gaudencja 19.11.07, 00:48 dziewczynki: Zofia 8 Zuzanna 8 Aleksandra 7 Julia 7 Natalia 7 Wiktoria 7 Alicja 6 Maja 6 Hanna 5 Oliwia 5 Weronika 5 Antonina 4 Karolina 4 Daria 3 Izabella 2 +Izabela Lena 3 Nina 3 Sandra 3 Adrianna 2 Agata 2 Amelia 2 Barbara 2 Emilia 2 Kamila 2 Kinga 2 Małgorzata 2 Maria 2 Pola 2 Anna Dominika Ewelina Gabriela Helena Jagna Jagoda Jessica (Świnoga - NMSP) Kornelia Laura Magdalena Marietta Martyna Matylda Melania Michalina Nikola Olga Paulina Roksana Sonia Stefania Sylwia Urszula Zoja chłopcy: Jakub 11 Jan 8 Mikołaj 7 Tomasz 6 Maksymilian 5 Antoni 4 Bartosz 3 +Bartek Kacper 4 Michał 4 Adrian 3 Dominik 3 Franciszek 3 Karol 3 Łukasz 3 Patryk 3 Sebastian 3 Szymon 3 Filip 2 Igor 2 Kamil 2 Konrad 2 Krystian 2 Maciej 2 Marcin 2 Oskar 2 Piotr 2 Rafał 2 Wiktor 2 Adam Alan Aleksander Bartłomiej Benjamin (sic! zapisane z błędem ort.) Cyprian Damian Dawid Eryk Feliks Grzegorz Hubert Ignacy Julian Kosma Krzysztof Lan (wietnamskie nazwisko) Le (wietnamskie nazwisko) Leon Marcel Marek Nikodem Oktawian Oliwier Paweł Przemysław Radosław bliźnięta: Oliwia i Daria Nina i Alicja Antoni i Franciszek Natalia i Kinga zestawy imion: Jakub Artur Michał Józef Alicja Maria Szymon Michał Aleksandra Hanna Jan Julian Marek Krzysztof Marietta Aleksandra Weronika Wiktoria Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dee Re: WnŚ Warszawa 10 listopada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 08:35 Czy dobrze zrozumialam,ze Jessika ma na naziwsko Świnoga ? jesli tak, to fatalnie dobrane imie Podoba mi sie: Jagoda, Melania, Magdalena, Beniamin, Cyprian , Ignacy, Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: WnŚ Warszawa 10 listopada 19.11.07, 09:32 Zosia przed Julią... i Zuzanna jakby wraca do ścisłej czołówki (spadła trochę prawda?). U chłopców Jaś bardzo wysoko... Mikołaj to chyba z powodu zbliżającego się grudnia? Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: WnŚ Warszawa 10 listopada 19.11.07, 18:44 To są dane z "Gazety" 10 listopada, a nie dzieci urodzone około 10 listopada, prawda? Tak na wszelki wypadek pytam... Bo mam wrażenie że trochę się odmóżdżyłam ostatnio, mleko mi pewnie umysł zalewa B. mnie zmartwiła popularność Alicji!!!! Nie zaglądałam do żadnej statystyki przed nadaniem jej tego imienia (właśnie 10.11), na porodówkę nie brałam komputera , ale nie spodziewałam się takiej częstotliwości... Zaraz sprawdzę sobie jak to wygląda u Górnego. A Urszulka tylko jedna... Ech, ten mąż... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Warszawa 10 listopada 20.11.07, 00:34 Tak, to gazeta z 10 listopada Dane najlepiej oglądaj jednak oficjalne zeszłoroczne. W szczegółach, i to dość licznych, różnią sie one od kalkulacji Bartka G. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: WnŚ Warszawa 10 listopada 20.11.07, 14:53 Na pewno się różnią, z kilku powodów - po pierwsze fotografowi w szpitalu mozna powiedzieć dowolne imię i nie będzie on przekonywał, że nadać się go nie uda, tylko zapisze i odda do druku, po drugie - nie wszyscy podają imię, tylko czasem jest "córka/syn państwa Kowalskich", po trzecie - czasem rodzice zmieniają zdanie i wreszcie po czwarte, wcale nie wszystkie dzieci pojawiają się w WnŚ, bo fotograf przychodzi do szpitali chyba 2 razy w tygodniu, i niektóre dzieci zdążają przed jego przyjściem wyjść do domu (np. moja Alicja). Ale tak czy inaczej - wygląda na to, ze Alicja jest bardziej popularna, niż mi się wydawało. Dotąd znaliśmy tylko jedną dwuletnią panienkę o tym imieniu, więc łudziliśmy się, że nie należy do pierwszej dwudziestki... Ale i tak już nie zmienimy Małej imienia, zwłaszcza od czasu, kiedy jej czteroletnia siostrzyczka nazwała ją pieszczotliwie Alicyjką. Ogromnie mi się to zdrobnienie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś