Dodaj do ulubionych

Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkalyscie!

• annika31 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.07.04, 21:24
      Dąbrówka Dąbek
    • hanimama Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.07.04, 21:38
      Hejsmile
      moj brat wynajmowal mieszkanie u Eufeni Ocipki!!
      pozrdawiam
      • xkropka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.07.04, 10:11
        Podobnie, jak p. prof. Danuta Gotuj-Bigos, czyli Marzena Bomba-Przybyło - też
        wykłada.
        Przez długi czas w moim prywatnym rankingu na najgłupsze zestawienia imion z
        nazwiskami prowadziła Paloma Piernik, ale ostatnio przebił ją Konan Grądalski.
        • bartosik123 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.07.04, 12:32
          Boguchwała Archaniołowicz
          Beniamin Baniak
          Maja Pszczółka
          Synkowi dałam na imię po prostu Bartek.
          • nann Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.07.04, 13:43
            U mnie od lat ranking otwiera Róża Podkościelna
            nauczycielka z podstawówki - Hildegarda Śledź

a z innej beczki...na sali w szpitalu razem lezeli Zenon Garnek i Onufry
            Pokryfka.

pozdr.nann
    • dzunia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.07.04, 23:58
      czesc ja poznałam osobiście taką panne która właśnie nazywała sie Nadzieja
      Pociupany,a jaj siostra miała na imie Beatryczesmile)),w klasie miałam koleżankę
      Stelke Golonkę a po męzu nazywa sie Grzyb(pozdrawiam),sąsiad Józef
      Szponder,nauczycielka francuskiego Gzenobia Fiut,Eufemia Jamroży,Bożydar Łój,a
      w klasie miałam pare przykładów imion i imion jako imię i nazwisko:Marek
      Witek,Bartek Walerian,Marcin Tobiasz,i Magda Jurek.aha noi nasza koleżanka
      która lubiała skarżyćsmile) Donata Szwalasmile,i Delfina Śnieżna Dumnicka(na 1 imie
      ma Olga bo ksiądz nie pozwolił na to żeby ochrzcić ją tymi imionami j.w.)
      pozdrówki papa
      • kasibus Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 12.07.04, 20:48
        Orest Zacharko (ginekolog)
        Oskar Tutaj (kolega z liceum)
        Dorota Kapa (dziewczyna z równoległej klasy w podstawówce)
        I osoby spisane (nie znam ich osobiście):
        Paulina Jajko
        Klaudia Komperda
        Angelika Wyrwicz
        Genowefa Bryzek
        Kornelia Brzęczek
        Gerard Cięciwa
        Józefa Czyszczoń
        Stanisław Dojnia
        Władysław Działo
        Wiesław Dziwota
        Arkadiusz Ernst
        Grażyna Gabzdyl-Wójcik
        Radomir Gibała
        Liliana Gnoińska
        Nikodem Golec
        Brygida Grządziela
        Izabella Kądziołka
        Wacław Kisiel
        Cezary Lepianka
        Violetta Micorek
        Anatol Obecny
        Rumiana Welewa
        Śnieżna Worosz-Jawniak
        Natalia Zawierucha

Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi... Ale zwracam uwagę na tytuł tego wątku -
        najdziwniejsze, a nie najśmieszniejsze...
        Pozdrawiam wszystkich wyróżniających się z tłumu!
        • beemwe Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.04.05, 00:07
          A ja znalam Sniezne Worosz,chodzila do mojej SP 38, byla taka sliczna, miala piekne dlugie wlosy i naprawde myslalam ze tak wyglada Krolewna Sniezka
    • justynafx Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 12.07.04, 20:52
      Jak pracowałam /praktyki/ w PZU w dziele likwidacji szkód to zapamiętałam trzy
      niezwykłe zestawy
      nr1 to Narcyz Szatan /Narcyz to imię/ Było to na tyle nieprawdopodobne, że
      poszłam z papierami do kierowniczki i okazało się, że to nie żadna podpucha,
      ale facet tak naprawdę się nazywał big_grin

nr2 Smok Grodzisław /Grodzisław to imię/

nr3 Eweryst Pipski

Natomiast w na studiach miałam koleżankę która nazywała się Gorąca Lidia.

I tu jest problem, bo sama muszę dobrać imię do śmiesznego nazwiska big_grin
      Pozdrawiam
      Justi
    • dorkalesk Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.07.04, 00:59
      moja kolezanka miala w podstawowce pania wychowaczynie ktora sie nazywala
      Eugenia Awruk (czytane wspak daje niezly wyraz)
      to jest autentyk , sama widzialam siwadectwo przez te pania podpisane!!!!!
    • na_tasza Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.07.04, 10:58
      chyba jeszcze nie było:
      Jacek Kominek
      Longin Fijołek
      Pelagia Zabijak
      Bazyli Słonina
      Napoleon Wiaderko
      Hildegarda Obracaj
      Hildegarda Stryczek
      • mygda Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.07.04, 23:21
        Oliwier Kardynał ( nasz znajomy)
        Oskar Dyngus (chrzesniak męża)
        Fransua Pyra ( chlopczyk na wsi u znajomych wink
        Dolores Koletta Dukat ( córka pewnego malarza u nas w miescie wink
    • mygda Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 13.07.04, 23:24
      aaaa i jeszcze najlepsze wink
      Izabela Bela smile ( pasierbica mojego wujka)
    • aaaaaaaa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 17.07.04, 12:51
      brandon wiśniewski
    • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.07.04, 15:39
      Piotr Beczała, tenor operowy. Hehe big_grin
    • bzorek Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 28.07.04, 14:25
      Irmina Cicirko
      Renata Cipora
      Aurelia Bździkot
      no i Maria Cap, po mężu Baran
    • megi79 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 28.07.04, 14:48
      Katarzyna Kasia
      Jasmine Ryba
      Nadzieja Rudzka(źle wymawiane brzmiało 'ludzka')
      • Gość: kkm Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 80.78.4.* 23.04.09, 13:25
        Kasia Kasia wink Miałam profesora Andrzeja Kasię na filozofii na UW.
        Córce właśnie dał na imię Katarzyna - też studiowała filozofię. Ale
        on zmarł, a ona chyba za katę urządziła mu pogrzeb katolicki mimo,
        że był do dostatnich chwil zdeklarowanym ateistą...
    • roxi_hart Re:Lodzia:) 28.07.04, 16:10
      Leokadia Kozioł - w skrocie Lodzia Koziołsmile
    • agawka2 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 28.07.04, 17:12
      ciotka koleżanki: Feliksa Fiut
      moje panieńskie: Pijajko (przezwisko z piaskownicy: Pijajko zjadło jajko a
      skorupke wsadziło w d.....!!!!!!smile))))))))))))) po mężu niestety mam Sadło
      synka nazwaliśmy po prostu Tomek, bo takie nazwisko ze staroświeckimi imonami,
      które uwielbiam naraziłoby małego na kpiny w szkole, a z wymyślnym jeszcze
      gorzej....................
      • lady Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.08.04, 07:07
        Rejestratorki w zaprzyjaźnionej poradni - Marchewka, Gałązka, Surówka.
        Michalina Przyczyna
        • anmanika Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.08.04, 11:06
          Jak na nazwisko moze miec warszawski urolog? Dr. Fjuth - no bo jaka
          specjalizacje mogl wybrac z takim nazwiskiemsmile))
    • moniaz28 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.08.04, 12:07
      Mi sie przypomniało tylko jedno:

Allan Majocha
      • forencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.08.04, 17:10
        Samanta Blok
        Ada Lewsza (niepoprawnie wymawiane: Lepsza wink)
    • dakusia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 05.08.04, 21:17
      Katarzyna Justyna...nigdy nie moglam zapamietac co bylo nazwiskiem a co
      imieniem smile)
      • dag_a Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 24.08.04, 22:45
        Tekla Tekiel. Pozostawię to bez komentarza...
        • ulik81 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.08.04, 16:22
          Bonawentura Nancka - MĘŻCZYZNA!!!!
          • to.ja.ida Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.08.04, 18:22
            Denis Kogut
            Hildegarda Moczygemba
            Dolores Kiełbasa
            Orest Rybka
            Mnemozyna Fiutka
      • przeciwcialo Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.02.05, 14:53
        Pracuje w szpitalu i czasem trafiaja sie "kwiatki". Umierałysmy ze smiechu gdy
        trafiła się Weneta Torba.
        • jo-ra Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 24.02.05, 17:19
          ja znam lekarzy: Donat Hapunowicz i Nadzieja Ostrowska
    • alyna Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.08.04, 21:21
      W "Rozmowach w toku" byl chirurg - nazywal sie dr Frankensztain/Frankenstein (?)
      • fridolino Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 02.02.05, 01:59
        Adelajda Czub - pani od fizyki w liceum, siejaca postrachem
        • zoe26 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 02.02.05, 12:54
          Vanessa Dragon
    • czajenka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.08.04, 22:31
      Rita Cichodajna,

• mayyyka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.08.04, 13:26
      Prakseda Jerka (córka malarza Jerki)
      i Kordula jako imię!
      • gaudencja Kordula 27.08.04, 16:49
        mayyyka napisała:

> i Kordula jako imię!

Kordula to normalne imię, fakt że brzmi przestarzale, ale to nie żaden "zestaw".
    • nicole777 Pindolek :)))))))) 02.09.04, 10:52
      Gerwazy Pindol wink
      • sabe Re: znałąm lub znam... 02.09.04, 15:06
        osoby o następujących nzawiskach:
        Ewa Szatanek
        Ewa Zając - Wiaterek
        Gerard Kisiel
        Sebastian Kakareko
        Biruta Śledź
        Beata Cebula
        Aneta Statek
        Oktawia Obzejta
      • mamaanieli DOBRE!!! 03.01.05, 10:37
        Do koleżanki - urzędnikczki zgłasza się często niejaka Wacława Kur. I nie
        byłoby może nic nadzwyczajnego w tym zestawieniu, gdyby nie to, że owa pani
        zawsze przedstawia się następująco: "Dzień dobry, jestem Kur Wacława" - jednym
        tchem. Panie urzędniczki muszą badzo uważać żeby nie parskać śmiechem,
        przynajmniej głośno. Pozdrawiam w 2005!
    • adziunia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 10.09.04, 17:43
      autorka mojego podrecznika od chemii nazywa sie Szarota (NIE Szarlota) Styka-
      Wlazło, chyba nic dziwniejszego nie spotkalam no jeszcze jest Luiza Wżal-
      Kociołek czy jakos tak.
      • gaudencja Szarota i Szyrlej 10.09.04, 20:24
        Rymut podaje jedną Szarotę, urodzona w latach 20., do tego jeszcze Szarotkę z
        lat 50-tych. Zaglądając w ich okolice znalazłam absolutny hit - Szyrlej (sic!).
        Są dwie kobiety o tym imieniu, jedna urodzona w latach 60., a druga w 70.
        • merrlin Re: Szarota i Szyrlej 10.09.04, 20:44
          Estera Spera -z taka panią moja kol. chodziła do liceum medycznego....
          Piękne imię -Estera, ale co z tego....
          a nazwiska nie zmieniła pani spera, bo była siostrą zakonną.....
        • cancao Re: Szarota i Szyrlej 13.02.13, 03:05
          gaudencja napisała:

> Rymut podaje jedną Szarotę, urodzona w latach 20., do tego jeszcze Szarotkę z
          > lat 50-tych.

