Dodaj do ulubionych

zalosne!!!

IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.11.04, 00:23
nie moge pojac kogo moze interesowac kolor samolotu jakim przylecial do
Polski Jan Kulczyk i to czy na pokladzie byl sam, z zona czy z cala rodzina!
opamietajmy sie! do wyznaczonego terminu przesluchania Jan Kulczyk moze
przebywac na Florydzie, w Budapeszcie albo w Luboniu i nikogo nie powinno to
ekscytowac!! sadze ze to w jaki sposob polska prasa relacjonuje cala sprawe
jest zalosny i godny tanich brukowcow.. absolutny brak profesjonalizmu..
Obserwuj wątek
    • carrramba Re: zalosne!!! 09.11.04, 00:32
      Gość portalu: karolina napisał(a):

> nie moge pojac kogo moze interesowac kolor samolotu jakim przylecial do
      > Polski Jan Kulczyk i to czy na pokladzie byl sam, z zona czy z cala rodzina!
      > opamietajmy sie! do wyznaczonego terminu przesluchania Jan Kulczyk moze
      > przebywac na Florydzie, w Budapeszcie albo w Luboniu i nikogo nie powinno to
      > ekscytowac!! sadze ze to w jaki sposob polska prasa relacjonuje cala sprawe
      > jest zalosny i godny tanich brukowcow.. absolutny brak profesjonalizmu..

To prawda, może przebywac gdzie chce wink Ale tak wygladają media na całym
      świecie, nie tylko w Polsce smile)
      • Gość: jot-23 golfster kulczyka IP: *.nyc.rr.com 09.11.04, 03:41
        > To prawda, może przebywac gdzie chce wink Ale tak wygladają media na całym
        > świecie, nie tylko w Polsce smile)

nie, to jest wlasnie specyfika polskich mediow... nigdzie na swiecie, nie
        wymienia sie z takim namaszczeniem marek samochodow bioracych udzial w
        wypadkach...to jest jakies chore...sprawa kulczyka to pochodna tego fetyszu
        • Gość: Abi Miła Karolino! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 16:07
          Życie to nie sułtański krem. ( smile )
          Zainteresowanie Kulczykiem to fragment "polskiej polityki". Aktualnie uprawia
          się polowanie z nagonką na czerwonych w związku z czym każdy chwyt jest
          dozwolony. Jeżeli mogą "wybrańcy narodu" to dlaczego dziennikarze mają
          być "gorsi"? Dziś Kulczyk ujawnił, że Giertych obiecywał mu bezpieczeństwo za
          jakieś kwity które będą kompromitowały Kwaśniewskiego. I co? I nic!!!
          To dlaczego dziennikarze nie mogą też szukać takich kwitów? Zwłaszcza, że mają
          poczucie bezkarności. Tak jak Giertych.
          I nie jest prawdą, że tak wyglądają media na całym świecie. To kłamstwo. W
          normalnych krajach obok poważnej, szanującej się prasy istnieje cała strefa
          tzw. bulwarówki. Wygląda na to, że w Polsce istnieje tylko bulwarówka.
          • Gość: wikul Re: Miła Karolino! IP: *.acn.waw.pl 09.11.04, 21:22
            Gość portalu: Abi napisał(a):

> Życie to nie sułtański krem. ( smile )
            > Zainteresowanie Kulczykiem to fragment "polskiej polityki". Aktualnie uprawia
            > się polowanie z nagonką na czerwonych w związku z czym każdy chwyt jest
            > dozwolony. Jeżeli mogą "wybrańcy narodu" to dlaczego dziennikarze mają
            > być "gorsi"? Dziś Kulczyk ujawnił, że Giertych obiecywał mu bezpieczeństwo za
            > jakieś kwity które będą kompromitowały Kwaśniewskiego. I co? I nic!!!
            > To dlaczego dziennikarze nie mogą też szukać takich kwitów? Zwłaszcza, że
            mają
            > poczucie bezkarności. Tak jak Giertych.
            > I nie jest prawdą, że tak wyglądają media na całym świecie. To kłamstwo. W
            > normalnych krajach obok poważnej, szanującej się prasy istnieje cała strefa
            > tzw. bulwarówki. Wygląda na to, że w Polsce istnieje tylko bulwarówka.

Biedny ten czerwony Kulczyk. Bardzo go Abi żal. Pobalował pare razy z Wołodią,
            kawalek Polski chciał sprzedać, Kwaśniewskiego w to wciągnąć a ci podli
            prawicowcy zaraz na niego. Wszystko chcą wiedzieć. A on niewinny jak baranek.
            Intencje szlachetne miał zawsze. Abp.Paetza bronił do upadlego. Biedny, oj
            biedny.
            • Gość: Abi Re: Miły wikulu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:10
              Nazywając Kulczyka biednym zupełnie się wygłupiłeś!
              A mnie go żal tak samo jak kazdego innego człowieka na którego poluje się z
              nagonką. Może i dlatego Kulczykowi było żal Paetza?
              • Gość: sffinx Re: Abi. Miły wikulu! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.11.04, 22:23
                Z tym "biedny" to była ironia, bo napewno wikulowi nie chodziło kase.
                Ty za to przesadzasz z tą nagonką. Człowiek uczciwy, który niczego się nie obawia nie wyjeżdża z kraju, i nie choruje w okolicznościach co najmniej dwuznaczych. Nie obawia się o swoje życie, bo któż na nie dybie. Jezeli jednak tak, to znaczy że z niezłym towarzystwem się zadawał. To jak to jest z tą jego uczciwością ?
                Na Kluskę też napadli. Zachował się jak człowiek rzetelny i takim się okazał.
                • Gość: Abi sffinksie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:32
                  Jednak lepiej wypadasz jak milczysz. Twoja argumentacja przypomina mi taką
                  anegdotę: pyta policjant bandziora - dlaczego go zabiłeś? Bo uciekał -
                  odpowiada bandzior.
                  Każdy człowiek ma prawo do obrony. Kazdy ma prawo używać środków
                  proporcjonalnych do zagrożenia. I do własnych mozliwości. Kulczyk zrobił to na
                  co go było stać.
                  A co do nagonki. To chyba Ty przesadzasz. Albo nie chcesz widzieć co się dzieje.
                  A jak oceniasz "propozycję" Giertycha złożoną Kulczykowi?
                  • gini Re: sffinksie! 09.11.04, 22:35

> Jednak lepiej wypadasz jak milczysz. Twoja argumentacja przypomina mi taką
                    > anegdotę: pyta policjant bandziora - dlaczego go zabiłeś? Bo uciekał -
                    > odpowiada bandzior.
                    > Każdy człowiek ma prawo do obrony. Kazdy ma prawo używać środków
                    > proporcjonalnych do zagrożenia. I do własnych mozliwości. Kulczyk zrobił to
                    na
                    > co go było stać.
                    > A co do nagonki. To chyba Ty przesadzasz. Albo nie chcesz widzieć co się
                    dzieje
                    > .
                    > A jak oceniasz "propozycję" Giertycha złożoną Kulczykowi?

A byla jakas propozycja?Bo to wiemy tylko od pana Kulczyka .
                    Ja moge rowniez powiedziec, ze Abi mi cos tam proponowala.
                    I jaka nagonka?W koncu nikt na sile nie wysylal Kulczyka zeby spotykal sei z
                    Wolodia,Kulczyk jest swiadkiem, i skoro ma czyste sumienie, to powinien sie
                    stawic, a nie strugac idiote.
                    • Gość: Cmok Oto smierdzace scirewo gini ktore ujawnia osobiste IP: 62.39.107.* 11.11.04, 21:24
                      dane uczestnikow tgeo forum. nawet wasze rodziny nie sa bezpieczne. Ot, taka
                      lajdaczka tfu!
                  • Gość: sffinx Re: Abi !!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.11.04, 23:02
                    "Kulczyk zrobił to na co go było stać."

