olcia331 04.01.06, 11:20 No właśnie mam dylemat. Dziewczyny jak możecie to napiszcie które się Wam najbardziej podoba. Ja byłam zdecydowana na Klarę, ale teraz już sama nie wiem. Z góry dzięki. Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 04.01.06, 11:23 Klara lub Blanka. TYLKO. Ew. zamiast Tatiany Tacjana. BTW, zdajesz sobie sprawę, że zdrobnieniem od Tatiany jest Tania? Odpowiedz Link Zgłoś
olcia331 Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 04.01.06, 11:38 Tak wiem, że Tatiana to Tania ale mi się źle nie kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 04.01.06, 11:57 Ja wybrałabym Tatiane,bardzo mi sie podoba! Klara brzmi twardo ale też ok Blanka dla mnie brzmi jak zdrobnienie(jak Olka,Kornelka,Kaśka) Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 04.01.06, 12:01 Klara jest zdecydowanie najładniej . Na drugim miejscu byłabym za Blanką - również bardzo mi się podoba. Natomiast Tatiana, hm, wydaje mi się, że w polskiej wersji to jest Tacjana. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 04.01.06, 12:20 Mi się najbardziej podoba Tatiana. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 04.01.06, 12:24 Klara lub Blanka.Tylko i wylacznie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 04.01.06, 12:48 Zgadzam sie. Klara lub Blanka i to w tej kolejnosci A swoja droga dziwne, ze dla dziewczynki duzo latwiej idzie mi wybieranie imienia niz dla mojego majowego synka... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 04.01.06, 12:50 > A swoja droga dziwne, ze dla dziewczynki duzo latwiej idzie mi wybieranie > imienia niz dla mojego majowego synka... A ja się nie dziwię. Gdybym miała mieć synka, to też miałabym poważny problem. Chłopcy nie mają ładnych imion i taka jest prawda (. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 04.01.06, 12:56 koza_w_rajtuzach napisała: > > A swoja droga dziwne, ze dla dziewczynki duzo latwiej idzie mi wybieranie > > > imienia niz dla mojego majowego synka... > > A ja się nie dziwię. Gdybym miała mieć synka, to też miałabym poważny problem. > Chłopcy nie mają ładnych imion i taka jest prawda (. > Zgadzam sie! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 04.01.06, 12:59 Opowiadacie Ładnych imion męskich jest mnóstwo Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 06.01.06, 00:08 gaudencja napisała: > Opowiadacie Ładnych imion męskich jest mnóstwo A ja myślę, że mało jest ładnych męskich imion. A te, które uważam za ładne, ludzie uznaliby za dziwne i obciachowe. N/t: Tania nie jest takim oczywistym zdrobnieniem od Tatiany, a to takie śliczne imię w formie Tacjana traci dla mnie jednak dużo ze swego uroku. Blanka w ogóle mi się nie podoba, jak z jakiegoś tasiemcowego meksykańskiego serialu. Klara już lepiej, ale nie mogę sie pozbyć skojarzeń z klasztorem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 06.01.06, 08:46 bodomlake napisała: > N/t: Tania nie jest takim oczywistym zdrobnieniem od Tatiany, Raczej jest - Tatiana to rosyjska forma imienia Tacjana, a Tania jest żelaznym, utrwalonym tradycją zdrobnieniem od niego. Jak Katarzyna i Kasia. Zresztą jeśli nie Tania, to co: Tatka? Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 05.01.06, 17:47 zdecydowanie tatiana, uwielbiam rosyjskie imiona takie jak : natasza, roksana, tatiana.. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 05.01.06, 18:14 Roksana to imię rosyjskie?? Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 06.01.06, 10:34 behindthename.com/nmc/rus2.php zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 06.01.06, 10:37 Napisane wyraźnie, że Roksana to rosyjska forma Roxany, a ta już z dalekowschodnią żoną Macedońskiego mi się kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 06.01.06, 10:38 no własnie, sprawdziłam, raczej bliższy wschód, bo perskie, od jutrzenki jaśniejącej się wywodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 06.01.06, 10:38 a ja napisałam roxana czy roksana ???? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Roksana 06.01.06, 20:17 Przecież po rosyjsku jeśli już to jest Роксана, a Roksana to imię polskie Oczywiscie w sensie użytkowania w danym jezyku, ale szczerze powiedziawszy nigdy się nie zetknęłam z Roksaną w Rosji. Nie jest to imię szczegolnie często nadawane na tym obszarze i kojarzące się jako typowo rosyjskie. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Roksana 09.01.06, 22:01 gaudencja napisała: > Przecież po rosyjsku jeśli już to jest Роксаl > 5;а, a Roksana to imię polskie > Oczywiscie w sensie użytkowania w danym jezyku, ale szczerze powiedziawszy > nigdy się nie zetknęłam z Roksaną w Rosji. Nie jest to imię szczegolnie często > nadawane na tym obszarze i kojarzące się jako typowo rosyjskie. > a ja spotkałam się z Roksanami w Rosji i dla mnie zarówno to imie jak i Natasza, Tatiana , Tamara i inne kojarza się typowo rosyjsko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Roksana 10.01.06, 07:07 > Natasza, Tatiana , Tamara i inne kojarza się typowo rosyjsko. No widzisz Shilli, a Natasza jest jedynie rosyjską formą łacińskiego imienia... Również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Roksana 10.01.06, 07:40 nchyb napisała: > No widzisz Shilli, a Natasza jest jedynie rosyjską formą łacińskiego imienia... > Również pozdrawiam A ściślej mówiąc, usamodzielnionym zdrobnieniem I wspólwystępuje w Rosji z Natalią. A Tacjana-Tatiana to też imię łacińskie, za to Tamara - aramejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Roksana 10.01.06, 07:56 > A ściślej mówiąc, usamodzielnionym zdrobnieniem I wspólwystępuje w Rosji z > Natalią. Znajomi mi Ukraińcy twierdzą, że u nich jest to wyłącznie zdrobnienie i samodzielnie nie występuje... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 09.01.06, 07:27 myślę podobnie jak Gaudencja, że nawet napisana przez ks rosyjskiego rodowodu nie nabiera... Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 06.01.06, 20:09 Dla mnie najładniejsza jest Klara.Blanka zupełnie nie w miom stylu, wiec mi sie nie podoba,ale Tatiana?No nie wiem tak jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 06.01.06, 23:01 nietypowo bede za Tatiana, z ktora mam mile skojarzenia. Klara mi nie bardzo lezy, Blanki nie lubie i sie przekonac nie moge... Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 06.01.06, 23:25 Klara - ślicznie. Ewentualnie Tatiana. Blanka mi się bardzo nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Klara, Tatiana czy Blanka? 10.01.06, 11:17 Blanka! Bardzo lubię to imię Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Wygląda na to, że jednak Klara :) 09.06.06, 22:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=35674483&a=35722225 Odpowiedz Link Zgłoś