marlenka_p Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 15.08.08, 12:16 Moja babcia ma na imię Agrypina, a mój dziadek trochę bardziej pospolite - Walerian. Odpowiedz Link Zgłoś
marlenka_p Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 15.08.08, 12:29 Jeszcze maja sąsiadka, nieżyjąca już zresztą Prakseda, a jej mąż Longin. Jeszcze przypomniał mi się wujek Bazyli i bardziej popularni Seweryn i Brunon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacynka27 Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 13:30 Augustyn (6 lat)- mój synek Aureliusz (26 lat)- kuzyn męża Amelia (24 lata)- kuzynka męża, jeszcze 10 lat temu nie spotykane Bernadetta (ok.25 lat)- kuzynka męża Eleonora (30 lat) moja koleżanka z pracy Benedykt (ok. 50 lat)- kolega z pracy Eufemia (już nie żyje, ale miałaby koło 80 lat)- moja sąsiadka Nadyja (18 lat)- uczennica ze szkoły w której pracuję Odpowiedz Link Zgłoś
ffanatyczka Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 19.08.08, 18:03 Gizela - znam kilka pań o tym imieniu Estera - dwudziestolatka Dionizy - stryjek Rita - pani okolo piećdziesiatki Bernaretta - znam kilka pań o tym imieniu Noelia (albo Noela) pięciolatka - chociaz teraz chyba popularne? Delfina - dwudziestoparolatka Alojzy - dziadek mężą Zinaida - babuszka w bardzo podeszlym wieku (mówimy do niej Zina lub "Zinajda") Gertruda - tez babuszka Wilma - śp. hmm .. więcej nie mogę sobie przypomnieć a Garbriel tez jest malo popularny?? jak tak to tez nam - mały miesięczny szkrabek ) Odpowiedz Link Zgłoś
juliza Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 20.08.08, 22:06 Babcie mojej koleżanki to Amelia i Eulalia. Moja babcia to Apolonia (czyli Pola). Nie rozumiem tej mody na Pole... I słyszałam też o Dragomirze - szkrab jest mały, mówią na niego ponoć Drażko Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 21.08.08, 20:08 Córka mojej siostry ciotecznej - Arleta, moja ciocia i jej rodzeństwo: Eufemia, Wirydianna, Tytus (jedyna siostra, która miała normalne imię, bodajże Kasia zmarła w dziecięctwie, więc może coś w tych imionach jest) dzieci mojego kolegi z pracy: Saturnin i Thornwald moja prababcia: Balbina moja dawna koleżanka: Romana prababcia mojego męża: Romualda córka kolegi: Rozalia Odpowiedz Link Zgłoś
agis7771 Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 23.08.08, 12:40 Mój dziadek Polikarp Moja córeczka Kalina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa:) Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? IP: *.uni.lodz.pl 23.10.08, 17:32 Tarsylia - moja mama (po sześciesiątce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwed [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 23:30 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muuuka Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? IP: *.gemini.net.pl 23.10.08, 17:26 a moj znajomy ze studiow ma na imie "Jarogniew", hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kesi Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? IP: 92.55.223.* 04.11.08, 23:10 ja mam na imię Kasandra, a na drugie Róża [po mamie].. moja ciocia ma Luiza, kuzynka Michaela, kuzyn Kewin, a brat Gabriel ;] najgorsze jest to, że miałam mieć na imię Mercedes, a na drugie Fortunata o_O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? IP: *.brnt.cable.ntl.com 05.11.08, 14:53 tak na szybko przychodza mi do glowy: Florentyna Salomea Leopold Hortensja Henryka Jarowit Ziemowit Kosma Roger Tytus Marina Jordan Cyprian Odpowiedz Link Zgłoś
majadka29 Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 07.11.08, 03:50 Mirona- kuzynka Roland-jej maz Wawrzyniec-pradziadek Leokadia- ciociababcia Mirela-kuzynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butka Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? IP: *.dolsat.pl 08.11.08, 23:12 Nika Chaja- córka koleżanki Daniela, Telimena- nauczycielki Sybilla- kuzynka Adamina- mama koleżanki Apolonia- jw. Miron- brat koleżanki Dobrawa- znajoma Balbina- koleżnka Karion- chłopak mojego z akademika ( nie wiem czy to prawdziwe imię, ludzie twierdzili, że tak) Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1 Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 09.11.08, 22:51 Gizela- pani portierka z akademika. Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 13.11.08, 13:01 u mnie sporo osob, bo sa cudzoziemcami a z polskiej strony to raczej chyba nikt..no chyba ze niespotykane imie to leon Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 07.01.09, 17:18 ciocia-staruszka: Mederyka znajomi z pracy: Laurencjusz, Bernadia mamy kolezanek: Biruta, Danisława(śp) koleżanki: Mirellia, Mirela 4-letnia córka kolezanki - Genowefa Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 07.01.09, 17:20 Natan i Jonatan 2-gie imiona znajomych braci; Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 07.01.09, 17:31 Izolda -moja rówieśnica z kolonii..przed 20laty Marika -córka sąsiadów Teo (nie jako zdrobnienie - dopytywałam) chłopiec z piaskownicy Elena wnusia znajomej z pracy Milan - kolega Erwin syn znajomej Judyta - stryjeczna bratanica Jagoda - zona kuzyna, Nadia - ich córeczka Bonifacy - prof.od agrometeorologii Miron - syn nauczycielki Odpowiedz Link Zgłoś
joanna-wanna Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 15.02.09, 17:34 Ja znam siostry rocznik Adamina 1993 i Teofila 1995 Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 15.02.09, 21:45 joanna-wanna napisała: > Ja znam siostry rocznik > Adamina 1993 i Teofila 1995' Super! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna-wanna Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 16.02.09, 19:29 Do tego jeszcze Żaklina Aurelia kl.I liceum Wszystkie to uczennice mojej cioci Odpowiedz Link Zgłoś
joanna-wanna Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 16.02.09, 19:33 I jeszcze Stefanie 1998 (z mojej zagadki) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna-wanna Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 16.02.09, 19:56 joanna-wanna napisała: > Ja znam siostry rocznik > Adamina 1993 i Teofila 1995 Mają one ciocie ok.40 l.Anstazję i Jagnę Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 21.08.09, 17:26 U mnie trochę tego jest:Kornelia (ja),Malwina,Longina,Eligiusz,Amadeusz,Gabriel Odpowiedz Link Zgłoś
kasialip5 Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 26.08.09, 00:20 Moi synowie: Karim i Samir, kuzynka: Dafne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aislogam Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 00:29 Amalia, Albina, Ema, Filomena, Pelagia. Wszystkie kobiety i wszystkie zmarłe już... Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 26.08.09, 01:23 Babcia Walentyna, prababcia Kordula, ciocia Serafina, nazywana Renią. Bonifacy był moim sąsiadem, Ariel również, Ludomir uczył mnie w LO. W moim mieście mieszka Żermentyna. Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 03.09.09, 13:16 Zyta (babcia) Zenobia (ciocia) Kamel Jamila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karima2 Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? IP: 151.81.25.* 03.02.10, 18:26 Omar,Ksenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 04.02.10, 10:08 Salomea, Dagobert, Jaromir, Jarowit, Roger, Zenobia, Tytus, Kaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 04.02.10, 10:10 jeszcze Tatiana, Tamara, Dagmara, Kosma, Jeremiasz i Zachariasz. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 10.02.10, 14:51 może niespotykane to za dużo powiedziane, ale chyba stosunkowo rzadkie imiona nosili rodzicie mojej mamy: Eleonora i Feliks. miałam też wujka (a właściwie dziadka-wujka ) Leopolda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godziasia Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.10, 21:43 w szkole miałam Astrid i Gretę (Greta miała jakieś niemieckie korzenie, natomiast Astrid Polka pełną gębą, w dodatku z bratem Sewewynem) znalezione w moim drzewie genealogicznym: Florentyna i Eleonora (chociaż to drugie chyba nie jest takie rzadkie) organista w naszym kościele: Armand spotkany z rok temu chyba 2-3letni chłopczyk: Kosma. I na deser wymysł mojej ciotki: Filemona. Nie Filomena. Tak z ciekawości spytam Gaudencję, bo ona ma chyba największe doświadczenie: istnieje w ogóle Filemona? Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 21.06.10, 00:30 honorat krystyn felicja leopold lucyna roza natan tamara regina estera eli chawa chaim Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Filemona 22.06.10, 19:29 Istnieje. Nawet się kiedyś urodziła jednej foremce. Odpowiedz Link Zgłoś
asienkowa Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 25.06.10, 09:06 Fabian - syn kuzynki (;/), Samanta( córka sąsiadki 19 lat), Diana i Dezyderiusz ( blizniaki znajomej z pracy ;/) -- Klaudyna 08.08.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: jakie niespotykane imiona noszą Twoi bliscy?? 25.06.10, 13:41 Aurika Ditmar Priscilla Lorinn Sybilla Wiki Ariel Odpowiedz Link Zgłoś