Gość: Dee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 11:25 Czy nadałybyście córci takie imie ? Jak Wam sie podoba ? Czy bywają teraz małe Honoratki ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Honorata 10.09.07, 12:20 Zamierzam nadać na drugie. Gdyby w najbliższym otoczeniu nie było kilku dorosłych już Honorat, mogłabym nadać na pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Honorata 10.09.07, 13:02 Wg mnie jedno z mniej ciekawych brzmieniowo imion. Nie nadałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Honorata 10.09.07, 14:54 Spokojnie bym nadała, bo bardzo mi się podoba, ale... moja mama ma tak na imię. Małych Honoratek nie spotykam, rzadkie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: Honorata 10.09.07, 14:58 Mnie się bardzo NIE podoba. Aż się zastanawiam, czemu aż tak bardzo, bo nie przypominam sobie żadnej Honoraty. Jakoś brzydko mi brzmi i przywodzi na myśl wielką babę z wąsem. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Honorata 10.09.07, 16:29 Poważnie rozważałam to imię dla córki. Podoba mi się. Honoratki pewnie czasem bywają, ale rzadko. Obecnie każde inne imię niż Oliwia, Julia, Natalia, Wiktoria, Aleksandra, Zuzanna i Klaudia jest rzadkie. Jak ktoś pyta się mnie o imię mojej córki i odpowiem, że jest to Klara, to i tak każdy nazywa ją Klaudią, bo ludzie sądzą, że się przesłyszeli. Ciekawa jestem czy w innych miastach też Klaudia jest tak często nadawana jak w moim. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Honorata 10.09.07, 16:52 koza_w_rajtuzach napisała: > Jak ktoś pyta się mnie o imię mojej córki i odpowiem, > że jest to Klara, to i tak każdy nazywa ją Klaudią, bo ludzie sądzą, > że się przesłyszeli. Ciekawa jestem czy w innych miastach też > Klaudia jest tak często nadawana jak w moim. Ha! Kozo, u nas też tak jest! Jestem w szoku, bo gdzie Klara, a gdzie Klaudia!!! A ja w dodatku reaguję na Klaudię alergią ;D Myślę jednak, że moda na Klaudię jednak już przebrzmiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Honorata IP: *.nat.tvk.wroc.pl 10.09.07, 18:37 Bardzo mi się podoba. Znałam pewną panią na którą mówiono Nora i bardzo się zdziwiłam kiedy okazało się, że jest właśnie Honoratą. Odpowiedz Link Zgłoś
maybe_baby Re: Honorata 21.11.07, 11:38 W kolo mnie akurat Klara jest dosc popularna, az trzy male Klary na podworku (Wawa). Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Honorata 10.09.07, 20:01 MNie się podoba, niestety nie znam małych Honoratek. Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Honorata 11.09.07, 00:29 Jedyna Honorata jaką znam ma dziś 24 lata, chodziłysmy do jednej szkoły w podstawówce, była jedyna Honoratą w szkole i jakoś nigdy nie miała z tego powodu problemów czy nieprzyjemności. Ogólnie imię jest w porządku, faktycznie oryginalne i kojarzy się dobrze, ja jednak nie widzę go u mojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Honorata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 12:06 Kojarzy się z czekoladką w błyszczącym pazłotku ale wydaje mi się że to dlatego bo kiedyś były czekoladki Honoratki, nie nadałabym tego imienia - jest zbyt mało kobiece, ciężkie, podobne do imienia Renata. Odpowiedz Link Zgłoś
jamajka07 Re: Honorata 21.11.07, 16:49 Bardzo ładne imię, mi się podoba Znam dwie Honoraty, obie przemiłe osoby - może to przekłada się na sympatię do samego imienia. Swoją drogą, jedna z nich zdrabniana jest do Honorki, druga za to jest Hotką. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Honorata 22.11.07, 12:53 Nie znam zadnej Honoraty ani duzej ani malej a imie szalenczo podoba mi sie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
krimhilda Re: Honorata 22.11.07, 13:36 Nie znam zadnej Honoraty. Imie mi sie nie podoba, malo wdzieczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalili Re: Honorata IP: *.chello.pl 22.11.07, 14:29 bardzo fajne imie dziwne ze tak rzadko uzywane zawsze mi sie kojarzy z taka zawiadiacka osoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorata bywają;-) IP: 80.50.250.* 23.11.07, 12:05 Chociaż w przedszkolu i szkole łatwo nie mają. Rymuje się niełądnie z sałątą, szmatą itp. Ale są inteligentne)! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: bywają;-) 24.11.07, 11:03 Agat za to jest całkiem sporo, mimo identycznej końcówki. Odpowiedz Link Zgłoś