manny-jestem 18.05.11, 23:53 "Liberalna" ekipa w akacji... www.rp.pl/artykul/9133,660408_Pawel_Jablonski_o_prywatyzacji_Banku_BGZ.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matelot Re: Prywatyzacja BGZ 19.05.11, 07:51 Jesteś za społeczną własnością środków produkcji i kapitału? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Prywatyzacja BGZ 19.05.11, 09:47 matelot napisał: > Jesteś za społeczną własnością środków produkcji i kapitału? > > Pewnie by wolał, aby akcje były rozdawane. Po równo każdemu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Prywatyzacja BGZ 19.05.11, 15:22 Jestem za kompetenta prywatacja, ktorej, jak widac, "liberalowie" z PO nie potrafia zapewnic. Nie dziwota biorac pod uwage korzenie wrod "aferalow" KLD. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Z pamiętnika agitatora? 19.05.11, 15:44 manny-jestem napisał: > Nie dziwota biorac pod uwage korzenie wrod "aferalow" KLD. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Prywatyzacja BGZ 19.05.11, 15:51 manny-jestem napisał: > Jestem za kompetenta prywatacja, ktorej, jak widac, "liberalowie" z PO nie potr > afia zapewnic. > > Nie dziwota biorac pod uwage korzenie wrod "aferalow" KLD. Toż aferałowie by wszystko sprywatyzowali zgarniając na boku miliony a może nawet miliardy. A przeszkodą w prywatyzacji tego czy owego nie są korzenie władzy ale komunistyczne korzenie naszego społeczeństwa czy też narodu, jeśli wolisz. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Prywatyzacja BGZ 19.05.11, 15:58 > A przeszkodą w prywatyzacji tego czy owego nie są korzenie władzy > ale komunistyczne korzenie naszego społeczeństwa czy też narodu, Nie, Snajperku. Przeszkodą jest interes władzy, każdej aktualnej władzy. Trzeba gdzieś upychać krewnych i znajomych królika, albo budować własną pozycję. W tym konkretnym przypadku - BGŻ - mamy do czynienia z nieudolnością. Cały pakiet rządowych akcji BGŻ można było korzystnie opchnąć Holendrom. Ale pewnie trzeba było dać zarobić temu i owemu przy sporządzaniu prospektu prywatyzacyjnego i tym podobnych (20 baniek). Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Prywatyzacja BGZ 19.05.11, 16:12 oleg3 napisał: > Nie, Snajperku. Przeszkodą jest interes władzy, każdej aktualnej władzy. Trzeba > gdzieś upychać krewnych i znajomych królika, albo budować własną pozycję. W ty > m konkretnym przypadku - BGŻ - mamy do czynienia z nieudolnością. Cały pakiet r > ządowych akcji BGŻ można było korzystnie opchnąć Holendrom. Ale pewnie trzeba b > yło dać zarobić temu i owemu przy sporządzaniu prospektu prywatyzacyjnego i tym > podobnych (20 baniek). Przeszkodą jest interes władzy, ale nie ten, o którym piszesz. Przeszkodą jest to, że władza chce być władzą przez następną kadencję i dlatego nie może postępować wbrew społeczeństwu, które prywatyzacji się boi, skutecznie straszone przez opozycję. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Prywatyzacja BGZ 19.05.11, 15:47 matelot napisał: > Jesteś za społeczną własnością środków produkcji i kapitału? > Ależ skąd! Manny napisał o kolejnym sukcesie min. Grada. Nie jest to sukces na miarę poważnego inwestora z Kataru, ale zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Landknecht, jako stary pisior powinien wiedzieć 19.05.11, 16:03 że inwestor z Kataru (Abdul Rahmana el Assir był pośrednikiem) to koleżeński spadek kancelarii najlepszego prezydenta wszechczasów Lecha Kaczyńskiego, a konkretnie jego ministra - Roberta Draby. Znana jest wyprawa panów Draby i el Assira do Gruzji ze sprzedażą rakiet "Grom", za które Gruzini do dziś nie zapłacili. Dziś p. Robert Draba jest prezesem w jednej ze spółek brata p. Assira. Przyzna Landknecht, że nie było sensu wyważać otwartych drzwi, skoro sprawa była podana na tacy? www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/el-assir-i-pis,50650,1 www.rp.pl/artykul/212187.html www.rmf24.pl/fakty/polska/news-juz-pis-rozmawial-z-libanczykiem-o-stoczniach,nId,84415 Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 I z powodu tego Draby 19.05.11, 16:07 Grad musiał się skompromitować. Tylko w atmosferze zimnej wojny domowej ten facio może dalej być ministrem. - Co obiecali? Co zrealizowali? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: I z powodu tego Draby 19.05.11, 16:13 Kompromitacja Grada przy BGŻ to jedno. Stocznia to druga, osobna sprawa i wcale nie kompromitująca, jeśli założyć, że opierała się na ścieżkach przetartych i impulsach płynących z kancelarii Najwyższego. Chyba, że musi być jak u Mannego, "z podręcznika agitatora". Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: I z powodu tego Draby 19.05.11, 16:23 Minister rządu premiera Tuska kierował się impulsami z Kancelarii Prezydenta Kaczyńskiego. Ja w to nie uwierzę, ale próbuj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: I z powodu tego Draby 19.05.11, 16:40 Jest jeszcze wersja prawdopodobnie najbliższa waszemu sercu, Landknecht. Ze względu na nieoczekiwaną zmianę rządu Grad (dawniej SKL) choć wziął od el Assira mniej od Draby to za mało z tej puli dał Tuskowi (KLD). Odpowiedz Link Zgłoś