pereop 21.08.04, 22:34 jak możesz to odpowiedz na ten wątek - liczyłem że się odezwiesz i ustosunkujesz ale olałeś mnie (przestraszyłeś?) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10607&w=14990343&a=15012370 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubus_2004 Re: kubusiu 21.08.04, 22:39 Nie udzuelam się zbytnio na tamtym forum, więc mi umknęło. Jesli chodzi o odpowiedzialność z aborcję, to uważam że tylko i wyłącznie może o niej decydować właścicielka-nosicielka. Reszta może jej najwyżej dawać dobre rady. Głos decydujący ma ona. I nikogo nie należy zmuszać. Źle mnie zrozumiałeś. Należy pozwolić usunąć 17-tą ciążę, ale nie zmuszać. Odpowiedz Link
pereop Re: kubusiu 23.08.04, 07:41 kubus_2004 napisał: > Nie udzuelam się zbytnio na tamtym forum, więc mi umknęło. > > Jesli chodzi o odpowiedzialność z aborcję, to uważam że tylko i wyłącznie może > o niej decydować właścicielka-nosicielka. Reszta może jej najwyżej dawać dobre > rady. Głos decydujący ma ona. > > I nikogo nie należy zmuszać. Źle mnie zrozumiałeś. Należy pozwolić usunąć 17- tą > ciążę, ale nie zmuszać. > spodziewałem się takiej odpowiedzi - nie będe wałkował bo nie ma sensu =================================================== Jeśli nie jesteś jednym z nich, już jesteś jednym z nas, wiec chodź i dolącz do nas! Odpowiedz Link
kubus_2004 Re: kubusiu 23.08.04, 13:55 Mamy przeciwne poglądy i dyskusja tu chyba niewiele zmieni. Odpowiedz Link
pereop Re: kubusiu 23.08.04, 16:41 kochanica francuza idealnie przewidziała twoją reakcję Odpowiedz Link
kubus_2004 Re: kubusiu 23.08.04, 22:33 > kochanica francuza idealnie przewidziała twoją reakcję Nie było to trudne, gdyż moje poglądy w pewnych sprawach są b. dobrze znane. Odpowiedz Link
pereop Re: kubusiu 24.08.04, 08:20 kubus_2004 napisał: > > kochanica francuza idealnie przewidziała twoją reakcję > > Nie było to trudne, gdyż moje poglądy w pewnych sprawach są b. dobrze znane. > nie chodziło jej o pogląd tylko o reakcję i sposób odpowiedzi - zresztą co ja się będe rozpisywał Odpowiedz Link
kubus_2004 Re: kubusiu 24.08.04, 10:33 A jaka była ta reakcja??? Po prostu spokojnie i rzeczowo odpowiedziałem na dwa pytania, uzasadniając odpowiedź. Jeśli ktoś oczekiwał zbluzgania katoli, to się zawiódł. Odpowiedz Link
pereop Re: kubusiu 24.08.04, 10:40 kubus_2004 napisał: > A jaka była ta reakcja??? Po prostu spokojnie i rzeczowo odpowiedziałem na dwa > pytania, uzasadniając odpowiedź. rzeczowo?? ) Jeśli ktoś oczekiwał zbluzgania katoli, to się > zawiódł. nikt nie oczekiwał - w temacie nie było nic o katolikach - jakbyś to zrobił to tylko by utwierdziło mnie że cierpisz na manię prześladowczą Odpowiedz Link
pereop Re: kubusiu 24.08.04, 11:24 kubus_2004 napisał: > Ale nie utwierdziło. > a dziesiątki innych postów utwierdzają )) Odpowiedz Link
kubus_2004 Re: kubusiu 24.08.04, 12:02 Głównie dzięki logicznej argumentacji i wytykaniu niespójności i basurdów religii. Odpowiedz Link
pereop Re: kubusiu 24.08.04, 13:35 kubus_2004 napisał: > Głównie dzięki logicznej argumentacji i wytykaniu niespójności i basurdów relig > ii. ach te basurdy religii )) Odpowiedz Link
kubus_2004 Re: kubusiu 25.08.04, 18:25 Myślący człowiek zaraz je odnajdzie i nie będzie mógł oddawać czci absurdalnemu bogu. Odpowiedz Link
