Gość: Honorrata IP: *.fbx.proxad.net 31.05.07, 15:40 Czesc wszystkim, Trzech chlopakow rozrabiakow i... wreszcie doczekalam sie coreczki jak pokazalo dzisiaj USG! Moi synkowie nosza imiona po pradziadkach: Kajtek ma 8 lat, Gawelek 6 a Ignas 3 latka teraz pilnie szukam imienia dla coreczki, sympatycznego imionka ktore pasowaloby do moich rozrabiakow. Pomozcie prosze! A tak na marginesie, jak podobaja wam sie imiona moich skarbow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tawananna* Re: Kajetan, Gawel, Ignacy.. i jest dziewczynka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 15:51 Rewelacyjne imiona noszą Twoi synkowie! I jeszcze po dziadkach . Kajetan podoba mi się nieprawdopodobnie, Ignaś też, Gawełek to trochę za odważne dla mnie, ale również ładne. Jestem naprawdę zachwycona! Dla dziewczynki proponuję imię Idalia. Oryginalne i również z leciutką staroświecką nutką. A może imię po prababci? Jakie imiona nosiły prababcie Twoich dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorrata Re: Kajetan, Gawel, Ignacy.. i jest dziewczynka! IP: *.fbx.proxad.net 31.05.07, 15:54 Babcie nazywaja sie Alicja, Kazimiera, Henryka i Zofia Z prababc jest Maria, Augustyna i Janina Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: Kajetan, Gawel, Ignacy.. i jest dziewczynka! 31.05.07, 16:27 Augustynka - super: Kajtek, Gawełek, Ignaś i Augustynka Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Kajetan, Gawel, Ignacy.. i jest dziewczynka! 31.05.07, 16:55 Chłopcy nazywają się bardzo przednio. Dla dziewczynki - z podanych prababciowych najbardziej podoba mi się Janina. Częściowo dlatego, że ślicznie się zdrabnia - Jasia, Janka. A więcej prababć do wyboru nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorrata Re: Kajetan, Gawel, Ignacy.. i jest dziewczynka! IP: *.fbx.proxad.net 31.05.07, 17:01 Ach te prababcie! Nie pamietam juz jak mialy na imie ( babcie sa moje i meza wiec dla dzieci to prababcie) janina tez mi sie podoba ale maz sie krzywi A moze macie inne pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Kajetan, Gawel, Ignacy.. i jest dziewczynka! 31.05.07, 17:09 Helenka, Janinka, Reginka, Irenka, Marcelka. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: Kajetan, Gawel, Ignacy.. i jest dziewczynka! 31.05.07, 19:13 Hanna, Marianna, Ludwika, Józefina, Marcelina, Rozalia, Róża, Rozanna, Ignacja,Anastazja, Augustyna, Jakobina, Jakubina, Laura, Julianna, Klementyna, Walentyna, Konstancja Podoba Ci się któreś? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Kajetan, Gawel, Ignacy.. i jest dziewczynka! 31.05.07, 19:15 Imiona chlopcow bardzo mi sie podobaja, dla corki proponuje Helenke, Cecylke i Leonie. Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: Kajetan, Gawel, Ignacy.. i jest dziewczynka! 31.05.07, 21:29 Imiona synków śliczne, szczególnie Ignaś Co do Gawła - syn mojej sąsiadki ma tak na imię Dla dziewczynki proponuję - Aniela lub Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwinka Re: Kajetan, Gawel, Ignacy.. i jest dziewczynka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:06 Mi się podobają. Szczególnie Kattek i Ignaś. Jeśli chodzi o dziewczynkę - jak na imię mają babcie? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Kajetan, Gawel, Ignacy.. i jest dziewczynka! 01.06.07, 14:15 Honorata Bernadetta Krystyna Anastazja Apolonia Józefina Klementyna Marcjanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorrata bedzie GUSIA IP: *.fbx.proxad.net 01.06.07, 14:20 Po rozmowie z mezem ( ktora trwala prawie cala noc) chyba zdecydowalismy sie na Augustyne, tak ladnie brzmi: Gusia, Gusienka... Lubie tez imie Marcjanna ale czy nie za bardzo popularne? dziekuje wam bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Kajetan, Gawel, Ignacy.. i jest dziewczynka! 01.06.07, 14:25 Kajetan i Ignacy to moje ulubione imiona! Świetny wybór! Z imion żeńskich zaproponuję Tobie te, które podobają mi się najbardziej: Rozalia, Alina, Estera, Aniela, Marianna, Liwia, Klementyna, Ksenia, Jagna, Blanka, Honorata (ale to chyba Twoje imię), Judyta, Helena, Ida/Idalia. Nie mam więcej pomysłów ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorrata Re: Kajetan, Gawel, Ignacy.. i jest dziewczynka! IP: *.fbx.proxad.net 01.06.07, 14:31 Nie, Honorrata to tylko pseudonim, mam na imie Monika ( imie banalne i popularne w moich latach ) Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: Kajetan, Gawel, Ignacy.. i jest dziewczynka! 01.06.07, 15:39 Bardzo się cieszę, że wybraliście Augustynkę, idealny wybór moim zdaniem, od początku kibicowałam właśnie Augustynie. Super Marcjannę też lubię, co do popularności- nie jest chyba popularna, ale wzrasta popularnosc imion jej pokrewnych tj. Marianny i Marceliny, więc zdrobnienie np. Marcysia może stac się za parę lat popularne. Poza tym, Augustyna jest o niebo ładniejsza i oryginalniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Kajetan, Gawel, Ignacy.. i jest dziewczynka! 01.06.07, 15:48 Augustyna jest rewelacyjna, gratuluję świetnego wyboru? A jeśli decydujecie się na dwa imiona, to może Augustyna Marcjanna albo Augustyna Marcja? Marcjanna to piękne imię i, wbrew Twoim obawom, bardzo rzadkie. Odpowiedz Link Zgłoś