hansgrubber 03.12.09, 23:46 Wsrod nich zdjecie z izraelskiego ostrzalu Gazy. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/5,80292,7325960,Mija_pierwsza_dekada_XXI_wieku__zdjecia_fotografow.html?i=15 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hacel Re: na zdjęcia z Gazy 04.12.09, 06:17 Colonel Richard Kemp UN Human Rights Council 12th Special Session, 16 October 2009 Debate on Goldstone Report Thank you, Mr. President. I am the former commander of the British forces in Afghanistan. I served with NATO and the United Nations; commanded troops in Northern Ireland, Bosnia and Macedonia; and participated in the Gulf War. I spent considerable time in Iraq since the 2003 invasion, and worked on international terrorism for the UK Government’s Joint Intelligence Committee. Mr. President, based on my knowledge and experience, I can say this: During Operation Cast Lead, the Israeli Defence Forces did more to safeguard the rights of civilians in a combat zone than any other army in the history of warfare. Israel did so while facing an enemy that deliberately positioned its military capability behind the human shield of the civilian population. Hamas, like Hizballah, are expert at driving the media agenda. Both will always have people ready to give interviews condemning Israeli forces for war crimes. They are adept at staging and distorting incidents. The IDF faces a challenge that we British do not have to face to the same extent. It is the automatic, Pavlovian presumption by many in the international media, and international human rights groups, that the IDF are in the wrong, that they are abusing human rights. The truth is that the IDF took extraordinary measures to give Gaza civilians notice of targeted areas, dropping over 2 million leaflets, and making over 100,000 phone calls. Many missions that could have taken out Hamas military capability were aborted to prevent civilian casualties. During the conflict, the IDF allowed huge amounts of humanitarian aid into Gaza. To deliver aid virtually into your enemy's hands is, to the military tactician, normally quite unthinkable. But the IDF took on those risks. Despite all of this, of course innocent civilians were killed. War is chaos and full of mistakes. There have been mistakes by the British, American and other forces in Afghanistan and in Iraq, many of which can be put down to human error. But mistakes are not war crimes. More than anything, the civilian casualties were a consequence of Hamas’ way of fighting. Hamas deliberately tried to sacrifice their own civilians. Mr. President, Israel had no choice apart from defending its people, to stop Hamas from attacking them with rockets. And I say this again: the IDF did more to safeguard the rights of civilians in a combat zone than any other army in the history of warfare. Thank you, Mr. President. www.youtube.com/watch?v=NX6vyT8RzMo Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: na zdjęcia z Gazy 04.12.09, 08:59 Hans, podrzucil bym ci pare takich "fotek" z Afganistanu i Iraku, gdzie naszy "malodcy" dzielnie dzialali. ale czy to ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś
perla a mógłbyś Hans 04.12.09, 09:09 zalinkować zdjęcie dzieci żydowskich po zamachu w Israelu właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: a mógłbyś Hans 05.12.09, 10:50 Moglbym ale temat jest nie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: a mógłbyś Hans 05.12.09, 12:38 temat jest absolutnie o tym, grubber..... tylko wlasnie dokladnie jak napisalam: ty widzisz tylko jedna strone, drugiej juz nie... ty widzisz tylko rezultat, ale nie przyczyne... to sie nazywa kompletny brak objektywizmu, manipulacja i klamstwo... dokladnie to, co soba przedstawiasz... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: a mógłbyś Hans 05.12.09, 14:29 1. Jest o zdjeciach AP i Reutersa. Twoj post zupelnie sie do tego nie odnosi Pani "obiektywna" 2. Epitety do dowod slabosci argumentow, ale nawet tego nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: a mógłbyś Hans 05.12.09, 21:37 wlasnie wlasnie..... o zdjeciach mowie... nie pisalam zadnych epitetow, tylko stwierdzilam fakty grubber.. moje argumenty sa tak "slabe", ze ty na nie nigdy odpowiedziec nie mozesz... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Dana zalapna (na klamstwie) 05.12.09, 22:35 "kompletny brak objektywizmu, manipulacja i klamstwo... dokladnie to, co soba przedstawiasz..." "nie pisalam zadnych epitetow" Albo nie rozumiesz co piszesz, albo nie wiesz co znaczy slowo epitet. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Dana zalapna (na klamstwie) 05.12.09, 22:44 wiem co znaczy epitet i rozumiem co pisze.... nie zlapales mnie na zadnym klamstwie, wiec oczerniaj znow... wiec co z ta twoja odpowiedzia na moje pytanie? po raz czwarty chyba sie pytam... jesli zapomniales, to przypominam: po co ci ten zestaw i po co ci nazwiska tych zabitych???? gdzies pisales, ze odpowiadasz na kazde pytanie... tu wlasnie ci powoli udawadniam, ze klamiesz... bo nie odpowiadasz..... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Dana zalapna (na klamstwie) 06.12.09, 21:36 Odpowiedzialem juz dawno. Nie mam nic przeciw Tobie. Nie lubie natomiast Twoich pogladow. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Strasznie! Strasznie duzo epitetow trzeba.. 05.12.09, 22:46 ..by cie nimi dookreslic stulidupko Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Strasznie! Strasznie duzo epitetow trzeba.. 06.12.09, 22:28 Klakier. Lizus. Dupowlaz. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Hans niewątpliwie masz fioła 04.12.09, 09:12 na punkcie Gazy. A o tym słyszałeś? Cytat Pułkownik Georg Klein, zastępca głównodowodzącego niemieckiej armii we wrześniu wydał rozkaz zbombardowania wojskowej cysterny. Wokół niej stali cywile, którzy kradli paliwo. Z powodu wybuchu zginęło 140 osób. więcej Jestem daleki zarówno od usprawiedliwiania wszystkiego jak i potępiania wszystkiego. Na wojnie giną ludzie, cywile też, a może przede wszystkim. -- Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber AP niewątpliwie ma fioła 04.12.09, 09:22 Nie ja umiescilem to zdjecie w wyborze zdjec dekady. Zwracam uwage ze nie ma zdjec obrazujacych zdjecia palestynskiego terroru. Moze to cos znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: AP niewątpliwie ma fioła 04.12.09, 09:28 hansgrubber napisał: > Nie ja umiescilem to zdjecie w wyborze zdjec dekady. Który to Twój wątek o "zbrodniach w Gazie"? > Zwracam uwage ze nie ma zdjec obrazujacych zdjecia palestynskiego > terroru. Moze to cos znaczy? Oczywiście. Dużo znaczy, ale nie będę za Ciebie wyciągał wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber I jeszcze jedno 04.12.09, 09:29 Po niemieckim ataku na cysterny jest sledztwo a glownodowodzacy niemieckiej armii zostal zdymisjonowany. Izrael natomiast nie zgadza sie na jakkiekowliwk sledztwo, ukrywa nazwiska swoich zolnierzy choc w Gazie zginelo znacznie wiecej cywili. Dostrzegasz roznice? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: I jeszcze jedno 04.12.09, 09:43 A kto prowadzi śledztwo w tej afgańskiej sprawie? Niemcy zgodzili się na międzynarodowe (czytaj lewackie) śledztwo? W Polsce toczy się "afgański" proces i nie jest to proces przed jakimś trybunałem międzynarodowym. Skoro już chcesz sądzić winnych, to postaw pod pręgierzem hamasowskich strategów umieszczających cele wojskowe na gęsto zaludnionym terenie, często w tym samym budynku co szkoła czy przedszkole. Nie potrafisz zrozumieć, że celem Hamasu była jak największa liczba własnych ofiar (cywilnych rzecz jasna). To tyle co mam do napisania na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: I jeszcze jedno 04.12.09, 09:52 nieboszczyk Saddam robił tak samo. Na dachu budynku ustawiał baterię przeciwlotniczą a do środka budynku zapędzał kobiety i dzieci. Duża ilość cywilnych ofiar jest na rękę bandytom z Hamasu, oraz jest nie na rękę Israelowi. Dlatego Hamas tak prowadził wojnę aby zginęło jak najwięcej cywilów, bo wiedział, że różne Hansy będą zawodzić na cały świat o "barbarzyństwie" Israela właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: I jeszcze jedno 04.12.09, 09:53 1. A Izrael podjal jakiekolwiek sledztwo? 2. Cenna jest uwaga ze miedzynarodowe to lewackie to sporo o Tobie mowi. 3. Hamas to terrorysci nie wojsko, gdy wojsko walczy z terrorem to konczy sie tak jak w Gazie, z terrorem walczy sie metodami polityczno-policyjnymi. Czy Wielka Brytania rownala z ziemia katolickie dzielnice w Ulsterze? Moze jest za bardzo lewacka? Odpowiedz Link Zgłoś
perla no kretyn jest 04.12.09, 09:58 Gaza to obce dla Israela terytorium jest. To niby jakie tam policyjne metody stosować Israel może tam właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Pamiętasz Perła jak takie grubbery gęby darły 04.12.09, 10:18 kiedy Izrael wywiadowczymi metodami zlikwidował szefa bandytów na inwalidzkim wózku? To zbrodnia (prawie przeciw ludzkości) zabijać niedołężnego staruszka. Podobnie było z kilkoma jego następcami - nie wolno, to niehumanitarne - bo im komórki przy łbie wybuchały... Na oszołomionych internacjonalistów z islamsko-lewackiej międzynarodówki nie ma rady. Odpowiedz Link Zgłoś
perla pamietam odstrzał tego dziadka 04.12.09, 10:35 faktycznie, Hansy wrzasku narobili jakby to ich własnego dziadka odstrzelono. A dziadek dziadkiem, inwalida owszem, ale wysyłał terrorystów aby zabijali cywilów w Israelu i siebie przy okazji. Słowem, skrócenie żywota należało mu się właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber :) 04.12.09, 13:43 Widac na zdjeciu jakich "terrorystow" Izrael likwidowal, strasznie grozna byla ta dziewczynka. Prawdziwe zagrozenie dla panstwa, a Wy tez bohaterowie - strzelanie do dziewczynek Wam sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 terrorysci robia to z premedytacja..... 04.12.09, 15:16 daledamos.blogspot.com/2006/08/123-israeli-children-killed-by.html Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Izrael zaatakowal przypadkiem? 04.12.09, 18:49 1. W moim poscie zauwazam tylko ze te ofiary nie znalazly sie na liscie AP. Nie znalazly sie tez w podobnym wyborze Reutersa. Palestynczycy tez wystepuja tam jako ofiary. To o czyms swiadczy. Choc pewnie roznimy sie w ocenie o czym. 2. Gdybysmy mieli okazje porozmawiac w roku 2000 zapewne zgadzalibysmy sie - bo moja ocena palestynskiego terroru jest taka sama jak izraelskich zbrodni przeciw ludzkosci. 3. Swoja droga jesli mozesz daj mi linki do informacji o tych zdjeciach photos1.blogger.com/blogger/5338/280/1600/Pic2victims.jpg byc moze tez potrafisz odczytac imiona i nazwiska tych dzieci photos1.blogger.com/blogger/5338/280/1600/upto1yearolds.0.jpg jesli tak, to poprosze. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Izrael zaatakowal przypadkiem? 04.12.09, 19:00 wejdz sobie w google i poszukaj.... a nazwiska wszystkich mlodych masz tutaj.... od kilkumiesiecznych do tych 17-letnich... www.zionism-israel.com/vic/123_israeli_kids_killed.htm Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Izrael zaatakowal przypadkiem? 04.12.09, 19:06 Wlasnie chce poszukac. Ale nie moglem przeczytac nazwisk. Myslalem tez ze znasz te cztery zdjecia - na pewno istnieje wieksza szansa Ty cos o nich wiesz niz to ze ja je znam. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Izrael zaatakowal przypadkiem? 04.12.09, 19:11 nie ma tam nazwisk.... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Izrael zaatakowal przypadkiem? 05.12.09, 10:57 Chodzi mi o drugi link dotyczacy najmlodszych dzieci. Tam sa imiona i nazwiska. Jesli sie nie uda zrobie z tego osobny watek, moze ktos doczyta. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Izrael zaatakowal przypadkiem? 05.12.09, 12:22 powieksz se grubber to zdjecie i sam odczytasz.... lacinskimi literami sa.... tylko co ci to da? pomnik im chcesz postawic? swieczke za ich dusze zapalic? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Izrael zaatakowal przypadkiem? 05.12.09, 12:40 aha.... w tym linku ostatnim ktory ci dalam, masz dokladnie wszystkie nazwiska nawet tych niemowlakow.... nie otworzyles go? nu, tak wyglada twoje szukanie prawdy, grubber.... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Izrael zaatakowal przypadkiem? 05.12.09, 14:33 Przeoczylem go. Dzieki. Jedyny zysk z tej rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 strzelali na nas przypadkiem????? 04.12.09, 19:43 israel nie zaatakowal przypadkiem.... ostrzegal ich i to nie raz... nie byli gotowi na przedluzenie zawieszenia broni i zaczeli strzelac 80 rakietami dziennie... israel nigdy nie robi takich akcji przypadkiem, grubber.... ales ty ohydny, manipulancki typ..... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: strzelali na nas przypadkiem????? 05.12.09, 11:02 1. Zamiast wyzywac mnie zdobadz sie na refleksje - jedyne co od dawna powtarzam to to ze zachodnia demokracja nie moze sie kierowac zasada odpowiedzialnosci zbiorowej, lamac praw czlowieka i stosowac niewspomierna sily. 2. Zobacz jaki jest efekt, Izrael te wojne militarnie wygral, wizerunkowo przegral. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: strzelali na nas przypadkiem????? 05.12.09, 12:45 wizerunkowo przegral??? zalezy w czyich oczach.... zaklamanego swiata, ktory nie widzi setki tysiecy zabitych i rannych w afganistanie i iraku... ktory nie widzi setek tysiecy zabitych w darfurze.... ktory widzi 1400 zabitych w gazie... dokladnie taki zaklamany i pelen hipokryzji swiat, jak i ty.... usa, anglia, francja, australia, niemcy i kto tam jeszcze jest w silach alianckich, nie zostaly zaatakowane i ostrzeliwane przez lata przez afganow... tego ani ten swiat, ani oczywiscie ty, nie bierzesz wogole po uwage.... jest dokladnie tak, jak napisalam... sami sie pchacie, gdzie sie nie powinniscie pchac, rowniez polska grubber, ale odbieracie israelowi podstawowe prawo do obrony kraju i jego obywateli... mozecie mnie i israelowi podskoczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: strzelali na nas przypadkiem????? 05.12.09, 17:46 Zostanmy przy Izraelu. Inaczej rozmydlisz temat. Chyba ze o to Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: strzelali na nas przypadkiem????? 05.12.09, 21:34 nu nieee grubber..... to nie jest rozmydlanie tematu, tylko wlasnie dokladne pokazywanie hipokryzji i twojej i swiata... ty sie zastanow, dlaczego przez ostatnie 8 lat nie tylko caly swiat nie zadal od hamasnikow zaprzestania ostrzeliwania israela, ale takze zastanow sie, dlaczego caly swiat teraz wrzeszczy i chce robic procesy i sledztwa z powodu zabitych 400 cywili, a cisza kompletna, jesli chodzi o setki tysiecy zabitych w afganistanie i iraku i darfurze... gdzie komisje, sledztwa, oskarzenia i human rights watch... ty nie probuj tutaj ograniczyc tych oskarzen tylko do israela, bo wlasnie widac, jak te wszystkie tzw. neutralne organizacje traktuja israela i reszte swiata.... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: strzelali na nas przypadkiem????? 05.12.09, 21:41 1. Nie jest prawda ze swiat - choc zapewne nie caly - nie domagal sie zaprzestania terroru przez Hamas. 2. Rozmydlasz - zaloz osobny watek pogadamy o Iraku czy Darfurze. Jesli jestes taka sklonna do mieszania watkow rozumiem ze zawsze piszac o Holokauscie pochylasz sie nad ofiarami rzezi Ormian. Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Czy okreslenie "palant" opisuje Grubbera.. 05.12.09, 21:45 ..czy tez jego znaczenie nie wyczerpuje wszystkich Grubbera cech osobniczych? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Czy okreslenie "palant" opisuje Grubbera.. 05.12.09, 22:58 nie opisuje dostatecznie dokladnie, marudzinski.... to tylko bardzo lagodne okreslenie tego manipulanta i obroncy terroru... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu ..Khujek? 05.12.09, 23:04 ..znaczy po indiansku "maly khuj"? Mi sie wydaje, ze to go dookresla dosadnie i w wystarczajacym stopniu..ale zawsze moge sie mylic. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ..Khujek? 05.12.09, 23:09 cos w tym rodzaju, marudzinski... facet sobie dorobil teorie, udawadnia ja badziewiem z al jazeera i innego bbc.... otwiera te swoje wateczki, twierdzac jednoczesnie klamliwie, ze on oczywiscie potepia tez terror islamski, tylko jakos nigdy na ten temat nie otworzyl zadnego watka, na temat israela to dzien w dzien sie rozpisuje... poniewaz otwiera wprawdzie nie dzien w dzien, ale regularnie raz w tygodniu watki chwalace israel, to nie mozna powiedziec, ze to antysemita, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ale..czy ktos go ma za rozmowce?:) 05.12.09, 23:11 Nawet Olo go gdzies zyebal Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ale..czy ktos go ma za rozmowce?:) 05.12.09, 23:21 cos takiego.... dobranoc, marudzinski.... gosci milych mialam dzisiaj caly dzien... otworzylismy sezon czulentowy.... szkoda mi czasu na tego manipulanta grubberowskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Pamiętasz Perła jak takie grubbery gęby darły 05.12.09, 11:06 Nic takiego nie mowilem. Dlaczego stosujesz jakies klamliwe uogolnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: no kretyn jest 04.12.09, 14:33 perla napisał: > Gaza to obce dla Israela terytorium jest. To niby jakie tam policyjne metody > stosować Israel może tam właśnie? a ciekawe dlaczego rzekomy polak,ktory nie zna jezykow obcych, pisze "israel" a nie izrael? tia gaza jest dla zydow calkiem obca i dlatego ja tak niszcza od lat. ciekawe dla jakich kretynow ty pracujesz perla, bo to,ze opiekujesz sie paroma nickami to widac,jak rowniez widac ,ze nigdy tych balkonowych lobuzow od kretynow nie wyzwiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Napisalem 05.12.09, 10:54 polityczno-policyjne. Polityka to nie tylko przemoc. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: I jeszcze jedno 04.12.09, 15:11 owszem grubber.... israel podjal sledztwo.... IDF Announcement: Findings from Cast Lead Investigations link IDF Concludes Several Operation Cast Lead Investigations link Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: I jeszcze jedno 05.12.09, 11:18 "throughout the fighting in Gaza, the IDF operated in accordance with international law. The IDF maintained a high professional and moral level while facing an enemy that aimed to terrorize Israeli civilians whilst taking cover amidst uninvolved civilians in the Gaza strip and using them as human shields" 1. Wydaje mi sie ze prawo miedzyarodowe nie zezwala na ataki na obiekty cywilne i zabijanie dzieci, ale widac w Izraelu jest inaczej. 2. Nie zastanawia Cie termin? Trzy miesiace to dosyc krotki czas na rzetelne sledztwo. Chyba ze sie ma wnioski gotowe juz wczesniej. 3. Mowiac bez zlosliwosci - Izrael powinien dopuscic do jakiejs formy miedzynarodowego sledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: I jeszcze jedno 05.12.09, 12:50 hahahahahahahaha...... najpierw tutaj grubber masz pretensje, ze israel nie zrobil sledztwa, teraz jak ci udowodnilam, ze zrobil, to ci 3 miesiace za krotko.... ty bys chcial, zeby sledztwo potrwalo dluzej, nie? nu, jak widac, israelowi wystarczylo 3 miesiace sledztwa... i bylo napewno rzetelne... tak, tak.... mnapewno mielismy wnioski juz z gory gotowe.... nu, moze tak zaczniemy od jakiejs miedzynarodowego sledztwa w sprawie afganistanu i iraku? a potem zobaczymy, czy w israelu tez trzeba jakies miedzynarodowe sledztwo, grubber.... jesli tak, to nie zapomnij sie zglosic na przewodniczacego komisji.... popre twoja kandydature.... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: I jeszcze jedno 05.12.09, 14:20 1. Nie zrobil. Nie da sie zrobic sledztwa w 3 miesiace. Sledztwa dotyczacego smierci wieluset cywilow. Chyba ze sie udaje ze sie je robi. Wtedy starcza 3 miesiace. Gdyby Izrael mial czyste sumienie dopuscilby do miedzynarodowego sledztwa. 2. Udowodnilas ze masz blade pojecie o mechanizmach prawa. I udowodnilas ze nie masz moralnego klopotu z tym ze wojska Twojego kraju mordowaly cywilow. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: I jeszcze jedno 05.12.09, 21:41 nu, ty juz wiesz, co mozna, a czego nie mozna w 3 miesiace w israelu... ty rozumiesz grubber... stworzono nowoczesny, postepowy, kraj z piachow w 60 lat zaledwie.... kraj przodujacy w wielu dziedzinach... 3 miesiace na sledztwo akcji, ktora trwala 20 dni jest nie tylko mozliwe, ale zostalo zrobione... nie podskakuj tutaj z tym, co israel moze lub nie moze, bo pojecia o tym kraju nie masz, a jak wojsko jest zorganizowane, to ci sie nawet we snie nie pokaze... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: I jeszcze jedno 05.12.09, 21:46 jeszcze co do twojego ostatniego punktu.... mam pojecie, jak pracuje wojsko israelskie... i wiem dobrze, jak wygladaja sledztwa prowadzone przez wojsko... nie wiem skad wziales jakies dowody mojego braku moralnego klopotu z powodu zabijania cywili w gazie, ale nie.... nie mam takich... wojna to wojna, gina rowniez cywile na wojnie... szczegolnie gina w gazie, gdzie terrorysci chronia sie za cywilami, bo wiedza, ze albo sie tam nie bedzie strzelac, albo wlasnie bedzie i co by nie bylo, to zawsze\ beda po stronie wygranej: albo uratuja wlasne, sqwrwielskie zycie, albo taki grubber bedzie wrzeszczal dzien w dzien, ze israel zabija cywili... nu, jak mam wybierac miedzy cywilem israelskim, a cywilem gazanskim, to wole tego israelskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: I jeszcze jedno 05.12.09, 22:44 1. Dzieci to nie terrorysci. Jesli nie protestujesz przeciw zabianiu palestynskich dzieci, Twoje oburzenie po morderstwach zydowskich dzieci jest bez znaczenia. 2. Twoje nieszczescie polega na tym ze tego nie rozumiesz. Nawet po roku, nie mowiac o 3 miesiacach. 3. Najwiekszym osiagnieciem Izraela jest powszechna nienawisc wsrod sasiadow. Biorac pod uwage czynniki demograficzne nie potrwa to dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: I jeszcze jedno 05.12.09, 22:56 nu grubber.... dzieci sa swietnie wykorzystywane przez terrorystow... to ci jakos nie przeszkadza nie? ty grubber nie rozumiesz, ja rozumiem wszystko doskonale... ciebie tez... nu co ty nie powiesz.... mozesz mi dac jakis okres... miesiac chociaz, kiedy nasi sasiedzi nas nie nienawidzili???? ciekawa jestem... oczywiscie nie oczekuje od ciebie zadnej odpowiedzi na to pytanie... znam cie na tyle dobrze, zeby wiedziec, ze gadanie z toba to jak ze sciana... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: I jeszcze jedno 06.12.09, 22:54 Terrorystow w mundurach armii izraelskiej ktorzy strzelaja do dzieci, a Ty ze swoich podatkow dokladasz sie do zbrodni. Wspolczuje. Nie oczekuje odpowiedzi. Jahwe jest okrutny. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: I jeszcze jedno 06.12.09, 23:02 Kiedyś ci zejdzie ten głupawy uśmieszek z "twarzy". Mam nadzieję, że tego dożyję. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: I jeszcze jedno 06.12.09, 23:26 Interpretacja to opis intencji interpretujacego. Nazwalas sie glupia, moim zdaniem nieslusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: I jeszcze jedno 06.12.09, 23:34 widac grubber, ze ty uprawiasz wishful thinking..... czyli manipulujesz idiotycznie.... ale tez istnieje mozliwosc, ze nie rozumiesz znaczenia prostych slow.... wiec ci pomoge: interpretacja 1. «wydobycie i wyjaśnienie sensu czegoś» 2. «przypisywanie czemuś jakiegoś znaczenia» 3. «sposób odtworzenia, wykonania utworu muzycznego, teatralnego lub literackiego» 4. «sposób odtworzenia danej roli przez aktora» 5. «wykonanie programu komputerowego za pomocą interpretera» sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2561831 nie ma tam slowa o "opisie intencji interpretujacego"..... klamca, manipulant, oszczerca i tchorz.... Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: I jeszcze jedno 06.12.09, 23:37 "Interpretacja to opis intencji interpretujacego" Interpretacja aktów mowy i twórczości pisanej jest odnalezieniem intencji ich autora. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: I jeszcze jedno 06.12.09, 23:39 szkoda sekundy czasu na tego manipulanta i klamce, amamit... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: I jeszcze jedno 06.12.09, 23:45 Mysle ze mozemy sie zdobyc na powazniejsza rozmowe. Pozostajecie dla mnie wyjatkowe mimo pogladow a zwlaszcza form ich wyrazania z ktorymi sie nie zgadzm. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: I jeszcze jedno 04.12.09, 10:11 Ja bardzo chetnie postawie ich przed sadem. Ale nie o tym rozmwiamy. Zauwazyles? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 rzeczywiscie nie ma, grubber?????? 04.12.09, 14:51 ale nie podtykamy naszych zabitych pod kazda kamere.... mamy szacunek dla tych, ktorzy zostali zamordowani.... Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Hans niewątpliwie masz fioła 04.12.09, 09:36 oleg3 napisał: > na punkcie Gazy. ja to myślę, że raczej ma fioła na punkcie istnienia Israela. Kością w gardle mu to stoi. Zresztą, takich obłąkanych na tym punkcie to więcej jest właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Hans niewątpliwie masz fioła 04.12.09, 09:47 Nafdal uwazasz ze faszysci sa przyjaciolmi Żydow? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Hans niewątpliwie masz fioła 04.12.09, 09:53 hansgrubber napisał: > Nafdal uwazasz ze faszysci sa przyjaciolmi Żydow? a ty nie zauważyłeś, że lewicowcy jakimi są faszyści, to wrogowie Israela właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Hans niewątpliwie masz fioła 04.12.09, 10:09 Trudno zauwazyc cos co nie istnieje. Ale Tobie sie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ________________________polecam się do usług 04.12.09, 09:59 forum.gazeta.pl/forum/w,25097,103240340,103899240,_to_jak_z_bliznim_wpierw_zdefiniuj_dyskutanta_.html Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ________________Negocjacje ze Wschodem 04.12.09, 10:41 www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_061017/ekonomia_a_4- bukczerwony.salon24.pl/137908,ocena-ugody-w-sprawie-pzu Maryla, czw., 29/10/2009 - 23:50 zwijanie państwa Polska Pakiet Antykryzysowy za środki UE nie działa "Dziennik Gazeta Prawna" pisze, że nie sprawdza się Pakiet Antykryzysowy Ministerstwa Rozwoju Regionalnego za środki Unii Europejskiej. » W bitwie o gaz Pawlak uległ Rosjanom Gazowe negocjacje między Polską a Rosją wyglądały jak za starych czasów - twierdzi "Polska". Według gazety wicepremier Waldemar Pawlak zgodził się na wszystko, czego chciała Moskwa. Nie dość, że weźmiemy więcej surowca, to podpisano długoterminową umowę, która praktycznie sprawia, że gazoport i gaz z Kataru przestają nam być potrzebne.więcej » PGNIG I GAZPROM NIE UJAWNIAJĄ, JAKI JEST FINAŁ ROZMÓW Koniec rozmów na gazowym szczycie Największe gazowe spółki Polski i Rosji zakończyły rozmowy na temat dodatkowych dostaw gazu. Negocjatorzy Polskiego Górnictwa...czytaj dalej » PGNiG i Gazprom zakończyły rozmowy Zakończyły się rozmowy między Polskim Górnictwem Naftowym i Gazownictwem ( PGNiG ) a Gazpromem na temat dodatkowych dostaw gazu. Negocjatorzy polskiej spółki wracają dziś z Moskwy do Warszawy - poinformowała rzeczniczka PGNiG Joanna... » Jak ujawnił, strony nie uzgodniły stanowiska w sprawie opłat tranzytowych dla rosyjskiego gazu przez polskie terytorium; Polska strona proponowała stawkę między 1,5 USD a 2 USD za przesył 1 tys. m sześc. gazu na odległości 100 km. Udało się natomiast uzgodnić przedłużenie kontraktu jamalskiego do 2037 roku oraz łączną wielkość dostaw na poziomie 11 mld m sześc. rocznie. SCHETYNA I PAWLAK: NIE MA POWODÓW DO OBAW "UE trzaśnie ręką w stół i konflikt się skończy" - UE musi powiedzieć Rosji, że nie ma produkcji i eksportu rosyjskiego gazu bez odbioru w Europie. Europa jest kluczem dla Rosji i Rosja zdaje sobie z tego sprawę - mówił w "Kontrwywiadzie" RMF FM Grzegorz Schetyna....czytaj dalej » www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_061017/ekonomia_a_4-1.F.jpg Fatum ciążącym nad polską polityką jest zarzucanie działań rozpoczętych przez poprzedników. Rząd PiS pozostawia następcom zaawansowane projekty, które należy dokończyć – piszą odchodzący ministrowi Przypomnijmy, co Polska pod rządami Jarosława Kaczyńskiego i pracy dyplomatycznej Prezydenta Lecha Kaczyńskiego zrobiła w kwestii dywersyfikacji dostaw surowców energetycznych do Polski: maryla.salon24.pl/46784,index.html maryla-maryla.blogspot.com/2008_01_01_archive.html Czytaj blog Aleksandra Gudzowatego Czyli okazało się, że nie jesteśmy żadnym pomostem wschód-zachód, jak powiadali ongiś nasi politycy. Jesteśmy pasmem „ziemi niczyjej”? Na razie! Przecież niepodlegli byliśmy tylko 40 lat. 20 lat międzywojennych i 20 lat posolidarnościowych. Jakie plany mają Rosjanie? Podejrzewam, że chodzi tu o przejęcie całego EuRoPol GAZu. A jak to zrobić? To trudne, ale proste. Trzeba przejąć PGNiG. To już nie jest państwowa firma, a spółka akcyjna z udziałem pracowników PGNiG. Ktoś po cichu skupuje te akcje. I tak dalej i tak dalej. Po Danii Finlandia zgadza się na budowę Gazociągu Północnego Kto zatrzyma Nord Stream? Niemiecko-rosyjskie konsorcjum Nord Stream, nie zważając na sprzeciwy krajów europejskich, forsuje projekt Gazociągu Północnego. Jako pierwsza z pięciu państw bałtyckich na budowę gazociągu zezwoliła Dania. Pomoc dla konsorcjum zapowiedziała również Finlandia. SKARB PAŃSTWA MA WŁADZĘ NIEZGODNĄ Z PRAWEM UE Unia skarży Polskę za "złote weto" Komisja Europejska postanowiła w czwartek zaskarżyć do Trybunału Sprawiedliwości w Luksemburgu polską ustawę o szczególnych...czytaj dalej » ############################################################# KATASTROFA NA CAŁEJ LINII: ...płać bierz albo nie bierz ALE PŁAĆ!!!!!!!! Pawlak zgodził sie na ceny gazu uzależnione od ropy ... gdy cały świat odchodzi od tej katastroficznej metody na czym już tracimy 2/3 ceny w porównaniu do cen na globalnym wolnym rynku! [b]Zgodził się na....... - [u]ZAKAZ odsprzedaży kupionego gazu![/[/u]b] Czego już w obecnym normalnym swiecie NIE MA! Tak sie "negocjuje" z podbitym państwem! Albo ze swoim pracownikiem w delegaturze zagranicznej! O zablokowaniu PRZYSZŁYM RZĄDOm dysertyfikacji dróg i dostawców ...nie wspomnę - TO SABOTAŻ!!!!!!!! jest!!!!! Co sie stanie po zamknieciu dostaw z Jamału i innych dróg lądowych z Rosji gdy ruszy Nord Strem ...i np. ulegnie awarii terrosrystycznej albo technicznej? pomoze dysertyfikacja dostawców? z Niemiec i z Rosji po tym samym przerwanym rurociągu? OO nadwyżce gazu i gazowych elektrowniach przy zakazie odsprzedaży...nawet nei wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Hans niewątpliwie masz fioła 04.12.09, 14:30 czegos nie rozumiem olku? czy ty tez jestes za kontrolowaniem tematow na aqua,bo jesli tak to czemu nie dopisujesz do innych nikow,ktore od lat maja obsesje chorobliwe a to na temat antysemityzmu,a to na temat wylacznosci cierpien ich narodu, a to na temat KK etc ? temat jak temat i jesli kogos nie interesuje to moze zawsze cos swojeo splodzic, a co do gazy to wszak AP sie nia zajela,wiec nie widze powodu by czegos nie wkleic co jak najbardziej jest na czasie. czyzbys uwazal,ze zabijanie cywili,rozpetywanie brutalnych wojen i ofiary ludzkie jakie kosztuja te zadymy , nie byly warte upamietnienia? wszak o WWII mowimy dalej nawet po 60 latach a ten konflikt nieco mlodszy jest i dalej trwa, i dalej zycie ludzkie nie jest tam warte nawet upamietnienia wedlug ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Hans niewątpliwie masz fioła 04.12.09, 15:02 > czegos nie rozumiem olku? czy ty tez jestes za kontrolowaniem > tematow na aqua Vicky, wyraziłem swoją opinię. Nie zabraniam ani Tobie ani Hansowi pisać co chcecie i ile chcecie. > czemu nie dopisujesz do innych > nikow,ktore od lat maja obsesje chorobliwe Piszę co chcę i do kogo chcę. A oceniać Ci wolno posty każdego forumowicza, w tym i moje. Ja też mam różne fobie i o nich piszę. Gaza nie znajduje się na tej liście. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Hans niewątpliwie masz fioła 04.12.09, 15:12 oleg3 napisał: > Vicky, wyraziłem swoją opinię. Nie zabraniam ani Tobie ani Hansowi pisać co > chcecie i ile chcecie. no to po co te komentarze na temat jego zainteresowan? wiesz chyba,ze na otwartym forum powinna istniec dowolnosc tematyczna,byle tylko trzymac sie jakis regul,np. takich by nie rzucac miesem jak pozarski czy dana. poza tym dziekuje za to,ze moge pisac o czym chce,ja tobie tez na to pozwalam > Ja też mam różne fobie i o nich piszę. Gaza nie znajduje się na tej > liście. i mysle,ze nie lubisz jak np. dana zaczyna zajmowac sie twoimi fobiami..a co do gazy to jak widac kazdy z nas ma inne poglady i forum jest miedzy innymi od tego by je wymieniac Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 zamiast angielskiego moglibyście np. francuskie pi 04.12.09, 15:22 osenki linkować?.... W mediach ani francuskiego filmu, ani piosenki.. o włoskim nawet ne wspominam. Co to za €uropa zamerykanizowana i zdonaldowiona sie TU porobiła ............mało mi Tuskowatego na codzień? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Masz już dźwięk w kompie? 04.12.09, 15:59 www.youtube.com/watch?v=ndyAOL0ga28 www.youtube.com/watch?v=EbZVPt5SLzs www.youtube.com/watch?v=VW7VqGn_Nhg www.youtube.com/watch?v=ARwEnjZnEho www.youtube.com/watch?v=yejaUUBqtr0 www.youtube.com/watch?v=Itwx9XTlAWE www.youtube.com/watch?v=dey3HRTJKEM Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: zamiast angielskiego moglibyście np. francusk 04.12.09, 16:22 a tobie o co biega? Odpowiedz Link Zgłoś
hacel Re: zamiast angielskiego moglibyście np. francusk 05.12.09, 08:33 Colonel Richard Kemp Conseil des Droits de l’Homme, 12ème Session Spéciale Genève, 16 octobre 2009 Merci, Monsieur le Président. Je suis l’ancien commandant des Forces Britanniques en Afghanistan. J'ai servi dans les forces de l’OTAN et des Nations Unies, exercé des commandements militaires en Irlande du Nord, en Bosnie et en Macédoine, et pris part à la Guerre du Golfe. J'ai passé un temps considérable en Irak depuis l'invasion de 2003, et j’ai pris part à la lutte antiterroriste internationale pour le compte du Comité conjoint du Renseignement du Gouvernement anglais. Monsieur le Président, Sur la base de mes connaissances et de mon expérience, je puis dire ceci : Au cours de l’Opération "Coulée de Plomb", l’armée de défense d’Israël a fait davantage pour la sauvegarde des droits des civils en zone de combat que toute autre armée dans l'histoire des guerres. Israël l’a fait alors qu’elle affrontait un ennemi qui plaçait délibérément ses forces militaires derrière le bouclier humain de la population civile. Le Hamas, comme le Hezbollah, sont experts dans l’art de dicter aux médias ce qu’ils diront. L’un et l’autre ont toujours des gens prêts à accuser les soldats israéliens de crimes de guerre. Ils excellent à mettre en scène et à déformer des incidents. L’armée de défense d’Israël est confrontée à un défi auquel les Britanniques n’ont pas à faire face à un tel degré. Il s’agit du préjugé automatique, pavlovien, qu’ont en commun beaucoup de médias du monde entier, ainsi que de nombreuses organisations des droits de l’homme, selon lequel les soldats de l’armée de défense d’Israël ont nécessairement tort et qu’ils violent les droits de l’homme. La vérité est que l’armée de défense d’Israël a mis en œuvre des mesures extraordinaires pour signaler aux civils de Gaza les zones qu’elle prenait pour cibles, en lançant plus de deux millions de tracts et en établissant plus de 100 000 communications téléphoniques. Beaucoup de missions qui auraient pu neutraliser les capacités militaires du Hamas ont été suspendues pour éviter des pertes civiles. Durant