amelia83 08.05.05, 13:47 dziewczynki: aleksandra 6 julia 6 + julie maja 6 oliwia 6 zuzanna 6 karolina 5 amelia 4 gabriela 4 patrycja 4 wiktoria 4 + victoria magdalena 3 maria 3 milena 3 natalia 3 zofia 3 agata 2 anna 2 emilia 2 izabela 2 joanna 2 katarzyna 2 kinga 2 laura 2 martyna 2 antonina alicja aniela apolonia beata dagmara dominika hanna iga jowita kaja kalista kamila liliana lena łucja marianna marta monika nadia natasza nicola nikola paulina pola sandra weronika vanessa żaneta chłopcy: jakub 9 michał 9 jan 8 mikołaj 8 dawid 7 kacper 7 mateusz 7 bartek 4 karol 4 adrian 3 aleksander 3 igor 3 julian 3 krzsztof 3 maciej 3 piotr 3 adam 2 bartosz 2 franciszek 2 jeremi 2 patryk 2 stanisław 2 szymon 2 alan antoni bartłomiej błażej bruno damian daniel dominik filip hubert hugo ksawery maks maksymilian marcin paweł oliwier robert wiktor wojciech zauważylam, że ostatnio wzrosła ilość mikołajów i michałów w tym wydaniu można zauważyć wzrost liczby janów a liczba karolów zostaje na tym samym poziomie co przed 2-3 tyg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: WnŚ 07.05.05 08.05.05, 13:50 Apolonia, Beatka, Jowita, Kalista, Iga, Ksawery, Antoni, Antonina... Żyć, nie umierać! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ 07.05.05 08.05.05, 13:56 prawie jednocześnie wysłałysmy posty o WnŚ! Cieszy mnie dwóch Jeremich, Apolonia, Antonina, Marianna, Ksawery, Hugo. Kalista obok Apolonii to chyba najrzadsze imię w tym WnŚ. Rzeczywiście Michałów i Mikołajów jest tym razem bardzo dużo. Ciekawa jestem, czy ten trend sie utrzyma. Był przecież moment, w którym bardzo zwyżkowali Maksymilianowie, trend ten utrzymał się przez 2 albo tzry numery, a teraz znów go nie widac. Niemniej i tak mam wrażenie, że Maksymilian to imię wschodzące - jest praktycznie w każdym numerze WnŚ, a jest to imię rzadkie (w 2001 roku było 16 tysięcy Maksymilianów). Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: WnŚ 07.05.05 08.05.05, 14:00 Antonina, Aniela, Apolonia, Hanna, Łucja, Marianna, Dominika ))))))) a Żanety bardzo bardzo nie lubię ( Mikołajów az 8 )) Igor, Julian, Frnaciszek, Jeremi(2!) )))))))), Bruno, Filip ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: WnŚ 07.05.05 08.05.05, 15:14 Kalista-fajnie,o ile pamiętam z jakiegoś szmatławca,który czytałam u dentysty,kalista znaczy najpiekniejsza,tak ma na imie Ally McBeal Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Kalista 08.05.05, 16:17 ...juz pisaliśmy o niej na forum, to żeński odpowiednik Kaliksta. Stan "posiadania" Kalisty w Polsce zwiększa sie raptownie, bowiem w 1994 roku było tylko 7 kobiet o tym imieniu, a teraz już na forum przewinęły się co najmniej 2-3 tak nazwane noworodki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kalista 05.10.05, 19:39 ...ciekawe, czy nie bylo to pod wpływem wątku na forum, tak nawiasem mówiąc. Bo od jakiegoś czasu znów Kalista w różnych Wnsiach nie pojawia się wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: WnŚ 07.05.05 08.05.05, 17:09 Anielka, Antosia, Łusia, Hania Hugo, Franek, Filip, Dawid i Jasio Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: WnŚ 07.05.05 08.05.05, 17:17 Kalista mnie zdziwiła. Pozytywnie raczej. Dużo tez imion za którymi nie przepadam, na szczęście głównie w pojedynczych egzemplarzach, no może z jednym wyjątkiem w czołówce. Odpowiedz Link Zgłoś