dorota53 04.09.05, 13:01 Pochodze z mieszanego zwiazku i poszukuje imienia dla drugiego synka. Ja stoje za Aleksandrem, Aleksem lub Wiktorem ale moj maz chcialby bardziej takie ktore jest uzywane zarowno w Polsce jak i w Egipcie. Prawde mowiac takich imion dla chlopcow jest naprawde niewiele: Jakub (nasz pierwszy synek), Kamil, Adam, Jozef. Mysle i dojrzewam do imienia Kamil (choc bardzo bym chciala Aleksa).A jakie sa wasze opinie co do tego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Kamil -wasze opinie 04.09.05, 13:05 Osobiscie _mocno_ za nim nie przepadam; uważam, że Adam czy Józef byliby o wiele lepsi. Poza tym myślę, że imion "wspólnych" moze być nieco więcej, niż 4, w wolnej chwili poszukam jeszcze czegoś. Jesli chodzi o Kamila, to wyszukując (również w roku 2004 czy 2003) na forum znajdziesz sporo opinii o tym imieniu (nie licząc tych, które pojawią się w tym wątku). Odpowiedz Link Zgłoś
dorota53 Re: Kamil -wasze opinie 04.09.05, 13:18 Znalazlam na jednej ze stron internetowych spis imion arabskich i jedynie Kamil sie powtorzyl, ale wiadomo nie musial byc ten spis kompletny. Dla dziewczynki jest wiekszy wybor, maiala byc Zuzanna,ale w brzusiu rosnie chlopczyk wiec szukam meskiego imienia. Sa jeszcze Samuel, Sami i szereg innych, ale chcialabym cos prostszego i tak nazwisko maja juz obcojezyczne. Bede wdzieczna za podpowiedzi i opinie innych co do Kamila. Mamy Kamilow- jacy sa wasi synowie? Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: Kamil -wasze opinie 04.09.05, 15:08 Kamil - jak dla mnie tak średnio atrakcyjne, ale jeśli nie ma innych propozycji, to może być.... Znałam jednego chłopaka (teraz już ma ok. 30 lat z takiego związku (mama- Polka, ojciec - Egipcjanin). Miał na imię Karmel. W Polsce jego imię nie wzbudzało sensacji, wręcz odwrotnie, kojarzyło się z czymś dobrym i przyjemnym... Samuel - też nieźle, wg mnie można wziąć pod uwagę. A nie myślałaś o imionach z grupy arabskiej, które byłyby też do przyjęcia w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: Kamil -wasze opinie 04.09.05, 22:42 Ja też nie przepadam za imieniem Kamil. Bardziej podoba mi się Aleksander (zdrabniany na Alka a nie na Olka). Może poszukaj pełniejszego spisu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kamil -wasze opinie 04.09.05, 22:49 Znalazłam jeszcze z imion wspólnych tylko Zachariasza. A poza tym kilka imion arabskich, które wpadly mi w oko (np. Imram, Nabil). Sądzę, że chłopak i tak się będzie odróżniał (i bardzo dobrze, ze będzie), więc imię za wszelką cenę popularne ma mniejsze znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
iza131 Re: Kamil -wasze opinie 05.09.05, 15:06 Nie przepadam za imieniem Kamil - ale Adam, czy Jóżef,- bardzo ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
malina232 Re: Kamil -wasze opinie 05.09.05, 15:32 Mnie tez podoba sie Aleksander, a glownie Aleks lub pisany przez X. Zdecydowanie z podanych przez Ciebie imion to jest naladniejsze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Kamil -wasze opinie 05.09.05, 18:27 Nie lubię imienia Kamil. Zdecydowanie bardziej podoba mi się Adam a potem Józef. A może weźmiecie pod uwagę również imiona arabskie, które byłyby łatwe do napisania i wymówienia również w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
xdagmarax Re: Kamil -wasze opinie 02.02.06, 17:42 ja się przyzwyczaiłam do imienia Kamil, takie imie nosi moja druga połowa. Kamilów, których znam są raczej przebojowi, z duż wiarą w siebie i bardzo bardzo towarzyscy!!! wogóle imię Kamil oznacza ,,szlachetny chłopiec" mnie sie ogólnie podoba, ale wolałabym innie imię ) Odpowiedz Link Zgłoś
iwaaa Re: Kamil -wasze opinie 02.02.06, 21:53 coz, wiekszosc jest na NIE! choc mnie sie podoba. moj synek ma tak na imie. i z poczatkudosc tez sceptycznie podchpdzilam do tego imienia, choc na liscie imion ktore mi sie podobaly widnial, choc nie jednych z pierwszych. jednak mojemu mezowi tylko ono przypadlo do gustu i chcial kamila, wiec jako pewien komprois zgodzilam sie na to imie...i szczerze, pewnie to kwestia teraz przyzwyczajenia, ale BARDZO MI SIE PODOBA. nie mieszkam w polsce i tutaj w usa nie majaroblemow zeby to imie wymowic. wymawiaja tak jak brzmi, choc z wiekszym moze akcentem, i wole w ten sposob, niz nazwywc dziecko no John i mowic w domu na niego janek, czy no matthiew i mowic mateusz, bo spotykam sie z takimi rzeczami! pozdrawiam. p.s jednak cos w tym jest ze tak malo osobom sie ono podoba, wiec nie moze byc popularnym imieniem...skoro prawiew nikt by tak dziecku nie dal na imie?hm? Odpowiedz Link Zgłoś