abiela 27.05.06, 01:18 Zaciekawily mnie te imiona. Jak sie wam podobaja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Pamfil, Pamfilia 27.05.06, 11:53 Cos miedzy Pamfletem a Hemofilia (nie mowiac o Porfirri)... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pamfil, Pamfilia 27.05.06, 13:04 Pamfil to imię IMO bardzo ciekawe, ale słabo je widzę w realiach polskich. Nie to, zeby było zbyt obce, ale czegoś mi nie pasuje. Jeśli chodzi o skojarzenia, to kojarzy mi się z... czymś, czego nie mogę sobie do końca uświadomić... ale jak próbuję to złapać, jest temu najbliżej do kapci, nie wiem dlaczego. Tylko to końca nie to. Pamfilia natomiast podoba mi się bez zastrzeżeń, choć umiarkowanie. Nie ma w Polsce żadnego Pamfila, ale jest jedna Pamfilia. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Pamfil, Pamfilia 27.05.06, 16:06 kojarzy mi sie z nie wiem czemu paszkwilem,pantoflem ,czyms nieprzyjemnym i cięz ko się wymawia . Odpowiedz Link Zgłoś
iljana Re: Pamfil, Pamfilia 28.05.06, 23:00 Pamfilia doprowadziła mnie do śmiechu, ale serdecznego... bardzo ciekawe, ale nie chciałabym mieć tak na imię.. Ok.. proszę mnie oświecić co znaczy IMO lub IMHO używane na forach? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pamfil, Pamfilia 29.05.06, 18:13 Wiele pożytecznych i wiele zupełnie zbędnych skrótów znajdziesz tu Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pamfil, Pamfilia 26.10.06, 22:14 gaudencja napisała: > to kojarzy mi się z... czymś, czego nie mogę sobie do końca uświadomić... ale > jak próbuję to złapać, jest temu najbliżej do kapci, nie wiem dlaczego. Tak - to musiał być pantofel. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Pamfil, Pamfilia 29.05.06, 07:42 pisane przez N, a nie M, było nazwiskiem mojej polonistki. Cześć osób mających problemy z wymową zawsze i tak wymiawiała jak z M. WIęc tylko z nazwiskiem mi się kojarzy... Ale pozytywnie kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś