annika31 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.07.04, 21:24 Dąbrówka Dąbek Odpowiedz Link Zgłoś
hanimama Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.07.04, 21:38 Hej moj brat wynajmowal mieszkanie u Eufeni Ocipki!! pozrdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xkropka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.07.04, 10:11 Podobnie, jak p. prof. Danuta Gotuj-Bigos, czyli Marzena Bomba-Przybyło - też wykłada. Przez długi czas w moim prywatnym rankingu na najgłupsze zestawienia imion z nazwiskami prowadziła Paloma Piernik, ale ostatnio przebił ją Konan Grądalski. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosik123 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.07.04, 12:32 Boguchwała Archaniołowicz Beniamin Baniak Maja Pszczółka Synkowi dałam na imię po prostu Bartek. Odpowiedz Link Zgłoś
nann Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.07.04, 13:43 U mnie od lat ranking otwiera Róża Podkościelna nauczycielka z podstawówki - Hildegarda Śledź a z innej beczki...na sali w szpitalu razem lezeli Zenon Garnek i Onufry Pokryfka. pozdr.nann Odpowiedz Link Zgłoś
dzunia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.07.04, 23:58 czesc ja poznałam osobiście taką panne która właśnie nazywała sie Nadzieja Pociupany,a jaj siostra miała na imie Beatrycze)),w klasie miałam koleżankę Stelke Golonkę a po męzu nazywa sie Grzyb(pozdrawiam),sąsiad Józef Szponder,nauczycielka francuskiego Gzenobia Fiut,Eufemia Jamroży,Bożydar Łój,a w klasie miałam pare przykładów imion i imion jako imię i nazwisko:Marek Witek,Bartek Walerian,Marcin Tobiasz,i Magda Jurek.aha noi nasza koleżanka która lubiała skarżyć) Donata Szwala,i Delfina Śnieżna Dumnicka(na 1 imie ma Olga bo ksiądz nie pozwolił na to żeby ochrzcić ją tymi imionami j.w.) pozdrówki papa Odpowiedz Link Zgłoś
kasibus Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 12.07.04, 20:48 Orest Zacharko (ginekolog) Oskar Tutaj (kolega z liceum) Dorota Kapa (dziewczyna z równoległej klasy w podstawówce) I osoby spisane (nie znam ich osobiście): Paulina Jajko Klaudia Komperda Angelika Wyrwicz Genowefa Bryzek Kornelia Brzęczek Gerard Cięciwa Józefa Czyszczoń Stanisław Dojnia Władysław Działo Wiesław Dziwota Arkadiusz Ernst Grażyna Gabzdyl-Wójcik Radomir Gibała Liliana Gnoińska Nikodem Golec Brygida Grządziela Izabella Kądziołka Wacław Kisiel Cezary Lepianka Violetta Micorek Anatol Obecny Rumiana Welewa Śnieżna Worosz-Jawniak Natalia Zawierucha Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi... Ale zwracam uwagę na tytuł tego wątku - najdziwniejsze, a nie najśmieszniejsze... Pozdrawiam wszystkich wyróżniających się z tłumu! Odpowiedz Link Zgłoś
beemwe Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.04.05, 00:07 A ja znalam Sniezne Worosz,chodzila do mojej SP 38, byla taka sliczna, miala piekne dlugie wlosy i naprawde myslalam ze tak wyglada Krolewna Sniezka Odpowiedz Link Zgłoś
justynafx Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 12.07.04, 20:52 Jak pracowałam /praktyki/ w PZU w dziele likwidacji szkód to zapamiętałam trzy niezwykłe zestawy nr1 to Narcyz Szatan /Narcyz to imię/ Było to na tyle nieprawdopodobne, że poszłam z papierami do kierowniczki i okazało się, że to nie żadna podpucha, ale facet tak naprawdę się nazywał nr2 Smok Grodzisław /Grodzisław to imię/ nr3 Eweryst Pipski Natomiast w na studiach miałam koleżankę która nazywała się Gorąca Lidia. I tu jest problem, bo sama muszę dobrać imię do śmiesznego nazwiska Pozdrawiam Justi Odpowiedz Link Zgłoś
dorkalesk Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.07.04, 00:59 moja kolezanka miala w podstawowce pania wychowaczynie ktora sie nazywala Eugenia Awruk (czytane wspak daje niezly wyraz) to jest autentyk , sama widzialam siwadectwo przez te pania podpisane!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
na_tasza Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.07.04, 10:58 chyba jeszcze nie było: Jacek Kominek Longin Fijołek Pelagia Zabijak Bazyli Słonina Napoleon Wiaderko Hildegarda Obracaj Hildegarda Stryczek Odpowiedz Link Zgłoś
mygda Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.07.04, 23:21 Oliwier Kardynał ( nasz znajomy) Oskar Dyngus (chrzesniak męża) Fransua Pyra ( chlopczyk na wsi u znajomych Dolores Koletta Dukat ( córka pewnego malarza u nas w miescie Odpowiedz Link Zgłoś
mygda Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.07.04, 23:24 aaaa i jeszcze najlepsze Izabela Bela ( pasierbica mojego wujka) Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaaa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 17.07.04, 12:51 brandon wiśniewski Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.07.04, 15:39 Piotr Beczała, tenor operowy. Hehe Odpowiedz Link Zgłoś
bzorek Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 28.07.04, 14:25 Irmina Cicirko Renata Cipora Aurelia Bździkot no i Maria Cap, po mężu Baran Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 28.07.04, 14:48 Katarzyna Kasia Jasmine Ryba Nadzieja Rudzka(źle wymawiane brzmiało 'ludzka') Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkm Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 80.78.4.* 23.04.09, 13:25 Kasia Kasia Miałam profesora Andrzeja Kasię na filozofii na UW. Córce właśnie dał na imię Katarzyna - też studiowała filozofię. Ale on zmarł, a ona chyba za katę urządziła mu pogrzeb katolicki mimo, że był do dostatnich chwil zdeklarowanym ateistą... Odpowiedz Link Zgłoś
agawka2 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 28.07.04, 17:12 ciotka koleżanki: Feliksa Fiut moje panieńskie: Pijajko (przezwisko z piaskownicy: Pijajko zjadło jajko a skorupke wsadziło w d.....!!!!!!))))))))))))) po mężu niestety mam Sadło synka nazwaliśmy po prostu Tomek, bo takie nazwisko ze staroświeckimi imonami, które uwielbiam naraziłoby małego na kpiny w szkole, a z wymyślnym jeszcze gorzej.................... Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.08.04, 07:07 Rejestratorki w zaprzyjaźnionej poradni - Marchewka, Gałązka, Surówka. Michalina Przyczyna Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.08.04, 11:06 Jak na nazwisko moze miec warszawski urolog? Dr. Fjuth - no bo jaka specjalizacje mogl wybrac z takim nazwiskiem)) Odpowiedz Link Zgłoś
moniaz28 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.08.04, 12:07 Mi sie przypomniało tylko jedno: Allan Majocha Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.08.04, 17:10 Samanta Blok Ada Lewsza (niepoprawnie wymawiane: Lepsza ) Odpowiedz Link Zgłoś
dakusia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 05.08.04, 21:17 Katarzyna Justyna...nigdy nie moglam zapamietac co bylo nazwiskiem a co imieniem ) Odpowiedz Link Zgłoś
dag_a Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 24.08.04, 22:45 Tekla Tekiel. Pozostawię to bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
ulik81 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.08.04, 16:22 Bonawentura Nancka - MĘŻCZYZNA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.ida Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.08.04, 18:22 Denis Kogut Hildegarda Moczygemba Dolores Kiełbasa Orest Rybka Mnemozyna Fiutka Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.02.05, 14:53 Pracuje w szpitalu i czasem trafiaja sie "kwiatki". Umierałysmy ze smiechu gdy trafiła się Weneta Torba. Odpowiedz Link Zgłoś
jo-ra Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 24.02.05, 17:19 ja znam lekarzy: Donat Hapunowicz i Nadzieja Ostrowska Odpowiedz Link Zgłoś
alyna Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.08.04, 21:21 W "Rozmowach w toku" byl chirurg - nazywal sie dr Frankensztain/Frankenstein (?) Odpowiedz Link Zgłoś
fridolino Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 02.02.05, 01:59 Adelajda Czub - pani od fizyki w liceum, siejaca postrachem Odpowiedz Link Zgłoś
zoe26 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 02.02.05, 12:54 Vanessa Dragon Odpowiedz Link Zgłoś
czajenka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.08.04, 22:31 Rita Cichodajna, Odpowiedz Link Zgłoś
mayyyka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.08.04, 13:26 Prakseda Jerka (córka malarza Jerki) i Kordula jako imię! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Kordula 27.08.04, 16:49 mayyyka napisała: > i Kordula jako imię! Kordula to normalne imię, fakt że brzmi przestarzale, ale to nie żaden "zestaw". Odpowiedz Link Zgłoś
sabe Re: znałąm lub znam... 02.09.04, 15:06 osoby o następujących nzawiskach: Ewa Szatanek Ewa Zając - Wiaterek Gerard Kisiel Sebastian Kakareko Biruta Śledź Beata Cebula Aneta Statek Oktawia Obzejta Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli DOBRE!!! 03.01.05, 10:37 Do koleżanki - urzędnikczki zgłasza się często niejaka Wacława Kur. I nie byłoby może nic nadzwyczajnego w tym zestawieniu, gdyby nie to, że owa pani zawsze przedstawia się następująco: "Dzień dobry, jestem Kur Wacława" - jednym tchem. Panie urzędniczki muszą badzo uważać żeby nie parskać śmiechem, przynajmniej głośno. Pozdrawiam w 2005! Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 10.09.04, 17:43 autorka mojego podrecznika od chemii nazywa sie Szarota (NIE Szarlota) Styka- Wlazło, chyba nic dziwniejszego nie spotkalam no jeszcze jest Luiza Wżal- Kociołek czy jakos tak. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Szarota i Szyrlej 10.09.04, 20:24 Rymut podaje jedną Szarotę, urodzona w latach 20., do tego jeszcze Szarotkę z lat 50-tych. Zaglądając w ich okolice znalazłam absolutny hit - Szyrlej (sic!). Są dwie kobiety o tym imieniu, jedna urodzona w latach 60., a druga w 70. Odpowiedz Link Zgłoś
merrlin Re: Szarota i Szyrlej 10.09.04, 20:44 Estera Spera -z taka panią moja kol. chodziła do liceum medycznego.... Piękne imię -Estera, ale co z tego.... a nazwiska nie zmieniła pani spera, bo była siostrą zakonną..... Odpowiedz Link Zgłoś
cancao Re: Szarota i Szyrlej 13.02.13, 03:05 gaudencja napisała: > Rymut podaje jedną Szarotę, urodzona w latach 20., do tego jeszcze Szarotkę z > lat 50-tych. ...z całym szacunkiem dla Rymuta, żadne źródło nie jest bezbłędne Pani Szarota Styka - Wlazło uczyła mnie chemii w podstawówce. Bardzo milo ją wspominam. Nie znam roku jej urodzenia, ale obstawiam przełom lat 40./50. Odpowiedz Link Zgłoś
cancao Re: Szarota i Szyrlej 13.02.13, 03:10 Wiem też, że nazwisko Styka nosi po znanym przodku, współtwórcy Panoramy Racławickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Szarota i Szyrlej 13.02.13, 19:44 Tu nie o Rymuta chodzi, a o zawartość rejestru PESEL. Sądząc po różnicach w danych, po 1994 roku PESEL był jeszcze zdecydowanie uzupełniany. Odpowiedz Link Zgłoś
cancao Re: Szarota i Szyrlej 14.02.13, 03:04 No tak, rozumiem, że ujął to, co do 1994 było w bazie? Gaudencjo, a dlaczego np. takiej p. Szaroty tam nie było? W 1994 musiała przecież mieć nadany numer PESEL...? Przepraszam, pytania trochę nie na temat, ale bardzo mnie to ciekawi, a Ty pewnie znasz odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja OT PESEL 14.02.13, 23:04 Nie pamiętam, jak to dokładnie było z PESEL-izacją w 1994 r., ale mógło to być jeszcze jedno z tych lat, kiedy PESEL mieli juz prawie wszyscy - tzn. mogły nie mieć swojego numeru np. osoby starsze, które mało miały kontaktów z urzędami w kontekście aktów stanu cywilnego, rejestracji samochodu i różnych innych spraw urzędowych wymagających weryfikacji danych osobowych. Nadawanie PESEL-u nie miało miejsca w tym samym czasie dla wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