...z całym szacunkiem dla Rymuta, żadne źródło nie jest bezbłędne smile
          Pani Szarota Styka - Wlazło uczyła mnie chemii w podstawówce. Bardzo milo ją wspominam. Nie znam roku jej urodzenia, ale obstawiam przełom lat 40./50.
          • cancao Re: Szarota i Szyrlej 13.02.13, 03:10
            Wiem też, że nazwisko Styka nosi po znanym przodku, współtwórcy Panoramy Racławickiej.
          • gaudencja Re: Szarota i Szyrlej 13.02.13, 19:44
            Tu nie o Rymuta chodzi, a o zawartość rejestru PESEL. Sądząc po różnicach w danych, po 1994 roku PESEL był jeszcze zdecydowanie uzupełniany.
            • cancao Re: Szarota i Szyrlej 14.02.13, 03:04
              No tak, rozumiem, że ujął to, co do 1994 było w bazie? Gaudencjo, a dlaczego np. takiej p. Szaroty tam nie było? W 1994 musiała przecież mieć nadany numer PESEL...?
              Przepraszam, pytania trochę nie na temat, ale bardzo mnie to ciekawi, a Ty pewnie znasz odpowiedź.
              • gaudencja OT PESEL 14.02.13, 23:04
                Nie pamiętam, jak to dokładnie było z PESEL-izacją w 1994 r., ale mógło to być jeszcze jedno z tych lat, kiedy PESEL mieli juz prawie wszyscy - tzn. mogły nie mieć swojego numeru np. osoby starsze, które mało miały kontaktów z urzędami w kontekście aktów stanu cywilnego, rejestracji samochodu i różnych innych spraw urzędowych wymagających weryfikacji danych osobowych. Nadawanie PESEL-u nie miało miejsca w tym samym czasie dla wszystkich...
                • cancao Re: OT PESEL 15.02.13, 03:15
                  Ta pani, od której imienia rozpoczęłam moje dywagacje na temat numerów PESEL i baz danych, na pewno w 1994 taki numer posiadała - miała wówczas najwyżej 50 lat, uczyła w szkole, udzielała się naukowo i społecznie... Hm, a może jednak nie, może jakoś umknęła?
                  Nic to, w sumie nie jest to takie istotne, jeśli o nią chodzi. Niemniej na pewno taki przypadek pozwala na stwierdzenie, że baza doskonała nie jest.
                  A może już powstaje jakaś nowa? Onomastyka (ogólnie pojęta) zawsze mnie interesowała, ale jakiś czas temu wypadłam z obiegu i nie śledzę na bieżąco opracowań.
                  Marzyłby się taki idealny rejestr, w którym można bezkarnie pobuszować smile
                  • gaudencja Re: OT PESEL 16.02.13, 15:57
                    Wystarczyłoby, żeby ta pani akurat nie brała ślubu, nie rodziła dziecka i nie rozwodziła się, czyli nie wykonywała czynnosci związanych z aktami stanu cywilnego, a IMO calkiem prawdopodobne jest, by mogła może jeszcze nie mieć PESEL-u, który może wcale jeszcze wtedy nie był zamieszczany w umowach o pracę/aktach mianowania (zwłaszcza posiadających dużo wcześniejszą datę). Nie pamiętam aż tak dokładnie, jak mówię, 1994 roku i tego, co sie działo wtedy z powszechnościa PESEL. Natomiast co do błędów, to w PESEL-u jeszcze w 2006-2008 roku było sporo błędów; na własnej skórze doświadczyłam tego w przypadku danych osób starszych. Nie ma jednak niczego doskonalszego jesli chodzi o rejestr mieszkańców Polski.
                    Oczywiście pobuszować sobie nigdy w nim nie będzie można. Jest to baza objęta ścisłą ochroną. W moim poprzednim miejscu pracy była końcówka PESEL, ale nieuprawnione (niezgodne z jakimś porozumieniem nt. zapotrzebowania na dane PESEL, na podstawie którego ta końcówka została u nas utworzona) zapytania wprowadzane do bazy mogły doprowadzić dość szybko do obebrania instytucji prawa do korzystania z PESEL-u.
      • chayah Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.11.20, 20:25
        Też używaliśmy podręczników autorstwa tej pani wink
    • nitka111 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.09.04, 13:33
      He, he dopiero teraz przeczytałam. Ja znam Brajana Żyłę ( dokładnie tak
      pisane). A słyszałam o pani adwokat Jadwidze Żelazny - Gwóźdź.
      Pozdrawiam.
      • olida Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.09.04, 16:38
        najzabawniejsza kombinacja jaką znam to Tymoteusz Pietruszka smile
        • oszka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 24.09.04, 00:50
          a ja mam super kolegę - Jakub Dobrychłop, i faktycznie jest z niego dobry
          chłop, czasem zwany Goodman'em smile
    • monia1974 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 25.09.04, 10:56
      ja mam znajomego który nazywa sie Augustyn Jan Leszek (Augustyn-to
      nazwisko ) .ciekawe prawda??
    • salmotrutta Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.09.04, 09:54
      Zyta Kociolek - zona znajomego z pracy
      Sebastian Kociolek - syn powyzszej pani
      Jurand Heczko - kolega ze szkoly
      Helena Buhaj - znajoma z dziecinstwa
    • katicaa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 27.09.04, 19:00
      Mi sie podoba zestawienie Lucjan Szolajskibig_grin
      • pola.raxa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.10.04, 20:45
        he he a mnie kiedyś przyjmował chirurg - ortopeda o nazwisku Ledwożyw... smile))
        i jeszcze usłyszane : Salomea Kurzynoga :]
        • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.10.04, 20:46
          pola.raxa napisała:

> he he a mnie kiedyś przyjmował chirurg - ortopeda o nazwisku Ledwożyw... smile))

Znakomite nazwisko, jak na lekarza big_grinDDDDD
          • lilan1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 16.10.04, 22:25
            Bozena Parzymięso wajne?
    • agucha11 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 17.10.04, 12:22
      Anna Kieruj, Iwona Ścigała

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.