Dodaj do ulubionych

Waleria :)

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:04
Jak wam sie podoba ? Tak miała na imie moja prababcia, niestety nie miałam
jej okazji poznać. Znacie małe Walerki?!!
Obserwuj wątek
    • bo775 Re: Waleria :) 19.07.07, 10:14
      nie znam zadnej osoby o tym imieniu. ale bardzo ladne smile
    • Gość: lilija Re: Waleria :) IP: *.lublin.mm.pl 19.07.07, 10:16
      Nie podoba mi się. Kojarzy się z kroplami walerianowymi i jest jakies
      takie "zwaliste" pasuje do kobiety typu "kawał baby". Moja cioteczna babcia tez
      tak miała na imię, kiedyś było bardzo modne. Skróty jeszcze gorsze Walercia i
      Wala (!)
      • Gość: Dee Re: Waleria :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:28
        Wlasnie ten skrót Wala jest nieciekawy sad
        Ogólnie nie podoba mi sie. Waleria - waleriana.. takie mam skojarzenia sad
        • tami46 Re: Waleria :) 19.07.07, 10:41
          Tak sie składa,że moja mama jest Waleria .Bigdy nie kojarzyłam tego imienia z
          Walerianą. Tyle tylko,że jest forma męska Walerian.
          • gaudencja Re: Waleria :) 19.07.07, 21:15
            Walerian - Waleriana
            Walery - Waleria
            - tak to wygląda, jeśli chodzi o męskie i żeńskie formy.

Przepadam za Walerią, jest to imię dość tradycyjne u mnie w jednej z gałezi
            rodziny.
    • asidoo Re: Waleria :) 19.07.07, 11:22
      Znam jedną Walerię. Ma około 30 lat.
      Ponieważ to ładna i zabawna osoba, imię zaczęło mi się podobać.
      Ona nie jest z niego zadowolona, powiedziała, że jej rodzice nie mieli fantazji
      i nazwali ją po prostu po babce.
    • veranillo Re: Waleria :) 19.07.07, 11:38
      podoba mi się.
      "valere" po łacinie oznacza "być silnym/ą", więc etymologia jest fajna.
      nie znam żadnej osoby o tym imieniu.
      • Gość: makowa_panienka Re: Waleria :) IP: *.nat.tvk.wroc.pl 19.07.07, 13:00
        nie podoba mi sie zupełnie, a 1-sze skojarzenie też z walerianą, zdrobnienia
        jeszcze gorsze
        • das.krokodil Re: Waleria :) 19.07.07, 14:46
          Podoba mi się bardziej w męskiej wersji, ale żeńska też jest bardzo ciekawa...
    • szczekuszka Re: Waleria :) 19.07.07, 14:51
      Poznalam ostatnio mala Walerię. Zwracano sie do niej wlasnie pelnym imieniem:
      Walerio, Waleria. Mialam odczucie,ze imie do dziecka wcale nie pasowalo. Pewnie
      dlatego, ze znalam jedna Walerie, ale byla to starsza kobieta i kazala sie
      zwracac do siebie wylacznie- Wala.
      Moim zdaniem Waleria to ladne imie i fakt, ze male Walerie chodza po swiecie
      bardzo mnie cieszy. Moze zdrobnienia sa troche niefortunne, bo np. Walera, mnie
      osobiscie przeraza, ale pelne imie jest naprawde ladne. smile
    • Gość: Dee Re: Waleria :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:52
      A mi sie jeszcze skojarzyła piosenka - "Panno Wlareciu... "
    • olianka Re: Waleria :) 19.07.07, 16:20
      Podoba mi się. Walery jeszcze bardziej i mam nadzieję, że będę mieć kiedyś synka
      Walusia smile
      • scarlet26 Re: Waleria :) 24.07.07, 22:21
        Piękne imię. Jak będę miała jeszcze kiedyś córkę to dam jej na imię Waleria, a
        zdrabniać będę Lera smile
    • ika1 Re: Waleria :) 24.07.07, 23:19
      Corka mojej kolezanki ma tak na imie.obecnie ma 4 lata.mnie osobiscie ,to imie
      sie nie podoba.
    • ninotshka Re: Waleria :) 24.07.07, 23:59
      tez mialam prababcie o tym imieniu smile
      mialam niewatpliwa przyjemnosc ja znac - byla to drobna osobka o silnym sercu i
      charakterze, ktora bylo stac na wiele.. znam duzo historii o niej i przyprawiaja
      mnie o zdumienie jak mozna byc tak silnym czlowiekiem
      imie fajne - jednak zbyt kojarzy mi sie z drobna staruszka smile
    • Gość: zgroza ogarnia Re: Waleria :) IP: 85.112.196.* 25.07.07, 01:03
      "Moja Walerciu kupię ci
      moja Walerciu kupię Ci
      kupie ci Fiata, na stare lata
      moja Walerciu kupię ci"

Ot, co mi się kojarzy. Dajcie już spokój z tymi wymysłami. Zejdzcie na ziemię.
      Wasze dzieci nie sa nikim wyjątkowym i najdziwniejszym imieniem też tego nie
      zmienicie. Co najwyżej będą sobie żyć takie dziwolągi ku uciesz licznie
      zgromadzonej gawiedzi.
      • gaudencja Re: Waleria :) 25.07.07, 22:45
        Pierwsza przedstawicielka gawiedzi już się zameldowała, jak widzę.
      • juta.malcolm Re: Waleria :) 08.09.21, 21:31
        Tak, najlepiej żeby każdy nazywał się imionami z top 10, bo po co używać innych imion? Po co w sumie z top 10... Niech każdy nazywa się albo Zuzia albo Antoś, dajmy se spokój z wymysłami... (oczywisty sarkazm).

Waleria kiedyś było bardzo popularnym imieniem i jak to jest z modą, powraca. Nie jest to wymyśle imię, a stare imię. Nie popadajmy w monokulturę imion.

Musisz być bardzo nieszczęśliwą osobą, by swoje kompleksy leczyć wylewaniem jadu w internecie.
    • guendalina Re: Waleria :) 26.07.07, 08:58
      Znam Valerie, po 30-stce, Wloszke. Imie bardzo mi sie podoba.
      • meggan79 Re: Waleria :) 24.05.20, 08:34
        Moja znajoma ma Walercię, ma 5 lat teraz. Właśnie myślę o Walerii,tzn że Wanda staje się niesamowicie wręcz modna zaś Waleria pozostaje nieodkryta na nowo zaś ja osobiście wolę brzmienie Walerii od Wandy.
        • dalenia Re: Waleria :) 24.05.20, 11:49
          Uwielbiam Walerkę smile jest mocną kandydatką na imię mojej drugiej córki.
          • adalwinka Re: Waleria :) 29.11.20, 20:42
            dalenia napisała:

> Uwielbiam Walerkę smile jest mocną kandydatką na imię mojej drugiej córki.

Super smile Imię śliczne, i pięknie pasuje do pierwszej córki (jeśli dobrze się domyślam tongue_out).
        • sulimira Re: Waleria :) 24.05.20, 12:22
          Kurcze, naprawde? W jakiej to okolicy? W ubieglym roku bylo tylko 340 Wand. Mowisz, ze jest jej wysyp?
          Wanda i Waleria bardoz mi sie podobaja, ale jezeli Wanda staje sie tak popularna to pewnie rowniez wybralabym Walerie.
          • meggan79 Re: Waleria :) 24.05.20, 15:19
            Wanda jest coraz modniejsza w W-wie, jest następczynią Heleny, wszelkie blogerki i inne instagramerki hipsterki albo mają albo planują Wandzięsmile Wielu znajomych moich sióstr ,które są ode mnie młodsze ,też rozważa Wandzię(a dla chłopca Henryka).
            • sulimira Re: Waleria :) 24.05.20, 16:51
              Ah, prawda, Gaudencja podala statystyki, ze w Warszawie Wanda szaleje i jest duzo bardziej popularna niz w innych rejonach Polski.
            • katarzynkaa Re: Waleria :) 29.11.20, 14:49
              Instagramerka Monika z profilu Dzieciaki cudaki ma Wandę Helenę i Henryka (+Bogumiła i adoptowaną Dorotę).
        • katarzynkaa Re: Waleria :) 29.11.20, 14:47
          Też bardziej mi się podoba Waleria niż Wanda.
          Też mi się wydaje, że Wanda staje się modna - znam 2 instagramerki, które mają małe Wandy.
    • chayah Re: Waleria :) 28.11.20, 20:33
      Podoba mi się to imię. Nie znam żadnej małej Walerki.
      Za to kilka lat temu poznałam Białorusinkę Valeriię, mówiliśmy do niej Lera smile
    • dierde Re: Waleria :) 30.07.21, 20:10
      Jedna z najlepszych koleżanek tak ma na imię. Wołamy na nią Lera oczywiście jak i na innych Walerek, Wala wołamy do Walentyny smile
    • olinininka Re: Waleria :) 02.08.21, 20:23
      Osobiście bardzo lubię. Znam jedną starszą panie o tym imieniu, zdrabniana jest jako Walercia.
    • juta.malcolm Re: Waleria :) 08.09.21, 21:26
      Bardzo mi się podoba. Jedno z moich ulubionych imion na ten moment. Znam ciężarną panią, która chce właśnie tak nazwać córeczkę. Kiedyś było to bardzo popularne imię, mam nadzieję, że więcej osób je doceni i nada (chociaż mam również nadzieję że nie stanie się top 10, bo wtedy ja nie będę mogła nadać hah).
    • emnilda.wolna Re: Waleria :) 09.09.21, 01:18
      Niestety, nieodparcie kojarzy mi się z walerianą. W dodatku jest w niej coś zbyt męskiego, robi na mnie podobne wrażenie jak żeńskie imiona równobrzmiące z dopełniaczem formy męskiej, typu Roberta - nie wiem, z czego to się bierze. Walery podoba mi się dużo bardziej.
      • juta.malcolm Re: Waleria :) 09.09.21, 09:11
        a Walerian?
        • emnilda.wolna Re: Waleria :) 09.09.21, 09:43
          Trochę bardziej niż Waleria, dużo mniej niż Walery. I odrobinę mniej kojarzy mi się z walerianą, może dzięki różnicy rodzajów.
    • misslucky133 Re: Waleria :) 09.09.21, 10:20
      Sama bym nigdy nie rozwazyla ale u kogos calkiem mi sie podobasmile Unikalabym jedynie zdrobnienia Wala i zastanawialoby mnie czy dziecku udaloby sie jakims cudem uniknac takiego zdrabniania w szkole. Waleria brzmi dosyc powaznie i wyniosle, Wala beznadziejnie, troche takie srednio poreczne to imie.
    • remigia1 Re: Waleria :) 15.03.22, 13:52
      Waleria całkiem mi się podoba. Jednak odrobinę przeszkadzają mi skojarzenia z walerianą. Wolę Waleskę - pochodną tego imienia powstałą na gruncie niemieckim, spotykaną na Śląsku.
      Niemniej, na pewno doceniłabym u kogoś imię Waleria.
    • polik17 Re: Waleria :) 15.03.22, 15:06
      W ogóle mi się nie podoba. Przeszkadza mi ta cząstka „Wale” na początku😂 I do tego ten okropny, dość oczywisty skrót - Wala. Jednak mimo wszystko fajnie, że jest to imię rzadko spotykane - za to u kogoś jak najbardziej doceniam. Od Walerii zdecydowanie wolę trochę podobną Wiktorię smile
    • sulimira Re: Waleria :) 16.03.22, 01:07
      Podoba mi sie i spieszczalabym do Walerki smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.