le conflit, l’armée de défense d’Israël a permis l’entrée dans Gaza d’énormes quantités d'aide humanitaire. Fournir une aide susceptible de tomber aux mains de votre ennemi est normalement tout à fait impensable pour un expert en stratégie militaire. Pourtant, l’armée de défense d’Israël a pris ce risque. Malgré tout cela, des civils innocents ont été tués. La guerre est chaos et erreurs multiples. Des erreurs ont été commises par les Anglais, les Américains et d’autres armées, en Afghanistan et en Irak ; beaucoup d’entre elles peuvent être imputées au facteur humain. Mais les erreurs ne sont pas des crimes de guerre. Plus que quoi que ce soit, les pertes civiles ont été la conséquence de la manière de combattre du Hamas. Le Hamas a délibérément tenté de sacrifier ses civils. Monsieur le Président, Israël n'avait d'autre choix que de défendre sa population, pour empêcher le Hamas de l’attaquer par des tirs de roquettes. Et je le dis à nouveau : l’armée de défense d’Israël a fait plus pour la sauvegarde des droits des civils en zone de combat que toute autre armée dans l'histoire des guerres. Merci, Monsieur le Président. Traduction française : Menahem Macina www.youtube.com/watch?v=rjPnsiYkJPQ Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Przyznaje ze 04.12.09, 13:57 to zdjecie robi na mnie najwieksze wrazenie, choc nie jest najlepsze. Widzialem znacznie lepsze zdjecia z Bieslanu. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: Przyznaje ze 04.12.09, 14:39 poszukaj w archiwum te z Wietnamu. Lata 60-te i 70--te....Cycus! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 To jest forum degeneratów moralnych! Majac troche 04.12.09, 14:46 wolnego czasu dostatecznie wraxnie to pokazałem TYM, KTÓRYCH STAĆ NA minimalnie wymagany od wykształconego i w miarę kulturalnego człowieka - poziom obiektywizmu! W realu nie podałbym bym im ręki! Wiesz o kim piszę! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: To jest forum degeneratów moralnych! Majac tr 04.12.09, 15:59 nie wiem. A o kim? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 a tu jeszcze dla jednostronnego grubbera.... 04.12.09, 15:44 swietnie widac na tym zdjeciu, jak hamasniki odpalaja rakiety z dzielnic mieszkancow cywilnych w gazie.... potem jak israel bombarduje ich pozycje, to grubber morde drze, ze sie cywili zabija... ze oni swoich cywili narazaja, to juz grubber na ten temat nie pisnie slowka, nie mowiac juz o otworzeniu watka: a w tym ostrzelaniu z gazy "rurami wodociagowymi" zginal jeden israelczyk.... ale nie mam najmniejszych zludzen, ze za pare dni grubber, mimo dowodow i zdjec, otworzy nastepny watek, albo napisz skromniej w poscie jakims, jak to wlasnie israel ostrzeliwuje gaze.... nigdy nie napisze prawdy, ktora brzmi: israel ostrzeliwuje gaze w odpowiedzi na ostrzeliwanie israela z gazy.... tak wlasnie ma grubber.... klamca, manipulant, oszczerca i tchorz.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: a tu jeszcze dla jednostronnego grubbera.... 04.12.09, 15:56 Hans ci zaraz odpisze, ze to dekoracja z Holywood.... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: a tu jeszcze dla jednostronnego grubbera.... 04.12.09, 19:09 Zrob cos dla mnie dana. Zestaw ofiary kassamow i ofiary "Płynnego Ołowiu". Dwie kolumienki. Cyferki po lewej i po prawej. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: a tu jeszcze dla jednostronnego grubbera.... 04.12.09, 19:17 rzeczywiscie grubber twoja ocena "palestynskiego" terroru taka sama, jak israelskich "zbrodni przeciwko ludnosci"?????? to otworz pare watkow potepiajacych ten terror.... napisz im, zeby umyli rece z krwie... nic ci zestawiac nie bede.... napisalam juz nie wiem ile razy, dlaczego roznica miedzy iloscia zabitych arabow a zydow jest tak duza i nie bede napewno powtarzac tego jeszcze raz... ze ty nie przyjmujesz faktow do wiadomosci, bo ci nie sa wygodne, to jest mi jasne... to, ze zabicie okolo 400 cywili nie jest zbrodnia przeciwko ludzkosci, tego tez nie przyjmujesz do wiadomosci, chociaz dalam ci link do oswiadczenia, co to jest zbrodnia przeciwko ludzkosci... ty nie przyjmujesz nic, co ci w kram nie pasuje... nie uznajesz tego, ze israel odpowiedzial na 8 lat ostrzeliwania i terroru wprost niesamowitego... nie uznajesz tego, bos klamca, manipulant, oszczerca i tchorz.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 nu, to co jest grubber??? 04.12.09, 19:46 jak z ta twoja ocena terroru i naszych "zbrodni"????? taka sama? bo nie odpowiedziales.... a twierdzisz, ze odpowiadasz i ze chcesz "rozmawiac".... wlasnie pokazales... pokazales ZNOW, ze jestes klamca, manipulant, oszczerca i tchorz.... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: nu, to co jest grubber??? 05.12.09, 11:27 1. To ze nie odpowiadam nie wynika ze zlej woli. Nie przebywam caly czas na forum, zdarza mi sie cos przeoczyc - zwlaszcza gdy watek przekracza 50 postow. Nie przypisuj intencji. I sprawdz czy przypadkiem nie zachowujesz sie dokladnie tak jak zarzucasz mi. 2. I gdzie to zestawienie ofiar? Uchylasz sie czy nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: nu, to co jest grubber??? 05.12.09, 12:28 dziwne grubber, ze zawsze, ale to bez wyjatku, przeaczasz moje pytania i nie odpowiadasz na nie.... tutaj nie przeoczyles pytan, ale tez nie odpowiedziales, nie? nie mam ci co przypisywac.... pokazujesz twoj brak odpowiedzi na kazde moje pytanie, absolutny brak merytorycznego ustosunkowania sie do moich postow do ciebie, ciagle od nowa i to nie od dzisiaj.. nie, ja nie zachowuje sie dokladnie tak jak ty... ja odpowiadam na zadane mi pytania... zestawienia nie dostaniesz ode mnie... nie ze sie uchylam, nie ze nie wiem, tylko zwyczajnie nie mam ochoty ci cokolwiek podrzucasz... zrob se sam... a teraz odpowiesz na proste pytanie, po co ci to zestawienie i po ci ci nazwiska israelskich ofiar na tym zdjeciu???? nu, nie odpowiesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: nu, to co jest grubber??? 05.12.09, 14:43 1. Trzba naprawde duzo zlej woli by napisac "zawsze". Bardzo czesto odpowiadam. Przyznaje jednak ze gdy zaczynasz od wyzwisk czesto przestaje czytac. 2. Jestes zabawna. Mowisz ze ja sie uchylam nie odpowiadam a potem: "zwyczajnie nie mam ochoty ci cokolwiek podrzucasz" - otwartym tekstem deklarujesz niechec do odpowiedzi. Konsekewncji dana. Prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: nu, to co jest grubber??? 05.12.09, 21:50 nie manipuluj.... odpowiedzialam ci... ze ci nie chce zrobic zestawu, to nie jest niechec do odpowiedzi, tylko odmowa zrobienia dla ciebie zestawu... doszlo? a gdzie twoja odpowiedz na pytanie, po co ci ten zestaw i po co ci te nazwiska? wlasnie wyglada znow na to, ze nie odpowiadasz na moje pytania, grubber.... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber :) paradoksy dany 05.12.09, 22:49 "to nie jest niechec do odpowiedzi, tylko odmowa zrobienia dla ciebie zestawu..." Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 ty grubber jednak nie rozumiesz... 05.12.09, 23:01 jest cos takiego jak pytanie, i na to ci jak dotychczas odpowiadalam, chociaz nie recze, ze bede to robic dalej.... i jest cos takiego, jak prosba o zrobienie czegos... i tu nie mialam ochoty.... nie rozumiesz roznicy jak widac... wroc do szkoly.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: a tu jeszcze dla jednostronnego grubbera.... 04.12.09, 20:11 Ma się rozumieć, że rurę kanalizacyjną, udekorowaną 10 kg trotylu to sobie tak można wystrzelić od czasu do czasu. Po co tyle krzyku, skoro strzela się od ośmiu lat w domy, przystanki, szkoły, a to takie niecelne i mało kto od tego ginie? I czego ci Żydzi tak serio do tego podchodzą, prawdziwym ogniem odpowiadają agresorzy wredni?! Dobrze, że chociaz ulotki z informacjami o bombardowaniach rozrzucają, można tu i ówdzie spędzić więcej cywilów, bo bardziej to potem widowiskowe, można się poużalać w cały świat, zyskać wspóółczucie różnych hansówgrubberów .... Ech chłopie, przestań już zakładać te idiotyczne wątki, bo co jeden to głupszy. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: a tu jeszcze dla jednostronnego grubbera.... 04.12.09, 20:29 glupote to ja moge jeszcze zniesc ewo.... nie kazdy wie, nie kazdy sie interesuje nawet, jak chce zabierac zdanie... ale mam wyrazna alergie na nieuczciwosc... a facet jest nieuczciwy i manipulatywny... jak widzisz, mimo jego zapewnien niejednokrotnych o checi rozmowy, nie ustosunkowal sie do zadnego, ale to do zadnego mojego postu, oprocz "zestaw", "daj mi linki", "przeczytaj nazwiska".... a po co mu nazwiska? po co mu zestaw? ta ciagla licytacja, ile po jakiej stronie... to wlasnie ten typowy dla antysemitow argument... to ze ktos napada na jakis kraj, to juz nie jest wazne... wazna ilosc zabitych... w tych licytacjach to ja widze jedno... kazdy, to zaczyna to liczenie po prostu i zwyczajnie odbiera israelowi prawo do obrony... nu, ale kto to grubber, to juz wszyscy wiedza.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: a tu jeszcze dla jednostronnego grubbera.... 04.12.09, 21:11 Hans...a mielem cie za deczko inteligentniejszego. Zrob zestawienie nalotow na Londyn i na...Drezno, Berlin, Hamburg, Norymberge...To prawo wojny. Jak mysz ugryzie slonia to sie nie moze potem dziwic, ze zostanie rozdeptana. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Przyznaje ze 04.12.09, 19:11 Chce tylko powiedziec ze Bieslan robi na mnie wieksze wrazenie niz WTC. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: Przyznaje ze 04.12.09, 21:14 tak? Wieksze wrazenie? A jakie wrazenie zrobila na tobie Hiroszima? Nagasaki? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Jak to zrobil Reuters? 04.12.09, 19:17 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/5,80292,7189855,Pierwsza_dekad a_XXI_wieku_na_zdjeciach_agencji_Reuters.html?i=10 1. Pokazuje zdjecie o ktore mi chodzi. Wsrod innych nie ma ani jednego dotyczacego zydowskich ofiar. Dlaczego? 2. Mowimy o dwoch powaznych agencjach prasowych. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Jak to zrobil Reuters? 04.12.09, 19:32 reuters grubber, falszuje zdjecia i to z cala premedytacja i nie jeden raz.... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Jak to zrobil Reuters? 05.12.09, 11:33 Jasne - to antysemicki spisek a wlasciciele i edytorzy Reutersa mieli dziadka w Wermachcie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Jak to zrobil Reuters? 05.12.09, 12:31 nu i po co ci to grubber? jeszcze nie wiesz, ze nie twierdze nic, jak nie mam dowodow na to???? reuters nawet uprzejmie przeprosil i wywalil potem tego dziennikarza.... po zamieszczeniu oczywiscie tych zdjec... zombietime.com/reuters_photo_fraud/ ciagle sie jeszcze glupawo usmiechasz????? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Jak to zrobil Reuters? 05.12.09, 17:58 1. Zdjecia prezentowane w zalaczonych przeze mnie linkach nie sa sfalszowane. Wiec jest to argument obok. 2. Reuters dobrze sie zachowal skoro za blad/falszerstwo przeprosil. To swiadczy dobrze o wiarygodnosci. 3. Zastosowalas uogolnienie ktore jest naduzyciem, zgodnie z zaproponowanym przez Ciebie wzorcem prezydenci Izrela molestuja kobiety. Wlasnie uogolnilem "po Twojemu" przypadek Musa Qassaba. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Jak to zrobil Reuters? 04.12.09, 21:18 hansgrubber napisał: > 1. Pokazuje zdjecie o ktore mi chodzi. Wsrod innych nie ma ani dotyczacego zydowskich ofiar. Dlaczego? bo Żydzi postawili mur, który ich chroni. I dlatego matole nie masz atrakcyjnych zdjęć do podziwiania. Ale pewnie mur uważasz za nieludzki bo nie możesz oglądać fotek z zamachów właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: Jak to zrobil Reuters? 04.12.09, 21:24 a caly czas mu mowie, zeby sie wybral na wycieczke do Gazy. Jakos nie chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Jak to zrobil Reuters? 04.12.09, 21:28 jest masa zdjec z zamachow, przed postawieniem muru, perla... od chwili jak mur stoi, to i zamachow nie ma... dlatego tez racy jak grubber protestuja przeciwko murowi... za malo im trupow zydowskich.. nie mowie juz o tym, ze u nas po prostu nie pozwalaja na pokazywanie tych rozwalonych cial... w zamachu w sbarro zginelo niemowle... znalezli wozek z cialem dziecka przypietym pasami do wozka... glowke znalezli pare metrow dalej... grubber nie ma pojecia, jak wyglada miejsce zamachu... kawalki ciala na drzewach, na murach domu, na szybie wystawowej... on zajety liczeniem trupow.... Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Jak to zrobil Reuters? 04.12.09, 21:32 perla napisał: > bo Żydzi postawili mur, który ich chroni. I dlatego matole nie masz atrakcyjnyc > h > zdjęć do podziwiania. > Ale pewnie mur uważasz za nieludzki bo nie możesz oglądać fotek z zamachów właś > nie. no dzieki murowi,ktory nota bene powstal na skradzionych ziemiach, mozesz matole podziwiac humanizm izraelski wlasnie,a to jest to co lubisz i co cie rajcuje jako...polaka wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Jak to zrobil Reuters? 04.12.09, 21:43 a jak tam z humanizmem usa, rochellinska??? bo nasz mur to do ochrony naszego zycia... a ten twoj, to zeby glodnym ludziom nie dac chleba... kapujesz roznice, czy widzisz roznice tylko w kolorku niebieskim i rozowym na twoich paznokietkach???? Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Jak to zrobil Reuters? 04.12.09, 21:58 a ciebie jako poobozową (heh) Amerykankę (heh x2) rajcuje włażenie w tyłek Arabom, którzy zaatakowali twój kraj właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Jak to zrobil Reuters? 04.12.09, 22:35 włażenie w tyłek Arabom, którzy zaatakowali twój kraj właśnie. przeciez wyjasniono pare dni temu ,ze chazarzy opanowali podstepnie palestyne wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Jak to zrobil Reuters? 04.12.09, 22:45 melord napisał: > włażenie w tyłek Arabom, którzy zaatakowali twój kraj właśnie. > > przeciez wyjasniono pare dni temu ,ze chazarzy opanowali podstepnie palestyne > wlasnie powoli wychodzi cienkie szydlo z worka..jaki jezyk,jaki styl..no i jaka kultura..typowy cienias. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Jak to zrobil Reuters? 04.12.09, 22:42 perla napisał: > a ciebie jako poobozową (heh) Amerykankę (heh x2) rajcuje włażenie w tyłek > Arabom, którzy zaatakowali twój kraj właśnie. mowisz jak prawdziwy polak...z szambereca. no wszak to twoja kultura wlasnie..kabla i prowoka za 3 grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
perla za to twój język to pełna kultura jest 04.12.09, 23:04 forum.gazeta.pl/forum/w,13,103890888,103932298,Re_Jak_to_zrobil_Reuters_.html Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: za to twój język to pełna kultura jest 04.12.09, 23:08 czegos nie rozumiem..nie lubisz zwrotow,ktore sam uzywasz? zrzuc rekawiczki bo cie uwieraja juz od paru miesiecy,wszak najbardziej lubisz sie prac po mordzie udajac patriote...polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
melord perelki perly...wlasnie 04.12.09, 22:56 Gaza to obce dla Israela terytorium jest. To niby jakie tam policyjne metody stosować Israel może tam właśnie? getto warszawskie tez bylo obce terytorium dla niemcow...zaden niemiec tam chyba nie mieszkal? policyjne sprawy sami zydzi w gettcie zalatwiali wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: perelki perly...wlasnie 04.12.09, 23:06 jakie perelki..to prowincjonalny prowok,ktory jak trzeba to robi za zyda,polaka i cholera wie kogo jeszcze, a w gruncie rzeczy sam nie wie kim jest. te jego historie to sie kupy nie trzymaja,tak samo jak nie trzyma sie historia jego zycia. znasz jakiegos studenta,ktory sluzbowo jezdzilby do wloch i latal po obozach dla polakow, lub znasz kogos kto jezdzac do wloch musialby wjezdzac do ZSRR by miec "legalnie" dolary w polsce? te jego historie sie kupy nie trzymaja,ale za to coraz bardziej pachnie to zwyklym,prymitywnym chamstwem,ktore wylewa na paru z nas. zauwaz jak toto sie lasi do tych,ktorzy go tu najbardziej po mordzie bili..tak nie zachowuje sie zaden polak,tylko jakis przydupas prokoszerny. no a w archiwach to juz bogactwo i wiejskiej poezji milosnej i ubeckiego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
perla ojwawoj, Vicky 04.12.09, 23:11 ale się zaplułaś. To ty kapowałaś co ci wyłożyłem tutaj właśnie: forum.gazeta.pl/forum/w,13,103748509,103937003,alez_kapowalas.html Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: ojwawoj, Vicky 04.12.09, 23:16 perla napisał: > ale się zaplułaś. bynajmniej perla,nie pije jak ty,dlatego tez nie masz szans na wydobycie jakichkolwiek info ode mnie. za slaby jestes na to..pachniesz prowincja i prymitywnym chamstwem..no i to bylo na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: ojwawoj, Vicky 04.12.09, 23:24 ja nie muszę wydobywać żadnego infa o tobie. Jak byłaś w obozie to ja już wiem kim jesteś właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: ojwawoj, Vicky 04.12.09, 23:35 perla napisał: > ja nie muszę wydobywać żadnego infa o tobie. Jak byłaś w obozie to ja już wiem > kim jesteś właśnie. najfajniej jak podrzedny zyd wklada innym swoje obsesje piszac mu skrypty zyciowe,bo nie ma sposobu by wydobyc info z interlokutora. alez przedz sobie dziecko dowolne historie na moj temat,ja ci juz powiedzialam,ze nie mam zamiaru konwersowac z kolejnym kolesiem hasbary na tematy luzne, a orkiestra innych szpicli juz sie cieszy i o to chodzilo prawda koles? a nuz raz sie uda kogos wytracic z rownowagi i cos chlapnie... sorry,ale nie ta raza.. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_pazurek :D:D:D:D 04.12.09, 23:44 forum.gazeta.pl/forum/w,50,54666966,54681620,czy_podoba_sie_wam_moja_ sygnaturka_.html vicky17 napisała: > perla napisał: > > > ja nie muszę wydobywać żadnego infa o tobie. Jak byłaś w obozie to ja już > wiem > > kim jesteś właśnie. > > najfajniej jak podrzedny zyd wklada innym swoje obsesje piszac mu skrypty > zyciowe,bo nie ma sposobu by wydobyc info z interlokutora. > alez przedz sobie dziecko dowolne historie na moj temat,ja ci juz > powiedzialam,ze nie mam zamiaru konwersowac z kolejnym kolesiem hasbary na > Odpowiedz Link Zgłoś
perla porównanie nie trafione 04.12.09, 23:06 w Gazie nie obowiązują zarządzenia władz israelskich. I o ile wiem, nie ma tam transportów na wschód właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: porównanie nie trafione??? 05.12.09, 00:04 perla napisał: > w Gazie nie obowiązują zarządzenia władz israelskich. tylko wyjsc im juz nie wolno z "wolnej" gazy bez specjalnych przepustek > I o ile wiem, nie ma tam transportów na wschód właśnie. za to do "nieba" maja czesto transporty wlasnie niektorzy z transportu na wschod do dzisiaj odszkodowania biora.. ci co do allaha poszli..zero...bo w te dziewice to chyba nie wierzysz wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Czytam i czytam i.......... 05.12.09, 08:10 widze, ze ta emigracyjna Hameryka niektorym rodakom niezle w dupe dac musiala.... Stad te kompleksy. A nie trzeba bylo na Wall Street chodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: porównanie nie trafione??? 05.12.09, 12:19 bambusie..... w gazie nie obowiazuje zarzadzenia wladz israelski, bo gaza to nie israel.... natomiast kogo wpuszcza lub nie wpuszcza israel, to wlasnie decyzje israelskie dotyczace granic israela... tak samo, jak twoje wladze maja prawo wpuscic lub nie wpuscic kogos do australii... nie manipuluj facio.... Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: porównanie nie trafione??? 06.12.09, 13:04 doskonale wiesz 33 ze nie dopuszczacie do Gazy zywnosci i o wodzie to juz chyba nie musze pisac bo trabiono o tym na calym swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Re: porównanie nie trafione??? 06.12.09, 15:42 polecam ci wycieczke do Gazy. Wtedy mozesz sie tak autorytatywnie wypowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: porównanie nie trafione??? 06.12.09, 15:58 1zorro-bis napisał: > polecam ci wycieczke do Gazy. Wtedy mozesz sie tak autorytatywnie wypowiadac. Zrobimy zrzutkę na pampersy dla Annaste, na wszelki wypadek Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: porównanie nie trafione??? 06.12.09, 16:37 jasne jasne, annaste.... nie dopuszczamy tam zywnosci i wody, ludzie umieraja z glodu jak muchy..... ja cie mowie.... A census of Gaza published today shows that the population in the Palestinian territory has risen by almost 40 per cent in the past 10 years, one of the highest growth rates in the world. http://www.abc.net.au/news/stories/2009/02/16/2492071.htm nawet twoja ukochana al-jazeera pisze: Dr. Lu-ay Shabanah, president of the PCBS and national director of census released on Sunday the final results of the ten-year Gaza Strip Census. The final results indicate that the total population of the Gaza Strip in the second census (2007) was 1,416,543, of whom 718,711 are males and 697,832 are females, compared with 1,022,207 individuals (518,813 males and 503,394 females) in the 1997 census final results. link idiotko.... zaden mur nie jest w stanie ochronic nas przed rakietami.... ale przed zamachami moze i robi to bardzo skutecznie.. nu, jesli chodzi o mnie, to niech te sqrwiele terrorystyczne gina w tych tunelach, ktorymi szmugluja nielegalnie bron do gazy... -- ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz (forumowicz melord o mnie) nie ma tolerancji dla nietolerancji religia pokoju Odpowiedz Link Zgłoś