No właśnie - cóż tu dodawać. Nikt mu prawa do obrony nie odbiera. Jednak sposób tej obrony to sprawa KLASY. Ty widzę tego nie rozumiesz.

"A jak oceniasz "propozycję" Giertycha złożoną Kulczykowi?"
                    A skąd u Ciebie ta pewność, że tak było ?

Kulczyk np: kłamał,że we Wiedniu owego dnia tylko raz spotkał sie z Ałganowem [ściema że nie wiedział z kim sie spotyka to inna bajka] a raporty stosownych służb oraz "organizatorzy" tego spotkania mówią - dwa razy. Mówili o tym przed Komisją, i także Siemiątkowski. Czyli wzorcem prawdomówności to on nie jest.

Oj Abi, Abi anegdotką trafiłaś jak nie przymierzając gołąb na parapet.
                    Ale skoro lubisz to napisze Ci tak:

Lepiej nie odezwać się wcale i wydać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
                    MARK TWAIN
              • Gość: # A mi żal Abi.../nt IP: *.finemedia.pl 09.11.04, 22:29
                • gini Re:Biedny Kulczyk biedny 09.11.04, 22:32
                  Nawet za lunch w Wiedniu nie mogl zaplacic, zabral ze soba specjalnie Zagla z
                  Kuna zeby zaplacili.
                  Jakby mial na lunch to by ich nie ciagnal do tego Wiednia.
                  • Gość: Abi Biedna gini, biedna.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:45
                    I wymaga współczucia, bo widzi tylko na jedno oko. Lewe. Prawe ma wybite albo
                    zamalowane. Na czarno.
                    Propozycji Gertycha nie było, bo mówi o niej tylko Kulczyk. Jakby było
                    odwrotnie to ho ho! Do pudła! Oczywiście Kulczyka, bo taki bogaty! Drań!
                    • gini Re: Biedna gini, biedna.... 09.11.04, 22:59

> I wymaga współczucia, bo widzi tylko na jedno oko. Lewe. Prawe ma wybite albo
                      > zamalowane. Na czarno.
                      > Propozycji Gertycha nie było, bo mówi o niej tylko Kulczyk. Jakby było
                      > odwrotnie to ho ho! Do pudła! Oczywiście Kulczyka, bo taki bogaty! Drań!

Ja nie twierdze, ze nie bylo, wiem o niej tylko z jednostronnego oswiadczenia
                      pana Kulczyka, wiec co mam oceniac?
                      Przeciez ja nic o jego bogactwie nie pisze, zauwazylam nawet, ze biedny
                      czlowiek musi byc, skoro go nie stac by zaplacic za lunch.
                      Wspolczuje mu serdecznie.
              • Gość: wikul Miła Abi ! IP: *.acn.waw.pl 09.11.04, 23:05

> Nazywając Kulczyka biednym zupełnie się wygłupiłeś!
                > A mnie go żal tak samo jak kazdego innego człowieka na którego poluje się z
                > nagonką. Może i dlatego Kulczykowi było żal Paetza?

Chyba to jednak ty się wygłupiłaś nie rozpoznając prostej ironii. Może ci go
                być żal, twoja sprawa, twoja wrażliwość. Tylko nie dorabiaj do tego ideologii.
                Nikt na niego nagonki nie robił, nawet wtedy gdy kombinował z przetargami na
                samochody czy gdy sprzedawał (wbrew umowie) akcje które kupił jako
                uprzywilejowane. Kulczyk jest konformista i oportunistą. Żaden kolor, żadna
                profesja, żadna nacja go nie brzydzi. Żadne znajomosci nie zniechęcają. Szpieg,
                skorumpowany polityk, zeświniony biznesmen. Byle interes sie krecił.
                Gratuluję idola !
          • Gość: czerwony kapturek Re: Miła Karolino! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:45
            " Dziś Kulczyk ujawnił, że Giertych obiecywał mu bezpieczeństwo za
            jakieś kwity które będą kompromitowały Kwaśniewskiego."

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ujawnił w czasie gdy gra na zwłokę. Teraz gdy naprawdę zrobiło się już ciepło.
            Wcześniej nie ujawniał natychmiast bo był widocznie zajęty a potem to chyba
            zapomniał. Teraz przypomniał sobie.
            Takie to bajki dla idiotów.
            • Gość: Abi Kapturku! Zmień kolor! Czerwony nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:50
              na czasie!
              Założę się, że pod kapturkiem kryje się blondynka. Pomyślała, że bajka jest dla
              niej!smile
              • Gość: czerwony kapturek Re: Kapturku! Zmień kolor! Czerwony nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:57
                "Założę się, że pod kapturkiem kryje się blondynka. Pomyślała, że bajka jest
                dla
                niej!smile "

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

To prawda że bajka była bez wątpienia dla blondynek.
    • daniel.jed Re: zalosne!!! 09.11.04, 22:54
      Chyba żadne bajki, bo spuścił łeb i nie protestował. Pewnie był na Jasnej Górze
      przejazdem i spotkał przypadkiem Kulczyka. Trzeba będzie powołać w tym celu
      komisję śledczą. He,he,he.
      • Gość: Abi Re: zalosne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 23:04
        Oczywiście! Tylko blondynka mogła pomyślec, ze to dla niej bajka.
    • a.adas Re: zalosne!!! 09.11.04, 23:07
      ja czegoś nie rozumiem
      Kulczyk nie wiedział ze Ałganow, z trudem pamiętał kto to Ałganow
      Polsce nie zaszkodził, kupował drogo i sprzedawał ze stratą
      świety polskiego biznesu
      prawy, czysty jak łza, jedyny człowiek w polskim bagnie
      nie ma nic do ukrycia

To czego on się do cholery boi? Przecież zawsze był w porządku... Kto go chce
      zabić. Chyba nie Giertych z Wassermanem? I za co?
      • Gość: wikul Re: zalosne!!! IP: *.acn.waw.pl 09.11.04, 23:12
        a.adas napisał:

> ja czegoś nie rozumiem
        > Kulczyk nie wiedział ze Ałganow, z trudem pamiętał kto to Ałganow
        > Polsce nie zaszkodził, kupował drogo i sprzedawał ze stratą
        > świety polskiego biznesu
        > prawy, czysty jak łza, jedyny człowiek w polskim bagnie
        > nie ma nic do ukrycia
        >
        > To czego on się do cholery boi? Przecież zawsze był w porządku... Kto go chce
        > zabić. Chyba nie Giertych z Wassermanem? I za co?

Obawiam się że Abi może cię nie zrozumieć. Ona jest śmiertelnie poważna.
        • Gość: Abi Re: zalosne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 23:49
          No nie, wikulu, tylko nie to! Taka poważna to ja nie jestem. Może tak wypadam
          na tle niepoważnych komentarzy ale to nie moja wina! I nie przypisuj mi takiego
          idola jak Kulczyk, bo oberwiesz!
          Ludzie! Czy wy naprawdę nie widzicie co jest grane? Kulczyk nie chce się
          przyznać, ze wiedział, ze spotyka się z Ałganowem ( a wiedział ponad wszelką
          wątpliwość!) bo w ten sposób pogrąża swojego przyjaciela Kwaśniewskiego.
          Spotkał się z nim nie jak z agentem rosyjskim tylko chcial zrobić z nim
          interes. Ale zapomniał (albo mu to wówczas wisiało) ze Ałganow to jest "demon"
          polskiej polityki i za jakiś czas, wyciągną mu tę
          sprawęjako "szpiegostwo" "zdradę" i takie inne bzdety.
          Kulczyk nie broni siebie (jemu nic nie grozi!!!) tylko Kwaśniewskiego, bo
          prawicy nie chodzi przecież o Kulczyka tylko właśnie o prezydenta!
          W ten sposób prawica po raz drugi chce wykorzystać Ałganowa przeciwko lewicy
          (po raz pierwszy przy sprawie Olina) co jest dowodem na to, że tylko naiwni
          mogą mysleć, ze chodzi tu o "oczyszczenie", "prawdę" "ochronę interesów
          Państwa" itd! To element walki politycznej (znów wyjątkowo brudnej ze strony
          prawicy) i określenie "nagonka" jest tu bardzo łagodne.
          Wierzę w 100% Kulczykowi, gdy opowiada, jak Gertych złożył mu znaną już
          propozycję. Naiwny Gertych powiedział wprost o co chodzi!!!
          I nie czepiajmy się Kulczyka, bo on jest Bogu ducha winny, po prostu zachowuje
          się lojalnie wobec prezydenta. Ciekaw jestem, jak długo?
          A tak przy okazji - nie uwazajcie naiwnie Kulczyka za "czerwonego"! On gromadzi
          swoją fortunę od wielu lat, pod różnymi rządami. Także prawicowymi.
          • gini Re: zalosne!!! 10.11.04, 00:05

