Gość: zośka IP: *.inowroclaw.mm.pl 11.05.08, 15:35 Za pół roku ponownie zostanę mamą. Mamy już 5-letnią Anielkę, zaczęliśmy szukać imienia dla rodzeństwa. Może macie jakieś propozycje? Nasza lista: dziewczynka: Rozalia Julianna Jaśmina Idalia Luiza Matylda chłopiec: Jeremiasz Tymoteusz Remigiusz Antoni Konstanty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibulka Re: Mama po raz drugi 11.05.08, 15:55 Aniela i Julianna, Aniela i Idalia, Aniela i Matylda - tak mi pasuje i takie zestawy bardzo mi się podobają a w przypadku chłopczyka, stawiam na Anielę i Tymoteusza albo Anielę i Remigiusza, nawet bardziej chyba na tego Remigiusza pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Mama po raz drugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 17:33 Luiza (zdecydowanie) i Konstanty Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Mama po raz drugi 11.05.08, 17:37 Luiza mi nie pasuje, bo to po polsku Ludwika (pasowalaby mi do Angeliki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Mama po raz drugi IP: *.crowley.pl 11.05.08, 18:13 LUiza to po polsku Luiza i nie wymyślaj do tego imienia teorii. Imię bardzo ładne, mam 41- letnią kuzynkę o tym imieniu i zawsze mi sie podobało. Pasuje do Anielki. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Mama po raz drugi 11.05.08, 18:16 Luiza to Ludwika. Eliza to Elzbieta. Angelika to Aniela. Henrietta to Henryka. To zadna teoria - Luiza = Ludwika. Jesli dobieramy imie do Anieli, to chyba bardziej pasowalaby Ludwika, a jesli pierwsza dziewczynka bylaby Angelika, to Luiza (to moje zdanie). Mozesz poszukac watkow o Luizie, wielokrotnie byla juz obdyskutowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Mama po raz drugi IP: *.lublin.mm.pl 11.05.08, 18:53 Bardziej podoba mi się Jasmina niż Jaśmina. Wybrałabym Jasminę i Jeremiasza. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Mama po raz drugi 11.05.08, 18:57 A w PL mozna Jasmine bez zmiekczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Mama po raz drugi IP: *.inowroclaw.mm.pl 11.05.08, 19:12 dla dziewczynki zostają: Rozalia Julianna Jaśmina Idalia dla chłopca: Jeremiasz Remigusz Konstanty Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Mama po raz drugi 11.05.08, 20:11 Julianna lub Rozalia i Konstanty. Aniela i Kostek. Fajnie . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mama po raz drugi 12.05.08, 00:09 Witam Wykluczyłabym Jaśminę i Luizę, poza tym podobają mi się wszystkie imiona. Moje propozycje to Jędrzej, Błażej i Konstancja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Mama po raz drugi 12.05.08, 13:29 > dziewczynka: > Rozalia - fajne pasuje do Anielki > Julianna - j.w. > Jaśmina - nie podoba mi sie > Idalia - tez fajne > Luiza - kiedys podobalo mi sie, teraz jakos nie bardzo > Matylda - srednio > > chłopiec - wszystkie sa swietne i podobaja mi sie > Jeremiasz > Tymoteusz > Remigiusz > Antoni > Konstanty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Nowa lista IP: *.inowroclaw.mm.pl 12.05.08, 14:20 Dzisiaj rano zapytałam Anielkę, jak chciałaby, żeby jej siostra miała na imię. Odpowiedź: Różyczka (jej koleżanka z przedszkola ma tak na imię, więc może się sugerowała, ale rozpatrzymy). Co do brata, to propozycja nie padła, ale z podanych przeze mnie Kostek jej się spodobał. dla dziewczynki: Rozalia Julianna Józefina - mój nowy pomysł Róża - propozycja Anielki, podobna do Rozalii i wiele wspólnych zdrobnień dla chłopca: Remigiusz - do tego imienia przychyla się mąż Jeremiasz - a może lepiej Jeremi? Konstanty - zaakceptowane przez córcię Odpowiedz Link Zgłoś
3_potworki Re: Nowa lista 12.05.08, 14:50 Rozalia i Róża - obydwa przepiękne, zdrobnienia faktycznie bardzo podobne, moja córcia też często nazywana jest Rozalką Julianna - piękne, jak dla mnie takie zwiewne i delikatne, a zdrobnienie Julianka pasuje do Anielki Józefina - również jestem na tak, Anielka i Józinka - super Remigiusz - może będę niedługo miała małego Remigiusza, więc jestem na tak Jeremiasz/Jeremi - obydwa imiona piękne, mają wspaniałe zdrobnienia, pasują i do małego chłopca i do dorosłego mężczyzny Konstanty - bardzo fajne Wszystkie imiona są wspaniałe, więc możecie dowolnie wybierać. A myśleliście może o dwóch imionach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Mama po raz drugi IP: *.inowroclaw.mm.pl 13.05.08, 14:35 dla dziewczyki: na drugie na 99% będzie Julianna (pierwsza córcia jest Aniela Liliana) na pierwsze zostaje Rozalia, Józefina i Róża. Obawiam czy Rozalia i Julianna nie są zbyt podobne w wymowie? Chyba postawimy na Różę. Już sama nie wiem... Dla chłopca Remigiusz albo Jeremi/Jeremiasz, na drugie chyba Antoni. Doradźcie coś Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: Mama po raz drugi 13.05.08, 14:42 Jeremiego już mam, Różę planuję, więc Róża i Jeremi Ale Kostek też fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Mama po raz drugi 13.05.08, 16:44 Jeremi Antoni nie brzmi dobrze. Lepiej Jeremiasz Antoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Dla dziewczynki: Róża Julianna, dla chłopca: ??? IP: *.inowroclaw.mm.pl 13.05.08, 17:37 Dziewczynka będzie najprawdopodobniej Różą Julianną, natomiast chłopak - ciągle nie wiemy. Ja chyba wolałabym Jeremiego/Jeremiasza, mąż Remigiusza lub Antoniego. A jeszcze ten Konstanty ciągle mi chodzi po głowie... Odpowiedz Link Zgłoś