maugolek 02.11.05, 18:04 Dwa dni temu urodzila sie nasza coreczka, nie wiedzielismy, co sie urodzi i temat wyboru imienia zostawilismy na potem. No i nadeszlo to potem i w glowach cos sie klaruje, ale nie do konca. I tak: mieszkamy od kilku miesiecy w Hiszpanii, pomieszkamy tu pewnie pare lat, a gdzie potem nas poniesie, nie wiem. Nasza pierwsza corka ma na imie Nina Alexandra (jest ladne i "uniwersalne", maz walczyl w USC o zarejestrowanie iksa jak lew). I tym razem imie powinno byc latwe do wymowienia za granica. I ladne. W Hiszpanii czeste sa polaczenia Marii z innym imieniem, Maria-Feliz, Maria- Luisa, etc. ciekawie zaczyna to wygladac wtedy, kiedy te dwa imiona zbije sie w jedno, o na przyklad tak: Maria Luisa - Marisa, Maria Magdalena - Malena (film bardzo nam sie tez podobal). Zmierzamy wlasnie w te strone, co myslicie? maugolek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Maria Luisa = Marisa 02.11.05, 18:48 Tego typu polaczenia podobaja mi sie mocno srednio, poza Hiszpania sa troche pretensjonalne. A sama mowisz, ze pomieszkacie tu pewnie tylko kilka lat. Wybralabym jakies imie uniwersalne, ktore brzmi i wyglada podobnie po polsku, jak po hiszpansku. Ot, chocby Maria Luiza (bez kreseczki w srodku), na ktora mozecie mowic przeciez Marisa. Identycznie z Maria Magdalena. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Maria Luisa = Marisa 02.11.05, 21:29 Jestem tego samego zdania, co Gaudencja. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Maria Luisa = Marisa 20.11.05, 14:09 Marisa,Malena-świetnie.Połączenia nie są wcalne takie Pozdrawiam Linna-Altair Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maria Luisa = Marisa 20.11.05, 19:59 Poniewaz maugolek sie nie pojawila, powiem moze, ze coreczka zostala nazwana Inga Malena. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Inga Malena 21.11.05, 21:42 Podoba mi się ten zestaw, dobry dla "międzynarodowej" dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
kajtus6 Re: Maria Luisa = Marisa 21.11.05, 12:16 Tez Inga Malena bardzo mi sie podoba!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 malena 29.12.05, 11:06 jest takie imie jak malena?? wybór oczywiście świetny.. a i Marisa podoba mi sie 1000 razy bardziej od MAriki. Odpowiedz Link Zgłoś