gocha59 27.04.04, 23:12 Tak sobie analizuję moje utarczki z jelitami i wszystko zaczyna mi się układać około wycięcia wyrostka robaczkowego. jak to jest u Was? Pozdrowienia dla Waszych brzuszków. Gocha Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leoncjo1 Re: WYROSTEK 28.04.04, 12:25 Chyba się jednak mylisz. Wyrostek daje inne objawy : silne bóle kurczowe, gorączkę, leukocytozę w moczu i krwi, wymioty. Chociaż podobno jest postać bezobjawowa a nawet czyałej w jakiejś medycznej książce, że jest coś takiego jak przewlekłe zapalenie wyrostka, które może trwać miesiącami i nękać objawami podobnymi do ZJN. Zrób morfologię,OB i mocz. Może da ci to jakiś obraz. Odpowiedz Link
gocha59 Re: WYROSTEK 29.04.04, 00:57 Ale mnie się wydaje, że to właśnie po usunięciu wyrostka to wszystko u mnie się zaczęło. Może nie do końca jasno się wypowiedziałam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
gocha59 Re: WYROSTEK 07.05.04, 01:29 Ja miałam właśnie takie przewlekłe zapalenie wyrostka. To było wieki temu, ale od tamtego czasu mam problemy z jelitami. Dzisiaj wiem jaka była przyczyna moich problemów, zbyt wielkie przeżycia na jak tak "małe" dziecko. Odpowiedz Link
dominika_elb Re: WYROSTEK 22.05.04, 18:54 Gosiu!! Czy mogłabyś napisać jakie dokładnie masz te dolegliwości??Zainteresowałam się Twoim tematem z tego względu, że rok temu też miałam usunięty wyrostek (z późniejszymi powikłaniami - w sumie 2 operacje) i od tamtego czasu też mam problemy z brzuchem. Pobolewa mnie ciągle prawy bok, często coś mnie kłuje, rano po przebudzeniu mam tak obolały bok jakbym miała zakwasy (nawet nie wiem jak to opisać). Nie mówiąc już o problemach z wypróżnianiem (albo biegunki albo zatwardzenie). Wogóle to po przeczytaniu Twojego postu zaczynam się zastanawiać czy iść z tym do lekarza( miałam taki zamiar), bo widzę, że to może całkiem "normalne" jest po tego typu przejściach. Proszę odpisz, jeśli, a jeśli masz ochotę to zapraszam również na priv - dominika_elb@gazeta.pl Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
marialudwika Re: WYROSTEK 22.05.04, 19:23 A ja wiaze moje problemy ZJW z operacja ginekologiczna.Kiedys duzo rzadziej je mialam a od czasu tej operacji,jak by nie bylo brzusznej jestem udreczona roznymi,znanymi wszystkim majacym wrazliwe jelitko problemami/biegunki,obstrukcje,gazy,kolki,bol w prawym podrzebrzu etc.,etc./.Odnosze wrazenie,ze ta operacja naruszyyla jaks "brzuszna rownowage",jak ja to nazywam.Ufff!!! ml Odpowiedz Link
gocha59 Re: WYROSTEK 24.05.04, 00:47 Ten mój wyrostek był sto lat temu(w 1978) ale jak sobie kojarzę to wtedy zaczęły się moje problemy. Dzisiaj jestem o wiele mądrzejsza , wiele spraw się nałożyło ale to był początek, jelito zostało "napoczęte" przez skalpel, a potem poszło dalej. Dzisiaj mogę sobie z tym radzić, wystarczą igły albo solidne ćwiczenia qigong. Odpowiedz Link
gocha59 Re: WYROSTEK 24.05.04, 23:08 Tak jak wczoraj pisałam moja historia jest długa, mam wiele problemów za sobą, bądź w trakcie, ale napewno musisz porobić badania, może masz jakieś zrosty w jelitach. Jeśli były powikłania to jest to możliwe. Myślę że USG i kolonoskopię powinnaś zrobić. Pozdrowienia Odpowiedz Link
dominika_elb Re: WYROSTEK 26.05.04, 22:54 Niestety mnie nie pocieszyłaś. Właśnie w tym jest sęk, że lekarze zwalaja problem na zrosty, a dopóki nie mam poważniejszych objawów typu non stop wymioty, gorączka itp. to raczej chyba niechętnie skierują mnie na takie badania. Ale z drugiej strony skoro nie jest ze mną aż tak źle to chyba tylko niepotrzbnie panikuję:)Pewnie jak przestanę o tym myślec to mi się samo poprawi;) Pozdrawiam Odpowiedz Link