gaudencja 31.10.06, 21:34 Minerwo, wiedziałaś, ze Twój nick ma swoją patronkę? www.santiebeati.it/nomi/Detailed/3060.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: św. Minerwa 31.10.06, 21:42 Swoją drogą ciekawe, że w Polsce nie ma Minerwy oficjalnej Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg No proszę! 31.10.06, 23:43 Coś takiego! Zawsze sądziłam, że Minerwa to tylko i wyłącznie rzymska intelektualistka błyskająca niedoubieranymi wdziękami spod pancernych ciuszków )) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: No proszę! 31.10.06, 23:51 Zaskakujaco wiele bóstw greckich i rzymskich ma swoich świetych Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: No proszę! 01.11.06, 21:39 Aczkolwiek wezwanie "święta Afrodyto, módl się za nami" brzmiałoby trochę niepoważnie )) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: No proszę! 01.11.06, 22:01 Jeszcze zapomniałam napisać, że brzmieniowo imię Minerwa bardzo mi się podoba, jednak chyba nie byłoby praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: No proszę! 01.11.06, 22:29 minerwamcg napisała: > Aczkolwiek wezwanie "święta Afrodyto, módl się za nami" brzmiałoby trochę > niepoważnie )) Od tego wybiawia nas fakt, ze akurat, przypadkiem, św. Afrodyty - chyba - nie ma Jest za to przynajmniej trzech świętych Afrodyzjuszów: www.santiebeati.it/nomi/Detailed/1089.html Odpowiedz Link Zgłoś