Gość: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 15:22 Zaczęło mi sie podobac to imię. Jest o wiele ładniejsze niz Julia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
das.krokodil Re: Julianna 07.08.07, 15:48 Moja córeczka ma na drugie imię Julianna, chciałam uhonorować jej chrzestną - Julię, lecz ze względu na popularność wyżej wymienionej wybrałam formę Julianna. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Julianna 07.08.07, 16:50 Moja praprababcia była Julianną, zmarła jak miała 97 lat, a ja wtedy miałam z miesiąc. Niestety w mojej rodzinie nie ma ani Julii ani Julianny. Może ja kiedyś zapoczątkuję znów nadawanie tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Podoba mi się, ale nic w tym dziwnego 07.08.07, 19:33 bo podobają mi się imiona zakończone na -anna. Moja starsza córeczka to Aleksandra MariANNA, a młodsza AdriANNA Katarzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Julianna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 21:59 Ładne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Julianna 08.08.07, 00:01 Julia jest teraz bardzo popularna, dlatego wielu ludziom zbrzydła Julianna - śliczne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
bo775 Re: Julianna 08.08.07, 15:56 ladne, ale prawdopodobnie nazywana by byla julka, julcia itd. te same zdrobnienia co przy julii.... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Julianna 08.08.07, 16:00 bo775 napisała: > ladne, ale prawdopodobnie nazywana by byla julka, julcia itd. te > same zdrobnienia co przy julii.... A co z Julianką? Odpowiedz Link Zgłoś
bo775 Re: Julianna 08.08.07, 18:48 ja tez, ale pewnie nie kazdy bedzie tak nazywal mala julianne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Julianna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:42 Ładne, ale i tak będzie zdrabniane do Julii, Julki. A to imie juz calkiem straciło swoj urok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRR Re: Julianna IP: *.canea.com.pl 09.08.07, 10:11 A JA MMA MAŁA JULIANNE która jest Julianką Julianą Julinką fakt...czsami przez kogos zostanie nazwana Julą...ale to na prawde sporadtcznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaJulianny Re: Julianna IP: *.dialog.net.pl 07.09.07, 00:34 Moja córcia też ma na imię Julianna. Właśnie dlatego, że inne od imienia Julia. Fakt, można skracać tak samo, ale ja mówię często do niej Julianka, Janka. Bardzo mi się spodobało jak napisał/a RRR: Julinka Odpowiedz Link Zgłoś