07.07.04, 13:42
witajcie ,od 3 lat mam biegunki codziennie, nasilaja sie pod wplywem
stresow,jeszcze nie bylam u gastrologa.Biore debridat ale nie
pomaga.Przeszkadza mi tez borowanie w bruzchu.To wsyztsko mi okropnie
utrudnia codzienne funkcjonowanie.Co mozna brac na zniwelowanie biegunek ???
Czy to zespol jel.nadwr.?
Obserwuj wątek
    • gwiazda82 Re: nowa 14.10.04, 21:54
      Witaj, Nie jestes z tym sama. Moj przyklad moze Cie bardziej zdolowac, bo mam
      biegunke juz od czterech lat i mimo ze sa srodki t.j. loperamid, smecta,
      nifuroksazyd,... to i tak boje sie wychodzic z domu. Rzucilam szkole i nie mam
      pracy. Stracilam przyjaciol i chlopaka... Uwierz mi - nie jest latwo.
      Pocieszajace jest to, ze nadal funkcjonuje, mimo juz depresji z tego powodu i
      lękow, nasilajacych jesienna pora. Debridat dostalam 4 dni temu i narazie tez
      nie widze poprawy. Przeszlam juz wszystkie badania. Bylam u: gastrologa,
      psychologa - psychiatry i innych magikow hipnoterapeutow i nic. Mysle, ze jest
      tylko jeden lek na ta dolegliwosc - silna wola. Stracilam 4 najlepsze (od
      osiemnastki, kiedy zycie sie zaczyna, mi sie wydawalo, ze koniec)lata zycia
      przez ta biegunke i mimo wszystko trwam. Nie poddaje sie, chodz bywaja chwile
      ogromnego zalu, tymbardziej, kiedy kazdy lekarz twierdzi co innego. Dermatolog,
      ze to od choroby skory, psycholog - ze to od psychiki, a gastrolog, ze to
      oczywiscie jelita. I wciaz nowe tabletki, az sie smiac chce. Najwazniejsze
      jest, zebys sie sama nauczyla kontrolowac swoj organizm. Naucz sie swojego bolu
      brzucha, wtedy mozesz sama decydowac o tym co zarzyc. Jesli planujesz wyjazd,
      polecam loperamid, rano po jedzeniu i wieczorem. Lekarze zabraniaja zazywania
      go, ale dzieki niemu jakos jeszcze funkcjonowalam.

Mam nadzieje, ze wyciagniesz z mojej wypowiedzi wiecej optymizmu niz pesymizmu,
      akurat kiepsko sie czuje, mialam nie dawno badanie i tak jakos nie jest mi
      wesolo ;), ale zawsze moze sie cos zmienic.

W tym wszystkim boli mnie tylko to, ze kiedys bylam dusza towarzystwa, wesola i
      ciagle usmiechnieta, a teraz nie mam praktycznie juz zadnego kontaktu ze
      srodowiskiem, a kiedys mowiono do mnie tez niunia ;););)

Tak wiec badz dzielna i nie rob tego samego bledu, jaki ja popelnilam przez
      lekarzy -> nie zalamuj sie, bo to moze miec jeszcze wieksze konsekwencje !

3-maj sie mocno
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka