patience 25.10.08, 18:56 " popelnilem blad myslac, ze wolny rynek ureguluje dzialania bankow" ... i tyle by bylo na temat liberalizmu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pro100 Re: Greenspan: popelnilem blad 25.10.08, 19:30 patience napisała: > " popelnilem blad myslac, ze wolny rynek ureguluje dzialania bankow" > > ... i tyle by bylo na temat liberalizmu... > powiedz to sixpack joe. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Greenspan: popelnilem blad 25.10.08, 19:54 > powiedz to sixpack joe. a po co? Zarabiam w euro. Jestem zadowolona z rozwoju sytuacji, co mnie obchodza kredytobiorcy? Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: Greenspan: popelnilem blad 25.10.08, 20:24 patience napisała: > > powiedz to sixpack joe. > > a po co? Zarabiam w euro. Jestem zadowolona z rozwoju sytuacji, co mnie obchodz > a > kredytobiorcy? może miałby ochotę złożyć komuś wizytę i nie wie komu. podpowiedź, że do grynszpana skróciła by mu drogę i procesy myślowe. > Odpowiedz Link Zgłoś
aaki drobiazg. nie bedziemy tego wypominac 25.10.08, 19:58 to byłaby małostkowośc. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: drobiazg. nie bedziemy tego wypominac 25.10.08, 20:03 Bo ja wiem? Rynek jako regulacja? Co nieco sie wyraznie zmienilo... PS. Jestem za dalsza dewaluacja zlotowki, jeszcze gdzies o 30 proc. Rynek mieszkaniowy - jeszcze 40 proc za m/kw. Teraz nie warto kupowac, trzeba poczekac, az stanieje. Odpowiedz Link Zgłoś
piq możesz, kotuniu, uzasadnić... 26.10.08, 00:23 ...dlaczego jesteś za 30-procentową dewaluacją złotówki i JEDNOCZEŚNIE chcesz, by m kw. mieszkania staniał o 40%? A dlaczego w związku z tym, jako socyalistka na dodatek, chcesz inflacji, która, jak wiadomo, najsilniej uderza w najuboższych? Czy ty nie widzisz, kotuniu, jakie gigantyczne i wierutne bzdury wypisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
patience a mozesz ddzidziu uzasadnic 27.10.08, 17:49 Dlaczego twoim zdaniem - i komu - robia dobrze ceny nieruchomości wyższe niż w Tokio? Osobiście czekam na dołek, który jeszcze nie nastąpił. świetny moment na zakupy, tym razem w Polsce zamiast w Togo. A to oznacza, ze i podatki tu zostaną, nieprawdaż? PS. jak sie dławisz teraz kredytami, nie moja wina. Jakby tu elegancko. Przygłupy neoliberalne mają za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Greenspan: popelnilem blad 25.10.08, 21:40 patience napisała: > " popelnilem blad myslac, ze wolny rynek ureguluje dzialania bankow" > > ... i tyle by bylo na temat liberalizmu... > ====== Obawiam sie, ze tylko na razie. Za jakis czas znow odzyje albowiem zawsze beda istniec ludzie mogacy dorwac wieksza kase pod nieobecnosc kontroli. Przy pierwszym potknieciu ekonomii w "nowych czasach" natychmiast liberalowie podniosa krzyk, ze "NIE DZIALA!", i domagac sie beda likwidacji nadzoru. Zaden zlodziej nie lubi straznikow kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Bieniuchna 26.10.08, 07:12 benek231 napisał: > ...zawsze beda istniec ludzie mogacy dorwac wieksza kase pod > nieobecnosc kontroli. Zawsze beda istniec ludzie chcący dorwac wieksza kase poprzez sprawowanie kontroli. Taki system mielismy, nazywa sie socjalizm Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Bieniuchna 27.10.08, 17:55 > Taki system mielismy, nazywa sie socjalizm System który mieliśmy, nazywał sie komunizm. O socjalizmie w zwiazku z tym nie masz pojecia. Ale jest wolnosc. Zawsze mozesz wybrac Islandie i jej bankrutujace banki, zupelnie bez regulacji, tylko same z siebie i z rynku ) PS. Greenspan okazal sie debilem, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Bieniuchna 27.10.08, 19:37 pejszns naPiSala: Grynszpan debilem,ale za to pejszns geniuszem. I tak czymac. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Bieniuchna 27.10.08, 20:57 W Islandii od lat jest socjalizm. Wiec tyle by bylo na temat krytykowania kapitalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: Greenspan: popelnilem blad 25.10.08, 22:21 co, wolny rynek nie sprawdzil sie jako nadzorca? no to zwolnic go i wsadzic do pudla. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys6789 Greenspan - powinienem sie powiesic 27.10.08, 17:57 Greenspan - popelnilem bląd, już dawno powinienem się powiesić Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Greenspan - powinienem sie powiesic 27.10.08, 18:06 tygrys6789 napisał: > Greenspan - popelnilem bląd, już dawno powinienem się powiesić w sensie symbolicznym, rzeczywiscie powinien. M.in. za pyche dzieki ktorej nie przyjmowal do wiadomosci tego, co juz od mniej wiecej 10 lat mowili socjalisci, ze to sie walnie, i dlaczego. Ten kryzys byl do unikniecia, niestety, mielismy do czynienia z para-religijną sektą typu wyznawcy Balcerowicza, zresztą, swiezego chowu, jesli chodzi o liberalizm. Teraz Greenspan sie obrazil na wolny rynek, bo jego niewidzialna reka bynajmniej nie dziala na rzecz wzrostu gospodarek narodowych. Coz. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys6789 Re: Greenspan - powinienem sie powiesic 27.10.08, 18:15 Droga patience. Jeszcze poważniejszym przewinieniem Greenspana , jest posiadanie najbrzydszej żydowskiej twarzy świata ex equo z Tadeuszem Mazowieckim. Odpowiedz Link Zgłoś