Dodaj do ulubionych

50 ambasadorow kiepskiej nowiny

14.03.24, 09:02
ktora jest brak zgody miedzy prezydentem a premierem. Odwolanie tylu ambasadorow to wrzask medialny. Taki wrzask, ze dochodzi nawet do ruskich mordercow masowych, ktorzy sobie zacieraja rece ubrudzone we krwi niewinnych.

To ze poprzednie wladze kierowaly sie przy nominacjach wiernopoddanczoscia to temat na inne opowiadanie. Takie ze spokojnych czasow.

PF
Obserwuj wątek
    • ireneo Re: 50 ambasadorow kiepskiej nowiny 14.03.24, 09:15
      polski_francuz napisał:

> ktora jest br
      > ak zgody miedzy prezydentem a premierem.
      Odwolanie tylu ambasadorow to wr
      > zask medialny. Taki wrzask, ze dochodzi nawet do ruskich mordercow masowych, kt
      > orzy sobie zacieraja rece ubrudzone we krwi niewinnych.
      >
      > To ze poprzednie wladze kierowaly sie przy nominacjach wiernopoddanczoscia to t
      > emat na inne opowiadanie. Takie ze spokojnych czasow.
      >
      > PF
      +++++ +++
      Jest ocxywistą oczywistością, ze ze zmuaną władzy zmienia się ministrów. To staniwiska polityczne mające kontrolować realizację strategii nowego rządu. To samo należy do.ambasadora. Idiota upierałby się pozostawić do tej kontroli przeciwników politycznych. Personel obsługi bez prawa do decyzji to inne zagadnienie i fachowcy zazwyczaj zostają chyba ze trzeba komuś z polityków dać dorobić.
    • oleg3 Re: 50 ambasadorow kiepskiej nowiny 14.03.24, 09:44
      "Komunikat MSZ i nagłówki mediów o odwołaniu 50 ambasadorów to czysta niewiedza albo dezinformacja. Zgodnie z art. 39 ust. 1 ustawy o służbie zagranicznej ambasadora mianuje i odwołuje Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej na wniosek ministra właściwego do spraw zagranicznych, zaakceptowany przez Prezesa Rady Ministrów. Wniosek MSZ bez zgody Prezydenta jest wyłącznie świstkiem papieru. Prawo jest w tej kwestii całkowicie jasne" - stwierdził wykładowca akademicki Michał Sopiński.
      • ireneo Re: 50 ambasadorow kiepskiej nowiny 14.03.24, 09:59
        oleg3 napisał:

> "Komunikat MSZ i nagłówki mediów o odwołaniu 50 ambasadorów to czysta niewiedza
        > albo dezinformacja. Zgodnie z art. 39 ust. 1 ustawy o służbie zagranicznej amb
        > asadora mianuje i odwołuje Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej na wniosek minis
        > tra właściwego do spraw zagranicznych, zaakceptowany przez Prezesa Rady Ministr
        > ów. Wniosek MSZ bez zgody Prezydenta jest wyłącznie świstkiem papieru. Prawo je
        > st w tej kwestii całkowicie jasne" - stwierdził wykładowca akademicki Michał So
        > piński.
        +++++ +++
        DługoPIS "powołuje" na wniosek premoers. co jedt formalnym aktem. Sam nie moze mianować nawet swojego stryja. To ze nie chve zatwierdzić słusznych nominacji jest działaniem wprost przeciwko rządowi. Podob ie hak wtedy gdyby nie chciał dać powołania ministrom bo nie z PISu. Trzeba mieć rozum kaczki żeby przeciwna partia, przegrana uzurpilowało sobie prawo do ustawiania rządowi kadr, a potem występowała o wotum zaufania z powodu złego egzekwowania zadań od tych kadr.
        • oleg3 Re: 50 ambasadorow kiepskiej nowiny 14.03.24, 10:10
          Jasne. Nowy ambasador RP przedstawi listy uwierzytalniące od redakcji GW.
          • ireneo Re: 50 ambasadorow kiepskiej nowiny 14.03.24, 10:26
            oleg3 napisał:

> Jasne. Nowy ambasador RP przedstawi listy uwierzytalniące od redakcji GW.
            >
            +++++ +++
            Toż o tym nalisałem, towarxysxu, ze to jak zamach stanu. Takim jest torpedowsnie pracy rządu. Ten reprezentume większość narodu. Przez rok będą reprezentanci rzadu RP, a nie długoPISa w niższej dyplomatycznej randze. Wąsika by zatwierdził, Kamińskiego też i innych co opluwali "rudego" i jego program inny niż przegrany dojny.
            • oleg3 Re: 50 ambasadorow kiepskiej nowiny 14.03.24, 10:36
              Nie wiem z jakiego edytora korzystasz. Teksty wyglądają na napisane przez małpę. Zrozumiałem:

> Ten reprezentume większość narodu.

To oczywisty fałsz.
              • ireneo Re: 50 ambasadorow kiepskiej nowiny 14.03.24, 12:35
                oleg3 napisał:

> Nie wiem z jakiego edytora korzystasz. Teksty wyglądają na napisane przez małp
                > ę. Zrozumiałem:
                >
                > > Ten reprezentume większość narodu.
                >
                > To oczywisty fałsz.

+++++ +++
                Zamiast sie pytać, co byloby robotą głupiego, to wyjaśnię ten fałsz eksperta od mowy małp, nie pytając jaki to orangutan cie hodował.
                Jeśli dał krzyżyki na po, no to nie chviał dawać krzyżyka na zlodziejskość dojną. JEŚLI kto dał krzyżyk na trzecią drogę, lewice to nie chciał dać na kurdupla i piątą lekcje urojeń dostojnych tęgości. I tsk wyszło, że kolesiowska mafia dostała sromotne lanie od większoći narodu. DługoPIS też, a bardzo prawdopodobne, ze to przez jego debilstwo reszta zaliczyla padaczkę. Wiadomym większości, że to podnóżek i przydupas kurdupla oraz patron zbrodniarzy.
                • oleg3 Re: 50 ambasadorow kiepskiej nowiny 14.03.24, 12:42
                  Serio? Żart? Może lekarz ci zalecił?
                  • ireneo Re: 50 ambasadorow kiepskiej nowiny 14.03.24, 13:03
                    oleg3 napisał:

> Serio? Żart? Może lekarz ci zalecił?
                    ++++( +++
                    a tu już klasyka rozmowy z pisankami. Choć idzie na lepsze,
                    bo wcześniej, taki zepchnięty do klatki
                    z trudem łykając powietrze
                    zdradzał profesje mojej matki.
                    No cóż, kiedy pusta argumentów łepetyna wyjałowiona, to sie chwyta ad personam.
                    Wesołe jesteśta parafiany tą lekkością ilorazu😃😂😃
                    • oleg3 Re: 50 ambasadorow kiepskiej nowiny 14.03.24, 13:05
                      Oooo. Edytor ci się naprawił.

No to powiedz mi , kto w RP mianuje ambasadorów.
                      • ireneo Re: 50 ambasadorow kiepskiej nowiny 14.03.24, 13:18
                        oleg3 napisał:

> Oooo. Edytor ci się naprawił.
                        >
                        > No to powiedz mi , kto w RP mianuje ambasadorów.
                        +++++ +++
                        a co, czytać nie potrafi. ireneo wszystko tu wytłumaczył jakby siedmiolatkowi. Trybisz tępo, nawet tępiej od penelopy😃, od carycy toże
                        • oleg3 Re: 50 ambasadorow kiepskiej nowiny 14.03.24, 13:26
                          He, hee.
                          Tusk nie może mianować ambasadora!

Nie może też mianować generała, sędziego czy profesora.

Masz jeszcze koszulkę OTUA?
                          • ireneo Re: 50 ambasadorow kiepskiej nowiny 14.03.24, 13:49
                            oleg3 napisał:

> He, hee.
                            > Tusk nie może mianować ambasadora!
                            >
                            > Nie może też mianować generała, sędziego czy profesora.
                            >
                            > Masz jeszcze koszulkę OTUA?
                            +++++ +++
                            pomogę ci w związku z intelektualną ulomnością. Powoływanie i odwoływanie jest kompetencją długoPISa, a nie premiera i za to mu płacimy. Premier i odpowiedni minister ma za zadanie wnioskować o powołanie na stanowisko i z tego są rozliczani. Wyznaczeni podlegają szefowi MSZ i za ich pracę (tu ambasadorzy) on odpowiada a nie strażnik żyrandoli.
                            Jeśli polska pyza nie będzie się z obowiązków wywiązywala (mianowanie wnioskowanych) no to premier będzie mógł zanosić mu paczki, za swoje, oczywista oczywistość. I tak mu dopomósz buk.

• oleg3 Re: 50 ambasadorow kiepskiej nowiny 14.03.24, 14:15
                              ireneo napisał:

> pomogę ci w związku z intelektualną ulomnością. Powoływanie i odwoływanie jest
                              > kompetencją długoPISa, a nie premiera

Kto z nas ma zatem ułomności intelektualne?

