Gość: pluk IP: 78.151.243.* 03.12.08, 21:39 Liam Slyszalyscie takie imie? Podoba wam sie? Macie pomysly na drugie imie? Opinie prosze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Liam 03.12.08, 21:52 O ile mnie pamięć nie myli jakiś czas temu już zakładałaś wątek o Liamie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Liam 04.12.08, 10:42 Nie podoba mi się, w Niemczech dość popularne stąd dla mnie powszechne. Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Liam 07.12.08, 18:52 Liam jest fajnym zdrobnieniem Williama, to na pewno. Ale takie imię w warunkach polskich... (przyjmuję, że chodzi o polskich rodziców w Polsce, nie zaznaczyłaś jakoby miało być inaczej) - nie polecałabym. Po pierwsze, to zdrobnienie, a pełna wersja tego imienia ma swój polski odpowiednik, podany powyżej przez gaudencję. A po drugie - nawet jeśli Liam zachowuje się poprawnie w polskiej fleksji, prawdopodobnie byłyby problemy z wymową. Niektórzy mówiliby <li-am>, inni <lajam>, a na pewno znaleźliby się i tacy, którzy przyjęliby opcję <ljam>, tak jak mniam-mniam. Odpowiedz Link Zgłoś