ona013 04.11.04, 12:29 Moja koleżanka tak nazwała swoje niedawno urodzone córki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cysia.b Re: Biżniaczki - Inga i Inez 04.11.04, 13:15 Imię Inga lubię bardzo, a Inez to Angnieszka i nie podoba mi się dla dziecka w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Biżniaczki - Inga i Inez 04.11.04, 13:24 Inga - podoba mi się, Inez - niezbyt . Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Biżniaczki - Inga i Inez 04.11.04, 14:50 Bliźniąt chyba nie powinno się nazywać podobnie czy jakoś tak 'w powiązaniu' jak np. Piotr i Paweł albo Maria i Magdalena. Lepiej, żeby od początku były postrzegane nie jako duet, tylko dwie oddzielne osoby. Przecież do końca życia nie będą razem! Każda pójdzie w swoją stronę i musi czuć się sobą, a nie częścią siostry. Inga i Teresa - o, to byłoby dobre zestawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Biżniaczki - Inga i Inez 04.11.04, 15:24 Inga - bardzo ładnie i oryginalnie, może nie jest to moje ulubione imię, ale poodba mi się. Inez - pierwsze skojarzenie to książka pt. "Dlaczego Agnieszka, a nie Inez?" (taki miała tytuł?) - i to juz mówi wszystko. Nie chciałabym mając na imię Inez dostać takiej lektury . Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Biżniaczki - Inga i Inez 04.11.04, 17:43 Inga - podoba mi się Inez - to imię nie jest niestety zbyt dobrze adoptowalne do zasad języka polskiego, w zestawieniu z przytłaczającą większością naszych polskich nazwisk o wiele lepiej brzmiałaby Agnieszka Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Biżniaczki - Inga i Inez 04.11.04, 18:16 Nie za badzo zachwycają mnie oba te imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Biżniaczki - Inga i Inez 04.11.04, 19:39 Nie napisałaś, czy Twoja koleżanka mieszka w Polsce. Jeśli mieszka, to Inez zupełnie odpada-nawet nie kończy się literą "-a"! Inga bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Biżniaczki - Inga i Inez 05.11.04, 08:16 Co do Inez, to znam calkiem dorosla osobe imieniem Inessa, i zastanawiam sie, czy to to samo. Nb. Inessa nosi dosc popularne nazwisko, odimienne, typu "Janeczek", i calosc brzmi raczej srednio. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Inessa 05.11.04, 09:15 Inessa kojarzy mi się kochanką Lenina Inessą Armand Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Inessa 05.11.04, 23:10 Moja 18-letnia kuzynka ma na imię Inez i jakoś nikogo to JUŻ nie dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Inessa 24.11.04, 19:47 Dziś byłam w przychodni z moim małym. Poznał tam prawie trzyletnią Inez. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kewina_marcuni Inez 24.11.04, 19:49 Inez mi sie wogle nie podoba a Inga to tak troche jak Kinga bez K ale ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica dawno, dawno temu, 25.11.04, 11:00 pewna Pani o imieniu Inzez a nazwisku Cebula dostała wezwanie do wojska, bo nikt nijak nie mógł dojść do tego, czy to kobieta czy też mężczyzna )) Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Biżniaczki - Inga i Inez 26.11.04, 15:38 a mnie bardziej podoba sie Inez niz Inga (Helga, Kinga sa takie twarde dla mnie) Odpowiedz Link Zgłoś