Gość: AAAnulka Re: jak zdrabniać imię Oliwier?? IP: *.bsk.vectranet.pl 29.10.06, 20:36 Oliwieruś, Oliwierek, Oluś, Odpowiedz Link Zgłoś
rosaanna Re: jak zdrabniać imię Oliwier?? 31.10.06, 13:55 Znam rodziny gdzie jest i Oliwia i Oliwier. Zdarza im się nazywać swoje pociechy Oli - zarówno dziewczynkę jak i chłopca Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: jak zdrabniać imię Oliwier?? 31.10.06, 19:27 Mój syn ma na imię Oliwer i mówię do niego Oliwerek. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: jak zdrabniać imię Oliwier?? 31.10.06, 19:35 Moja psiapsiółka ma Oliwiera. Mówimy do niego: -Oli,Oliś,Oliwierek Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: jak zdrabniać imię Oliwier?? 31.10.06, 20:36 Olwer. To jedna ze staropolskich wersji tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
olinekp Re: jak zdrabniać imię Oliwier?? 02.11.06, 21:09 Mój synek to Oliwier - mówimy do niego Oluś, Oliwierek, Olo, Oli i wersja która najbardziej lubie to Olinek (okrąglinek )........ Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: jak zdrabniać imię Oliwier?? 02.11.06, 22:05 Nie mogę sobie tego wyjasnić inaczej; na pewno Olinek tak wpadł ludziom w ucho dzięki aferze Olina. Nie kojarzy Ci się Olinek z Oleksym? Mnie tylko i wyłącznie. Z małym, łysym Oleksikiem - dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: jak zdrabniać imię Oliwier?? 02.11.06, 22:10 Gwoli wyjaśnienia ewentualnych wątpliwości, załączam zdjęcia. Olinek to taki sam pan, tylko mały: content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/d/da/180px-Jozef_Oleksy1.jpg www.agentura.ru/press/about/jointprojects/mn/rezidents/oleksy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Olinek 02.11.06, 22:10 Mnie się Olinek kojarzy - ze mną To jedna z wariacji na temat mojego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Jak zdrabniać imię Oliwier? 09.11.06, 18:04 Olci, Oliwcio,Olińcio, Oliwuś,Oliwi( tak nazywa Go jego 4-letni siostrzeniec) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: letti Re: Jak zdrabniać imię Oliwier? IP: *.ols.vectranet.pl 13.12.06, 03:05 Oli,Oliwierek,Oliwieruś,Oliwek,Olinek,Olik, Oliwuś Odpowiedz Link Zgłoś