Gość: KP IP: *.physik.uni-giessen.de 22.04.04, 12:47 a ja jako lokalny wielbiciel Samoobrony wolalbym zeby to byly Klewki. To duza szansa dla rozwoju gminy. I JAKIE KONTAKTY!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maly He he, niezle jaja IP: *.katowice.msk.pl / 80.51.105.* 22.04.04, 12:53 Zaczynalem sie martwić co będzie po następnych wybyorach, jak Samoobrona dojdzie do władzy, ale teraz przynajmniej wiem że będzie wesoło ;DDD Niezły cyrk ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Po co nowa stolica? Może nowe państwo? IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.04.04, 13:05 Ja proponuje żeby samoobrona zrobiła zrzutkę wsród swoich członków i kupiła od Rosjii kawałek Kamczatki albo jakiegoś innego zadupia gdzieś na syberii. Niech sobie tam stworzą własne państwo i rządzą się tam jak chcą. To byłoby zdecydowanie najlepsze wyjście dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakow Krakow dziekuje juz Panu Marianowi Curylo. IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.04, 10:13 Krakow dziekuje Panu Curyło, ale Samoobrona nie jest zainteresowany. Damy temu wyraz w najblizszych wyborach (my jeszcze na glowe nie upadlismy, by holubic Leppera i jego Kofanow Ananow). Pozdrawiam i zycze wszystkim zdrowego rozsadku. Krakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kill_bill pani hojarska tak ładnie i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 14:05 skladnie sie wypowiada. ach ta inteligencja z samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos odsuncie tych ludzi! IP: 195.84.153.* 23.04.04, 09:21 Kazdemu co odsunie SO od wladzy daje nagrode 100tys euro czekam na propozycje na frei@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: odsuncie tych ludzi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 18:32 Proponuję zastrzelić Leppera - ktoś by to zrobilł za 100 tys. Tak poważnie, to trzeba zniechęcic wyborców do Samoobrony, co już takie proste niestety nie jest. Im więcej jednak takich pomysłów, tym większa szansa na kompromitację. Nawet ludzie słabo orientujący się w polityce nie dadzą dojść do władzy kretynom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator widac,jak pokielbaszone maja we lbach tow. z SO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 12:53 w WAW nie byloby wtedy ciaglych manif niezadowolonych i dzieki temu bylyby mniejsze korki..... ale tak po za tym to widac, jak pokielbaszone maja we lbach towarzysze z SamooBRONY (przybudowki SLD). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodzio Re: widac,jak pokielbaszone maja we lbach tow. z IP: *.acn.waw.pl 22.04.04, 22:16 No pewnie, ze pokielbaszone te towarzysze! I takie to to kurduple same. Jak by polski chlop takim kurduplem mial byc, to by nic nie zaoral. A taki Lypper jak Pan Bog nie dal mu wygladu, to ino do wladzy sie pcha! U nas jakby sie zjawil to od razy w modre by dostal i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Prima aprilis czy jak? IP: *.epsa.pl 22.04.04, 12:53 Eeee takie tam ględzenie, nikt stolicy przenosić nie będzie. Sądzę że żadne miasto nie chce, żeby się warszawka do nich przenosiła. To byłaby tragedia - ci wszyscy krawaciarze, buraki, chamy i zarozumialscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanatos Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 22.04.04, 12:55 Pierwsze mądre słowa Samoobrony! Przeniósł Zygmunt kiedyś stolicę do ochydnej wiochy ... Może więc Łódź byłaby odpowiednia ?! Czy znalazłoby się może brzydsze miasto? Ee raczej nie. Jestem więc za Łodzią i sposobem myślenia Zygmunta - centrum kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: 193.0.236.* 22.04.04, 13:00 W sumie dlaczego nie w Warszawie zostaną sami rodowici mieszkańcy Warszawy a cały dodatkowy napływ ludności odpłynie do nowej stolicy. A może Samoobrona powinna zbudować nową stolicę w centrum Polski. Po co przenosić gdzie kolwiek, tak zyskamy nowe miejsca pracy zbudują dla siebie mieszkanka nowe budynki dla całego tego swojego bajzlu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g. Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.4-136-217.adsl.skynet.be 22.04.04, 14:39 Moze faktyczni wybudowac nowa stolice... taka Polska Brasilia... Kompletnie z niczego... i znow stare haslo byloby aktualne "Caly narod buduje swoja stolice". Tylko zeby nie zapomnieli w nowej stolicy naszej polskiej MARACANY postawic. Jako Warszawiak sie bym bardzo cieszyl jakby ktos od nas przejal to warcholstwo. Moze na przyklad GLIWICE? Oni tam maja bardzo sprawne struktury terenowe (samoobrona). Dla ciekawych linki: gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/299410.html A tutaj wersja dzwiekowa. Jeszcze lepsza!!! ftp://nm.dz.com.pl/wywiad.mp3 g. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatuś Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.zbroslawice.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 20:56 Ta pani lepperystka mieszka w miejscowości Ziemięcice gmina Zbrosławice, powiat Tarnowskie Góry, ale reprezentuje okręg rybnicki, bo w Rybniku się chyba leczyła. Może przenieść stolicę do jej miejsca zamieszkania. Jestem Ślązakiem i wszystkich Was przepraszam. Ta pańcia nawet nie zna gwary. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Samoobrona chce przenieść stolicę 22.04.04, 13:18 Łódz wcale nie jest brzydka! ) Żyje tutaj od zawsze i wiem jak wiele jest miejsc, jesli nie piekcnych, to interesujacych. A nawiazujac do glownego watku przeniesienia stolicy...... Uwazam, ze pomysl jest znakomity. Mona by nawet posunac sie jeszcze dalej i przenosic taka stolice co miesiac. Wystarczy traktor z przyczepka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yalo Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: 213.25.96.* 22.04.04, 20:12 No właśnie, wcale nie rozumiem tej nienawiści w jednym z poprzednich listów - do Łodzi, mojego miasta. Może to wynika z jakiejś wrogości przeniesionej wprost z piłkarskich trybun? A wracając do tematu - rzeczywiście Warszawa jako stolica Polski odbiega standardem życia od reszty kraju. To tam rozwijają się wszelkie inwestycje - wiadomo - kazda zachodnia firma wchodząc do Polski chce mieć siedzibę właśnie w Warszawie. Łódź leżąca upełnie niedaleko Warszawy dużo na tym traci, tym bardziej że jest to miasto bez długowiecznej tradycji (co prawda prawa miejskie otrzymała w 1423 r. ale dużym miastem i centrum lokalnej aglomeracji stała sie dopiero w drugiej połowie XIX wieku). Uprzedzam, że nie jestem zwolennikiem Samoobrony i przeraża mnie jej przodownictwo w sondażach, ale całkiem poważnie proponuje rozważenie zabiegu - pozostawienie stolicy w Warszawie, ale przeniesienie siedziby rządu i parlamentu do innego miasta. I właściwie dlaczego nie do Łodzi? Miasto to wydawało się naturalnym miejscem dla stolicy (leży bardziej w centrum niż Wa- wa) po II wojnie światowej - zanim podjęto decyzję o odbudowie zniszczonej stolicy i pozostawieniu jej w Warszawie. Myślę, że pomogłoby to Łodzi w rozwoju. Nie jest to jedyne rozwiązanie. Wszystkim krytykom powrotu stolicy do Krakowa przypominam z historii, że Polska ze stolicą w Krakowie była najpotężniejszym państwem ówczesnej Europy (to gdzieś tak za Jagiellonów). Jest taka legenda o czakramie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag.jane Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 09:55 A byłaś kiedyś w Radomiu? Jeśli nie, to nie wiesz co to brzdota, Głosuję: Radom na stolicę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnieźnianin Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.proxy.lucent.com 22.04.04, 12:58 W pierwszej chwili ucieszyła mnie taka informacja , ale po przemyśleniu wolalbym zeby Gniezno ( moje miasto ) lepiej żeby nie było stolicą , bo się zrobi wielki burdel i zniszcza tam istniejacy krajobraz ,faktem jest że bezrobocie może by znikneło a jest dość duże i bieda wielka. Poza tym terroryści atakują stolicę , a nie chciałbym żeby moje miasteczkko wyparowało w kosmos . Kto wie co tam samobrona wymyśli jak im się uda zostać ekipą rządzącą, może już lepiej zacząć kupować działki w Gnieźnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:10 Samoobrona szuka poparcia w Gnieznie i Krakowie Nie daj Boze zeby udalo jej sie zwiesc tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.physik.uni-giessen.de 22.04.04, 13:13 Gnieznianinie, to nie ma sie co cieszyc. To jest straszne. Wiesz, bylem w Gnieznie raz i, nie gniewaj sie, to nie jest miasto "o prestizowym wygladzie". To nie byloby miejsce, gdzie moznaby bylo zapraszac powaznych zagranicznych przedstawicieli, nie narazajac sie na to, ze beda ziewac. Jeszcze raz Cie przepraszam za te slowa. Byly przypadki przenoszenia stolic do innych miast: wezmy Bonn czy Waszyngton. Tylko na taka decyzje potrzeba ogromnego kapitalu (co maja kraje zachodu), aby wszystkie centralne urzedy i pozostala infrastrukture zbudowac na nowo, albo (Petersburg) majestatu wladcy polaczonego z terrorem. Jestem Warszawiakiem i naprawde wyobrazam sobie, ze w takiej nowej stolicy Gnieznie moglbys sie po prostu zadusic. Zmieniloby Ci sie tempo zycia i nie mialbys nad tym zadnej kontroli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo wwa Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 00:33 a Warszawa jest takim pięknym reprezentacyjnym miastem! zwłaszcza prażka, albo zakątki woli..., dworce piękne i od razu witają przybywających niezwykłą architekturą (i smrodem), mamy do pokazania piękną nową starówkę itd.itp. Wybacz ale jeżeli chodzi o reprezentacje to Warszawa na prawde nie ma się czym chwalić, to miasto lubią co najwyżej Ci którzy się tu wychowali, niewiele osób ponadto... ja szczerze cenię i pewnie kocham Warszawę ale raczej o 6.30 niż o 7:45, na rowerze a nie w samochodzie... nie za piękno ale za to coś co tu czuję, nie za architekturę bo tę wzieli niemcy ze sobą po powstaniu, a ta późniejsza to szkoda gadać od nowych biurowców zaczynając... ale za kilka parków które jeszcze pozostały i małe podwórka do których na pewno nie wchodzą inwestorzy ani oficjele tu przyjeżdżający... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da_vinci Nie taki głupi pomysł IP: *.rawicz.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 13:02 Pomysł by przenieść stolicę nie jest taki zły, ale jak już to zróbmy to konkretnie i zbudujmy całe miasto od zera, nowoczesne i z porządną infrastrukturą. Na pewno byłby to duży rynek pracy i pomysł na rozwój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzyciel Przeniesmy Samoobrone IP: *.mci.co.uk 22.04.04, 13:05 A moze by tak Samoobrone przeniesc? Gdzies daleko, daleko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura chamka Zasponsoruję Samoobronie zbiorową lobotomię szukam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 13:08 lekarzy którzy się podejmą zabiegu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianka Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.magma-net.pl 22.04.04, 13:13 A WROCŁAWSKI DYREKTOR ZUS OBŁASKAWIA SAMOOBRONĘ! Dyrektor ZUS we Wrocławiu czuje blusa i rolę Andrzeja Leppera w Polsce. Żeby zdobyć przychylność przyszłego premiera zatrudnił u siebie przewodniczącą Samoobrony RP w gminie Św. Katarzyna, Iwonę Kowalską, na stanowisku rzecznika prasowego ZUS! Dodajmy, że Iwona Kowalska zajmowała PIERWSZE MIEJSCE na liście kandydatów Samoobrony do Rady Powiatu Wrocławskiego w wyborach samorządowych, ale wtedy Andrzej Lepper nie miał takiego poparcia społecznego!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex Debilorum A.Lepper: "WIDZĘ SIĘ W ROLI DYKTATORA POZYTYWNEGO" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:14 A.Lepper: "WIDZĘ SIĘ W ROLI DYKTATORA POZYTYWNEGO. TAKIEGO, KTÓRY NIE ZABIJA..." ...Powiedział Andrzej Lepper na łamach niemieckiego "Der Spiegel". Cytuje to w swoim "cytacie tygodnia" "Przekrój" z 28 marca 2004, nr 13, na stronie 3. Nic dodać nic ująć. Jak ten burak dojdzie do władzy trzeba będzie się chyba salwować ucieczką z tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: A.Lepper: "WIDZĘ SIĘ W ROLI DYKTATORA POZYTYW IP: *.acn.waw.pl 22.04.04, 16:36 Masz rację,wyjadę sobie do Niemiec,skończę finanse i zarządzanie a potem przywrócę Niemcom Rzeszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.oepd.com.pl / *.oepd.com.pl 22.04.04, 13:14 Klewki stolicą Polski. Kochani nie Gniezno nie Kraków a Klewki z powodu wizji waszego wodzunia zaslugują na miano stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Nowinek z magla ciąg dalszy 22.04.04, 13:16 Żródłem tych rewelacji jest "Życie Warszawy", najbardziej niewiarygodne pismo w Polsce (po Bublu). To samo pisemko rozpętało niedawno aferę pt "Lepper chwali Hitlera"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troglodyta OSZOŁOMY i IDIOCI!!! ... JAK BOGA... IP: 195.94.211.* 22.04.04, 13:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pryk Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: 80.102.52.* 22.04.04, 13:19 Byle nie do Krakowa. Ja protestuje, ja sie nie zgadzam. Nie chce wiecej kmiotów pod Wawelem. Dosc juz komuna ich tam nazwozila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WYRWAĆ BURAKA !!! Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:20 mysle, ze to kompleksy tych burakow wychodza...czujac perspektywe przejecia wladzy nad panstwem, wiedza, ze warszawa, pelna inteligencji ( rownierz urzedniczej ) zabije nowych arystokratow wladzy ( leppera i jego bande ) smiechem... trzeba wiec uciec do jakiegos ciemnogrodu, gdzie ciemni ludzie beda tylko przyklaskiwali podczas gdy oni kroczek po kroczku z tego kraju zrobia wielki chlew - oboz pracy przymusowej, swoj wielki folwark z lepperem-burakiem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosomak Zgłaszam wniosek o wystrzelenie członków samo- IP: 195.94.211.* 22.04.04, 13:21 ...obrony z misją kolonizacyjną na Plutona (żeby ograniczyć szkodliwe promieniowanie i szkodliwy wpływ ich głupota na zdrowe jednostki naszego kraju, a nawet planety) ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: David Re: Zgłaszam wniosek o wystrzelenie członków samo IP: *.client.comcast.net 23.04.04, 06:40 Lepiej wyslac ich to Tworek =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIMA Pacanow Rulez !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:26 Jezeli Lepper dojdzie do wladzy (pfu pfu pfuu) to ja bede za przeniesieniem stolicy do Pacanowa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: 212.244.252.* 22.04.04, 13:27 Proponuję przenieść stolicę Samoobrony do Klewek a nastepnie zmienić nazwę np. na Leppergród. Powody są chyba wszystkim znane. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Bardzo prosimy, zabierzcie stolice od nas 22.04.04, 13:28 Tak! Ja jako rodowity Warszawiak jestem jak najbardziej za. Skoncza sie wreszcie najazdy VIP-ow paralizujacech miasto, band politykow i urzedasow- darmozjadow, mity o tym jak to Warszawa wyciaga pieniadze z calej Polski (a jest dokladnie odwrotnie) no i moze nawet skonczy sie obwinianie mojego miasta za cale zlo w Polsce. Jakby to Warszawiacy rzadzili, a nie Miller z Pabianic, z Kwasniewskim z Pomorza (to tak dla przykladu) No ale nie wiem jakiemu miastu mialbym zyczyc takiego nieszczescia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: III Waza TAK zabierzcie nam stolice! Do Krakowa!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.04.04, 13:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: TAK zabierzcie nam stolice! Do Krakowa!!! IP: *.acn.waw.pl 22.04.04, 16:38 Popieram!To ja się przeniosę do Kraka i tam będę mieszkać!Bo to jest ładniejsze miasto niż W-wa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: III Waza TAK zabierzcie nam stolice! Do Krakowa!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.04.04, 13:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sewel Re: Bardzo prosimy, zabierzcie stolice od nas IP: *.akademiki.uni.torun.pl 22.04.04, 13:51 Jakby to Warszawiacy rzadzili, a nie Miller z Pabianic, z > > Kwasniewskim z Pomorza (to tak dla przykladu) Kwachu nie jest z Pomorza on tylko studiowal w Gdańsku Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Re: Samoobrona chce przenieść stolicę 22.04.04, 13:29 Ludzie pokroju członków samoobrony zostali już 80 lat temu opisani przez hiszpańskiego filozofa Ortegę y Gasseta. To jest tzw. "masa", głupole i chamy, które - nie mogąc tego zmienić - szczycą się swoją głupotą i chamstwem. Z chamstwa robią swój sztandar! Europa widziała to w bolszewickiej Rosji i nazistowskich Niemczech. Dlaczego 30% naszego społeczeństwa się z tym utożsamia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.acn.waw.pl 22.04.04, 16:39 Widzę że wciąż dokuczacie biednemu Adolfowi H. ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteo Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.04.04, 13:29 Klewki stolicą Bolandy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajko Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:29 niech lepiej powiedza dlaczego jest cukier po 4 zeta a nie zajmuja sie takimi pierdolami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oozie Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.handelsbanken.se 23.04.04, 14:26 Gość portalu: sajko napisał(a): > niech lepiej powiedza dlaczego jest cukier po 4 zeta Nie wiesz??? Bo to jest cena EKONOMICZNIE OPŁACALNA dla rolników. Trzeba czytać myśli Przewodniczącego (podobno zwanego Marszałkiem, a wkrótce Generalissimusem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniczka 42 Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:33 a dlaczego nie do klewek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krust Re: Samoobrona chce przenieść stolicę IP: 62.233.223.* 22.04.04, 13:34 Tez mi nowina. Już od dawna wiadomo, że W-wa to centrum cła, korupcji i głupoty.Zgłaszam : jak nie Gniezno lub Kraków to b. proszę SZCZECIN. Też chcemy pożyć !!! Odpowiedz Link Zgłoś