abiela Re: Bianka???? Celia??? 25.04.05, 15:19 Bianka podoba mi sie. Jeszcze bardziej Blanka. Zamiast Celii wybralabym Celine, Cecylie albo Dalie. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Bianka???? Celia??? 25.04.05, 15:21 abiela napisała: > Bianka podoba mi sie. Jeszcze bardziej Blanka. Zamiast Celii wybralabym Celine, Takze o wiele lepiej wole Blankę i Celinę!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bianka???? Celia??? 25.04.05, 15:25 Co do Bianki, uważam identycznie jak abiela. Ładnie, ale wolałabym Blankę. Albo jeszcze bardziej Bibiannę zdrabnianą do Bianki. Celia - szekspirowskie, ale nie zdecydowałabym się, m.in. ze względu na znaną fabrykę kosmetyków: www.celia.pl/ Zamiast Celii wybrałabym Celestynę zdrabnianą do Celii. Ostatecznie Cecylię lub Celinę. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Bianka???? Celia??? 16.05.05, 13:58 Ani Bianka, ani Blanka... Bibianna mi sie podoba. Celia moze byc,a le tez wolalabym jako zdrobnienie-w zasadzie wszystko jedno, od Celestyny czy Cecylii, czy Celiny... Od wszystkich mozna Celie zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Bianka???? Celia??? 25.04.05, 15:27 Blanka mi się w wiele bardziej podoba..a Celia jakos mi niebrzmi..wolę Celinę zawsze mozna skracac to Celii A jeszcze bardziej podoba mi się Celestyna, ale to juz chyba inne imie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Bianka???? Celia??? 25.04.05, 16:20 To ja powiem odwrotnie niż wszyscy, bo mi się Bianka dużo bardziej podoba od Blanki. A zwłaszcza mi sie nie podoba zdrobnienie Blania, które słyszałam. W sumie na jedno wychodzi, jedno włoskie, drugie hiszpańskie. Zmiast Celii zdecydowanie wzięłabym Celinę albo Cecylię. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Bianka???? Celia??? 25.04.05, 21:05 Nie będę oryginalna i również napiszę że bardziej podoba mi się Blanka i Celina Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: Bianka???? Celia??? 25.04.05, 22:41 Blanka i Bianka - prześliczne.... Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Bianka???? Celia??? 16.05.05, 13:06 aniadm napisała: > To ja powiem odwrotnie niż wszyscy, bo mi się Bianka dużo bardziej podoba od > Blanki. A zwłaszcza mi sie nie podoba zdrobnienie Blania, które słyszałam. W > sumie na jedno wychodzi, jedno włoskie, drugie hiszpańskie. Ja tez odstaje od reszty, wole Bianke :] lub Bibiannę, a zamiast Celii Cecylię (nie podoba mi sie Celina, Celestyna) Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Bianka???? Celia??? 26.04.05, 21:53 Bianka i Blanka podobają mi się, natomiast co do Celii to zdecydowanie wolę Cecylię i Celinę Odpowiedz Link Zgłoś
amanda_gris Re: Bianka???? Celia??? 16.05.05, 11:55 Bianka, Blanka, Celia, Celina - wszystkie do bani! Jednakowo mdłe! Celia kojarzy mi się z kosmetyczną tandetą, a Celina to oczywiście kazikowa "Celina już na złom". Odpowiedz Link Zgłoś
marjotka Re: Bianka???? Celia??? 16.05.05, 12:06 Abiela, popieram! Zdecydowanie Blanka! Czy zwolelnniczki Blanki, Bianki widzialy film "Dom dusz"? Odpowiedz Link Zgłoś
marylennox Re: Bianka???? Celia??? 18.06.05, 14:42 Bianka ladne ; Celia - beznadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: Bianka???? Celia??? 19.06.05, 23:28 w cZESTOCHOWIE JEST OKULISTKA-bIBIANNA bILSKA -CHI CHI. Mam koleżankę Biankę i oczywiście pamiętam czasy kiedy śpiewaliśmy piosenkę: "Zbyszek-kieliszek, koleżanka Bianka" (w I wersji- szklanka" ). Ale lubię to imię Odpowiedz Link Zgłoś
deotyma11 Re: Bianka???? Celia??? 23.06.05, 15:46 Nazwałam swoją córcię Bianka. Po przełamaniu oporu dziadka i wyleczeniu prababci ze sklerozy (mówiła Balbina!) nie spotkałam się z krytyką. A imię śliczne. Można zdrabniać Bianusia, Nusia, Bianeczka. Odpowiedz Link Zgłoś