Gość: olo IP: *.polkomtel.com.pl 03.05.01, 20:43 pytanie otwierające- czy zauważyliście-a musieliście!- jak pięknie uprawiana jest dziś w polsce propaganda przez gospodarczych liberałów.jacy cyniczni, wręcz bezczelni są ci ludzie???????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekn Re: pycha neoliberałów??????? 03.05.01, 21:06 A może jakieś konkretniejsze zarzyty a nie tylko demagogiczne hasła rodem z SLD? Ale to już byłby trudniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: pycha neoliberałów??????? IP: *.polkomtel.com.pl 03.05.01, 23:07 MAM ŚWIADOMOSĆ DEMAGOGICZNEGO CHARAKTERU MOJEJ WYPOWIEDZI, ALE MIAŁ ON TYLKO SPROWOKOWAĆ DYSKUSJĘ. CHCĘ ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA TREŚĆ A NIE FORMĘ WYPOWIEDZI.(TAK W OGÓLE NIE CIERPIĘ SLD) PEWNOŚĆ LIBERAŁÓW CO DO SŁUSZNOŚCI ICH TEORII EKONOMICZNYCH PRZYPOMINA MI NIESTETY RETORYKĘ...TAK, PRL-OWSKĄ. JAK WIADOMO EKONOMIA TO ZBIÓR, ZESPÓŁ NAUK, A W NIM TWIERDZEŃ, TEORII, UZASADNIEŃ, I ŻADNO Z POWYŻSZYCH NIE MA CHARAKTERU PRAWDY ABSOLUTNEJ.ALE PANOWIE ZE SZKOŁY LIBERALNEJ "ODKRYLI" PRAWDĘ JEDYNĄ EKONOMII. PRZYKŁADY? DYSKUSJE O PODATKACH CZY KODEKSIE KODEKSIE PRACY,A RACZEJ NIE UDOWODNIONYCH EMPIRYCZNIE, ALE FORSOWANYCH JAKO SPRAWDZONE SKUTKACH ICH ZMIAN. POLECAM LEKTURĘ TYGODNIKA "WPROST" JAKO "PRZYKŁAD NAUKOWY" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEL Re: pycha neoliberałów??????? IP: 213.77.218.* 05.05.01, 02:57 JAKA PYCHA MADRY CZLOWIEK PATRZY I WIDZI CO PRZYNOSI DOBRE SKUTKI A CO NIE ,NIEMCY PRZEGRALY WOJNE I JEZDZA MERCAMI ,JAPONIA TEZ PRZEGRAŁA ,A ROSJA SOWIECKA WYGRALA .PYTANIE ZA 10 GROSZY GDZIE CHCIALBYS ZYC????I TYLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: pycha neoliberałów??????? IP: *.solutions.net.pl 05.05.01, 17:38 a czy na pewno chcesz zyc w polsce kraju gdzie gospodarka zadza liberalowie.faktuw z naszej sytuacji nie bede przytaczal sa powszechnie znane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: pycha neoliberałów??????? IP: 213.231.15.* 07.05.01, 15:48 Proponuję oddzielić ideę od jej "wyznawców"?, "propagatorów"?, których spotykamy we współczesnym świecie. Jeden z twórców liberalizmu (Millne) nawoływał liberałów do gruntownego poznawania innych ideologii, a W. Sadurski namawia do ciągłego poddawania w wątpliwość własnych poglądów i do nieustannego analizowania i poprawiania swoich idei. U początków liberalizmu funkcjonuje pogląd, iż żaden człowiek nie ma monopolu na mądrość, i że należy wymyśleć taki ustój, który ograniczy możliwość tyranizowania jednostki przez społeczeństwo lub przez rząd. Tyle teorii. W praktyce, ludzie na tzw. świeczniku często/czasem tracą poczucie rzeczywistości i nabierają przeświadczenia o własnej nieomylności, czego nikomu z czytelników nie życzę, Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Re: bezczelność neoliberałów IP: *.ibspan.waw.pl 05.05.01, 18:00 A oto przykład: w poprzednim chyba "Wprost" ukazał się rekst p. Krzysztofa Olejnika "Rozwiązać związki". Zgodnie z tytułem postulował on rozwiązanie albo "tylko" zawieszenie na 5 lat związków zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: bezczelność neoliberałów IP: 195.187.47.* 07.05.01, 13:14 W mojej firmie zwiazkow nie ma i nie sa do niczego potrzebne. Wszystkim sie dobrze zyje.... Wiec nie rozumiem dlaczego ten artykul we Wprost mialby byc argumentem za "pycha neoliberalow". A tak wogole to co to znaczy???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrq Re: pycha neoliberałów IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 05.05.01, 19:40 A czy wy chlopcy wiecie na czym polega liberalizm? Naczelna zasada jest oddanie kazdemu czlowiekowi jego wlasnego losu w jego wlasne rece przy zagwarantowaniu mu pelni jego praw i swobod ludzkich i obywatelskich ale i wymaganiu pelnej odpowiedzialnosci za swoje czyny. Nie pieprzcie mi, ze w Polsce w ogole jakis liberalizm kiedykolwiek istnial. Jestesmy lewicujaca republiczka, w ktorej tacy jak wy najchetniej oddaliby panstwu cala wladze i pieniadze, zeby panstwo myslalo, jakby tu kazdemu zrobic dobrze (naczelne haslo: wiecej wszystkiego dla kazdego). Jaki jest efekt takiego ukladu - popatrzcie sobie na zarzadzane de facto przez panstwo kasy chorych, ZUS i przypomnijcie sobie sklepy, w ktorych byl tylko ocet. Panstwo daje jedna pewnosc, ze cos robi najlepiej: najlepiej marnuje i przepieprza pieniadze. Naczelne haslo liberalne to: wez swoj los w swoje wlasne rece. To wymaga odwagi i dojrzalosci. Czego wam serdecznie zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEŁ Re: pycha neoliberałów IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.01, 20:02 no wlasnie.wszyscy mowia o liberalach w polsce ,.w polsce liberalizmu gospodarczego nigdy nie bylo,byly tylkopozorne dzialania ,takie jak balcerowiczowe proby onbnizenia podatkow przez ich podwyzszenie(obnizka pit i cit ale podwyzka vat) z panstwowych rzeczy najlepsza jest panstwowa praca - jest pewna .imozna w niej nie pracowac.kto tego nie pamieta niech pooglada filmy bareji.a poza tym w kazdym przypadku panstwowe jest gorsze.i na koniec sam tworcasocjalizmu powiedzial ze panstwo jest aparatem ucisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: pycha neoliberałów IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 05.05.01, 21:05 Nic dodać nic ująć. Zwłaszcza, że zarządzanie pieniędzmi podatnika jest bardzo dochodowe - wysokie pensje, synekurki dla rodziny, wyjazdy i rozjazdy, służbowa Lacia itd. Maurycy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sen Koniec ideologii IP: *.lse.ac.uk 05.05.01, 20:50 Wsrod ekonomistow dyskusja pomiedzy socjalizmem a neoliberalizmem lub liberalizmem zakonczyla sie dekade temu. Ekonomisci w tej chwili podchodza do analizy empirycznie a nie ideologicznie. Rozwoj ekonometrii pozwolil nam zadawac proste pytania typu jezeli chcemy wyzszy wrost gospodarczy i nizsze bezrobocie to jakie dzialania nalezy podjac. Bieze sie dziesiatki krajow statystycznie anlalizuje jakie dzialania przynosza korzysc a jakie nie i patrzy na wyniki, a one sa bardzo przejrzyste. Jezeli chcemy rozwijac sie gospodarczo i opanowac absurdalnie wysokie bezrobocie to musimy obnizyc podatki, pozbyc sie krepujacych regulacji na rynku pracy, otworzyc na handel i sciagnac inwestycje zagraniczne. W ostatnim the Economist opublikowano wplywowy World Competitivness Index, jestesmy za Kolumbia i Rosja. Obudzmy sie bo za 20 lat nadal bedziemy klepac biede. To nie jest ideologia to sa fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: Koniec ideologii IP: *.solutions.net.pl 05.05.01, 22:32 no pieknie tylko na co nam bylo tych 11 lat zaciskania pasa.teraz pomalu dowiadujemy sie ze nie tedy droga .a co z tymi co nie potrafia sami.? nalezy ich eksterminowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrq Re: Koniec ideologii IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 06.05.01, 21:18 Gość portalu: gomez napisał(a): > no pieknie tylko na co nam bylo tych 11 lat zaciskania pasa.teraz pomalu > dowiadujemy sie ze nie tedy droga .a co z tymi co nie potrafia sami.? nalezy > ich eksterminowac ? Gdyby to bylo 11 lat zaciskania pasa porzadnie wykorzystanych, to bylibysmy duzo dalej w rozwoju gospodarczym. Tylko ze przez te 11 lat silne grupy zawodowe reprezentowane przez nadmiernie upolitycznione zwiazki zawodowe (ha! ha! jedyny przypadek w historii swiata, kiedy zwiazek zawodowy nazwal sie prawica, hahahahaha) oraz nabierajace wyborcow na populistyczne hasla partie wladzy (czyli takie, ktore nie reprezentuja zadnych powaznych pogladow, a ich celem jest tylko zdobycie i utrzymanie wladzy, a przynajmniej stolkow) upieprzaly wbrew interesom panstwa i obywateli wiekszosc prob przestawienia gospodarki. Wystarczy tylko miec ekipe zwiazkowa (w wypozyczonych przez ich panstwowe zaklady pracy autobusach - przeciez debilom zasiadajacym z nadania panstwa na dyrektorskich stolkach tylko w to graj!), przyjechac do Warszawy i juz sie dostaje forse z budzetu na kolejny humbug (przypominam np. sprawe samolotu Iryda za 300 mln dolcow) albo po prostu sie dostaje za nic. Sa to pieniadze zdefraudowane przez politykierow z waszych, kochani, kieszeni, bo to sa wasze podatki. Tych pieniedzy zabraknie na szkolnictwo, policje, wojsko. Efekt? Jezeli masz kotek firme rodzinna i zatrudniasz dodatkowo np. 2 osoby, a troche sie spoznisz z podatkiem albo ZUSem, to cie panstwo zajebie, zniszczy, da ci kare, ktora cie zalatwi na amen, twoja firme i te miejsca pracy. Kopalnia, huta, kombinat panstwowy zalega latami na setki milionow zlotych i panstwo gowno jej robi, a nawet darowuje te dlugi. Kto pokrywa strate? A no ty, podatniku, pracowniku, drobny przedsiebiorco, ktorego pieniadze w postaci podatkow panstwo w ten sposob defrauduje i sprzeniewierza. Nie mowcie mi, ze tu kiedykolwiek byl liberalizm (popatrzcie na zakres swoich swobod obywatelskich). To byl i jest narodowy (bo kazda bzdure da sie przeslonic powolywaniem sie na "dobro" narodu) bolszewizm z domieszka korporacyjna. Howgh. A co do tych, co nie potrafia sami - jakby bylo normalnie, to by pracowali u tych, ktorzy potrafia - z obopolna korzyscia. I gdyby zwiazki zawodowe nie zajmowaly sie zdobywaniem elektoratu, zeby szefowie posadzili dupy na panstwowych posadach, tylko wypelnialy odpowiedzialnie swoje zadania, toby dla wszystkich bylo lepiej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEŁ Re: Koniec ideologii IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.01, 01:52 popieram bez jakiegokolwiek sprezeciwu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Re: bezczelność neoliberałów (c.d.) IP: *.ibspan.waw.pl 07.05.01, 09:56 Jeszcze jeden przykład bezczelności neoliberałów. W jednym z numerów "Wprost" ukazał się artykuł pp Piotra Andrzejewskiego i Agnieszki Filas "Państwo niepaństwo" postulujący m.in sprywatyzowanie "dróg, jezior, lasów, gór i rzek". Dosłownie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: bezczelność neoliberałów (c.d.) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.01, 10:45 Gość portalu: Indris napisał(a): > Jeszcze jeden przykład bezczelności neoliberałów. W jednym z numerów "Wprost" > ukazał się artykuł pp Piotra Andrzejewskiego i Agnieszki Filas "Państwo > niepaństwo" postulujący m.in sprywatyzowanie "dróg, jezior, lasów, gór i rzek" > . Dosłownie ! A dlaczego by nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: bezczelność neoliberałów (c.d.) IP: *.solutions.net.pl 07.05.01, 10:56 no tak przy prywatyzacji pare groszy by wpadlo.jest to pomysl nowatorski chyba na skale swiatowa.a dowodzi tylko ze nie ma juz co prywatyzowac .mozna tez sprywatyzowac np.powietrze w polsce tzn kazdy kto oddycha musialby placic podatek od przysfajania tlenu.do tego 22% vat .gra jest warta swieczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: bezczelność...dla Luki IP: 192.168.1.* / *.piwet.pulawy.pl 07.05.01, 11:50 Witaj Luko, Ależ sprywatyzuj wszystko Luko - będziesz płacił podatek gruntowy od pola widzenia. Już cię widzę siedzącego z dubeltówką, za tabliczką "TEREN PRYWATNY- zakaz wstępu". A tacy jak ja będą sie ograniczać do spacerów po miejskich chodnikach, chyba że te też będą podlegać prywatyzacji, łącznie z kamienicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: bezczelność...dla Al IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.01, 12:16 Głupiś, Al. Mylisz prawo własności z anatomią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: bezczelność neoliberałów (c.d.) IP: 195.187.47.* 07.05.01, 13:20 Twierdzisz ze panstwo potrafi sie lapiej zaopiekowac lasami, gorami, lakami... hmm interesujace tylko jak bardzo od rzeczywistosci to odbiega.... Tylko parki narodowe powinny byc panstwowe, ale i tak bylbym za tym aby opiekowali sie nimi prywatni ludzie / firmy wybrani(ne) w ramach jakiegos przetargu... Artykul radykalny ale nie pozbawiony sensu... nadal nie widze argumentow za "pycha neoliberalow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viatr bezczelność neoliberałów (c.d.) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.05.01, 13:52 Gość portalu: X napisał(a): ... nadal nie widze argumentow > za "pycha neoliberalow". .... Moi mili , ja dam sobie radę ! Mądrale takie jak X chętnie zatrudnię i dobrze im zapłacę, za szerzenie wątpliwości... A tymczasem sprywatyzujemy (czytaj okradniemy) co się da ))) !!!! I będziemy łaskawi (charytatywni) dla zrujnowanych. )) Stworzymy całą (np. 5 milionową) grupę przykładowego marginesu społeczego. I damy wysokie pensje tępym ochroniarzom. A jak ktoś będzie miał wątpliwości - wezwiemy ochronę! Dostaną w mordę "prywatnie" (od policjanta sprywatyzowanego). Obniżymy podatki i zrobimy mniej pańswta w państwie. Po co nam Polska ????? Rząd wyślemy po prośbie do Korei, Izraela i np. Mac Donaldsa. Resztę, (tego co zostanie) oddamy darmo kościołowi żeby uspokajał biednych. Potem Instytut Smitsa, Czy inny zagraniczny klub potwierdzi naukowość naszej polskiej nędzy... i.... podpowie jak (z własną korzyścią) to poprawić. Sprywatyzujmy też rząd ))) Niech rządzi firma, która wygra przetarg. Zniknie korupcja ! Rząd będzie rządził dla swego osobistego zysku ! Jak mu sie opłaci sprzeda nas w zabory )))) Viva PRYWATA !!!! Viva LIBERTY !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEŁ Re: bezczelność neoliberałów (c.d.) IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.01, 14:03 widze ze najlepiej bedzie dla ciebie jak pojedziesz na stale na kube lub do korei pln.tam bedziesz mial swoj socjalistyczny raj!tam nie ma mcdonalda,instytutu smitha wszyskim opiekuje sie panstwo itylko ciebie brakuje do kompletu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viatr Re: bezczelność neoliberałów (c.d.) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.05.01, 14:17 Gość portalu: PAWEŁ napisał(a): > widze ze najlepiej bedzie dla ciebie jak pojedziesz na stale na kube lub do > korei pln.tam bedziesz mial swoj socjalistyczny raj!tam nie ma > mcdonalda,instytutu smitha wszyskim opiekuje sie panstwo itylko ciebie brakuje > do kompletu Nie ! Pawle, ja pojadę do Nowego Sącza ! Tam zainwestuję wolne środki i będę łupił (na płacy i pracy) pobożnych górali )))) A Ty zostaniesz moim rzecznikiem prasowym (jak na tubylca przystało). Nowe idee potrzebują ambasadorów (lokai). Pomożesz mi orżnąć swoich sąsiadów ? Przyjadę z zachodu ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: bezczelność neoliberałów (c.d.) IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.01, 14:08 co ty wiatr pierdolisz ze dopiero po prywatyzacji rzadu rzad bedzie rzadzil dla zysku? on caly czas rzadzi dla zysku ale swojego a nie kraju ine tylko tenrzad ale poprzednie tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Do Viatra IP: 195.187.47.* 07.05.01, 14:22 Moj zefirku... chyba spoznione wiosenne sloneczko Ci troszeczke w gloweczke przygrzalo... Nie chcesz albo nie mozesz zrozomiec tego co inny do Ciebie mowi; otoz: Liberal to NIE JEST OSOBA, KTORA: 1. chce wszystko sprzedac 2. chce zlikwidowac podatki 3. chce zlikwidowac wspolnote jaka jest narod i panstwo polskie 4. chce zyc na garnuszku McDonalda etc. 5. chce wchodzic w d... kosciolowi (katolickiemu lub innemu) 5,6,7,8.... I wbij to sobie do swojego zakutego lba. I nie obrazaj ludzi, ktorzy przede wszystkim cenia sobie wolnosc. Bo liberalizm to nic innego jak wolnosc jednostki - szeroko pojeta, ale ograniczona. Ograniczona wlasnie pojeciami: narodu, panstwa etc. (Zreszta co ja bede ci tlumaczyl - wez jakas ksiazke i sobie poczytaj) A swoja droga to wpadles na fajny model panstwa. W wyborach wybieramy firmy, ktore beda zarzadzac naszym panstwem, ktore beda czerpac z tego zyski ale jednoczesnie odpowiadac prawnie swoim majatkiem za wszystkie swoje bledy. Czyz nie bylo by to lepsze niz obecne rzady, ktore za nawet najwieksza bzdure i glupote, praktycznie nie sa karane? Zanim cos dotkniesz swoja blyskotliwa krytyka - zastanow sie... Serdecznie Cie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Do Viatra IP: *.ub.hu-berlin.de 07.05.01, 14:35 Gość portalu: X napisał(a): > Moj zefirku... chyba spoznione wiosenne sloneczko Ci troszeczke w gloweczke > przygrzalo... > > Nie chcesz albo nie mozesz zrozomiec tego co inny do Ciebie mowi; otoz: > Liberal to > NIE JEST OSOBA, KTORA: > 1. chce wszystko sprzedac > 2. chce zlikwidowac podatki > 3. chce zlikwidowac wspolnote jaka jest narod i panstwo polskie > 4. chce zyc na garnuszku McDonalda etc. > 5. chce wchodzic w d... kosciolowi (katolickiemu lub innemu) > 5,6,7,8.... > > I wbij to sobie do swojego zakutego lba. I nie obrazaj ludzi, ktorzy przede > wszystkim cenia sobie wolnosc. > > Bo liberalizm to nic innego jak wolnosc jednostki - szeroko pojeta, ale > ograniczona. Ograniczona wlasnie pojeciami: narodu, panstwa etc. > (Zreszta co ja bede ci tlumaczyl - wez jakas ksiazke i sobie poczytaj) > > A swoja droga to wpadles na fajny model panstwa. > > W wyborach wybieramy firmy, ktore beda zarzadzac naszym panstwem, ktore beda > czerpac z tego zyski ale jednoczesnie odpowiadac prawnie swoim majatkiem za > wszystkie swoje bledy. Czyz nie bylo by to lepsze niz obecne rzady, ktore za > nawet najwieksza bzdure i glupote, praktycznie nie sa karane? > > Zanim cos dotkniesz swoja blyskotliwa krytyka - zastanow sie... > > Serdecznie Cie pozdrawiam Coz, poza zawoalowanymi inwektywami na niewiele Pana stac. Pan lopatologiczna definicja liberalizmu mija sie z prawda. Wg Pana " liberalizm to nic innego jak wolnosc jednostki - szeroko pojeta, ale > ograniczona. Ograniczona wlasnie pojeciami: narodu, panstwa etc." narod i panstwo maja sie tak do liberalizmu A.Kwasniewski do prawdomownosci. czyli nijak. prosze podac mi jakas koherentna definicje liberalizmu, ktora implikuje koniecznosc poslugiwania sie kategoria narodu. Wg mnie jest jeszcze jedna ofiara propagandy kilku kolezkow od Adama Smitha. Dlaczego niby ideologia liberalna, czyli liberalizm, ma byc bez wad? nie rozumiem tez dlaczego dorzucil Pan do cech negatywnie opisujacych liberala niewchodzenie w d... kosciolowi. zal mi Pana, drogi Panie. Kompleksy i fobie kapia z kazdej literki Panskiego maila. Pozdrawiam Lech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Do Lecha IP: 195.187.47.* 07.05.01, 14:58 > Coz, poza zawoalowanymi inwektywami na niewiele Pana stac. Pan lopatologiczna d > efinicja liberalizmu mija sie z prawda. Racja - juz sie Panu tlumacze ze skrotow myslowych jakich uzylem. > Wg Pana " liberalizm to nic innego jak wolnosc j > ednostki - szeroko pojeta, ale ograniczona. Ograniczona wlasnie pojeciami: > narodu, panstwa etc." narod i panstwo maja sie tak do liberalizmu A.Kwasniewski > do prawdomownosci. czyli nijak. prosze pod > ac mi jakas > koherentna definicje liberalizmu, ktora implikuje koniecznosc poslugiwania sie > kategoria narodu. Otoz gdyby Pan byl na tyle laskaw aby przesledzic wymiane zdan od poczatu tego watku, zrozumialby Pan, ze wszelkie teorie przedstawione byly wlasnie w konteksice panstwa Polskiego (prywatyzacja, wyprzedaz zagrnicznym firmom itp). Faktycznie z pospiechu ulozylem troche koslawe zdanie; chodzilo mi tylko o to, ze samo bycie liberalem nie implikuje bycie anarchista! > Wg mnie jest jeszcze jedna ofiara propagandy kilku kolezkow od Adama Sm > itha. Nie poczuwam sie.... > Dlaczego niby ideologia liberalna, czyli liberalizm, ma byc bez wad? A czy ja napisalem, drogi panie, ze liberalizm jest bez wad? Taka byla forma dyskusji, ktos "powiesil psy" na tej teorii, wiec probowalem jej bronic; przyzna Pan, ze trudno jest czegos bronic pokazujac jego wady.... > nie rozumi > em tez dlaczego > dorzucil Pan do cech negatywnie opisujacych liberala niewchodzenie w d... kosci > olowi. Poniewaz, te zdanie "wlozyl mi" Viatr, ktoremu odpowiedzialem... wiec musialem je zanegowac. > zal mi Pana, drogi Panie. Kompleksy i fobie kapia z kazdej literki Panskiego ma > ila. > Pozdrawiam Nie mam zadnych kompleksow ani fobii. Wiem tylko jaka jest roznica pomiedzy Kuba a USA, pomidzy PKB / persona Polski i Szwajcarii, i staram sie tylko zastanowic jak najszybciej te roznice mozna zlikwidowac... > Lech PS> Ponadto wlasnie wyslalem pita.... zaplacilem 8 tys. podatku, ponadto zaplacilem 7.600 za studia, lecze sie w prywatne sluzbie zdrowia, wiec nie obciazam kasy chorych itp. itd. Zaplacilem panstwu (rowniez Panu) kupe kasy a nasz system nie jest w stanie rozsadnie wydac (bo czego mozna sie spodziewac po socjalistach). I , za przeproszeniem drogiego Pana, szastanie moimi pieniedzmi bardzo mnie wkurwia, wiec na przyszlosc prosze sie nie czepiac slowek, skrotow myslowych itp. itd. Serdecznie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viatr Bezczelność noeliberałów IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.05.01, 15:21 Gość portalu: X napisał(a): > > PS> Ponadto wlasnie wyslalem pita.... zaplacilem 8 tys. podatku, ponadto > zaplacilem 7.600 za studia, lecze sie w prywatne sluzbie zdrowia, wiec nie > obciazam kasy chorych itp. itd. Zaplacilem panstwu (rowniez Panu) kupe kasy a > nasz system nie jest w stanie rozsadnie wydac (bo czego mozna sie spodziewac po > > socjalistach). I , za przeproszeniem drogiego Pana, szastanie moimi pieniedzmi > bardzo mnie wkurwia, wiec na przyszlosc prosze sie nie czepiac slowek, skrotow > myslowych itp. itd. > > Serdecznie Pozdrawiam Drogi Iksie ! Jak widać słabo sobie radzisz w tej liberalnej rzeczywistości .... i " .. bardzo Cię to wkurwia ... " Wiem, że nie jestem tak błyskotliwy (choć radzę sobie lepiej i płacę więcej), może dlatego, żę studia miałem za darmo, leczenie też )). Sam do woli szastam swoimi pieniędzmi i nie boli mnie jak robią to polscy urzędnicy. (Moi przodkowie marzyli o tym.) Bezczelność neoliberałów (w tym przypadku ) polega na tym, że choć ledwo ciągną, ledwie zipią, to w pewną wyższością pouczają słabszych. Jesteś taki wolny, silny, zaradny ? Nie jesteś ! Ale innych do tego będziesz zachęcać ?? Życzę Ci dużżżżżo wolności )))))) (bo już czujesz jej smak) Życzę też Ci dużżżej odporności ) (będzie potrzebna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Bezczelność noeliberałów IP: 195.187.47.* 07.05.01, 15:42 Gość portalu: Viatr napisał(a): > Drogi Iksie ! > > Jak widać słabo sobie radzisz w tej liberalnej rzeczywistości .... Ano bardzo slabo, bo jej nigdzie nie widze - moze mnie oswiecisz? > > i " .. bardzo Cię to wkurwia ... " > Kazdego cos w jego zyciu wkurwia: mnie tylko polscy socjalisci, ciebie....? > Wiem, że nie jestem tak błyskotliwy (choć radzę sobie lepiej i płacę więcej), > może dlatego, żę studia miałem za darmo, leczenie też )). > Sam do woli szastam swoimi pieniędzmi i nie boli mnie jak robią to polscy > urzędnicy. (Moi przodkowie marzyli o tym.) Albo nie mieszkasz w Polsce, albo nie placisz podatkow (czytaj: kradniesz). > Bezczelność neoliberałów (w tym przypadku ) polega na tym, że choć ledwo > ciągną, ledwie zipią, to w pewną wyższością pouczają słabszych. Kto twoim zdaniem ledwo ciagnie, a kto poucza slabszych... chyba przestalem Cie juz zupelnie rozumiec.... > Jesteś taki wolny, silny, zaradny ? Nie jesteś ! Tu blad, duzy blad, ale Cie szczegolow mojego zycie nie bede opisywal... > Ale innych do tego będziesz zachęcać ?? Oj nie jedny chcialby byc na moim miejscu.... > Życzę Ci dużżżżżo wolności )))))) (bo już czujesz jej smak) Zyczenia przyjmuje, bo sie przydadza, wolnosci jeszcze nie czuje.... > Życzę też Ci dużżżej odporności ) (będzie potrzebna) Jestem juz wystarczajaco odporny, szczegolnie na tak blyskotliwie zgryzliwych jak Ty. pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viatr Bezsilność noeliberałów IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.05.01, 16:30 " Historia ludzkości, to historia niewoli która czyni ludzi zarówno uciskających, jak i uciskanych igraszką narzędzi dominacji, sfabrykowanych przez nich samych i sprowadza żywą ludzkość do poziomu bezdusznych rzeczy " Simone Weil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEL Re: Bezsilność noeliberałów IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.01, 21:12 czy to poetycka definicja socjalizmu? Odpowiedz Link Zgłoś