dachs 24.09.08, 17:10 PiS widzi świat w dużym zbliżeniu, w wycinkach, którym przygląda się krytycznie i nieufnie. No i nic dziwnego, że wychodzi taki obraz. -- Socyjalizm każdemu równo nosa utrze, bogatych zdusi jutro - a biednych ... pojutrze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xenocide Re: Tymczasem świat jest taki :) 25.09.08, 07:39 dachs napisał: A tak widzi PIS PO z 40% poparcia wedlug Rzepy. > > ps. Dachs kiedy PO otworzy archiwa IPN tak jak obiecywala w wyborach ? Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Tymczasem świat jest taki :) 28.09.08, 22:03 xenocide napisał: > ps. Dachs kiedy PO otworzy archiwa IPN tak jak obiecywala w wyborach ? www.polskatimes.pl/stronaglowna/49463,platforma-wrzuci-87-km-teczek-bezpieki-do-internetu,id,t.html Do listopada juz nie tak daleko wiec warto poczekac. Jesli PO to zrobi moze zdrowo zamieszac w szeregach PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
perla a tak w ogóle, to kto teraz Polską rządzi? 24.09.08, 18:09 polityką przestałem się interesować już dawno, a z ostatnich wyborów (chyba, że były potem jeszcze) kreskę Romkowi Giertychowi dałem bo z Lublina startował. Przeszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
perla widzisz Borsuk 25.09.08, 12:06 Romek potrzebny był, tak jak każdemu państwu i narodowi lekki nacjonalizm potrzebny jest. Romek jako minister oświaty bardzo dobry był. Starał się przywrócić autorytet zawodowi nauczyciela. Po latach nieszczenia nauczycieli przez Teleekspres i innych, skończyło się na włożeniu nauczycielowi kubła na głowę. To Romek w końcu za uczniów bandytów się wziął. W Polsce wszystko szargane zostało. Sutanna, mundur, nauczyciel, lekarz, rola ojca w rodzinie, no, wszystko co mogło autorytetem być. Romek starał się odwrócić to właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs widzisz Perła 28.09.08, 23:38 perla napisał: > W Polsce wszystko szargane zostało. Sutanna, mundur, nauczyciel, > lekarz, rola ojca w rodzinie, no, wszystko co mogło autorytetem > być. Tu się zgadzamy. > Romek starał się odwrócić to właśnie. Dobrymi chęciami piekło brukowane. Starać się to za mało, trzeba jeszcze to robić skutecznie. A Romek był hunwejbin i jak oni przejściowy. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: widzisz Perła 29.09.08, 00:03 > Dobrymi chęciami piekło brukowane. Starać się to za mało, trzeba >jeszcze to robić skutecznie. A Romek był hunwejbin i jak oni >przejściowy. Romek kopniaczkami PiS ustawiał, a ten PO, dzisiaj między nimi żadnej różnicy nie ma chyba w buzi, bo w postępowaniu giertychowa szkoła obowiązuje, podatki obniżane i likwidowane przez PiS, również, Platforma to w zasadzie administratorzy tego co miniona koalicja zdecydowała, bo sama żadnych ustaw nie przedstawia. A co do przyszłości Romka i przejściowości.... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5742782,Sukces_skrajnej_prawicy_wyborach_w_Austrii.html Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: widzisz Perła 29.09.08, 00:45 qwardian napisał: > podatki obniżane i likwidowane przez PiS, Mógłbys rozwnąć ten ciekawy temat, bo ja jakos nie zauważyłem tych zmian ? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: widzisz Perła 29.09.08, 08:05 > Mógłbys rozwnąć ten ciekawy temat, bo ja jakos nie zauważyłem tych > zmian ? 1.) Sejm pod koniec kadencji uchwalił nowelizację ustawy o podatku PIT, na mocy której osoby mające dzieci będą mogły odliczyć od podatku prawie 1200 zł na każde dziecko. 2.) Zniesiony podatek spadkowy. 3.) Uchwalony przez koalicję PiS SO LPR-u nowy podatek PIT obowiązujący od nowego roku 2009 w wysokości !8% i 32% (poprzedni 19%, 30%, 40%). Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: widzisz Perła 29.09.08, 19:08 qwardian napisał: > 1.) Sejm pod koniec kadencji uchwalił nowelizację ustawy o podatku > PIT, na mocy której osoby mające dzieci będą mogły odliczyć od > podatku prawie 1200 zł na każde dziecko. > > 2.) Zniesiony podatek spadkowy. > > 3.) Uchwalony przez koalicję PiS SO LPR-u nowy podatek PIT > obowiązujący od nowego roku 2009 w wysokości !8% i 32% (poprzedni > 19%, 30%, 40%). Rozczarowałeś mnie. Miałeś napisać jakie podatki zlikwidował PiS a napisałeś jakie podatki zlikwidował Sejm. Czy wg ciebie PiS = Sejm ? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: a tak w ogóle, to kto teraz Polską rządzi? 24.09.08, 19:12 perla napisał: > polityką przestałem się interesować już dawno, a z ostatnich wyborów > (chyba, że były potem jeszcze) kreskę Romkowi Giertychowi dałem bo z > Lublina startował. > Przeszedł? Oczywiscie, z polityki do kancelarii adwokackiej. Zaglądali do toreb, Zaglądali do waliz, Do dupy nie zajrzeli, A tam miałem socjalizm. M. Załuck Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg aaa...to dlatego nie przeszedł 25.09.08, 05:18 perla napisał: kreskę Romkowi Giertychowi dałem bo zwykle krzyżyki sie daje i szatan siedzący w komisji musiał głosy niekumatego elektoratu Romka po prostu uwalić, bo jak wiadomo szatany krzyża sie boją i nie tykałyby sie takiej karty A. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jak PiS widzi świat 24.09.08, 22:55 img156.imageshack.us/img156/7332/pisdh5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jak PiS widzi świat 24.09.08, 23:58 www.joemonster.org/filmy/11233/Z_kroniki_IPN_rzecz_o_Jaroslawie_Kaczynskim Odpowiedz Link Zgłoś
xenocide Re: Jak PiS widzi świat 25.09.08, 07:31 dachs napisał: > PiS widzi świat w dużym zbliżeniu, w wycinkach, którym przygląda się > krytycznie i nieufnie. No i nic dziwnego, że wychodzi taki obraz. Tak widzi PIS PO z 58% poparcia wedlug GW Odpowiedz Link Zgłoś