Dodaj do ulubionych

Kolonoskopia

14.03.04, 14:17
Idę na nią jutro rano.
Lekarz pozwolił mi sie "czyścić" w domu. Kupiłem lek fortrans, rozpuściłem w 5 litrach wody mineralnej niegazowanej i siedzę i po trochę piję.
Wcześniej zrobiłem w szpitalu niezbędne badania tj. morfologia krwi, elektrolity, ekg, usg, konsultacja z internistą i anestezjologiem i do domu się czyścić.
Jutro o 7 rano mam się zameldować na chirurgii.
Wiem że niektórzy z Was już to przeżyli.
Czy ma się juz bać ???
Pzdr. L
Obserwuj wątek
    • marialudwika Re: Kolonoskopia 14.03.04, 22:42
      Trzymaj sie jutro!!!Jak trzeba to trzeba.POzdro
      ml
      P.S. Ja jeszcze nie mialam tego,ale badanie przez proktologa mialam/przy
      zapaleniu ostrym jelita /
    • kanoka Re: Kolonoskopia 15.03.04, 01:07
      Trzymaj się - będzie OK.
      Pozdrawiam
      knk
      • leoncjo1 Re: Kolonoskopia 15.03.04, 15:42
        Dziewczyny dziękuję Wam za wsparcie. Było mi rano potrzebne bo miałem strasznego cykora.
        Aktualnie jestem juz po. A jak było ?
        Przybyłe o 7,30 do szpitala wyczyszczony z góry i a zwłaszcza "z dołu". Potem wenflon w rękę zejście do gabinetu, gacie w dół, tyłek w bok, anaestezjolog coś tam w żyłę i dalej nic nie pamiętam.
        Po ok 20 minutach budzą mnie na oddziale - z informacją ,że juz po wszystkim.
        Poleżałem ze dwie godziny i do domu. O 12 tej byłem juz na chodzie jak by nic się sie wydarzyło.
        Niestety na wynik muszę czekać do środy (wypis ze szpitala). Wiem tylko, że sie nic groźnego nie dzieje- zatem chyba potwierdzenie że to ZJN.
        I tutaj chyba trzeba się cieszyć że nie "coś gorszego".
        Dlatego namawiam wszystkich kto nie przeszedł tego zabiegu, aby to zrobił możliwie szybko. Jednak wyklucza on inne b. groźne choroby i wówczas mozna sie skupic na naszym ukochanym ZJD.
        Musze Wam napisać że mocno doładowałem się psychicznie. Jestem z siebie dumny bowiem juz dwa razy w ub. roku rezygnowałem z tej "przyjemności" wymyslając różne preteksty.
        Z jelitkowym pozdrowieniem

PS Jeszcze jedna kobitkę z biegunkaim skierowałem do nas z forum ogólnego
        • marialudwika Re: Kolonoskopia 15.03.04, 15:50
          Jestes naprawde dzielny!!!Dobrze,ze nic paskudnego nie znalezli i o tym
          powiedzieli.Tu,gdzie mieszkam woglole nie informuja pacjenta bezposrednio po
          badaniu.Pozdrawiam
          ml
        • kanoka Re: Kolonoskopia 15.03.04, 16:04
          Gratuluję odwagi i niezłomności. Teraz masz to już za sobą. A z naszym
          jelitkiem, zwłaszcza przy wsparciu miłych Forumowiczów (to przecież jest jakiś
          rodzaj psychoterapii) - można jakoś wytrzymać.
          Pozdr
          knk
        • kanoka Re: Kolonoskopia 15.03.04, 16:32
          To jeszcze raz ja. Na forum ogólnym, pytałeś, co to jest yersinia. Odpowiadam:
          bakteria powodująca biegunki zakaźne oraz zakażenia pozajelitowe, a także
          reaktywne (po przebyciu zakażenia, kiedy nie ma już bakterii) zapalenia stawów
          (zespół Reitera).
          Chcesz poczytać na ten temat - to masz link
          wrastawicki.webpark.pl/jersiniozabis.htmlpozdr
          knk
          • kajmy Re: Kolonoskopia 18.11.04, 12:08
            Bardzo interesuje mnie ten temat ale link jest nieaktywny można prosić o pomoc?
            Mam nerwicę, biegunki i zapalenie stawów, może to to diabelstwo?
            • 13_weronika Re: Kolonoskopia 18.11.04, 14:33
              kajmy, link powinien wyglądać tak:

wrastawicki.webpark.pl/jersiniozabis.html
            • 13_weronika Re: Kolonoskopia 18.11.04, 14:36
              ..poprostu skopiuj i wklej jako adres..
              • kajmy Re: Kolonoskopia 20.11.04, 21:10
                Bardzo dziękuję, już udało mi się tam dotrzeć.
    • 13_weronika Re: Kolonoskopia 19.04.04, 14:04
      a ja wcale nie jestem zadowolona, że nic nie wyszło; też miałam kolonoskopię i
      wolałabym, aby to badanie pomogło mi znaleźć jakiś konkretny powód, chorobe,
      którą można leczyć; a nie takie niewiadomo co! niby zdrowe, ale gówno! życie
      zchrzanione! wkurza mnie to ciagłe zastanawianie się co mogę zjeść,
      nasłuchiwanie czy mi burczy w brzuchu, czy inni usłyszeli, czy nie bedę chciała
      do WC, czy mnie nie ściśnie w boku na ważnym spotkaniu; chcę być NORMALNA!!!!!
      Nawet nie mogę powiedzieć że jestem chora, by mieć jakoś lżej w życiu, nie
      chodzić do pracy, do szkoły itp. - bo przecież jestem zdrowa, nie?.. jasne...:(
      przepraszam, że się uniosłam, ale już nie mam siły..
      • gajka5 Re: Kolonoskopia 19.04.04, 19:18
        Weroniko jak ja cie rozumie.Tez mam juz takiego dola i nie radze sobie juz z
        nim znalazlam forum psychologia i w watku nerwica znalazlam siebie czytajac
        posty innych wydaje mi sie ze prawie wszyscy powinnismy sie przeniesc tez tam
        jestem w trakcie zamawiania kropli Bacha beda specjalnie dla mnie skaponowane
        jak mi pomoze to napisze kupilam ksiazke Oswoic lek dzisiaj bede czytac.
        NIENAWIDZE TEGO BULGOTANIA.WEJDZCIE NA FORUM A POTEM NA FORUM
        PSYCHOLOGIA.e-medica.org/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka