inesitaa 02.07.08, 20:16 Takie oto imię zostało nadane (moim zdaniem nieszczęsnej dziewczynce) w Warszawie w tym roku. Co o tym myślicie? >>Witam państwa, chciałbym państwu przedstawić panią Calineczkę Nowak<<. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Calineczka?! 02.07.08, 20:59 Jestes pewna? Nie mamy oficjalnych danych z USC za biezacy rok, a w WnS mozna podac wszystko. Zyraf i Myszon z WnS okazali sie byc pieszczotliwymi przezwiskami, a nie imionami. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Calineczka?! 03.07.08, 10:07 Hehe..... podejrzewam, ze ta Calineczka jest w rzeczywistosci Cecylia, Celina, albo....hm....np. Karolina, a szczesliwi ponad wszystko rodzice wszedzie zdrabniaja swoje malenstwo do Calineczki wlasnie P.S. Sama bedac w niebotycznym pologowym szczesciu mowilam na swojego Adasia - Niusio (taki moj prywatny skkrot od AdaNiusia ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axi Re: Calineczka?! IP: 82.177.26.* 03.07.08, 15:01 Też mi się wydaje, że to będzie jakaś Celina zdrobniona w euforii do Calineczki. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Calineczka?! 03.07.08, 15:47 Może też być Kalina -> Kalineczka -> Calineczka. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Calineczka?! 03.07.08, 18:16 Znajac rodziców ( w tym siebie) moze to być rownie dobrze zdrobnienie od Eufrozyny, Anny, albo Rozalii)) Odpowiedz Link Zgłoś
inesitaa Re: Calineczka?! 03.07.08, 20:48 No fakt, macie rację. Rzuciło mi się w oczy u Bartka Górnego, a to rzeczywiście dane z WnŚ. Jak znajdę czas to sprawdzę u siebie, czy to oficjalnie nadane imię, bo jakby było to jakaś makabra. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Calineczka?! 03.07.08, 21:03 "U siebie", tzn. gdzie, jesli mozna spytac? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Calineczka?! 04.07.08, 20:47 Tzn. masz w pracy dostep do PESEL-u? Odp. moze byc na priva Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Calineczka?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 21:13 Mnie też , i odpowiedź też może być jak najbardziej na priva (mail gazetowy bez gwiazdeczki). Odpowiedz Link Zgłoś
inesitaa Re: Calineczka?! 05.07.08, 21:58 odpisałam na maile, mam nadzieję, że dotarły, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Calineczka?! 05.07.08, 22:14 Kurczę, wstyd się przyznać, ale i mnie skręca z ciekawości Inesitoo, mogę prosić o maila? Odpowiedz Link Zgłoś