gaudencja Re: Analena ładnie? 30.05.08, 00:33 Okropnie. I myślę, ze nasze pracowe oprogramowanie, blokujące strony związane z seksem, zablokowałoby stronę, na ktorej znalazłoby się to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Analena ładnie? 30.05.08, 01:28 oj, uśmiałam się... czy to jakaś zbitka anny leny? kojarzy mi się z telenowelą brazylijską (huan karlos i anna lena...) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Analena ładnie? 30.05.08, 22:18 Nie ma co się śmiać, nie mogłam w Warszawie znaleźć na mapie ulicy Dickensa, bo rezultat wyszukiwania był blokowany ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Analena ładnie? 30.05.08, 07:14 Nieładnie. Brzmi jak poprzekręcana Magdalena. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Analena ładnie? 30.05.08, 08:50 Ale jako skrot od np. Anny Magdaleny? Bo jako samodzielne imie to zdecydowanie tylkowo mi sie kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Analena ładnie? 30.05.08, 09:10 W Niemczech kilkakrotnie spotkalam sie z tym imieniem. Nawet moj szef ma corke o tym imieniu, nie wiem tylko, czy pisze sie Annalena, czy tez Anna-Lena wymawia Analena. Osobiscie mi sie nie podoba, choc pewnie sa gorsze wynalazki. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Analena ładnie? 30.05.08, 12:49 W Niemczech faktycznie dośc popularne, często spotykam dziewcyznki o tym imieniu w różnych wersjach zapisu. Odpowiedz Link Zgłoś
plu-szak23 Re: Analena ładnie? 30.05.08, 13:37 a ja mysle ze to ladne imię ,choc pewnie nie spotykane.Nie powino sie zle kojarzyc bo sa gorsze imiona i to czesciej nadawane. Odpowiedz Link Zgłoś
plu-szak23 do gaudencja 30.05.08, 13:38 gaudencio czy mogla bys sprawdzic ile razy bylo nadane to imie?czy mam moze napisac w innym wątku?Bardzo prosze i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: do gaudencja 30.05.08, 19:39 Straszne, naptrawdę. Dzieciaki w szkole nie dałyby dziewczynce chyba żyć(te starsze)bo imię kojarzy się...same wiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: do gaudencja 30.05.08, 20:37 Nie ma w Rymucie takiego imienia.Jest za to Analia,Analida,Analiza.... Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Analena ładnie? 30.05.08, 21:59 O Boże, Analiza? Jeszcze gorzej. Brzmi jak pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Analiza 30.05.08, 22:47 W moim ulubionym opowiadaniu Sapkowskiego "W leju po bombie" występuje dziewczynka o tym imieniu, a właściwie przezwisku, utworzonym od pełnej formy imienia Anneliese. Nie wiedziałam natomiast, że ktoś został tym mianem uszczęśliwiony w realu... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Proponuje imiona dla blizniaczek: 31.05.08, 09:11 Analia i Oralia... Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Proponuje imiona dla blizniaczek: 31.05.08, 11:22 Jest tez Anigarda,Anicela,a z męskich Anibal... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Proponuje imiona dla blizniaczek: 31.05.08, 19:46 (H)anibal zawsze mnie zadziwia w krajach latynoskich - widac, ze ludzie nie interesuja sie znaczeniem imion, przeiez to wyznawca Baala, to tak jakby dziecko Belzebub nazwac Odpowiedz Link Zgłoś