theodorka 30.04.05, 20:00 A co myślicie o tym imieniu? Mi się bardzo, bardzo podoba Ze znanych postaci, które tak się nazywały istniał między innymi Wespazjan Kochowski, poeta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka10 Re: Wespazjan 30.04.05, 20:15 Kojarzy mi sie z jakims lekarstwem,no-spa,neospazmina,hmmm.Osobiscie z tego powodu bym dziecku nie nadala.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Wespazjan 01.05.05, 02:42 Znam jednego Wespazjana (koło trzydziestki) Nie nazwałabym tak syna, ale imię oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Wespazjan 01.05.05, 08:23 Podoba mi sie. Skojarzenia mam nieokreslone-starozytne. Tylko jak wolac na malego Wespazjana? Masz jakis pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Wespazjan 01.05.05, 09:30 lukrecja_mniam napisała: > Tylko jak wolac na malego Wespazjana? Masz jakis pomysl? Lukrecjo (ale ładny nick!), sama się nad tym zastanawiam. Na razie nic mi nie przychodzi do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Wespazjan 01.05.05, 09:33 Właśnie nasunęło mi się jedno zdrobnienie - Wenio To coś jak Benio, ale bardzo ładnie. Idąc tym tropem może być jeszcze Wenik (to trochę, jak Melik od Melchiora, który również mi się podoba). Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wespazjan 01.05.05, 10:22 Wenio, Wenik - fajny pomysł. Kupis pisze, że Wespazjanek albo Wespazjanuś, ale zupełnie mnie to nie przekonuje. A w ogóle Wespazjan też mi się podoba; po drugie lokuje od razu Dorotę razem z całym zestawem XVI-XVII-wiecznie, co ma IMO duży urok (no i sama też odniosłam się imienniczo do tego okresu oraz zamierzam czynić to dalej, więc tego rodzaju zestawy są mi bardzo bliskie). Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Wespazjan 01.05.05, 10:46 Skoro Wespazjanuś, to może Januś? Będę coś kombinować Kiedyś moimi faworytami były inne imiona, ale ten Wespazjan tak mnie zauroczył... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wespazjan 29.09.05, 19:46 Może być jeszcze Wespek, Wespik, Wespiś. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wespazjan 01.05.05, 13:47 a propos XVII wieku, znalazłam ciekawy cytat z Miłosza, z "Legend nowoczesności": "To nieprawda, że pochodzę z dziewiętnastego wieku, pochodzę z siedemnastego wieku. I powiedziałem sobie, że tam należę" (WL 1996, s. 255 - jeśli kto zainteresowany). Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Wespazjan 02.05.05, 11:30 A ja mam dwa zastrzezenia - po pierwsze jak na moj glust imie jest za dlugie a po drugie koajrzy mi sie z osa!?! Wespe - osa po niemiecku. No i co zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wespazjan 26.02.06, 20:20 Nie każdy ma ten problem, że zna niemiecki, Aniu Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Wespazjan 26.02.06, 22:43 gaudencja napisała: > Nie każdy ma ten problem, że zna niemiecki, Aniu > To fakt Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Wespazjan 29.09.05, 20:07 Piękne brzmienie ,baaardzo mi się podoba .Zdrobnienie? Azja Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Wespazjan 29.09.05, 20:14 bea-sjf napisała: > Piękne brzmienie ,baaardzo mi się podoba .Zdrobnienie? Azja Jak dla mnie, zdecydowanie zbyt dziewczęcy skrót Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Wespazjan 29.09.05, 22:26 Tak mi jakoś przyszadł na myśl Azja Tuchajbejowicz Odpowiedz Link Zgłoś