Cytat
                              Powoływanie i odwoływanie jest kompetencją długoPISa, a nie premiera

• sz0k ten ireneo to wygląda na autorski projekt GenAI 14.03.24, 14:15
                made by GWno. Jak wiele rzeczy tam zrobiony przez stażystów po psychologii, humanie, czy tam innym ASP, którzy myśleli że AI to od Artificial Idiot.

oleg3 napisał:

> Nie wiem z jakiego edytora korzystasz. Teksty wyglądają na napisane przez małpę
                • ireneo Re: ten ireneo to wygląda na autorski projekt Gen 14.03.24, 14:47
                  sz0k napisał:

> Mało wiedzy oddala od Boga. Dużo wiedzy sprowadza do Niego z powrotem."
                  Ludwik Pasteur
                  +++++ +++
                  Filozof z niego kiepski był, a nawet żaden co nie przeszkadzalo mu zajmować się jadem.
                  GDYBY zechciał w tych reigiach pogrzebać to znalazłby zależność redukowania bogów wraz ze wzrostem rozwoju nauki i wiedzy.
                  Ot choćby bóg piorunów. Dziś zbędny bo nawet Pasteur, gdyby miał wiedzę, takim bogiem mógłby zostać. Każdy bóg był odpowiedzią na brak wiedzy, na przykład o deszczu, tęczy, wietrze.
                  Piłsudski postawił tezę, ze religia jest dla ludzi bez rozumu. Liczni wracają (często a nawet zazwyczaj wysiłkiem bliskich i wtedy gdy już sami mało kontaktują. Często kierowani strachem jaki przed agonią paraliżuje większość, póki resztek świadomości.
                  ""Nauka uwolniła człowieka od lęku przed bogami"
                  Lukrecjusz"
                  +++++ +++
                  Nie trzeba być mądrym, aby wierzyć. Wystarczy być ledwie głupim, jako że nauka i wiara to nie para.
                  (ireneo, Listy do Paciorków i.Koronek, 14;3).
    • boomerang Re: 50 ambasadorow kiepskiej nowiny 14.03.24, 21:47
      Ambasada polska w Australii nie ma dla mnie żadnego znaczenia, a inne jeszcze mniej dla mnie znaczą.
      • polski_francuz Wina stolicy 15.03.24, 12:31
        boomerang napisał:

" Ambasada polska w Australii nie ma dla mnie żadnego znaczenia, a inne jeszcze mniej dla mnie znaczą."

Zgaduje, ze jest w Canberze...a kto jezdzi do Canberry? Trzebaby przeniesc wasza stolice do Malborku albo do Sydnejskasmile

PF
        • boomerang Re: Wina stolicy 15.03.24, 22:26
          W Sydney jest konsulat. Praca tam to niezła fucha dla nierobów po miękkich studiach. Dawno temu chciałem nawet tam wejść do środka żeby zagłosować na Tymińskiego, ale mi nie pozwolili, bo nie miałem polskiego paszportu, a poza tym byłem z pieskiem. Piesek już nie żyje, Wałęsa przegrał w totolotka, a ja paszportu dalej nie mam.
          • polski_francuz Re: Wina stolicy 16.03.24, 09:08
            boomerang napisał:

" W Sydney jest konsulat. ... Dawno temu chciałem nawet tam wejść do środka żeby zagłosować na Tymińskiego, ale mi nie pozwolili, bo nie miałem polskiego paszportu, a poza tym byłem z pieskiem. ...a ja paszportu dalej nie mam."

Znam ten bol. Podwojne obywatelstwo to nie jest prosta sprawa i nielatwo to potwierdzic papierami. Najlepiej isc do konsulatu poki paszport jest jeszcze wazny. Przepisy przepisami a pracownicy konsulatu pracownikami. U nas polska ambasada jest w Paryzewie niedaleko Pol Elizejskich i wizey Eiffla.

PF
            • boomerang Re: Wina stolicy 16.03.24, 09:15
              > Podwojne obywatelstwo to nie jest prosta sprawa i nielatwo to potwierdzic papierami.

Bardzo łatwo to potwierdzić, tylko po co. Trzeba być lojalnym wobec kraju który cię karmi.
              • polski_francuz Lojalnosc 16.03.24, 11:08
                boomerang napisał:

"Trzeba być lojalnym wobec kraju który cię karmi."

I tego co cie wyksztalcil.

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka