnie bez problemu przyjmą się za granicą,a ich wymowa i pisownia nie będzie sprawiać dodatkowych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Siostra Leopolda 08.06.16, 21:37 Leopold to jedno z moich ulubionych imion. Dla jego siostry świetna byłaby moim zdaniem Ludwika, Leonia, Barbara lub Teresa. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Siostra Leopolda 08.06.16, 22:09 Zdecydowałabyś się na Leonię przy Leopoldzie? Ja oba imiona uwielbiam, ale przyznam, że nie połączyłabym ich w duet Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Siostra Leopolda 09.06.16, 20:45 Przy założeniu, że funkcjonowaliby jako Lonia i Poldek mogłabym to rozważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra Leopolda 11.06.16, 17:34 Moje propozycje to: Adamina, Celestyna, Edwina, Eulalia, Felicja, Helena, Wanda, Wilhelmina, Odpowiedz Link Zgłoś