cancao Re: OT PESEL 15.02.13, 03:15 Ta pani, od której imienia rozpoczęłam moje dywagacje na temat numerów PESEL i baz danych, na pewno w 1994 taki numer posiadała - miała wówczas najwyżej 50 lat, uczyła w szkole, udzielała się naukowo i społecznie... Hm, a może jednak nie, może jakoś umknęła? Nic to, w sumie nie jest to takie istotne, jeśli o nią chodzi. Niemniej na pewno taki przypadek pozwala na stwierdzenie, że baza doskonała nie jest. A może już powstaje jakaś nowa? Onomastyka (ogólnie pojęta) zawsze mnie interesowała, ale jakiś czas temu wypadłam z obiegu i nie śledzę na bieżąco opracowań. Marzyłby się taki idealny rejestr, w którym można bezkarnie pobuszować Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: OT PESEL 16.02.13, 15:57 Wystarczyłoby, żeby ta pani akurat nie brała ślubu, nie rodziła dziecka i nie rozwodziła się, czyli nie wykonywała czynnosci związanych z aktami stanu cywilnego, a IMO calkiem prawdopodobne jest, by mogła może jeszcze nie mieć PESEL-u, który może wcale jeszcze wtedy nie był zamieszczany w umowach o pracę/aktach mianowania (zwłaszcza posiadających dużo wcześniejszą datę). Nie pamiętam aż tak dokładnie, jak mówię, 1994 roku i tego, co sie działo wtedy z powszechnościa PESEL. Natomiast co do błędów, to w PESEL-u jeszcze w 2006-2008 roku było sporo błędów; na własnej skórze doświadczyłam tego w przypadku danych osób starszych. Nie ma jednak niczego doskonalszego jesli chodzi o rejestr mieszkańców Polski. Oczywiście pobuszować sobie nigdy w nim nie będzie można. Jest to baza objęta ścisłą ochroną. W moim poprzednim miejscu pracy była końcówka PESEL, ale nieuprawnione (niezgodne z jakimś porozumieniem nt. zapotrzebowania na dane PESEL, na podstawie którego ta końcówka została u nas utworzona) zapytania wprowadzane do bazy mogły doprowadzić dość szybko do obebrania instytucji prawa do korzystania z PESEL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.11.20, 20:25 Też używaliśmy podręczników autorstwa tej pani Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.09.04, 13:33 He, he dopiero teraz przeczytałam. Ja znam Brajana Żyłę ( dokładnie tak pisane). A słyszałam o pani adwokat Jadwidze Żelazny - Gwóźdź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olida Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.09.04, 16:38 najzabawniejsza kombinacja jaką znam to Tymoteusz Pietruszka Odpowiedz Link Zgłoś
oszka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 24.09.04, 00:50 a ja mam super kolegę - Jakub Dobrychłop, i faktycznie jest z niego dobry chłop, czasem zwany Goodman'em Odpowiedz Link Zgłoś
monia1974 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 25.09.04, 10:56 ja mam znajomego który nazywa sie Augustyn Jan Leszek (Augustyn-to nazwisko ) .ciekawe prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
salmotrutta Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.09.04, 09:54 Zyta Kociolek - zona znajomego z pracy Sebastian Kociolek - syn powyzszej pani Jurand Heczko - kolega ze szkoly Helena Buhaj - znajoma z dziecinstwa Odpowiedz Link Zgłoś
katicaa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.09.04, 19:00 Mi sie podoba zestawienie Lucjan Szolajski Odpowiedz Link Zgłoś
pola.raxa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.10.04, 20:45 he he a mnie kiedyś przyjmował chirurg - ortopeda o nazwisku Ledwożyw... )) i jeszcze usłyszane : Salomea Kurzynoga :] Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.10.04, 20:46 pola.raxa napisała: > he he a mnie kiedyś przyjmował chirurg - ortopeda o nazwisku Ledwożyw... )) Znakomite nazwisko, jak na lekarza DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
lilan1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 16.10.04, 22:25 Bozena Parzymięso wajne? Odpowiedz Link Zgłoś
agucha11 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 17.10.04, 12:22 Anna Kieruj, Iwona Ścigała Odpowiedz Link Zgłoś