cynta 27.06.06, 13:46 Witam, czy moglby mi ktos podac takie dane Chcialabym wiedziec jakie imiona dzis maja podobna popularnosc jak Zuzanna w 1986 Julia w 1989 i Klara w 1991 i sa w podobnym stylu Ciekawam co bym dzis nadala? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: prosba o statystyke 27.06.06, 17:34 Niestety brak (opublikowanych) tak szczegółowych danych za lata '86 i '89. Mam tylko dane za 1991 rok i tylko według nich mogę Ci coś podać. Niestety, też niewiele, bo w 1991 roku brak zarówno Zuzanny, jak i Julii i Klary na liście 93 najpopularniejszych imion (nadanych w tym roku w Polsce ponad 1000 razy). Oznacza to, ze nadałaś jakies imię, które w przybliżeniu dziś znajdowałoby się poniżej 46 miejsca na liscie imion żeńskich, weźmy spis Bartka Górnego, choć jest nie do końca reprezentatywny - ale jedyny; zatem być może byłaby to Łucja, Helena, Matylda (!), Klara w dalszym ciągu, Marianna, Aniela, Róża, Rozalia, Melania, Konstancja, Juliana, Otylia. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: prosba o statystyke 27.06.06, 17:35 Oczywiście Julianna, a nie Juliana. Odpowiedz Link Zgłoś