> No nie, wikulu, tylko nie to! Taka poważna to ja nie jestem. Może tak wypadam
            > na tle niepoważnych komentarzy ale to nie moja wina! I nie przypisuj mi
            takiego
            >
            > idola jak Kulczyk, bo oberwiesz!
            > Ludzie! Czy wy naprawdę nie widzicie co jest grane? Kulczyk nie chce się
            > przyznać, ze wiedział, ze spotyka się z Ałganowem ( a wiedział ponad wszelką
            > wątpliwość!) bo w ten sposób pogrąża swojego przyjaciela Kwaśniewskiego.
            > Spotkał się z nim nie jak z agentem rosyjskim tylko chcial zrobić z nim
            > interes. Ale zapomniał (albo mu to wówczas wisiało) ze Ałganow to
            jest "demon"
            > polskiej polityki i za jakiś czas, wyciągną mu tę
            > sprawęjako "szpiegostwo" "zdradę" i takie inne bzdety.
            > Kulczyk nie broni siebie (jemu nic nie grozi!!!) tylko Kwaśniewskiego, bo
            > prawicy nie chodzi przecież o Kulczyka tylko właśnie o prezydenta!

A co prezydent w tym wszystkim robi?Skoro jest czysty, to po co mu obrona
            Kulczyka?

> W ten sposób prawica po raz drugi chce wykorzystać Ałganowa przeciwko lewicy
            > (po raz pierwszy przy sprawie Olina) co jest dowodem na to, że tylko naiwni
            > mogą mysleć, ze chodzi tu o "oczyszczenie", "prawdę" "ochronę interesów
            > Państwa" itd! To element walki politycznej (znów wyjątkowo brudnej ze strony
            > prawicy) i określenie "nagonka" jest tu bardzo łagodne.

To na kogo ta nagonka?Na Kulczyka, na prezydenta czy na lewice, bo juz sie
            pogubilam.

> Wierzę w 100% Kulczykowi, gdy opowiada, jak Gertych złożył mu znaną już
            > propozycję. Naiwny Gertych powiedział wprost o co chodzi!!!

Alez Twoje prawo, mozesz wierzyc, wiara ponoc przenosi gory.
            Szkoda, ze Kulczyk nie mial ze dwoch magnetofonow.

> I nie czepiajmy się Kulczyka, bo on jest Bogu ducha winny, po prostu
            zachowuje
            > się lojalnie wobec prezydenta. Ciekaw jestem, jak długo?

A co prezydent ma z tym wspolnego?I zdaje sie, ze pan prezydent jest jakos nie
            bardzo czysty skoro Kulczyk musi go wlasna piersia bronic.

> A tak przy okazji - nie uwazajcie naiwnie Kulczyka za "czerwonego"! On
            gromadzi
            >
            > swoją fortunę od wielu lat, pod różnymi rządami. Także prawicowymi.

