lotka76 06.08.07, 22:27 Dziewczyny, zaczelam pisac bloga, jest do niego dostep w mojej sygnaturce. Tyle rzeczy sie wydarzylo! Jescze nie opisalam wszystkiego, dopiero pierwsze wspomnienia. Czy dobrze sie czyta na takim tle? Czy moze zmienic? Przepraszam za ten post nie na temat! Pozdrawiam Was wszystkie Lotka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) 06.08.07, 22:30 Czyta się dobrze, tylko oczy nieco zachodzą łzami Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) 06.08.07, 22:47 Myślę, że tło jest ok. Popłakałam się czytając historię Dobrusi i Marcysi...Niby człowiek wie, że źle się tam dzieje, w Darfurze... Cieszę się, że maleńkie są z Wami. Bezpieczne i szczęśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwinka Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 23:06 Bardzo cieszę się z każdej wieści o Lotce i o Dziewczątkach, wszystko jedno czy na temat czy nie na temat. Myślę, że masz tu Lotko grono oddanych fanek, które sądzą podobnie i chętnie przeczytają Twoje refleksje (na każdy temat)... (Ale tematów w dwóch zdaniach!!!) Pisz dalej, jak tylko będziesz miała czas! A my będziemy chociaż na odległość kibicować. Blog zapowiada się przepięknie, b. podoba mi się kolorystyka - a jeszcze bardziej temat! Jeszcze chciałam napisać, że Twoje szczęście jest zaraźliwe ))) Pozdrawiam Malwinka Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) 06.08.07, 23:31 Ja skomentuję krótko -obydwoje z mężem jestescie wspaniali.Wiem ,że dziewczynki też to docenią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 23:52 Lotko! Przeczytałam wszystko i łezka mi się w oku zakręciła - po części z powodu smutnych początków, przez które musiały przejść dziewczynki, a po części... ze szczęścia! Marcysia i Dobrusia nie mogły trafić lepiej - mają wspaniałych rodziców i czekają je pełne szczęścia, radości i uśmiechów dni! Życzę Wam jak najlepiej i z niecierpliwością oczekują zdjęć Dobrusi i Marcysi. Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) 07.08.07, 00:06 Czyta sie wspaniale .... Czekamy na zdjęcia, jesteśmy z Józefinką Waszymi ogromnymi fankami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 08:19 Lotko, tak sie ciesze Bede czytac codziennie Gratuluje pieknego bloga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 08:20 I tak bardzo chcialabym obejrzec Wasze zdjecia . Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) 07.08.07, 13:20 Lotko, dziekuje za tego bloga - wzruszajaca i przejmujaca historia... Wlasnie w tej chwili uswiadomilam sobie, ze niestety takich historii zdarzylo sie cale mnostwo i bardzo wiele jest takich dzieci jak Daobrusia i Marcjanna Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) 07.08.07, 13:57 Dziewczyny jestescie kochane! Dziekuje za zachecenie mnie do pisania! Robie to poznym wieczorem jak malenstwa juz spia. Dzis wieczorem napisze i sprobuje wkleic kilka zdjec! calusy Lotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 14:00 Lotko, przydałaby sie tam jakas księga wpisów (księga gosci), tak mysle. Blog jest super Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) 07.08.07, 14:46 blog swietny,wspaniali ludzie z Was ale chciałam sie wpisac lecz nie ma gdzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) 07.08.07, 17:03 Miałam wczoraj, dziś problemy z netem i wprost nie mogłam się doczekać, kiedy wejdę na Waszego bloga. Przeczytałam od deski do deski i czekam aż obejrzę foteczki. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) 07.08.07, 17:01 Lotko Od początku śledzę Waszą historię i bardzo kibicuję. Trzymam za Was kciuki Świetny pomysł z tym blogiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zgielk Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) 07.08.07, 17:37 lotko, mnie ta belka z lewej przeszkadza, bo zasłania, treść to już kompletnie inna rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: Blog Dobrusi i Marcjanny ( nie na temat!) 08.08.07, 14:14 dziekuje dziewczyny! Wczoraj nie moglam pisac bo mi sie Dobrusia pochorowala...ostra biegunka, na szczescie skonczylo sie na wewaniu pogotowia a juz sie balma ze zabiora ja do szpitala. Dzis lezy, bladziutka ale usmiechnieta. Jak sie robi "ksiege gosci?" Czy tak jak np rozdzial? Jak belka z lewej przeszkadza to jak ja usunac? Bo ja wlasciwie to szablon sciagnelem gotowy... Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Blog 08.08.07, 17:21 Lotko, dziewczynki sa sliczne! Mam nadzieje, ze Dobrusia juz sie lepiej czuje. Pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Blog 08.08.07, 18:59 Wracam po wakacjach, a tu niespodzianka: Twój blog. Zagłębiam się w lekturę. Dziewczynki są naprawdę śliczne; Dobrusia ma takie mądre spojrzenie! Gratuluję jeszcze raz! Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 :)))))) 08.08.07, 19:53 Ciesze sie ze podobaja Wam sie moje sloneczka! Zdjecie dobrusi to chyba jedyne na ktorym sie usmiecha. W ogole bardzo boi sie aparatu. Dziekuje Wam za wpisy! Cudowne jestescie! Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Dziewczynki:) 08.08.07, 20:00 Lotko, dziewczynki są super. Bardzo podoba mi się Dobrusia, natomiast mojej 3,5-letniej Oli spodobała się Marcysia. Powiedziała do mnie: "Mama, daj dzidzię. Ola chce dzidzię". Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: Dziewczynki:) 08.08.07, 20:04 Dziekuje Aniu! Ja tez jak patrze n amoje szczescia to kreci mi sie lza w oku!!! Ze szczescia! Zmienilam szblon, czy taraz Wam sie lepiej czyta? Jakby ktos mial pomysl na ta zakladke u gory, zeby ja zmienic, to bardzo bylabym wdzieczna za pomoc.... Odpowiedz Link Zgłoś
mirabilandia Re: Dziewczynki:) 08.08.07, 21:47 Lotko, dziewczynki sa śliczne Przeczytałam w blogu ze nie są one siostrami, tylko Dobrusia jest ciocia Marcysi, czy powiesz im o tym jak beda starsze czy raczej zostawisz to jako tajemnice? Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: Dziewczynki:) 08.08.07, 21:54 Oczywiscie powiem wsystko coreczkom! Dzieki oiece mogly one "przejsc" jako tzw "fratrie", inaczej moglyby byc odseparowane. A szkoda bo sa z jednej rodziny! Ja dopiero z notatek Mélanie dowiedzialam sie prawdy, w oficjalnym pismie pisze ze dziewczynki sa przyrodnimi siostrami. W kazdym razie bede sie starala zeby obie pielegnowaly swoja kulture, swoja i swoja "adoptowana" czyli polska i francuska. Moze tylko pomine kwestie gwaltu bo mam nadzieje ze Dobrusia nie ma z tego okresu zadnych wspomnien. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Dziewczynki:) 09.08.07, 09:25 Śliczne dziewczynki. Wyglądają na bardzo grzeczne. Dobrusia wcale nie wygląda tak chudo jak się spodziewałam , a Marcysia jest rozkoszna, ma taką buźkę idealną do całowania. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Dziewczynki:) 09.08.07, 09:26 aha, mam nadzieję, że z biegiem czasu będziesz więcej wklejać zdjęć dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Dziewczynki:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:28 Dziewczynki są słodkie Czekamy na kolejne fotki. No i na Twoją fotke. Tak bardzo chcialabym zobaczyc tak wspaniałą osobę jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: Dziewczynki:) 09.08.07, 13:32 oczywiscie wkleje kolejne fotki! Nasze tez! Dee, nie jestem wspaniala!!! To Wy jestescie kochane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Dziewczynki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 14:08 Lotko, dziewczynki są prześliczne! Dobrusia ma takie piękne oczka, a Marcysia wygląda po prostu jak aniołeczek. Czekamy na kolejne zdjęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 zdjecie, do Dee 09.08.07, 14:31 Dee, moje zdjecie mozesz zobaczyc w moim profilu! Sciskam Was serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: zdjecie, do Dee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 14:34 Kochana Lotko, nie dam rady, nie jestem zalogowana Lotko, ja Cie normalnie podziwiam !!! Jak patrze na Twoje coreczki to az sie serce samo raduje, ze znalazly rodzine, prawdziwy dom, opieke, cieplo i bezpieczenstwo. Dla mnie jestes wyjątkowa. I to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: zdjecie, do Dee 09.08.07, 16:48 Pokazałam zdjęcia dziewczynek mojej rodzince. Chyba nie ma osób, którym by się nie spodobały. Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: zdjecie, do Dee 09.08.07, 16:57 dziekuje wam bardzo, to naprawde bardzo przyjemne... czuje sia taka dumna... Dee w galeri sstawilam moje zdjecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: zdjecie, do Dee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 00:28 Ja też pokazuję wszystkim wasze dziewczynki. ) I wszyscy są zgodni - są śliczne i napewno przekochane. Lotko, a twoje zdjęcie mniejsze być nie mogło. )) Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: zdjecie, do Dee 10.08.07, 08:23 Probowalam wkleic cale zdjecie a nie miniaturke ale byo ono bardzo ogroooomne! No coz, wkleje to ogroooomne zdjecie Pozdrawiamwas serdeczie dziewczyny! ps: czekam ma moja mame! Zaraz przyjedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: zdjecie, do Dee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 11:47 Lotko, masz bardzo bardzo ładne oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: zdjecie, do Dee 09.08.07, 20:10 Przyłączam się z całego serca! I życzę Waszej Rodzince dużo, duuużo szczęścia! (No i czasu, żebyś dała radę wszystko nam opisywać) Pozdrówka Malwinka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: zdjecie, do Dee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 08:26 Sliczna jestes Lotko i taka jaką sobie Ciebie wyobrazałam, naprawde. Szkoda,ze fotka taka mala, ale na pewno beda wieksze prawda ? Calusy. Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Prosba :) 10.08.07, 09:08 Dziekuje Dee, to naprawde duzy komplement Zmienilam zdjecia na "wielkie"... Mam prosbe do Marianny "das; krokodil": marianko czy moglabys przeslac mi na priwa zdjecie Jozefinki? i w ogole dziewczyny, moglybyscie przeslac mi zdjecia? Robie album ( na papierze) dla moich coreczek, bardzo chcialabym wkleic zdjecia dziewczyn ktore tak bardzo popieraly mnie przy i po adopcji... Na pewno bedzie to wspaniala pamiatka dla dziewczynek... pozdrawiam Was piatkowo Lotka Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Re: Prosba :) 10.08.07, 11:18 dziewczynki są śliczne i mają ogromne szczęście, że trafiły do Was p.s. Kiedyś w Belgii poznałam małżeństwo, które było zastępczą rodziną dla dwóch dziewczynek ze Sri Lanki Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Prosba :) 10.08.07, 11:31 Bardzo przykry ten obiadek rodzinny, który opisałaś... Mam nadzieję, że z czasem wszyscy przywykną, oswoją się z Waszymi Córeczkami i je polubią, zachowanie małej Clothilde pewnie zrozumiałe (była pierwsza i jedyna w rodzinie, a tu nagle pojawiły się dwie "rywalki", którym trzeba pokazać, gdzie ich miejsce), ale brak reakcji na to dokuczanie u jej mamy - bardzo nie na miejscu. Myślę, że Dobrusi i Marcysi dobry kontakt z kuzynką bardzo mógłby pomóc, więc może uda się Wam dziewuszkę jakoś "przeciągnąć" na swoją stronę? Wytłumaczyć, że za jakiś czas Dobrusia stanie się prawdziwą partnerką do zabawy i np. dzięki temu rodzinne spotkania nie będą nudne, bo będzie z kim poszaleć? Zresztą, miejmy nadzieję, ona sama to zrozumie niedługo i bez Waszych tłumaczeń. No i super, że masz teraz wsparcie w postaci swojej Mamy, ma najśliczniejsze wnuczki w całej Francji! A do babciowania jeszcze się przyzwyczai... Może jakieś podforum założymy na nasze rozważania wychowawcze? Bo ten wątek "nie na temat" puchnie coraz bardziej i ma wiele fanek! I to dobrze! Pozdrawiam Malwinka Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: Prosba :) 10.08.07, 11:35 dobry pomysl Malwinko! Adminki maja pewno dosc! Zalozysz podforum? Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Maly problem pomozcie prosze! 10.08.07, 11:33 Przepraszam adminki ze nie na temat... Chodzi mi o banierki z dzieewczynkami z lilipie, chcialabym wkleic je na blogu ale mi sie nie udaje ( jest tylko kod ktory trzeba otworzyc...) Jak Wam sie udalo? Prosze naprawde bardzo bardzo, w razie potrzeby podam adres i haslo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Nowe zdjecia dziewczynek są super!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 13:36 Marcysi slicznie w nowej fryzurce , Dobrusia wyglada cudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Nowe zdjecia dziewczynek są super!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 21:18 Ależ śliczne te Twoje dziewczynki! Dobrusia nim się obejrzy będzie miała piękne, zdrowe włoski. A i w króciutkich wygląda jak na małą damę przystało. Kiedy zobaczyłam dzieło Twojego męża na głowie Marcjanki na mojej twarzy pojawił się uśmiech od ucha do ucha. Wygląda słodko. Obie mają takie piękne oczęta. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 dla niezalogowanych :-) 10.08.07, 21:57 Niezalogowane dziewczyny, zmienilam bloga tak zebyscie mogly zostawiac komentarze! DZiekuje ze tyle cieplych slow! Lotka Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 do Abieli 11.08.07, 14:06 Abielokochana, dostalam meila na priva ale nie moge wejsc na strone, nie znam w ogole niemieckigo i nie wiem jak sie zalogowac! Nie moglam ci odpisac na priva bo poczta chcwilowo nie dziala! Dziekuje Ci bardzo! Lotka Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: do Abieli 11.08.07, 18:07 Slicznie wygladasz! Czy to twoja corcia? zarejesrowalam sie ale na rzaie nie mam dostepu... Dziekuje Ci bardzo za zdjecie! Lotka Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Das.krokodil... 11.08.07, 14:08 Marianko, czy moglabys mi przeslac zdjecie Jozefinki na priwa? Bardzo jestem ciekawa... pozdrawiam serdecznie mame i coreczke Lotka Odpowiedz Link Zgłoś