poziomka212 14.02.05, 13:07 Cześć , mam sprawe-poradzcie jakie podwojne imie wybralybyscie dla swej córeczki? Zastanawialam sie nad imionami- Kornelia-Roksana? Ktore waszym zdaniem jest ładniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanka17 Re: podwójne imię dla dziewczynki? 14.02.05, 13:16 Hej, mnie bardzo podoba się Kornelia, uważam że to piękne imię ale chyba tak nie nazwę swojej córeczki, jest trochę zbyt dystyngowane jak na m ój gust ale bardzo ładne. Natomiast Roksana bardzo mi się nie podoba, kojarzy mi się z Roksan z piosenki stinga, po prostu nie podoba mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: podwójne imię dla dziewczynki? 14.02.05, 13:38 Wolałabym Kornelię. A co do podwójnych imion to moja córcia to Flora Łucja, ale jeśli miałabym mieć następną to (według tego, co podoba mi się obecnie) byłaby to Laura Klara ew Laura Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: podwójne imię dla dziewczynki? 14.02.05, 16:49 Hej! W Polsce nie jest możliwe nadanie podwójnego imienia z myślnikiem. Można nadać dwa imiona. Z tych dwóch, które podałaś, preferowałabym zdecydowanie Kornelię. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: podwójne imię dla dziewczynki? 15.02.05, 11:35 Ja też wybieram Kornelię. Odpowiedz Link Zgłoś
sparkling Re: podwójne imię dla dziewczynki? 15.02.05, 11:46 Zdecydowanie bardziej podoba mi się Kornelia Odpowiedz Link Zgłoś
martuniunia1 Re: podwójne imię dla dziewczynki? 15.02.05, 12:03 obydwa ladnie, pasuja do siebie, ale rzeczywisci Kora jest duuuuuuuuuzo milsze. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: podwójne imię dla dziewczynki? 15.02.05, 12:15 Każde mi się podoba same w sobie, ale razem to jakoś za dużo... Nie bardzo umiem okreslić, dlaczego. Może dlatego, że jedno i drugie jest dość wyszukane, więc mi by lepiej pasowało w zestawie z jakims prostszym? Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: podwójne imię dla dziewczynki? 17.02.05, 23:41 podoba mi sie Kornelia. Roksana nie za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
roxana_br Kornelia 18.02.05, 07:36 Hej! Wbrew temu, co mam w loginie, jestem za Kornelią. Jest boska! A poza tym mam jakiś sentyment do tego imienia . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś