anita.anita80 28.08.05, 17:42 chcemy nadać córce drugie imię po prababci MELANIA ( PATRYCJA-MELANIA)co sądzicie o tym imieniu? (jeszcze nie zdecydowaliśmy) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagoda_k Re: MELANIA 28.08.05, 18:01 Moim zdaniem to sliczne imie. Zdecydowanie ladniejsze od Patrycji. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: MELANIA 28.08.05, 18:54 Mnie też się podoba i też bardziej od Patrycji, która jest taka banalna. Melania ma fajne zdrobnienia: Mela albo Mila (tak jak mama Borejko z Jeżycjady Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: MELANIA 28.08.05, 19:21 Zdecydowanie Melania, Patrycja nie podoba mi się )) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: MELANIA 28.08.05, 20:46 Patrycja Melania brzmi IMO bardzo dobrze (z myślnikiem Ci nie zarejestrują). Oczywiście bardziej podoba mi się Melania, ale nawet na drugie byłaby dobrym rozwiązaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: MELANIA 28.08.05, 21:43 G A U D E N C J O tak mi się napisało ( zwracasz uwagę na tak drobne szczegóły) m y ś lnik Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: MELANIA 29.08.05, 11:50 Melania jest bardzo ladnym imieniem, podoba mi sie w przeciwienstwie do Patrycji. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: MELANIA 29.08.05, 12:54 dzięki i chyba wezmiemy pod uwage wasze opinie nasza córeczka być może będzie miała na piersze MELANIA (ZACZYNA NAM SIE PODOBAĆ DZIĘKI WAM) Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: MELANIA 29.08.05, 15:37 Melania bardzo mi się podoba. Znacznie bardziej od Patrycji. Odpowiedz Link Zgłoś
marylennox Re: MELANIA 29.08.05, 21:12 Na drugie może być Jest ładne ale takie miękkie, łagodne jak na przykład Ksenia i dlatego właśnie ja je odrzuciłam Odpowiedz Link Zgłoś
natajla_w Re: MELANIA 29.08.05, 23:21 Melania zdecydowanie i tylko jedno imie, z dwoma sa zawsze problemy mialam wiele takich przypadkow ( nie osobiscie ) ale na znajomych nie uzywali pierwszego imienia tylko drugiego na przyklad pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jolinek77 Re: MELANIA 31.08.05, 16:35 Melania ładnie ale juz zdrobnienie Mela kojazy sie jednoznacznie (flegma) Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: MELANIA 31.08.05, 18:50 Może nie z moich ulubionych, ale bardzo ładne imię. Ładniejsze IMHO od Patrycji (i oryginalniejsze) - zamieniłabym kolejność. Jeśli przeszkadzałoby Ci zdrobnienie Mela, może być też Mila czy Melanka. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: MELANIA 01.09.05, 20:02 W takiej formie jak mój nick?Imię fajne i powiem sczerze,ze coraz bardziej sie do niego przekonuję.Ale forma połązcenia imion bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: MELANIA 05.09.05, 21:47 Ja mam Melanię Marię. Jest ze swojego imienia zadowolona, choc ma 15 lat, kiedy najłatwiej o kompleksy Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: MELANIA 06.09.05, 11:30 Jeśli mam być szczera, to lepiej byłoby, abyście na pierwsze imię nadali dziecku Melania. Nie chcę urazić, ale imię Patrycja jest po prostu obrzydliwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
iduska Re: MELANIA 06.09.05, 11:34 Mi sie bardzo to imie podoba... znacznie bardziej niz Patrycja. Przed wciagnieciem go na liste hamuje mnie tylko placzliwa Mela z "Przeminelo z wiatrem" i jakis zaslyszany przesad, ze wszystkie Melanie sa nieszczesliwe. Ale imie cudne! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: MELANIA 03.02.06, 17:19 Mam wrażenie, ze obecnie cześciej się o nim słyszy wśród przyszłych mam. Jeszcze jakaś Melania była główną bohaterką którejś książki dla dzieci; nie mogę sobie przypomnieć, której Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: MELANIA 04.02.06, 09:34 gaudencja napisała: > Mam wrażenie, ze obecnie cześciej się o nim słyszy wśród przyszłych mam. > Jeszcze jakaś Melania była główną bohaterką którejś książki dla dzieci; nie > mogę sobie przypomnieć, której > "Melania w Akademii Aniołów", autora nie pamiętam. Są jeszcze inne książki z tej serii, też na temat głównej bohaterki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: MELANIA 04.02.06, 10:25 Nie, to na pewno nie było o Akademii Aniołów. W ogóle w tytule nie było Melanii... Odpowiedz Link Zgłoś
xdagmarax Re: MELANIA 03.02.06, 22:19 na 100% Melania, bo Patrycja i ten skrót Pati.. fuj ) tylko mnie również kojarzy się z ,,Przemineło z wiatrem" , ale to był ładny film. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: MELANIA 04.07.06, 22:07 iduska napisała: > Przed wciagnieciem go na liste hamuje mnie tylko placzliwa Mela z "Przeminelo z > > wiatrem" i jakis zaslyszany przesad, ze wszystkie Melanie sa nieszczesliwe. Przesąd chyba też pochodzi z "Przeminęło z wiatrem". U nas nie było to nigdy aż tak popularne imię, zeby dało się tak generalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: MELANIA 04.02.06, 21:02 bardzo ładne imię- zawsze mi się podobało, nie tylko ze względu na postać z Przeminęło z wiatrem Odpowiedz Link Zgłoś