kk_1976 09.05.07, 16:46 mnie podoba sie imie Laura, jest rzadkie, oryginalne i krotkie (a nazwisko dziecie bedzie mialo dlugie), ale maz nie chce slyszec o imieniu, ktore sie nie zdrabnia... macie jakies ciekawe propozycje? ja lubie tez Zuzanne, ale Zuz ostatnio jest tak duzo, jak Julek kilka lat temu... kk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexandria1982 Re: Laura? 09.05.07, 16:56 kk, ja bym wybrała Laurę, przekonuj jakoś męża Ja jestem w trakcje pertraktacji na temat Stelli, ale jak sie nie uda, mam w zanadrzu coś podobnego Laura to śliczne imię, które sama rozważałam dla swojej dziewczynki. Można je przecież zdrabniac: Laurka, Lauri ... Ja kocham imiona, które się nie zdrabniają w sposób oczywisty. Mnie Laura odstraszyła rosnącą popularnością, jestem zwolenniczką imion jedynych w swoim rodzaju, a Laura niestety juz przestaje takim byc Niemniej jednak to piekne imię, IMO 100 razy ładniejsze niż wszelkie Zuzie i Julki. Ja do długiego nazwiska tez mam wybrane niezbyt długie imiona (te pierwsze). Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: a Klara? 09.05.07, 17:09 Klara też jest okej, jednak moim zdaniem ładniejsza jest Laura Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: a Klara? 09.05.07, 17:25 Klara to ładne imię. Brzmieniowo dość podobne do Laury. Jak na pewnym weselu oprócz mojej Klary była kilkuletnia Laura to wszystkim te imiona się myliły. Raz moją córkę nazywano Klarą a raz Laurą, to samo tyczy się Laury, która też była nazywana raz tak a raz tak . Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Laura? 09.05.07, 17:23 Laura to ładne imię choć raczej jednak nie jest takie rzadkie. W moim otoczeniu jest dość sporo małych Laur. Zuzanna rzeczywiście jest teraz bardzo popularnym imieniem. Moim zdaniem za popularnym, aby nazwać nim dziecko. A co powiesz na Anielę, Alinę, Dorotę, Emilię, Ewę, Felicję, Judytę, Kornelię, Łucję? Odpowiedz Link Zgłoś
kk_1976 Re: Laura? 09.05.07, 17:29 Aniela odpada z mety, mam ciotke Anielke - wyjatkowo wscibski typ, tego imienia nie chce w poblizu, a ze tyle jest Laur to nie widzialam, sama nie spotkalam sie nigdy z tym imieniem, ani wsrod dzieci ani wsrod starszych... podoba mi sie Matylda, ale chyba bedzie troche dluga do dlugiego nazwiska, Dorote, Ewe, Judyte mam juz w rodzinie u siostr ciotecznych, najtrudniej bedzie przekonac meza, bo on obstawialby cos zwyklego typu Asia czy Ola... kk Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Laura? 09.05.07, 17:54 Długoscią nazwiska do Matyldy bym się nie przjejmowała, to całkiem krótkie i zwarte imię. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna14 Re: Laura? 09.05.07, 21:23 Jestem mamą małej Laury. Gdy pojawiła się na świecie większość z naszych znajomych pytało nas wprost jak do niej się zwracać, bo nie znali zdrobnień. My mówimy do niej Laurunia, Laurusia, a babcia Laurka, chociaż to podoba mi się najmniej, bo od razu widzę szkolną kartkę z życzeniami. Laura to piękne imię, jeżeli Ci się podoba to przekonaj męża. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Laura? 09.05.07, 21:22 Wg warszawskich statystyk imię Laura nie jest wcale tak często spotykane. Może tylko w moim miasteczku tak często ono się zdarza . Tu link do statystyk: www.gorny.najlepsze.pl/imiona/ Matylda to śliczne imię. Też mam długie nazwisko (13 liter), więc odpadają długie imiona, ale Matyldę do tych długich jeszcze nie zaliczam . > najtrudniej bedzie przekonac meza, bo on obstawialby cos zwyklego typu Asia czy > Ola... Powiedz mu, że te imiona już się przejadły. Są dobre dla ciotek Waszej córki, ale już nie dla samej córki. A co powiesz na Rozalię, Kaję, Idalię, Liwię, Helenę, Esterę? Ale spróbuj jeszcze z tą Klarą. Może mąż nie będzie do tego imienia tak źle nastawiony . Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Laura? 09.05.07, 21:35 MNie zdecydowanie bardziej podoba się Klara lub Matylda. Ale Laura zła nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Laura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:49 Imię Laura jest śliczne . Jak się uprzesz to i Laurę zdrobnisz. Lauruś, Laurunia, Laurusia, Laurka Odpowiedz Link Zgłoś