ria5 06.03.07, 23:41 A co sadzicie na temat imienia Leokadia?? Jak Wam sie podoba?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dolmadakia Re: Leokadia IP: *.interpc.pl 07.03.07, 08:08 Tradycyjnie zdrabnia się do Lodzi.Ale pewnie można wymyśleć mnóstwo innych- mniej lub bardziej udanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna+ Re: Leokadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 09:43 Może być np. Lea, Lesia, Lena, Leonka, Leonia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Leokadia 07.03.07, 13:27 Leokadia niespecjalnie mi się podoba - w pełnej formie może jeszcze tak, ale zdrobnienia... Natomiast przepadam za Leontyną. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Leokadia 07.03.07, 14:27 Bardzo mi się podoba - zdrobnienia Lea, Leonka. Odpowiedz Link Zgłoś
polonijnamama Re: Leokadia 07.03.07, 14:31 Mnie osobiscie bardzo sie podoba imie Leokadia, ale zdrobnienie Lodzia jest wg mnie baaaaaardzo nieladne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manarai Re: Leokadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 16:52 Historia powiązana: dzieckiem w kolebce byłam przekonana, że pani o imieniu Lodzia musi mieć w pełnej wersji na imię Lodziarnia. Koniec historii. Loda Halama była Leokadią. Można by też właściwie zdrabniać Lola - trochę naciągane, ale w tłumie ujdzie. Imię jest jak dla mnie z tych "babciowych nieładnych", wrzucam do jednego worka z Pelagią i Rozalią. Ale to oczywiście tylko subiektywna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
joannka2 Re: Leokadia 08.03.07, 11:17 Moja kolezanka ma córeczkę Leokadię. Imię nieco... hmmm... "kontrowersyjne", ale fajnie sie je zdrabnia: Leosia, Osia. Podoba mi sie, jak wołają tę małą: Ośka! Odpowiedz Link Zgłoś