aneczkaa211
28.04.11, 09:24
Witam,we wrzesniu ide na kolonosopie bo mam podejrzenie IBS ( zespolu jelita drazliwego). Zawsze mialam problem z zatwardzeniami a w neidziele jak mnie sieknela pseudo biegunka ( mowie pseudo bo po prostu latalam do lazienki 7 razy ale stoelc noramlny w miare), bol brzucha i do wczroaj trzymal mnie po lewej stronie, taki klujacy, wzdecia do tego, czasem neidobrze mi. Tlumacze to sobie stresem bo mam teraz ostatnie gezaminy - jak tylko czyms sie zdenerwuje albo pomysleo czyms stresujacym to od razu mam takie niemile bulgotanie w brzuchu i do toalety mnie goni :(. Nie wiem co powinnam teraz jesc czy nie jesc aby uregulowac jakos ta prace jelit? Zazwyczaj pilam codziennie siemie lniane ale teraz przestalam bo nei wiem czy mnei znowu nie pogoni do toalety :(. Moze jakies jogurty? Ehhh w weekend mam ostatani zjazd i chcialbym na rpawde troche chociaz uregulowac ta prace jelit. W ogole troche ciezko mi zyc z ta wiadomoscia ze moge miec IBS, nei wime kompletnie co mam robic , jaka dieta, jakie tbaletki ehhh pomocy :( Moze ziola? Strasznie mnie irytuja te pseudo biegunki - nie mgoe sie wyproznic do konca i latam pare razy masakra jakas a mam dopeiro 24 lata!!!!!!!!!!!! :(((((((((( Dodam ze chyba mam nerwice lekowa przez to wszystko i zaczynam bojc sie wychozdic z domu.. :(