pereop Re: kubusiu 25.08.04, 21:08 kubus_2004 napisał: > Myślący człowiek zaraz je odnajdzie i nie będzie mógł oddawać czci absurdalnemu > bogu. ach znowu się wywyższasz ) =================================================== Jeśli nie jesteś jednym z nich, już jesteś jednym z nas, wiec chodź i dolącz do nas! Odpowiedz Link
kubus_2004 Re: kubusiu 25.08.04, 21:12 Po prostu jestem świadomym człowiekiem - zdaję sobie z tego sprawę. Odpowiedz Link
pereop Re: kubusiu 25.08.04, 21:16 kubus_2004 napisał: > Po prostu jestem świadomym człowiekiem - zdaję sobie z tego sprawę. wszystko jest względne =================================================== Jeśli nie jesteś jednym z nich, już jesteś jednym z nas, wiec chodź i dolącz do nas! Odpowiedz Link
kubus_2004 Re: kubusiu 25.08.04, 21:21 > wszystko jest względne Tu się zgadzam. Ale bóg też???? Odpowiedz Link
pereop Re: kubusiu 25.08.04, 21:31 kubus_2004 napisał: > > wszystko jest względne > > Tu się zgadzam. Ale bóg też???? ja nic nie pisałem o bogu - to że jesteś "świadomy" jest względne czyli nie wcale nie musisz miec racji i na odwrót - ktoś "świadomy" istnienia boga również może być w błedzie - nikt nie na świecie domeny na bycie tym jedynym wiedzącym w pełni "świadomym" - każdy może być w błędzie - z tym że ja w odróżnieniu od ciebie nie rzucam błotem w to co nie wierzę - każdy żyję tak jak chcę mnie nic do tego - jeśli ktoś uważa że tak jest mu lepiej to dobrze - i pewnie też powie że jest "świadomy" - i co która świadomość jest lepsza twoja czy jego? - trochę pokręcone ale w filozowaniu nie jestem dobry Odpowiedz Link
pereop Re: kubusiu 25.08.04, 21:34 kubus_2004 napisał: > Ale ja błotem nie rzucam. na innych forach sądzą inaczej =================================================== Jeśli nie jesteś jednym z nich, już jesteś jednym z nas, wiec chodź i dolącz do nas! Odpowiedz Link
kubus_2004 Re: kubusiu 25.08.04, 21:43 Dla nich błoto to krytykowanie wiary katolickiej. DLa mnie to używanie słów obelżywych. Wedel ich definicji rzucam błotem. Wedle mojej (powszechnej) nie. Odpowiedz Link
pereop Re: kubusiu 25.08.04, 21:49 kubus_2004 napisał: > Dla nich błoto to krytykowanie wiary katolickiej. > DLa mnie to używanie słów obelżywych. > Wedel ich definicji rzucam błotem. Wedle mojej (powszechnej) nie. czasem bardzo łatwo widzieć błędy u innych niż u siebie - skoro tak jesteś postrzegany to może pora coś poprawić? choć to nie w twoim stylu =================================================== Jeśli nie jesteś jednym z nich, już jesteś jednym z nas, wiec chodź i dolącz do nas! Odpowiedz Link
ogolone_jajka Re: kubusiu 26.08.04, 10:22 Nie da się poprawić, bo każde słowo powiedziane przeciwko religii i kościołowi odbierane jest jako powód do świętej wojny. Odpowiedz Link
pereop Re: kubusiu 26.08.04, 10:31 ogolone_jajka napisał: > Nie da się poprawić, bo każde słowo powiedziane przeciwko religii i kościołowi > odbierane jest jako powód do świętej wojny. odpowiednio dobrane słowa bez szyderstw i podtekstów żadnej wojny nie wywołają - poza tym ty również prowadzisz wojnę =================================================== Jeśli nie jesteś jednym z nich, już jesteś jednym z nas, wiec chodź i dolącz do nas! Odpowiedz Link
ogolone_jajka Re: kubusiu 26.08.04, 10:34 Moja wojna nie polega na bezpośrednim obrażaniu rozmówców ani też na banowaniu. Założyłem wątek o papieżach a forumisku już się nie podobał. A tam nie było nawet szyderstw. Odpowiedz Link
pereop Re: kubusiu 26.08.04, 10:38 ogolone_jajka napisał: > Moja wojna nie polega na bezpośrednim obrażaniu rozmówców ani też na banowaniu. nie widzę zbytniej różnicy między obrażaniu bezpośrednim dosadnym - a ukrytym szyderstwem itp to moje prywatne zdanie > > Założyłem wątek o papieżach a forumisku już się nie podobał. mi też się nie podoba - bo nie bardzo widzę sens jego zakładania - poza tym forumisko ma prawo do swojej opinii > A tam nie było nawet szyderstw. czyżbyś przyznał że w innych twoich postach są szyderstwa? Odpowiedz Link
ogolone_jajka Re: kubusiu 01.09.04, 09:39 Oczywiście, że czasem szydzę z ludzkij głupoty, religii itp. A dlaczego ludziom nie podoba się, gdy mówić prawdę o papieżach? Każdy widzi w nich świętych, a tymczasem fakty mówią co innego. Chyba w mówieniu prawdy nie ma nic złego i obraźliwego? Odpowiedz Link
pereop wątek reanimowany ;) 01.09.04, 14:15 ogolone_jajka napisał: > Oczywiście, że czasem szydzę z ludzkij głupoty, religii itp. brawo - co za deklaracja > > A dlaczego ludziom nie podoba się, gdy mówić prawdę o papieżach? Każdy widzi w > nich świętych, a tymczasem fakty mówią co innego. Chyba w mówieniu prawdy nie m > a nic złego i obraźliwego? mówienie prawdy tak - wyszydzanie wyśmiewanie nie pewnie byłoby więcej katolickich gości na tym forum gdyby nie ton twoich wypowiedzi - oczywiście ty w sobie winy nie widzisz (to dość powszechna cecha) Odpowiedz Link
ogolone_jajka Re: wątek reanimowany ;) 01.09.04, 23:29 Gdybym używał innego tonu, to czymże by się to forum różniło od siostrzanego? Odpowiedz Link
pereop Re: wątek reanimowany ;) 02.09.04, 08:04 ogolone_jajka napisał: > Gdybym używał innego tonu, to czymże by się to forum różniło od siostrzanego? niczym - ale porównaj liczbę wpisów i osób uczestniczących w twoim i siostrzanym forum - łatwo zauważyć które forum wzbudza większe zainteresowanie pzdr Odpowiedz Link
ogolone_jajka Re: wątek reanimowany ;) 02.09.04, 20:46 Heheh, porównaj ile czasu żyje to forum, a ile tamto! Odpowiedz Link
pereop Re: wątek reanimowany ;) 03.09.04, 08:06 ogolone_jajka napisał: > Heheh, porównaj ile czasu żyje to forum, a ile tamto! Dawid i Goliat Odpowiedz Link
pereop Re: wątek reanimowany ;) 03.09.04, 10:51 kubus_2004 napisał: > Z bożą pomocą zwyciężymy bóg ci nie pomoże...przecież go nie ma Odpowiedz Link
ogolone_jajka Re: wątek reanimowany ;) 03.09.04, 12:30 Nie wiem czy nie ma, ja tylko tak sądzę. Na razie nam dobrze idzie. Jesteśmy na drugim miejscu!!! Odpowiedz Link
pereop !!! 06.09.04, 08:03 kurcze czyżbyś się zmieniał - przecież ty byłeś przekonany że boga nie ma a teraz zaczynasz wątpić - sensacja ! Odpowiedz Link
ogolone_jajka Re: !!! 06.09.04, 09:33 Źle mnie zrozumiałeś. Ja jestem przekonany, ale nie moge powiedzieć, zgodnie z logiką, że wiem. Bo tego nie wiem. Musiałbym mieć dowód. A bardzo trudno udowodnić, że czegoś nie ma. DLatego twierdzę, że boga nie ma, ale nie wiem tego absolutnie. Niemniej jestem o tym przekonany. Odpowiedz Link
pereop Re: !!! 06.09.04, 14:32 ogolone_jajka napisał: > Źle mnie zrozumiałeś. Ja jestem przekonany, ale nie moge powiedzieć, zgodnie z > logiką, że wiem. Bo tego nie wiem. Musiałbym mieć dowód. A bardzo trudno udowod > nić, że czegoś nie ma. DLatego twierdzę, że boga nie ma, ale nie wiem tego abso > lutnie. Niemniej jestem o tym przekonany. sam sobie przeczysz pzdr ======================================== "The bridges are burnt behind us and there's waiting guns ahead Into the valley of death rode the brave hundreds" Odpowiedz Link