Gość: megi79 IP: 212.180.145.* 02.05.08, 19:51 Spotkałam się ostatnio kilka razy z zestawem dla córek Antonina i Aniela(Robert Janowski),Anastazja i Aniela(Jolanta Fraszyńska),Antonina i Anastazja(poseł Michał Kamiński i też inne 2 przypadki). A więc wygląda na to,że Antonina,Aniela i Anastazja robią się coraz popularniejsze i do tego często występują razem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zośka Re: Zestawy dla sióstr na A IP: *.inowroclaw.mm.pl 02.05.08, 20:20 Moja Anielka ma 5 lat, jak się urodziła jej imię chyba nie było aż tak popularne, znajomi twierdzili nawet, że jest staroświeckie. Ale się uparłam i teraz nie żałuję - Anielka jest imieniem niezwykle urokliwym i delikatnym, więc się w sumie nie dziwię że jego popularność wzrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zestawy dla sióstr na A 02.05.08, 23:32 Nadal nie jest to imię "az tak" popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Zestawy dla sióstr na A 03.05.08, 01:04 A mi się żadne z tych trzech nie podoba. Najmniej Aniela. Kojarzy mi się z taką rozlazłą i mdłą osóbką. Antonina brzmi w moich uszach staroświecko. Najlepiej Anastazja, ale jakoś wolę już Nastkę - Nastazję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Zestawy dla sióstr na A IP: 212.180.145.* 03.05.08, 07:48 Wydaje mi się,że Antonina jest coraz! popularniejsza,ciągle gdzieś słyszę "Tosia",Aniela mniej,choć małe Anielki też się spotyka coraz częśćiej,Anastazja chyba najmniej. Dla mnie wszystkie są ładne,i do ewentualnego rozważenia w przypadku(kiedyś,kiedyś..)trzeciej córki;w kolejności lubię:Aniela,Anastazja,Antonina(chociaż wolę Antonia). Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Zestawy dla sióstr na A 03.05.08, 13:29 Znam 2 male Anielki ( 4 i 2 latka), Tosi - w tej chwili nie kojarze, Anastazja - jeju mamy 3 na osiedlu w pelnym wydaniu, jedna w wydaniu Nastka i Nastazja - wiec u mnie to imie bije inne na głowe nawet Julke Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Zestawy dla sióstr na A 03.05.08, 14:16 Tosia będzie niedługo w pierwszej dziesiątce. Co do Kamińskiego, to jemu drugie dziecko się urodziło? Nie wiedziałam. Pamiętam jak urodziła się Tosia, teraz ma pięć lat czy coś koło tego. Wiesz może ile ma Anastazja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funia Re: Zestawy dla sióstr na A IP: *.tosa.pl 03.05.08, 22:07 Nie znam wprawdzie sióstr: Antonina, Aniela czy Anastazja. Temat postu nasunął mi jednak inną myśl: w czasach mojej "podstawówki" często spotykałam rodzeństwa: Agnieszka i Ania. A czy Wy również? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Funia 03.05.08, 22:59 ja jestem Ania i mam siostre Agnieszke I spotkalam jeszcze kilka takich par siostr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funia do czarna_kota IP: *.tosa.pl 04.05.08, 09:58 U mnie w rodzinie są dwa takie zestawy, wśród znajomych trzy! Mam wrażenie, że te imiona jakby się do siebie przyciągały. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: do Funia 04.05.08, 10:57 Mozliwe do tego moje imiona to Anna Maria Agnieszka a siostry Agnieszka Maria Anna Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Zestawy dla sióstr na A 03.05.08, 22:15 Mnie też się żadne z nich nie podoba. Antonina i Anastazja są zbyt majestatyczne a Aniela za bardzo folklorystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Zestawy dla sióstr na A IP: 212.180.145.* 04.05.08, 11:05 A w moim pokoleniu dosc czesty zestaw dla siostr to Agnieszka i Aleksandra (t.j. w "Klanie") Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Zestawy dla sióstr na A 04.05.08, 11:15 Ze mną do klasy chodziła Ania, która miała siostry Agnieszkę i Aleksandrę. Ciekawy zestaw, wprawdzie nie imion sióstr, jest u mojej przyjaciółki: ona Agnieszka, jej bracia Adam i Artur, a rodzice Anna i Aleksander. I podobno to zupełny przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funia Re: Zestawy dla sióstr na A IP: *.tosa.pl 04.05.08, 17:13 O, Agnieszka , Ania i Asia (chociaż Joanna już nie na A, ale funkcjonuje jako Aśka). Inne znane mi wielokrotnie zestawy (chociaż nie na A) to Łukasz i Marcin. Znam takie 4 rodzeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Zestawy dla sióstr na A 05.05.08, 10:30 Ja mam córeczki na A: Agnieszkę i Alicję, jeszcze do tego mąż też na A - Artur. Jakoś lubię tę literę. A Anastazje i Anielki w moim otoczeniu zaczynają się pojawiać, nawet mój wybredny mąż stwierdził, że Aniela mu się całkiem podoba (ponieważ się zgadzamy, doszedł do wniosku, że jeszcze możemy zmienić imię Alisi, jeszcze nie skończyła pół roczku - ja jednak wolę to imię mieć w zapasie, w razie gdybyśmy zdecydowali się na kolejną córeczkę ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: moj zestaw: Aurora I Arleta. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 22:32 ewentualnie mogla by byc tez: Arelia,lub Amelia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: moj zestaw: Aurora I Arleta. 08.05.08, 22:58 Chyba się pomyliłaś - nie Arelia, a Ałrelia. MSPANC. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Zestawy dla sióstr na A 09.05.08, 09:02 Moje córki są na A: Aleksandra i Adrianna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funia Re: Zestawy dla sióstr na A IP: *.tosa.pl 09.05.08, 17:15 Ola i Ada - też znane mi zestawy imion. Odpowiedz Link Zgłoś