Co to za fortuna, skoro Zagiel z Kuna za lunch musza placic.
            I chorowity taki, widac nawet na dobrego lekarza go nie stac.
          • Gość: wikul Re: zalosne!!! IP: *.acn.waw.pl 10.11.04, 00:40

> No nie, wikulu, tylko nie to! Taka poważna to ja nie jestem. Może tak wypadam
            > na tle niepoważnych komentarzy ale to nie moja wina! I nie przypisuj mi
            takiego
            >
            > idola jak Kulczyk, bo oberwiesz!
            > Ludzie! Czy wy naprawdę nie widzicie co jest grane? Kulczyk nie chce się
            > przyznać, ze wiedział, ze spotyka się z Ałganowem ( a wiedział ponad wszelką
            > wątpliwość!) bo w ten sposób pogrąża swojego przyjaciela Kwaśniewskiego.
            > Spotkał się z nim nie jak z agentem rosyjskim tylko chcial zrobić z nim
            > interes. Ale zapomniał (albo mu to wówczas wisiało) ze Ałganow to
            jest "demon"
            > polskiej polityki i za jakiś czas, wyciągną mu tę
            > sprawęjako "szpiegostwo" "zdradę" i takie inne bzdety.
            > Kulczyk nie broni siebie (jemu nic nie grozi!!!) tylko Kwaśniewskiego, bo
            > prawicy nie chodzi przecież o Kulczyka tylko właśnie o prezydenta!
            > W ten sposób prawica po raz drugi chce wykorzystać Ałganowa przeciwko lewicy
            > (po raz pierwszy przy sprawie Olina) co jest dowodem na to, że tylko naiwni
            > mogą mysleć, ze chodzi tu o "oczyszczenie", "prawdę" "ochronę interesów
            > Państwa" itd! To element walki politycznej (znów wyjątkowo brudnej ze strony
            > prawicy) i określenie "nagonka" jest tu bardzo łagodne.
            > Wierzę w 100% Kulczykowi, gdy opowiada, jak Gertych złożył mu znaną już
            > propozycję. Naiwny Gertych powiedział wprost o co chodzi!!!
            >I nie czepiajmy się Kulczyka, bo on jest Bogu ducha winny, po prostu zachowuje
            > się lojalnie wobec prezydenta. Ciekaw jestem, jak długo?
            >A tak przy okazji - nie uwazajcie naiwnie Kulczyka za "czerwonego"! On gromadzi
            > swoją fortunę od wielu lat, pod różnymi rządami. Także prawicowymi.

Cieszę się że nie jest twoim idolem ale wyczuwam nieszczerość skoro piszesz
            z taką pewnościa że jest niewinny. Na temat koloru Kulczyka napisałem więcej na
            innym wątku, nie chce mi sie powtarzać. Gdy trzeba było bronił abpa Paetza, gdy
            trzeba było spotykał sie z Millerem czy Kwaśniewskim. Kulczyk jest konformistą
            i oportunistą dla którego kolor, profesja, interes Polski, dobra opinia
            rozmówcy czy takie tam, są nieważne. Najważniejszy jest interes własny.
            Nagonka prawicy ? A Siemiatkowski to z prawicy ? Słyszałaś co mówił ?
            Pożyjemy, zobaczymy co jeszcze wylezie.
            • Gość: Abi Re: zalosne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 21:10
              Czekajmy! Nie pisałem, że Kulczyk jest niewinny. To nie jest kategoria winy lub
              kary! Kulczyk robi interesy i tyle! Zarzucanie mu szpiegostwa jest paranoją. On
              jest od forsy a nie od tajemnic. Od tego są politycy i urzędnicy.
              Ale "propozycja" Gertycha to już coś zupełnie, zupełnie innego. Rozumiem, że o
              tym wolisz nie mówić. Dobra! Poczekajmy.
              • Gość: domcio Re: zalosne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 21:19
                Ludzie, przecież Kulczyk to jest koles z dawnych służb któremu towarzysze (
                dając na początek milion dolców porzyczonych w Moskwie ) powiedzieli: a ty
                Jasiu bedziesz robił za biznesa. Cynk dostaniesz kiedy trzeba bedzie, a dzialke
                bedziesz odpalał. Podobnie jak SB-ek Gawronik. Tyle.
                • Gość: Abi Żałosny domcio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 21:29
                  Domcio! Zostań w domciu i nie piernicz głupot!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka