Gość: Martita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:04 Jak wam sie podoba ? Tak miała na imie moja prababcia, niestety nie miałam jej okazji poznać. Znacie małe Walerki?!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bo775 Re: Waleria :) 19.07.07, 10:14 nie znam zadnej osoby o tym imieniu. ale bardzo ladne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Waleria :) IP: *.lublin.mm.pl 19.07.07, 10:16 Nie podoba mi się. Kojarzy się z kroplami walerianowymi i jest jakies takie "zwaliste" pasuje do kobiety typu "kawał baby". Moja cioteczna babcia tez tak miała na imię, kiedyś było bardzo modne. Skróty jeszcze gorsze Walercia i Wala (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Waleria :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 10:28 Wlasnie ten skrót Wala jest nieciekawy Ogólnie nie podoba mi sie. Waleria - waleriana.. takie mam skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Waleria :) 19.07.07, 10:41 Tak sie składa,że moja mama jest Waleria .Bigdy nie kojarzyłam tego imienia z Walerianą. Tyle tylko,że jest forma męska Walerian. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Waleria :) 19.07.07, 21:15 Walerian - Waleriana Walery - Waleria - tak to wygląda, jeśli chodzi o męskie i żeńskie formy. Przepadam za Walerią, jest to imię dość tradycyjne u mnie w jednej z gałezi rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Waleria :) 19.07.07, 11:22 Znam jedną Walerię. Ma około 30 lat. Ponieważ to ładna i zabawna osoba, imię zaczęło mi się podobać. Ona nie jest z niego zadowolona, powiedziała, że jej rodzice nie mieli fantazji i nazwali ją po prostu po babce. Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: Waleria :) 19.07.07, 11:38 podoba mi się. "valere" po łacinie oznacza "być silnym/ą", więc etymologia jest fajna. nie znam żadnej osoby o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Waleria :) IP: *.nat.tvk.wroc.pl 19.07.07, 13:00 nie podoba mi sie zupełnie, a 1-sze skojarzenie też z walerianą, zdrobnienia jeszcze gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Waleria :) 19.07.07, 14:46 Podoba mi się bardziej w męskiej wersji, ale żeńska też jest bardzo ciekawa... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Waleria :) 19.07.07, 14:51 Poznalam ostatnio mala Walerię. Zwracano sie do niej wlasnie pelnym imieniem: Walerio, Waleria. Mialam odczucie,ze imie do dziecka wcale nie pasowalo. Pewnie dlatego, ze znalam jedna Walerie, ale byla to starsza kobieta i kazala sie zwracac do siebie wylacznie- Wala. Moim zdaniem Waleria to ladne imie i fakt, ze male Walerie chodza po swiecie bardzo mnie cieszy. Moze zdrobnienia sa troche niefortunne, bo np. Walera, mnie osobiscie przeraza, ale pelne imie jest naprawde ladne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Waleria :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:52 A mi sie jeszcze skojarzyła piosenka - "Panno Wlareciu... " Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Waleria :) 19.07.07, 16:20 Podoba mi się. Walery jeszcze bardziej i mam nadzieję, że będę mieć kiedyś synka Walusia Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet26 Re: Waleria :) 24.07.07, 22:21 Piękne imię. Jak będę miała jeszcze kiedyś córkę to dam jej na imię Waleria, a zdrabniać będę Lera Odpowiedz Link Zgłoś
ika1 Re: Waleria :) 24.07.07, 23:19 Corka mojej kolezanki ma tak na imie.obecnie ma 4 lata.mnie osobiscie ,to imie sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: Waleria :) 24.07.07, 23:59 tez mialam prababcie o tym imieniu mialam niewatpliwa przyjemnosc ja znac - byla to drobna osobka o silnym sercu i charakterze, ktora bylo stac na wiele.. znam duzo historii o niej i przyprawiaja mnie o zdumienie jak mozna byc tak silnym czlowiekiem imie fajne - jednak zbyt kojarzy mi sie z drobna staruszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgroza ogarnia Re: Waleria :) IP: 85.112.196.* 25.07.07, 01:03 "Moja Walerciu kupię ci moja Walerciu kupię Ci kupie ci Fiata, na stare lata moja Walerciu kupię ci" Ot, co mi się kojarzy. Dajcie już spokój z tymi wymysłami. Zejdzcie na ziemię. Wasze dzieci nie sa nikim wyjątkowym i najdziwniejszym imieniem też tego nie zmienicie. Co najwyżej będą sobie żyć takie dziwolągi ku uciesz licznie zgromadzonej gawiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Waleria :) 25.07.07, 22:45 Pierwsza przedstawicielka gawiedzi już się zameldowała, jak widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
juta.malcolm Re: Waleria :) 08.09.21, 21:31 Tak, najlepiej żeby każdy nazywał się imionami z top 10, bo po co używać innych imion? Po co w sumie z top 10... Niech każdy nazywa się albo Zuzia albo Antoś, dajmy se spokój z wymysłami... (oczywisty sarkazm). Waleria kiedyś było bardzo popularnym imieniem i jak to jest z modą, powraca. Nie jest to wymyśle imię, a stare imię. Nie popadajmy w monokulturę imion. Musisz być bardzo nieszczęśliwą osobą, by swoje kompleksy leczyć wylewaniem jadu w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
guendalina Re: Waleria :) 26.07.07, 08:58 Znam Valerie, po 30-stce, Wloszke. Imie bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Waleria :) 24.05.20, 08:34 Moja znajoma ma Walercię, ma 5 lat teraz. Właśnie myślę o Walerii,tzn że Wanda staje się niesamowicie wręcz modna zaś Waleria pozostaje nieodkryta na nowo zaś ja osobiście wolę brzmienie Walerii od Wandy. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Waleria :) 24.05.20, 11:49 Uwielbiam Walerkę jest mocną kandydatką na imię mojej drugiej córki. Odpowiedz Link Zgłoś
adalwinka Re: Waleria :) 29.11.20, 20:42 dalenia napisała: > Uwielbiam Walerkę jest mocną kandydatką na imię mojej drugiej córki. Super Imię śliczne, i pięknie pasuje do pierwszej córki (jeśli dobrze się domyślam ). Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Waleria :) 24.05.20, 12:22 Kurcze, naprawde? W jakiej to okolicy? W ubieglym roku bylo tylko 340 Wand. Mowisz, ze jest jej wysyp? Wanda i Waleria bardoz mi sie podobaja, ale jezeli Wanda staje sie tak popularna to pewnie rowniez wybralabym Walerie. Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Waleria :) 24.05.20, 15:19 Wanda jest coraz modniejsza w W-wie, jest następczynią Heleny, wszelkie blogerki i inne instagramerki hipsterki albo mają albo planują Wandzię Wielu znajomych moich sióstr ,które są ode mnie młodsze ,też rozważa Wandzię(a dla chłopca Henryka). Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Waleria :) 24.05.20, 16:51 Ah, prawda, Gaudencja podala statystyki, ze w Warszawie Wanda szaleje i jest duzo bardziej popularna niz w innych rejonach Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Waleria :) 29.11.20, 14:49 Instagramerka Monika z profilu Dzieciaki cudaki ma Wandę Helenę i Henryka (+Bogumiła i adoptowaną Dorotę). Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Waleria :) 29.11.20, 14:47 Też bardziej mi się podoba Waleria niż Wanda. Też mi się wydaje, że Wanda staje się modna - znam 2 instagramerki, które mają małe Wandy. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Waleria :) 28.11.20, 20:33 Podoba mi się to imię. Nie znam żadnej małej Walerki. Za to kilka lat temu poznałam Białorusinkę Valeriię, mówiliśmy do niej Lera Odpowiedz Link Zgłoś
dierde Re: Waleria :) 30.07.21, 20:10 Jedna z najlepszych koleżanek tak ma na imię. Wołamy na nią Lera oczywiście jak i na innych Walerek, Wala wołamy do Walentyny Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Waleria :) 02.08.21, 20:23 Osobiście bardzo lubię. Znam jedną starszą panie o tym imieniu, zdrabniana jest jako Walercia. Odpowiedz Link Zgłoś
juta.malcolm Re: Waleria :) 08.09.21, 21:26 Bardzo mi się podoba. Jedno z moich ulubionych imion na ten moment. Znam ciężarną panią, która chce właśnie tak nazwać córeczkę. Kiedyś było to bardzo popularne imię, mam nadzieję, że więcej osób je doceni i nada (chociaż mam również nadzieję że nie stanie się top 10, bo wtedy ja nie będę mogła nadać hah). Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Waleria :) 09.09.21, 01:18 Niestety, nieodparcie kojarzy mi się z walerianą. W dodatku jest w niej coś zbyt męskiego, robi na mnie podobne wrażenie jak żeńskie imiona równobrzmiące z dopełniaczem formy męskiej, typu Roberta - nie wiem, z czego to się bierze. Walery podoba mi się dużo bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Waleria :) 09.09.21, 09:43 Trochę bardziej niż Waleria, dużo mniej niż Walery. I odrobinę mniej kojarzy mi się z walerianą, może dzięki różnicy rodzajów. Odpowiedz Link Zgłoś
misslucky133 Re: Waleria :) 09.09.21, 10:20 Sama bym nigdy nie rozwazyla ale u kogos calkiem mi sie podoba Unikalabym jedynie zdrobnienia Wala i zastanawialoby mnie czy dziecku udaloby sie jakims cudem uniknac takiego zdrabniania w szkole. Waleria brzmi dosyc powaznie i wyniosle, Wala beznadziejnie, troche takie srednio poreczne to imie. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Waleria :) 15.03.22, 13:52 Waleria całkiem mi się podoba. Jednak odrobinę przeszkadzają mi skojarzenia z walerianą. Wolę Waleskę - pochodną tego imienia powstałą na gruncie niemieckim, spotykaną na Śląsku. Niemniej, na pewno doceniłabym u kogoś imię Waleria. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Waleria :) 15.03.22, 15:06 W ogóle mi się nie podoba. Przeszkadza mi ta cząstka „Wale” na początku😂 I do tego ten okropny, dość oczywisty skrót - Wala. Jednak mimo wszystko fajnie, że jest to imię rzadko spotykane - za to u kogoś jak najbardziej doceniam. Od Walerii zdecydowanie wolę trochę podobną Wiktorię Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Waleria :) 16.03.22, 01:07 Podoba mi sie i spieszczalabym do Walerki Odpowiedz Link Zgłoś